18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Carlos Alcaraz – Holger Rune: Odds og optakt den 4. november 2022

Det er et kig ind i fremtiden, når to af tennisverdenens allerstørste talenter krydser ketsjere i eftermiddag. Verdensranglistens nummer et, 19-årige Carlos Alcaraz, står overfor jævnaldrende danske Holger Rune, der godt nok er nummer 18 på den aktuelle liste, men han har vist rødglødende form de seneste par uger. Det kan blive en meget, meget flot duel. Carlos Alcaraz – Holger Rune går i gang klokken 15:30 fredag d. 4. november 2022, og du kan se kampen direkte på TV2 Sport X eller TV2 Play. 

Holger Rune bankede torsdag verdens nummer 9, Andrey Rublev. Nu venter verdens bedste Carlos Alcaraz. (Foto: Christophe Archambault / AFP / Ritzau Scanpix)
Holger Rune bankede torsdag verdens nummer 9, Andrey Rublev. Nu venter verdens bedste Carlos Alcaraz. (Foto: Christophe Archambault / AFP / Ritzau Scanpix)


Rune ramte et mageløst niveau mod Rublev

Ej men jøsses. Hvis nogen – undertegnede for eksempel – var nervøs for energien og kræfterne hos Holger Rune, der har spillet 13 kampe de foregående 17 dage, så blev det grundigt modbevist i torsdagens formidable sejr mod Andrey Rublev. 6:4, 7:5 vandt Holger Rune på knap halvanden time, og hvor Hurkacz onsdag nærmest gemte sig undervejs i opgivelse, forsøgte Rublev i det mindste med attituder, småbrok og spark mod egen ketsjer at ændre forløbet. 

Men intet hjalp. Russeren kunne have haft en ketsjer i hver hånd, og han havde alligevel fået bank. Holger Rune spiller med ungdommeligt vovemod, og han er fræk som en slagterhund i den kompromisløse jagt på de helt store vinderslag. 

Samtidig har han fået en mentalitet som en dreven rotte på ATP-Touren. Det går ikke længere Rune på, når modstanderen får et flot slag ind. Eller når der er breakpoint mod danskeren. Selv ikke de mange tilskuere, der konstant render ind og ud af Palais Omnisport under kampen, kan forstyrre danskerens balance.  

Hvad der måske kan forstyrre balancen, er selvfølgelig en kamp mod verdens aktuelt bedste tennisspiller. Det bliver en herlig styrkeudmåling af to af de spillere, der helt sikkert vil dominere verdenstoppen i de kommende år. Holger Runes tilløb til toppen har været længere end spanierens, men det spektakulære niveau, Rune har lagt for dagen i Paris med et hav af vinderslag, vil tage ham mod den absolutte top i raketfart fra nu af. 


Alcaraz mod en vinter på verdenstoppen

Carlos Alcaraz blev 12. september i år den yngste verdensetter nogensinde. Han vandt i US Open, og dén sejr løftede ham altså helt til tops. Hans meritter lyder på i alt seks ATP-titler fra otte finaler.

Dén ene sejr var altså Grand Slam-turneringer US Open, mens to andre har været ATP 1000-turneringerne i Miami og Madrid i år. Vinder Alcaraz også Paris Masters, er han sikker på at overvintre som verdens nummer et.

Spanieren er en allroundspiller, der har meget, meget få svagheder. Hans forhånd er hans foretrukne våben, men meget som dagens danske modstander kan Alcaraz også med den dobbelte baghånd slå vindere både på tværs og på langs af banen. Og spanieren har et bredt repertoire med stopbolde, flugtninger og en potent offensiv, der bakkes op af imponerende rappe fødder. 

For at komme til denne kvartfinale har Alcaraz været gennem to kampe, hvor han først slog Nishioka og derefter Dimitrov. Begge kampe blev vundet i to overbevisende sæt, og pudsigt nok varede de begge præcis 1 time og 13 minutter.

Alcaraz kom ubesværet forbi bulgarske Dimitrov. (Foto: Christian Hartmann / Reuters / Ritzau Scanpix)
Alcaraz kom ubesværet forbi bulgarske Dimitrov. (Foto: Christian Hartmann / Reuters / Ritzau Scanpix)


Match up: Carlos Alcaraz vs. Holger Rune

De har mødt hinanden én gang som seniorer, og det var ved sidste sæsons Next Gen Finals, hvor Alcaraz vandt 4:3, 4:2, 4:0.


Carlos Alcaraz – Holger Rune odds

Verdensranglistens nummer 1, Carlos Alcaraz, er bookmakernes favorit i dette matchup. Du får lige nu 1,48 hos Marathonbet* på sejr til spanieren. Tror du på mere magisk drys fra Holger Rune, kan du lade odds 3,06 fra Marathonbet* fylde din konto.

Det er muligt at livestreame kampen hos flere bookmakere.


Aktuelle odds på kampen


Fremtiden er her allerede

“Hvad skal vi dog gøre, når Federer/Nadal/Djokovic stopper med tennis?”. Svaret er pludselig blevet indlysende, for fremtiden er kommet stormende de seneste par sæsoner, og med spillere som Alcaraz og Rune på 19 år, Musetti på 20, Skinner på 21 og Auger-Aliassime på 22 er der igen en masse at glæde sig til. Auger Aliassime bankede i sidste uge både Alcaraz og Rune, og han venter formentlig i en eventuel semifinale. 

Carlos Alcaraz har spillet 67 kampe i sæsonen. Han har vundet 55. Det er vildt imponerende, hvilken stabilitet spanieren leverer med, og hvis han gik ind til indendørs-sæsonen lidt tøvende, har han lynhurtigt lært sig selv gamet på dette underlag også, og hans solide og næsten pletfri spil gør ham svær at læse og slå for de fleste. 

Men hvis nogen kan, er det Holger Rune i hans nuværende form. For danskeren nyder helt tydeligt at spille tennis igen, og det er jo altid sjovere, når man vinder. Back-2-Back finaler i Sofia, Stockholm og Basel og endda sejr i Stockholm har pumpet den unge dansker fuld af selvtillid, og hans spil hæver sig et niveau fra kamp til kamp.

Med et odds på mere end 3,00 går anbefalingen med sejr til danskeren, for så stor niveauforskel er der ikke på de to spillere. Det bliver en tæt kamp, og forhåbentlig rammer de begge topniveau, for så venter en stor oplevelse, men vi går under alle omstændigheder med sejr til Rune til slut.

Buddet herfra: Holger Rune vinder

*Reklamelink

Marathonbet
3,06
Holger Rune
Gå til Marathonbet *

Anbefaling kl. 08:55 fredag d. 4. november 2022. Odds kan ændre sig.De 10 seneste vindere af Paris Masters

2021: Novak Djokovic
2020: Daniil Medvedev
2019: Novak Djokovic
2018: Karen Khachanov
2017: Jack Sock
2016: Andy Murray
2015: Novak Djokovic
2014: Novak Djokovic
2013: Novak Djokovic
2012: David Ferrer

Skriv et svar