18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Australian Open odds

Kalenderen siger 2024. Nytåret er overstået, og Danmark skal have sig en konge. Samtidig med at kronprins Frederik bliver til Kong Frederik begynder også den første Grand Slam i sæsonen. Som altid er det Australian Open.

I 2023 var det Novak Djokovic og Aryna Sabalenka, der vandt i singlerækkerne. Novak Djokovic åbnede 2024 med at spille United Cup for Serbien, som røg ud i kvartfinalerne, mens Sabalenka spillede WTA i Brisbane og tabte finalen mod Rybakina.

Djokovic var meget, meget sulten efter sejren sidste år, da han ville hævne udelukkelsen i 2022. Det gjorde serberen så med turneringssejr, og han sluttede 2023 med sejr i sæsonfinalen og som nummer 1 på verdensranglisten. Han er favorit til endnu en titel, når det går løs i Melbourne.

Du får en bunke odds til turneringen Down Under, du får optakt og præsentation af favoritterne hos både kvinder og mænd, og du får også et par spilforslag. Klar? Parat? Serv!

Er du for alvor glad for tennis, kan du også følge et væld af andre turneringer lige her hos Spilxperten.

Hvis du er interesseret i tennis odds, så glem ikke at tjekke andre populære turneringer, som du kan finde på SpilXperten. Du kan også læse alt om Australian Open live stream på vores dedikerede side.

Odds på Australian Open 2024

Ser vi rent på oddsene til Australian Open 2024, kan vi forvente at få sejr til polske Swiatek hos kvinderne, mens Novak Djokovic er bedste bud på en vinder hos herrerne. 

Tilbud til Australian Open

Herrer: Hvem vinder Australian Open 2024?

Novak Djokovic: 2,10 – SPIL HER >>*

Carlos Alcaraz: 4,33 – SPIL HER >>*

Jannik Sinner: 7,50 – SPIL HER >>*

Daniil Medvedev: 10,00 – SPIL HER >>*

Holger Rune: 23,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 7. januar 2024 kl. 10:06. Odds kan ændre sig.

Kvinder: Hvem vinder Australian Open 2024?

Iga Swiatek: 3,40 – SPIL HER >>*

Aryna Sabalenka: 6,50 – SPIL HER >>*

Elena Rybakina: 6,50 – SPIL HER >>*

Coco Gauff: 9,00 – SPIL HER >>*

Naomi Osaka: 15,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 7. januar 2024 kl. 10:07. Odds kan ændre sig.

Optakt til Australian Open: Favoritterne i 2024

Her får du en gennemgang af de fem herrer, som bookmakerne regner med, er de mest oplagte bud på turneringsvindere.

Og længere nede gennemgår vi de fem største favoritter hos kvinderne, og du får naturligvis også et spilforslag på den samlede vinder.

Favoritterne ved herrernes Australian Open

Ikke overraskende har bookmakerne serbiske Novak Djokovic som favorit hos herrerne. Serberen er forsvarende vinder i Melbourne, og han havde et forrygende 2023. De værste konkurrenter kan blive spanske Alcaraz eller italienske Sinner. 

Russiske Medvedev og danske Holger Rune er også blandt outsiderne som vindere af turneringen.

Novak Djokovic

36-årige Novak Djokovic ligner ikke en mand, der er ved at tænke på pension, rollator og lange dage med udsigt over en stille sø. Han er i karrieren noteret for i alt 24 Grand Slam-titler, og de syv af dem er kommet i de seneste tre år. 

Alene i 2023 snuppede serberen tre titler, da han vandt både Australian Open, French Open og US Open. Wimbledon? Han tabte finalen til Alcaraz. Djokovic sluttede året med at vinde sæsonfinalen og toppe verdensranglisten. 

Spil på Novak Djokovic ved Australian Open*

Carlos Alcaraz

Den 20-årige spanier er tilbage efter fravær i 2023, hvor han meldte afbud med en skade. I årets tre øvrige Grand Slams nåede han minimum semifinalen, mens han gik hele vejen og vandt i Wimbledon.

I alt er den unge spanier noteret for 16 ATP-finaler, og han har vundet 12 af dem.

Han er mentalt meget stærk, og det kan du lægge på en tapas-tallerken, der i forvejen byder på moden og kynisk tennis på meget højt niveau.

Verdensranglistens nummer 2 kommer til Melbourne for at gå hele vejen.

Spil på Carlos Alcaraz ved Australian Open*

Jannik Sinner

Den 22-årige lyse italiener var en taktisk fejl fra at vinde sæsonfinalen.

Han kunne med et beskedent nederlag mod Holger Rune have sendt Djokovic ud, men Sinner kæmpede mod og slog Rune, og så vendte Djokovic tilbage i finalen og bankede Sinner. 

Italieneren var ellers forrygende spillende, og kan verdens nummer 4 tage samme flotte spil med til Australian Open, bør han som minimum forbedre sit hidtil bedste resultat i Melbourne, der er en kvartfinale fra 2022.

Spil på Jannik Sinner ved Australian Open*

Daniil Medvedev

Den 26-årige russer har kortvarigt flirtet med 1. pladsen på verdensranglisten, men han er aktuelt på 3. pladsen. 

Medvedev var i finalen i Australian Open både i 2021 og 2022, mens han sidste år skuffende røg ud allerede i 3. runde efter nederlag til amerikanske Sebastian Korda.

Medvedev har i alt været i fem Grand Slam-finaler, men han har kun én enkelt sejr, og det var i US Open i 2021.

Spil på Daniil Medvedev ved Australian Open*

Holger Rune

Hos bookmakerne har de Holger Rune helt oppe som 5. bedste bud på en vinder i Australian Open. Dét skyldes måske danskerens flotte spil i Brisbane, hvor han nåede finalen, som dog blev tabt mod en ekstremt velspillende Grigor Dimitrov. 

Som verdens nummer 8 er Rune seeded langt i turneringen, og hans erklærede mål for 2024 er at vinde (mindst) en Grand Slam, så det kan han jo lige så godt gøre med det samme. 

Hvornår spiller Holger Rune? Få svaret her <-

Spil på Holger Rune ved Australian Open*

Danskere i Australian Open 2024

Danmark har to deltagere med i kvindernes Australian Open i 2024. Clara Tauson er igen fit for fight, og hun indledte 2024 med en semifinale i WTA 125 i Canberra. 

Tauson spillede imponerende, og kroppen og fysikken holdt hele vejen. Hun droppede en turnering i Hobarth, Tasmanien i denvfølgende uge efter den flotte indsats i Canberra og tog direkte til Melbourne for at forberede sig på Australian Open. 

Som useedet træder Tauson ind i 1. runde og risikerer at møde hvem som helst. Derfor er det også med afdæmpede forventninger, danskeren afventer sin lodtrækning. 

Dæmpede forventninger der måske også hos Caroline Wozniacki. Hun begyndte 2024 i WTA 250-turneringen i Auckland, New Zealand, men her fik hun en barsk lodtrækning og tabte allerede i 1. runde til Elina Svitolina. 

Derfor er det med bare en kamp i ketsjeren, at Wozniacki stiller op på et wildcard i Australian Open, men hun har måske så meget rutine, at hun kan overkomme det alligevel. 

Med det meget selektive program Caroline Wozniacki indtil videre har doseret sit comeback til tennisverdenen, er der i hvert fald al mulig grund til at slå til, når hun endelig spiller. Der skal med andre ord ikke være alt for mange 1. runde-exits.

Læs alt om Clara Tauson live stream og Clara Tauson odds hos os. Du kan også finde alt om Caroline Wozniacki live stream og Caroline Wozniacki odds.

Holger Rune er også med i Australian Open, og det er voldsomt imponerende, at Danmark stiller med tre spillere direkte i hovedturneringen i årets første Grand Slam. (Også selv om Wozniacki har fået et wildcard – hun er med!)

Rune jagter store titler i denne sæson, har han selv meddelt. Han har jo allerede været i tre Masters-finaler og vundet én, så det er altså Grand Slams, der skal med hjem i IKEA-posen, hvis det for alvor skal lokke smilet frem hos Rune.

Læs alt om Clara Tauson næste kamp og Clara Tauson odds hos os.

Ingen Rafael Nadal ved Australian Open 2024

I 2023 blev Rafael Nadal skadet i hoften under Australian Open. Så spanieren kunne ikke forsvare sin titel fra 2022. 

I stedet måtte Nadal gennem en lang genoptræning, og det har trukket ud og trukket ud og trukket ud med et comeback. Det kom så endelig i den første uge af 2024.

Nadal stillede op i Brisbane, hvor også Holger Rune var med, og Nadal viste fin form og store slag, da han spillede sig til kvartfinale mod den lokale helt James Thompson. 

Helten blev dog for meget for Nadal, der blev slået i tre medrivende sæt, og efter nederlaget kom det desværre frem, at Nadal måtte trække sig fra Australien Open. 

Spanieren fortalte selv, at det var en mindre skade, men med rygter om at det kan være hans sidste år på ATP Touren, er det ekstremt trist, at han går glip af årets første Grand Slam.

Tip: Novak Djokovic vinder Australian Open

Ingenting varer evigt. Og selv om Djokovic i sandhed ligner en, der har fundet en eliksir med trylledrik fra Ungdommens Kilde, så kan han jo ikke løbe fra, at der skal 37 lys i den næste fødselsdagskage. 

Men intet – absolut intet – tydede i 2023 på, at serberen har tænkt sig at sætte farten ned. Faktisk snarere tværtimod.

Hver gang en af de unge knejter udfordrede ham med god form og medvind, hankede serberen op i sig selv og snuppede endnu en sejr. 

Tre af fire Grand Slam-titler og sæsonfinalen. Sammen med 1. pladsen på ranglisten, da sæsonen sluttede. Det er voldsomt imponerende. 

Meget kan ske i løbet af en Grand Slam-turnering. Der er syv kampe, der skal spilles. Varmen er voldsom i Melbourne, men med 10 tidligere titler i turneringen, har Djokovic bevist, at han kan tåle mosten. 

Så selv om det kan lyde i den lave ende, er vi faktisk godt tilfreds med odds 2,10 på sejr til Djokovic.

Sidste år nappede vi ham til 1,90, og det år, der er gået, har ikke gjort noget for at flytte pilen meget den anden vej. 

Vinterpausen kan have gjort en anelse nas. Den gamle krop kan løbe ind i en form for skavank, der spolerer det hele.

Men spiller de alle om det på fair vis og alt andet lige; Så hapser vi gerne 2,10 gange grunkerne på Djokovic-sejr. 

SpilXperten.com anbefaler: Novak Djokovic vinder turneringen til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Favoritterne ved kvindernes Australian Open

Her får du et grundigt kig på de fem spillere hos kvinderne, der er blandt bookmakernes favoritter.

Der er tæt i kvindetoppen, men det er dog verdensranglistens nummer 1, Iga Swiatek, der er favorit. Vi kigger dog i en helt anden retning – meget længere vestpå – efter et bud på en vinder. 

Iga Swiatek

Den 22-årige polak topper verdensranglisten hos kvinderne, og hun er også favorit i Australian Open. Hendes hidtil bedste resultat i Melbourne er semifinalen i 2022, mens hun i 2023 blev slået ud i 4. runde, før det for alvor blev sjovt. 

Hun havde nu en flot sæson alligevel, for det blev til i alt 8 finaler inklusive sejr i French Open og sejr i Masters-turneringen i Kina også. Hun nåede yderligere to Mastes-finaler, men dem tabte hun.

