18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Andrey Rublev – Holger Rune: Odds og optakt den 23. januar 2023

Holger Rune har været imponerende velspillende i de første tre runder af Australian Open. Og han står nu som den første danske mand i 4. runde i turneringen down under siden Kenneth Carlsen i 1993. Modstanderen bliver russiske Andrey Rublev, der er nummer 6 på verdensranglisten. Andrey Rublev – Holger Rune går i gang klokken 04:30 mandag d. 23. januar 2023, og du kan se kampen direkte på Eurosport 1 eller Discovery+. 

Foto: Carl Recine / Reuters / Ritzau Scanpix
Foto: Carl Recine / Reuters / Ritzau Scanpix


Solidt og bomstærkt Rune-arbejde indtil nu

Det er stadig en leg. Det ser stadig ud, som om Holger Rune hygger sig med tennis. Og hans tårnhøje ambitioner hænger næsten uden på tøjet hvert eneste sekund på banen.

Han ligner en, der ikke kan vente med at lægge de næste skridt på sin karriere, som formentlig skal kulminere med enten Grand Slam-sejr eller en plads øverst på verdensranglisten. Eller begge dele. 

Niveauet er i hvert fald skyhøjt. Gennembruddet i sidste sæson. Modstanden med en stribe nederlag efter den flotte kvartfinale i French Open. Opturen mod slutningen af sæsonen med fire finaler på stribe og sejr i Masters i Paris med finalesejr over Djokovic sluttende med en reservetjans til sæsonfinalen. 

2022 havde fuld fart på for Holger Rune. Heldigvis bliver der arbejdet intenst med det mentale, og det ser ud til, hovedet følger med.

I Australien er det indtil videre blevet til tre sejre over Krajinovic, Cressy og Humbert, og de er alle tre vundet 3:0 og i temmeligt suveræn stil. 

Der har været et sandt mandefald blandt forhåndsfavoritterne og de seedede spillere i turneringen, hvor både Nadal, Medvedev og Casper Ruud er sendt ud, og Rune er som 9. seedet nu den femtehøjest seedede af de tilbageværende spillere.

Her møder han så russiske Rublev, der er seedet 6, og vinderen af denne duel skal formentlig møde Djokovic, som er seedet nummer 4.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!


Russiske Rublev rækker ud efter titlen

25-årige Andrey Rublev kender rumlen. Han har hele 6 gange i karrieren tidligere slået sig videre til en kvartfinale i en Grand Slam. Men han har aldrig været længere end en kvartfinale. I Australian Open nåede han kvartfinalen i 2021, mens han sidste år blev sendt ud i 3. runde. 

Vejen til denne kamp for russeren er gået via østrigske Thiem, finske Ruusuvuori og britiske Dan Evans. Kun mod Ruusuvuori har Rublev afgivet et enkelt sæt. Rublev tabte sine to kampe i opvarmningsturneringerne i Adelaide, men han har set stærk ud indtil videre i Melbourne. 

En stor forhånd. En stor førsteserv og et aggressivt spil med voldsom kraft. Rublevs andenserv er ikke god, og hans benarbejde kan absolut også blive bedre, men hvis han får sine server i spil, kommer de ofte med en hastighed på 200 km/t, og så kan de blive svære at tumle for Holger Rune. 

6 gange kvartfinale i Grand Slams til Rublev, som heller ikke er lykkedes med at vinde en Masters-turnering endnu, men han har dog været i to finaler, og det var begge i 2021, hvor han tabte i Monte Carlo til Tsitsipas og Cincinnati til Zverev. Men nu prøver han altså igen at slå sig i en kvartfinale i en Grand Slam. Der står bare lige en Holger i vejen.

Foto: Paul Crock / Reuters / Ritzau Scanpix
Foto: Paul Crock / Reuters / Ritzau Scanpix


Match up: Andrey Rublev vs. Holger Rune

Det er anden gang, de to spillere møder hinanden. Første duel var til Paris Masters i november, hvor Rune vandt 6:4, 7:5 i ottendedelsfinalen på vejen mod finalesejren mod Djokovic. 


Andrey Rublev – Holger Rune odds

Der er odds 2,04 hos Unibet* på sejr til Andrey Rublev i opgøret, mens danske Holger Rune er kneben favorit i odds 1,85 hos Marathonbet*

Det er muligt at livestreame kampen hos flere bookmakere.


Aktuelle odds på kampen

Endnu ingen tilgængelig oversigt over odds – den er på vej …


Rune holder niveau og banker Rublev. Igen.

I begyndelsen af 2. sæt af Runes kamp mod Humbert var den unge dansker nede at ligge. Bogstaveligt talt. For han vred i sin ankel og skvattede, så han slog både ankel og håndled. Værst var det angiveligt med hånden, men efter et lægeligt tilsyn og en forsikring om, at det ikke var alvorligt, spillede danskeren videre. Og vandt de to følgende sæt sikkert. 

Dét er det tætteste, Holger Rune har været på at forlade årets Australian Open. Ingen af de tre hidtidige modstandere har været i nærheden af tennismæssigt at matche Danmarks bedste spiller på herresiden. Så det havde været ekstremt ærgerligt med exit på grund af en skade.

Det skete ikke, og nu står han på tærskelen til karriens anden Grand Slam-kvartfinale. Det kræver bare endnu en sejr mod russiske Rublev. Russeren er nummer 6 på verdensranglisten og har 12 ATP-titler og 6 Grand Slam-kvartfinaler at prale med. Men ingen sejre i Masters-turneringer eller højere. Rublev har tjent fem gange så mange gevinstpenge som Holger Rune. Endnu. 

For Rune har noget, Rublev ikke har. Fremtid. Fremtiden. Den unge dansker er kommet bragende ind på verdensscenen, og det er med bevidst optimering på alle knapper. Holger Rune har set stærk ud i Melbourne indtil videre. Det kan godt være, han mister sit første sæt i denne kamp. Men han vinder kampen.

Buddet herfra: Holger Rune vinder

*Reklamelink

Marathonbet
1,85
Holger Rune vinder
Gå til Marathonbet *

Anbefaling kl. 13:30 lørdag d. 21. januar 2023. Odds kan ændre sig.
Skriv første kommentar

Skriv et svar