18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Maxime Cressy – Holger Rune: Odds og optakt den 19. januar 2023

Det var en fornem begyndelse på Australian Open 2023, Holger Rune leverede tidligt tirsdag morgen mod serbiske Krajinovic. Nu venter i 2. runde amerikanske Maxime Cressy, der er nummer 41 i verden. Cressy måtte vente i timevis på grund af regn, før han endeligt onsdag morgen dansk tid slog spanske Ramos-Vinolas. Maxime Cressy – Holger Rune går i gang klokken 06:30 torsdag d. 19. januar 2023, og du kan se kampen direkte på Eurosport eller Discovery+. 

Foto: Ng Han Guan / AP / Ritzau Scanpix
Foto: Ng Han Guan / AP / Ritzau Scanpix


Rune som vi allerhelst vil se ham

Hvis der var en smule bange anelser efter Holger Runes nederlag til Nishioki i årets første turnering, er det blæst pist væk med orkanstyrke. Rune valgte efter nederlaget at sende sig selv på halvanden uges intens træningslejr, og det så umiddelbart ud til at være en virkelig god idé. 

I kampen mod Krajinovic viste Holger fremragende spil. Kontrol. styrke, mod og en herlig gejst. Det lover godt for de kommende kampe. Ja faktisk for sæsonen og måske endda for fremtiden.

Det ser stærkt ud lige nu. Og de to spillere måtte endda finde sig i, at kampen blev udsat i timevis på grund af heftig varme, så temperaturen var over 35 grader, da de skulle have været i gang. 

Det betød, de i stedet gik i gang tirsdag morgen dansk tid, og selv om det stadig var lunt, så det ikke ud til at genere danskeren det fjerneste. Tre klare sæt var alt, han skulle bruge, og nu er han så klar til 2. runde i Australian Open. Det er allerede fremskridt fra sidste års overraskende nederlag til sydkoreanske Kwon.

Nu har Holger Rune fået en god lang restitution efter første runde, og det havde han næppe brug for efter halvanden uges kamppause og blot en enkelt runde, men omvendt kan det komme ham til gode, hvis/når han når længere frem i turneringen. 

Det kræver, at han kan omsætte ventetiden til afslappet hvile og konstruktiv træning frem for at blive som en løve i bur, der bruger tiden på at lade sig irritere over forsinkelserne. Men Holger Rune virker til at være et fornuftigt sted rent mentalt, så lad os indtil videre håbe, det viser sig at være positivt med ventetiden.

Opgøret mod Cressy spilles på Kia Arena, hvor Rune også bankede Krajinovic, og det er programsat til klokken 06:30 dansk tid.


Måske Cressy er blevet en smule ‘Stressy’?

Maxime Cressy og Albert Ramos-Vinolas begyndte deres duel tirsdag, og de var i gang med fjerde sæt ved stillingen 2:1 i sæt til Cressy og 2:2 i fjerde sæt, da kampen blev afbrudt på grund af regn. En kende bizart på bagkant af Holger Runes udsættelse på grund af ekstrem varme. Men sådan er vejret jo så uforudsigeligt. 

Cressy måtte vente helt til onsdag med at spille kampen færdig, og da de så endelig kom i gang igen, var det hele hurtigt overstået. Cressy holdt sin serv rent tre gange og brød Ramos-Vinolas en enkelt gang, og så vandt han sættet 6:3. Dermed venter en duel med verdensranglistens aktuelle nummer 41 altså på danske Holger.

Den 25-årige franskfødte amerikaner gjorde ligesom Holger Rune sit indtog på ranglistens top 100 i sæsonen 2022. Han toppede i august, hvor det blev til en placering som nummer 31, og han vandt også sin første titel, da han sejrede i Newport. Han nåede frem til fjerde runde af Australian Open 2022.

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån


Match up: Maxime Cressy vs. Holger Rune

De har mødt hinanden to gange tidligere. I november 2021 mødtes de i franske Pau, og dengang vandt Holger Rune 6:2, 6:2. De tørnede sammen igen i april 2022 på gruset i Monte Carlo, og igen var det med sejr til danskeren, som vandt 6:3, 7:5.


Maxime Cressy – Holger Rune odds

Holger Rune er favorit hos bookmakerne, hvor du hos Nordicbet* kan få odds 1,17 på sejr til danskeren. Odds 5,00 hos Nordicbet* på sejr til Cressy indikerer, at det ikke bliver regnet for et sandsynligt udfald.

Det er muligt at livestreame kampen hos flere bookmakere.


Aktuelle odds på kampen

Bemærk: Alle links er reklamelinks til den givne bookmaker.

Maxime Cressy
Holger Rune
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 19. jan. 07:25.


Holger Rune marcherer videre

Det bør ikke betyde noget så tidligt på sæsonen rent fysisk, at kampene ligger tæt og bliver afviklede under ekstreme vejrforhold. Men det kan måske alligevel få en betydning for Cressy.

Den to meter lange amerikaner spiller en krævende form for tennis, og i gennembrudssæsonen i fjor sluttede han skadet, da kroppen simpelthen var slidt ned af de mange hårde kampe. 

Derfor er Cressy sikkert lykkelig for, at det var en relativt let afslutning på duellen med Ramos-Vinolas onsdag formiddag dansk tid, men det må nu alligevel have kostet flere kræfter, end det kostede Holger Rune at banke Krajinovic i tre rappe sæt. Så et plus til Rune på den konto. 

De to tidligere møder mellem de to spillere er begge endt med sejre på 2:0 til danskeren. Det kan dog blive besværligt med Cressys serv og klassiske opfølgning på nettet til flugtninger. Men hvis først Rune får sat et par af sine skarpe returneringer ind, kan det være, amerikaneren begynder at tøve en anelse og holde sig tilbage i banen. 

Franske Gasquet var den forventede modstander til vinderen i 3. runde, men han røg ud i første runde, så vinderen af denne kamp møder vinderen af amerikanske Kudla og franske Humbert. Begge er placerede lige uden for top 100 på ranglisten. 

Anbefalingen tror, det bliver Holger Rune, der tager billetten videre i turneringen. Og vi regner med, han sikrer sejren i maksimalt fire sæt.

Måske bliver det endda endnu en kamp med sejr uden at afgive sæt, men der er risikoen for, at Cressy rammer serverne perfekt, og så kan han stjæle et sæt fra Holger. Men så heller ikke mere. Sejr til Rune på mindst to overskydende sæt.

Buddet herfra: Holger Rune -1,5

*Reklamelink

Nordicbet
1,42
Holger Rune -1,5
Gå til Nordicbet *

Anbefaling kl. 10:30 mandag d. 16. januar 2023. Odds kan ændre sig.
Skriv et svar