Er formen stadig, hvor den var, da 2023 sluttede, kan hun åbne 2024 med endelig at knække koden til Australian Open.

Spil på Iga Swiatek ved Australian Open*

Aryna Sabalenka

Hviderussiske Aryna Sabalenka er nummer 2 på verdensranglisten, og som 25-årig er hun noteret for i alt 13 titler i karrieren. Den ene var sidste års Australian Open, så hun har altså en titel at forsvare. 

Det har hun ikke i WTA 500 i Brisbane, for i årets første turnering nåede Sabalenka godt nok finalen, men hun tabte 0:6, 3:6 til Rybakina.

Der er dog ingen grund til at undervurdere Sabalenka, der ud over titlen i Paris nåede minimum semifinalen i de tre øvrige Grand Slams i 2023.

Spil på Aryna Sabalenka ved Australian Open*

Elena Rybakina

24-årige Elena Rybakina er født i Rusland, men allerede i 2018 skiftede hun til Kasakhstan, og her fører hun sig frem med sit nye flag på flotteste vis.

Rybakina er nummer 4 på WTAs rangliste, og hun nåede finalen i Melbourne i 2023. 

Her tabte hun til Sabalenka, så det må være et godt tegn for Rybakina, at hun bankede Sabalenka eftertrykkelige 6:0, 6:3 i WTA 500 i Brisbane i begyndelsen af januar.

Rybakina vandt Wimbledon i 2022, men bortset fra finalen i 2023 er hun i fire tidligere forsøg ikke kommet forbi 4. runde i Australian Open.

Spil på Elena Rybakina ved Australian Open*

Coco Gauff

Amerikanske Gauff er bare 19 år gammel, men hun er allerede en rutineret topspiller. Hun vandt US Open i 2023, og hun var i yderligere fire finaler i årets løb, og hun vandt tre af dem. 

2024 indledte hun med at snuppe titlen i Auckland Classic med finalesejr mod Elina Svitolina, der tidligere på året sendte Wozniacki ud af turneringen i New Zealand. 

Sidste år blev hun sendt ud af lettiske Ostapenko i 4. runde i Australian Open. Det vil være en skuffelse, hvis hun igen ryger ud så tidligt.

Spil på Coco Gauff ved Australian Open*

Naomi Osaka

Naomi Osaka er tilbage efter fravær i 2023 på grund af barsel. Japaneren har vundet i Melbourne både i 2019 og 2021, og i en alder af 26 år har hun toppet verdensranglisten og også vundet US Open to gange i 2018 og 2020.

Hun kommer til Melbourne med bare to kampe i armene siden september 2022. Hun har ofte haft perioder væk fra spillet som følge af mentale udfordringer.

15 måneders fravær er dog ekstraordinært længe, og det blev altså også kun til 2 kampe, da hun gjorde comeback i kvindernes turnering i Brisbane lige efter nytår.

Hun er outsider til titlen hos bookmakerne.

Spil på Naomi Osaka ved Australian Open*

Spilforslag: Coco Gauff vinder Australian Open

Der er åbent i kvindernes verdenstop. Iga Swiatek topper verdensranglisten og vandt sæsonfinalen. Hun vandt også French Open. 

Men Australian Open vandt Sabalenka, Vondrousova vandt Wimbledon, og Gauff tog sig af US Open. I de fire finaler var der syv forskellige spillere. Der er tæt, og alle kan slå alle. 

Derfor er Swiateks odds 3,40 også for lavt, mens Sabalenka til 6,50 godt kunne fortjene en skilling. Vores bud bliver dog den amerikanske teenager Coco Gauff.

Hun snuppede US Open i begyndelsen af september. Hun nåede semifinalen i den skandaløst ringe afviklede sæsonfinale i Mexico. 

Og nu har hun så lige åbnet 2024 med at snuppe sejren i WTA 250 i Auckland med finalesejr mod Svitolina.

Gauff har været i otte finaler i karrieren, og hun har vundet syv. Seks af de syv sejre har været på hardcourt. 

I 2023 vandt Gauff fire titler, og det var alle på hardcourt. Vores bud er, at hun løfter sig hele vejen til både finale og samlet sejr i Australian Open.

SpilXperten.com anbefaler: Coco Gauff vinder turneringen til odds 9,00 – SPIL HER >>*

Spilforslagene er skrevet d. 7. januar 2024 kl. 10:30. Odds kan ændre sig.

Bookmakere til Australian Open 2024 i tennis

Har du lyst til at oddse på årets første Grand Slam, så tjek bookmakerne herunder.

*Reklamelink

bet365
*
Expekt
*
CampoBet
*

Varme og hardcourt i Melbourne fra d. 14. til 27. januar 2024

En af de ting, der betyder noget ved Australian Open, er vejrforholdene. Modsat i Danmark er det nemlig sommer i Australien, mens Australian Open afvikles. Det betyder godt vejr, men også risiko for ekstremt varmt vejr og ofte temperaturer op mod og over 30 grader. Det er noget, der kan sætte spillerne fysisk under pres. Samtidig er det værd at bemærke, at banerne i Melbourne er hardcourt.

Tidligere vindere af Australian Open

Herunder har du et hurtigt overblik over de tidligere vindere fra Australian Open. Det lykkedes for Caroline Wozniacki at vinde turneringen i 2018.

Tidligere vindere af Australian Open – Kvinder
2023Aryna Sabalenka
2022Ashleigh Barty
2021Naomi Osaka
2020Sofia Kenin
2019Naomi Osaka
2018Caroline Wozniacki
2017Serena Williams
2016Angelique Kerber
2015Serena Williams
2014Li Na
2013Victoria Azarenka
2012Victoria Azarenka
2011Kim Clijsters
2010Serena Williams
2009Serena Williams
2008Maria Sharapova
2007Serena Williams
2006Amelie Mauresmo

Tidligere vindere af Australian Open – Herrer
2023Novak Djokovic
2022Rafael Nadal
2021Novak Djokovic
2020Novak Djokovic
2019Novak Djokovic
2018Roger Federer
2017Roger Federer
2016Novak Djokovic
2015Novak Djokovic
2014Stanislas Wawrinka
2013Novak Djokovic
2012Novak Djokovic
2011Novak Djokovic
2010Roger Federer
2009Rafael Nadal
2008Novak Djokovic
2007Roger Federer
2006Roger Federer
2005Marat Safin

Australian Open: Sådan gik det sidste år

Novak Djokovic var helt tydeligt på et hævntogt i sidste års Australian Open. Serberen måtte ikke være med i 2022 på grund af en manglende corona-vaccine, men i 2023 var det åbenbart ikke længere et problem. 

Så Djokovic drog Down Under og gjorde, som han så ofte har gjort det deromme på den anden side af kloden: Vandt og vandt og vandt. 

Han bankede fra en ende af Baena, Couacaud, Dimitrov, De Minaur, Rublev, Tommy Paul og endelig Stefanos Tsitsipas i finalen. 

Djokovic vandt seks af de syv kampe 3:0. Kun i 2. runde mod franske Couacaud afgav Djokovic et sæt i en tiebreak, men serberen lukkede så til gengæld kampen med et æg i 4. sæt. 

Carlos Alcaraz meldte afbud til turneringen, og 1. seedede Rafael Nadal blev skadet allerede efter 2. runde.

Da den 2. seedede nordmand Casper Ruud også røg ud i 2. runde, var sneen ryddet hele vejen til kælkebakken for Djokovic.

Hos kvinderne var det hviderussiske Aryna Sabalenka, der vandt med finalesejr mod kasakhiske Elena Rybakina 4:6, 6:3, 6:4. 

Sabalenka var seedet 5 i turneringen, og allerede efter 4. runde var både 1. seedede Swiatek, 2. seedede Jabeur, 4. seedede Garcia, 6. seedede Sakkari, 7. seedede Gauff, 8. seedede Kasatkina og 9. seedede Kudermetova elimineret.

De faldt som fluer. 3. seedede Pegula røg i kvartfinalen, og så var vejen åben for Sabalenka, der for første gang i 7 forsøg i Australian Open nåede forbi 4. runde. Eftertrykkeligt endda.

Det var Sabalenkas første Grand Slam-titel. Nu er hun tilbage, og denne gang ved hun præcis, hvad der skal til

Caroline Wozniacki sluttede karrieren i Australien

Caroline Wozniacki indstillede karrieren i kølvandet på Australian Open 2020, og turneringen var vel egentlig et ganske godkendt farvel fra den danske tennisstjerne. 

I første runde undgik hun, hvad der ville have været et decideret fiasko-nederlag, da hun let slog amerikanske Kristie Ahn med 6-1 6-3. Så fulgte en hård sejr over den stærke ukrainer Dayana Yastremska (7-5 7-5), hvor Caroline Wozniacki kom tilbage fra svære dobbeltbreak-situationer i BEGGE SÆT. 

I tredje runde gik den imidlertid ikke længere, for her stod en talentfulde tuneser i vejen i form af Ons Jabeur (som siden også slog Clara Tauson i Fed Cup, i øvrigt).

Caroline Wozniacki og Ons Jabeur fulgtes ad til 5-5 i tredje sæt, men fejlene blev for mange for Caroline i karrierens sidste serveparti, og derfor endte det med dansk nederlag på 5-7 6-3 5-7 i 3. runde ved Australian Open 2020.

Husker du: Wozniacki vandt Australian Open

Selvom Australian Open 2020, hvor Caroline Wozniacki tog en tårevædet afsked med sine fans, og tennissporten i det hele taget, formentlig vil fylde en del i mange tennistilhængeres nylige bevidsthed, så lad os da lige skrue tiden et par år tilbage – til lykkeligere omstændigheder.

2018 blev nemlig året, hvor det endelig lykkedes for den tidligere verdensetter, Caroline Wozniacki, at vinde en Grand Slam-turnering. Det sket netop i Melbourne ved Australian Open, og det skete blandt andet med en vild finalesejr i tre sæt mod den rumænske fighter Simona Halep.


Var Australian Open nu også endestationen for Wozniacki? NEJ!

Var det så den endelige slutning? Nej, det var jo ikke. Caroline Wozniacki er kommet ud af hi og gjorde i august 2023 comeback til WTA Touren. 

Hun spillede de to Masters-turneringer i august i Montreal og Cincinnati, og hun var også med i US Open. I alle tre turneringer fik danskeren et wildcard. 

Efter de turneringer holdt Wozniacki resten af året fri, men i den første uge af 2024 deltog hun – igen på et wildcard – i WTA 250 i Auckland, New Zealand. 

Hun fik dog en brutal lodtrækning og mødte Elina Svitolina i 1. runde, og det var for hård en opgave for danskeren. Svitolina gik hele vejen til finalen, som hun dog tabte til Coco Gauff.

Caroline Wozniacki spiller også med i Australian Open, hvor hun med endnu et wildcard risikerer at få lige så hård modstand fra 1. runde.

Andre Grand Slams end Australian Open

Australien Open er årets første Grand Slam-turnering. Der er dog fire prestigefulde tennisturneringer i alt, og vi klæder dig selvfølgelig også på til de øvrige.

29. maj – 11. juni: French Open odds

3. juli – 16. juli: Wimbledon odds

28. august – 10. september: US Open odds

Hvem er favorit til at vinde Australian Open 2024?

Novak Djokovic er favorit til at snuppe sin 11. sejr ved Australian Open. Der er odds 2,10 på serberen. Nærmeste konkurrent i odds er Carlos Alcaraz til 4,33.

Hvem har de bedste Australian Open odds?

Vi anbefaler at besøge bet365 for odds på Australian Open*.