18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Clara Tauson – Coco Vandeweghe: Odds og optakt den 12. august 2022

Danske Clara Tauson er nået til kvartfinalen ved WTA 125-turneringen i Concord, USA. Tauson er topseedet, og derfor er hun også favorit, når hun fredag aften møder amerikanske Coco Vandeweghe. Amerikaneren er nummer 192 på verdensranglisten og er med på et wildcard, men hun har vundet begge sine to første kampe i to sæt. Clara Tauson – Coco Vandeweghe går i gang klokken 19:30 fredag d. 12. august 2022, og du kan se kampen direkte via live streaming

Clara Tauson har været stærkt spillende i Concord. Hun er nu nået til kvartfinalen. (Foto: Leslie Billman / CSM via ZUMA Press Wire / Cal Sport Media / AP / Scanpix)


Tauson overbeviser indtil videre

Det er altid et gamble at gå lidt ned i niveau for at genfinde formen. Men det ser absolut ud til, at det var et klogt træk af Tauson-lejren. I stedet for den stærkt besatte WTA 1000 i Toronto spillere den 19-årige dansker den væsentligt mindre WTA 125 i Concord i USA. Her er hun førsteseedet og møder spillere, der er placerede væsentligt længere ned på verdensranglisten end den aktuelle plads som nummer 49, danskeren er på. 

Det har hun honoreret fint i de første to kampe, hvor først engelske Katie Boulter og senest australske Astra Sharma er slået i to sæt. Sharma bed torsdag en anelse fra sig i første sæt, der endte 7:5 til Tauson, men i andet sæt blev det til to danske breaks og en klar sejr på 6:2. Der er solid bund i det, Tauson foretager sig. Hun server stabilt på højt niveau, og hendes grundspil bliver mere og mere sikkert for hver kamp. 

Samtidig er det en delikat balance, for det vil formentlig ikke gøre noget godt for selvtilliden, hvis det nu ender med, hun ikke vinder turneringen i Concord. Slår hun Vandeweghe, venter vinderen af Frech – Wang, og de er henholdsvis nummer 107 og 110. I finalen står Tauson formentlig over for andenseedede Bernarda Pera, som er nummer 56 på verdensranglisten, og det kan man vel trods alt godt forvente vil blive en lige kamp. 

Coco Vandeweghe har kæmpet med skader i årevis. (Foto: Bildbyrån)

Vandeweghe har fremtiden bag sig

Som junior vandt Coco Vandeweghe US Open, men som senior har hun bare vundet to titler, og de er begge vundet på græs i hollandske Den Bosch. Hendes bedste placering på verdensranglisten var i januar 2018, hvor hun lå nummer 9, men 4,5 år senere er hun nede som nummer 192. I 2017 var hun i semifinalen i US Open og Australian open og nåede en kvartfinale i Wimbledon. 

Nu kæmper hun for at holde sig i top 200 på verdensranglisten, og til årets Wimbledon måtte hun gennem kvalifikationen, hvor hun tabte finalen men kom med i hovedturneringen som Lucky Loser. Hun tabte i 1. runde til Rybakina, så det hjalp ikke alverden. Da hun var på toppen i 2018, blev hun ramt af en ankelskade, der holdt hende ude i månedsvis. Tilbage på WTA-touren var hun dalet ned som nummer  636. Derfra har hun så klatret frem med små, små skridt, men det er aldrig blevet helt det samme igen for den nu 30-årige Vandeweghe.


Match up: Clara Tauson vs. Coco Vandeweghe

Det er første gang, de to spillere mødes.


Clara Tauson vs. Coco Vandeweghe odds

Bookmakerne står lige bag den danske førsteseedede spiller, og du kan hente odds 1,45 på sejr til Clara Tauson med 888Sport*. Tror du mere, Coco Vandeweghe er i stand til at slå sig forbi danskeren, kan du tro på odds 3,15 hos ComeOn*.

Det er muligt at livestreame kampen hos flere bookmakere.


Aktuelle odds på kampen


Endnu en klar sejr til Tauson

De to spillere har aldrig tidligere mødtes, men det skal ikke forhindre Clara Tauson i at føle sig godt tilpas. Vandeweghe har altid følt sig bedst hjemme på græsset. I år har hun godt nok fem sejre og blot to nederlag på hardcourt, men historisk i karrieren vinder hun cirka hver anden kamp på det hårde underlag. 

Dér er Tausons tal på hardcourt mere opmuntrende. Hun vinder cirka 80% af kampene og har i karrieren 56 sejre i 73 kampe på hardcourt. Så hun trives væsentligt bedre end Vandeweghe. Amerikaneren har som Tauson haft en længerevarende skadespause i sæsonen, da hun i april og maj måtte trække sig fra flere turneringer og til slut sidde ude. Så rent fysisk er der næppe den store forskel heller, selv om Tauson måtte sidde ude i næsten to måneder med rygskaden. 

Clara Tauson virker upåvirket af skaden. Hun spiller frisk og fuld af selvtillid, og hun bør også vinde denne kamp relativt ubesværet. Vandeweghe har vundet begge sine kampe i turneringen i to sæt, ligesom Tauson har det. Men der bør være mere kvalitet og større soliditet i danskeren netop nu. Derfor tror vi, hun vinder kampen i to sæt. 

Buddet herfra: Clara Tauson vinder 2:0

*Reklamelink

bwin
1,95
Clara Tauson vinder 2:0
Gå til Bwin *

Anbefaling kl. 10:00 d. 12. august 2022. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar