18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Australian Open odds

Australian Open 2022 afvikles i Melbourne fra d. 17. til 30. januar 2022. Hvem trækker sig sejrrigt fra årets første Grand Slam i tennis? Det er Novak Djokovic og Naomi Osaka, der har titler at forsvare, men førstnævnte er ude af turneringen. Vi har samlet alle de bedste odds til Australian Open 2022 på denne side, hvor vi også giver dig optakt og spilforslag til både herrernes og kvindernes turnering.

Hvis du er interesseret i tennis odds, så glem ikke at tjekke andre populære turneringer, som du kan finde på SpilXperten.

Odds på Australian Open 2022

Herunder ser du bookmakernes bedste odds på Australian Open 2022. Hos herrerne er det Daniil Medvedev, der regnes for favorit, mens det hos kvinderne er Ashleigh Barty, der løber med favoritværdigheden.


Herrer: Hvem vinder Australian Open?

Daniil Medvedev: 1,90 – SPIL HER >>*

Rafa Nadal: 3,40 – SPIL HER >>*

Stefanos Tsitsipas: 5,50 – SPIL HER >>*

Matteo Berrettini: 8,00 – SPIL HER >>*


Kvinder: Hvem vinder Australian Open?

Ashleigh Barty: 1,53 – SPIL HER >>*

Iga Swiatek: 4,75 – SPIL HER >>*

Danielle Collins: 7,50 – SPIL HER >>*

Madison Keys: 8,50 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 27. januar 2022 kl. 9:32. Odds kan ændre sig.

Optakt til Australian Open: Favoritterne i 2022

I det følgende analyserer vi favoritfeltet hos både herrer og kvinder. Efter hver gennemgang følger vores bud på en turneringsvinder.


Favoritterne ved herrernes Australian Open

Alletiders mest vindende spiller ved Australian Open, Novak Djokovic, vil ikke være med i den forskudte udgave af Australien Open 2021. Derfir er de mest oplagte titeludfordrere Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Rafa Nadal, Jannik Sinner og Stefanos Tsitsipas. