18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Filip Krajinovic – Holger Rune: Odds og optakt den 17. januar 2023

Natten til tirsdag server, flugter og stopbolde’r Holger Rune sig i gang med årets Australian Open. Klokken cirka 02:30 dansk tid går han på banen mod serbiske Filip Krajinovic. Danskeren er temmeligt stor favorit, og han har en fæl plet fra sidste år at baske af, for han tabte i 1. runde i 2022 til sydkoreanske Kwon. Filip Krajinovic – Holger Rune går i gang klokken 07:00 tirsdag d. 17. januar 2023, og du kan se kampen direkte på Eurosport eller Discovery+. 

Foto: Loren Elliott / Reuters / Ritzau Scanpix
Foto: Loren Elliott / Reuters / Ritzau Scanpix


Har Rune fundet formen med halvanden uges træning?

Året begyndte ikke forrygende for Holger Rune. I opvarmningsturneringen i Adelaide måtte han se sig slået allerede i 1. runde af japanske Nishioka. Det betød, at danskeren trak sig tilbage til træningsbanen, hvor han de seneste 10 dage har forberedt sig målrettet på Australian Open. 

For der er ingen tvivl om, at det skal blive en bedre turnering for Rune denne gang, end det var i debuten i 2022. Dér fik han blot en enkelt kamp, men han var også et helt andet sted i karrieren. Dengang var han på kanten af top 100 og kæmpede med næb og klør for at få så mange kampe og sejre under bæltet som muligt. 

Han er et helt andet sted i dag. Stadig suverænt Danmarks bedste tennisspiller. Men i stedet for top 100 er han nu en del af top 10. Han vandt Masters-turneringen i Paris med sejr over Djokovic i finalen.

Han nåede kvartfinalen i French Open, hvor han både blev hele verdens darling og også nåede at blive bemærket for et udbrud mod mor Aneke. Det affødte faderlige ord fra tennissportens badboy, Kyrgios, og i den sammenhæng virkede det faktisk som lidt af et dødskys.

Det var det heldigvis ikke, for trods en frustrerende periode med manglende sejre og store udsving fandt Rune formen mod slutningen af sæsonen og nåede fire finaler på stribe og kravlede altså i verdens top 10. Nu står den så på Australian Open igen. Mod serbiske Filip Krajinovic. 

Bliver det til sejr mod Krajinovic, venter vinderen af spanske Vinolas og amerikanske Cressy – de er henholdsvis nummer 38 og 39 på ranglisten – og ingen af dem bliver en walkover, men det er en kamp, Rune bør vinde. I 3. runde ville vente hjemmebanefavoritten Nick Kyrgios, men han har trukket sig med en skade, så det kan blive en anelse lettere at komme gennem 3. runde end forventet.


Krajinovic skal løfte sig helt enormt

Den 30-årige serber er nummer 54 på verdensranglisten. Han valgte at indlede året med Tata Open i Pune i Indien. Her blev det til sejre mod indiske Nagal, som er nummer 504, og amerikanske Mmoh, der er nummer 109. I kvartfinalen var det dog slut mod franske Bonzi, som ligger nummer 50. 

Og nu er det så tid for Australian Open for Krajinovic. Det er hans 7. forsøg downunder, og i tre af de seneste fire år har han spillet sig videre fra 1. runde. Men i alt har han forsøgt sig 24 gange i Grand Slams, og det er aldrig lykkedes at nå længere end 3. runde. Serberen var nummer 26 på ranglisten i 2018, men han har aldrig vundet en turnering. Fem finaler er endt med fem nederlag.

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån


Match up: Filip Krajinovic vs. Holger Rune

Det er første gang, Krajinovic og Holger Rune står over for hinanden.


Filip Krajinovic – Holger Rune odds

Der er stor tiltro til dansk sejr i denne kamp, hvis vi skæver til bookmakernes odds. Holger Rune er vurderet til odds 1,17 hos Marathonbet* som kampens vinder, mens der er noget mere saftige 5,50 at hente hos Betfair* på sejr til Krajinovic.

Det er muligt at livestreame kampen hos flere bookmakere.


Aktuelle odds på kampen

Bemærk: Alle links er reklamelinks til den givne bookmaker.

Filip Krajinovic
Holger Rune
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 17. jan. 02:25.


Rune har revanche til gode i Australien

Holger Rune var en anden tennisspiller for et år siden, da han røg ud i 1. runde af Australian Open. Og så alligevel. Han har hele tiden været offensiv, hårdtarbejdende, atletisk og risikovillig. Det er hans spil. Når det spil bliver mixet med stabilitet og effektivitet, er danskeren en svær nød at knække for alle. 

Krajinovic er ikke nogen let modstander i 1. runde. Serberen har stor tålmodighed og arbejder benhårdt fra baglinjen. Han venter gerne på modstanderens fejl. Så Rune skal på samme tid være skarp og tage sine chancer med den vidunderlige offensiv, men han skal også være forberedt på, det kan blive et opslidningsslag. 

Halvanden uges intens træning i Australien i stedet for endnu en turnering vil formentlig vise sig at være præcis, hvad Rune havde brug for. Han må være spruttende og hvæsende klar til at fyre af sted i denne kamp. Og med Kyrgios’ afbud ligger vejen snorlige til en kvartfinale mod Djokovic. Sikke en måde at begynde året på. 

Men en ting af gangen. Anbefalingen tror på Holger. Vi tror også, han skal arbejde for sejren. Det bliver bagende varmt, når kampen skal spilles, og selv om spillerne nok helst vil have det overstået i en fart, risikerer de at få en længere tur i solen.

Der må være noget rust, der skal bankes af ketsjeren hos begge spillere, så vi tror ikke, Rune vinder i tre sæt. Men så vinder han i fire. Vi siger 3:1 til danskeren.

Buddet herfra: Holger Rune vinder 3:1

*Reklamelink

bwin
3,75
Holger Rune vinder 3:1
Gå til Bwin *

Anbefaling kl. 10:30 mandag d. 16. januar 2023. Odds kan ændre sig.
Skriv et svar