18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Stefanos Tsitsipas – Novak Djokovic: Odds og optakt den 29. januar 2023

Søndag morgen kan du få topklasse-tennis med finalen i Australian Open. Den står mellem græske Stefanos Tsitsipas og serbiske Novak Djokovic. Serberen er favorit til at vinde turneringen Down Under for 10. gang i karrieren. Vinderen af finalen overtager samtidig 1. pladsen på verdensranglisten. Stefanos Tsitsipas – Novak Djokovic går i gang klokken 9:30 søndag d. 29. januar 2023, og du kan se kampen direkte på 6’eren eller Discovery+. 

Foto: Loren Elliott / Reuters / Ritzau Scanpix
Foto: Loren Elliott / Reuters / Ritzau Scanpix


Tsitsipas har hævn til gode – men rækker det i Melbourne?

Den 24-årige Stefanos Tsitsipas har været placeret blandt verdens 10 bedste tennisspillere siden maj 2019. Han er en fast bestanddel af toppen, men han har endnu til gode at vinde sin første Grand Slam. Og han har endnu heller ikke været nummer 1 på ranglisten. Begge dele kan blive en realitet søndag. 

Det kræver sejr over Djokovic naturligvis, og serberen var i vejen, da Tsitsipas i 2021 var i sin hidtil eneste Grand Slam-finale i Paris, hvor det endte med sejr til Djokovic på 3:2, og hvor grækeren endda var foran 2:0 undervejs. 

Tsitsipas er en bemærkelsesværdig karakter. Han spiller med stor risiko og jagter gerne vinderslag. Hans spil fra grundlinjen er fremragende, og han er en sand gentleman på banen – måske formet efter idolet Roger Federer.

Tsitsipas taler både græsk, engelsk og russisk, og han har sin egen youtube-kanal, hvor han ikke poster decideret flittigt men dog plejer et publikum på næsten 200.000 abonnenter.

De ønsker sig formentlig alle sammen brændende en sejr til den sympatiske Stefanos med det karakteristiske pandebånd. Og spillet i Australien har indtil nu berettiget til optimisme.

Han var tæt på sammenbrud mod italienske Sinner i 4. runde, hvor han smed en 2:0-føring til 2:2, men i femte sæt fik han fundet melodien igen og vandt efter 4 timers tennis. I de øvrige fem kampe hernede har han kun tabt ét sæt – i semifinalen mod Khachanov.  

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!


Djokovic er på en mission. Og den er absolut ikke Impossible!

Scenerne fra sidste år står stadig lyslevende på nethinden hos de fleste. Verdens bedste tennisspiller Novak Djokovic var på vej til Australien for at spille Australian Open. Hans yndlingsturnering: 9 gange har serberen vundet i Melbourne. 

Men så snart han landede i Australien, blev han tilbageholdt af myndighederne, og senere blev han endda deporteret, fordi han ingen corona-vaccination havde fået. Og han ville ikke have én. 

Stort postyr. Djokovic meddelte iskoldt, at hvis han ikke måtte spille tennis uden vaccinationen, skulle han ikke spille tennis længere. Langsomt fik han lov at spille med i flere og flere turneringer, og et år senere er han så med i Australian Open igen.

Der har hverken været bitterhed eller salte tårer fra serberens side. Han har spillet, når han har fået lov og vist et utroligt højt niveau trods det lidt svingende kampprogram.

I november vandt han sæsonfinalen med afsluttende sejr over norske Ruud, og han var i turneringen inden – Masters i Paris – i en forrygende finale mod danske Rune, som serberen for ham noget uvant tabte. Men i sæsonfinalen var alt, som det plejede, og Djokovic vandt den turnering for sjette gang og endda uden at afgive sæt. 

Formen har han taget med til Melbourne, hvor han altså kun har afgivet ét eneste sæt i de foreløbig seks kampe. Søndag venter finalen med Tsitsipas, og Djokovic har banket grækeren i de seneste otte indbyrdes møder. 

Han forventer givet, det bliver til endnu en sejr og Grand Slam-titel nummer 22 på søndag. Sejr vil også sende Djokovic tilbage som ranglistens nummer 1. Hvor man med rette kan mene, han hører til.

Foto: Hannah Mckay / Reuters / Ritzau Scanpix
Foto: Hannah Mckay / Reuters / Ritzau Scanpix


Match up: Stefanos Tsitsipas vs. Novak Djokovic

Grækeren og serberen har mødt hinanden 13 gange tidligere. Det er blevet til 10 sejre til Djokovic og tre triumfer for Tsitsipas. 

Tsitsipas vandt tre af de første fem indbyrdes møder i perioden fra 9. august 2018, hvor de mødtes første gang i Toronto, og Tsitsipas vandt 2:1, og frem til 20. december 2019 i Abu Dhabi i en opvisningsturnering.

Siden har de spillet otte kampe, og det er hver gang endt med sejr til Djokovic. Seneste duel var i sæsonfinalen i november 2022, hvor Djokovic vandt med cifrene 6:4, 7:6. 


Stefanos Tsitsipas – Novak Djokovic odds

Der er ingen tvivl hos bookmakerne om, at Djokovic er favorit i denne duel. Du får odds 1,25 hos Marathonbet* på sejr til serberen, mens der er svulstige 4,90 gange grunkerne at hente på sejr til Tsitsipas, og det er også hos Marathonbet*.

Det er muligt at livestreame kampen hos flere bookmakere.


Aktuelle odds på kampen


Djokovic fuldender sit australske hævntogt

En stor forbinding om det ene lår i de indledende runder. Dét har sådan set været den værste modstander for Novak Djokovic på vej mod finalen. En skade kunne tvinge serberen til at stoppe. 

Ellers har man haft indtrykket, at intet kunne holde ham tilbage for at kræve det trofæ, han sidste år blev frataget muligheden for at vinde på grund af en manglende corona-vaccination.  

Nu står han så i finalen mod en velspillende Tsitsipas. Grækeren har været i én Grand Slam-finale tidligere. Mod Djokovic. For knap to år siden i Paris. Dén vandt Djokovic.

Som serberen har vundet 20 andre Grand Slam-finaler gennem karrieren. Blandt andre ni gange før i Melbourne. Novak Djokovic har i alt været i 32 Grand Slam-finaler før denne. Og i – sæt dig lige ned – 56 Mastersfinaler. 56! Det er et vanvittigt tal. 

Anbefalingen tror også, at Djokovic bliver for stærk for Tsitsipas. Ikke utroligt meget for stærk, for serberen gør det nødvendige men ikke meget mere.

Vi kan godt få en levende finale med mange flotte dueller, men Djokovic har altså blot tabt ét sæt i hele turneringen. Det var tilbage i 2. runde mod Couacaud, hvor han tabte 2. sæt i tiebreak. 

Vi tror, sejren til Djokovic bliver med mindst to overskydende sæt – altså 3:0 eller 3:1.

Buddet herfra: Novak Djokovic -1,5

*Reklamelink

Marathonbet
1,49
Novak Djokovic -1,5
Gå til Marathonbet *

Anbefaling kl. 14:30 fredag d. 27. januar 2023. Odds kan ændre sig.




Skriv første kommentar

Skriv et svar