18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Clara Tauson – Ajla Tomljanovic: Odds og optakt den 13. august 2022

Fredag aften tabte Clara Tauson i kvartfinalen i WTA-turneringen i Concord. Lørdag indleder hun kvalifikationen til WTA 1000 i Cincinnati. Det er et stramt program og forholdsvis hård modstand, der venter, når hun i aften møder australske Ajla Tomljanovic. Clara Tauson – Ajla Tomljanovic går i gang klokken 20:30 lørdag d. 13. august 2022, og du kan se kampen direkte på livestreaming

Tausons kampe falder tæt. Fredag: Exit i Challengerturneringen i Concord. Lørdag: Kval-semifinale i Cincinnati. (Foto:Bildbyrån)


Måske var Tauson mere udspekuleret end forventet

I denne uge har Clara Tauson spillet den mindre WTA 125-Challenger-turnering i Concord. Hun var topseedet, men efter to overbevisende sejre mod Boulter og Sharma i de to første runder, tabte hun fredag i tre sæt i kvartfinalen til amerikanske Vandeweghe. Og allerede i dag kaster danskeren sig ind i kvalifikationen til WTA 1000-turneringen i Cincinnati.

Det er en stor turnering. Sidste år vandt Ashleigh Barty her. Det gør hun ikke i år, for hun har pensioneret sig selv. Men nu er det verdensranglistens nummer 1, Iga Swiatek, der er 1. seedet, og andre stjernenavne er blandt andre Ons Jabeur, Emma Raducanu og Simona Halep. Det er en stærk turnering. Og den skal Clara Tauson så forsøge at spille sig ind i via to kampe i kvalifikationen. Hun begynder lørdag aften med en duel med australske Ajla Tomljanovic. 

Fredag tabte Clara Tauson kvartfinalen i Concord mod amerikanske Vandeweghe i en tæt kamp over tre sæt. For tredje kamp i træk virkede Tauson ubesværet efter en lang periode med en rygskade, og hvis man var i konspirationshumør, kunne man næsten tro, at det hele tiden har været planen at ryge ud i Concord, så hun kunne nå kvalifikationen til Western & Southern Open i Mason, Ohio.

Hun har fået et par ‘nemme’ kampe i Challengerturneringen, der viste hende, ryggen holder. Nu er hun så klar til at blive matchet på højere niveau, før det går løs med US Open i den kommende uge.

Ajla Tomljanovic er nummer 72 i verden. (Foto: Bildbyrån)

Tomljanovic er ingen walkover

Ajla Tomljanovic er virkelig et skridt op i modstand. Hvor Vandeweghe aktuelt er nummer 200 på ranglisten, ligger kroatisk-australske Tomljanovic nummer 72. Hun slog i sidste uges turnering i Toronto verdens nummer 14, Kudermetova, og tabte derefter til Iga Swiatek.

Hun har været i fire WTA-finaler i karrieren, men det er blevet til nederlag i dem alle fire. Seneste finale var i februar 2019 i Thailand, hvor hun tabte i tre sæt til Dayana Yastremska. 

Det er blevet til fire titler i 14 Challenger-finaler, men de fire sejre ligger tilbage i årene 2010-2013. Alligevel er hun altså nummer 72 på ranglisten, og det er en sej modstander, som Tauson kommer til at arbejde hårdt for at besejre. Vinderen af denne kamp møder i kval-finalen vinderen af Kovinic og Diaz.  


Match up: Clara Tauson vs. Coco Vandeweghe

De har mødt hinanden én gang tidligere, og det var på gruset i Charleston i 2021. Dengang vandt Clara Tauson 6:1, 6:4. Danskeren måtte i øvrigt trække sig fra den efterfølgende kvartfinale mod Serrano. 


Clara Tauson vs. Coco Vandeweghe odds

Bookmakerne har Tomljanovic som kampens favorit. Du får odds 1,65 på sejr til Tomljanovic hos Bwin*. Clara Tauson er outsider til odds 2,20, som du blandt andet kan hente hos Marathonbet*. 

Det er muligt at livestreame kampen hos flere bookmakere.


Aktuelle odds på kampen


Tauson skal have strammet strengene

Hvis nu det er planen for Clara Tauson at ryge fra Challenger i Concord via WTA 1000 i Cincinnati til den store scene i US Open, skal hun have mindst et par kampe her i Cincinnati for, at det giver rigtig mening. Spørgsmålet er jo, om hun selv kan skrue op og ned for den knap efter forgodtbefindende. 

Tomljanovic er rutineret, og sejren over Kudermetova aftvinger respekt. Men der er ingen grund til at falde på halen over hende, og rammer Tauson sit topniveau, bør det blive en mere lige kamp, end oddsene indikerer. Deres eneste indbyrdes møde gav en endda ganske klar sejr til danskeren, og hun ligner en spiller, der nyder sin tennis og nærmer sig topformen. Vi går med sejr til Tauson her. 

Buddet herfra: Clara Tauson vinder

*Reklamelink

Marathonbet
2,20
Clara Tauson
Gå til Marathonbet *

Anbefaling kl. 10:00 d. 12. august 2022. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar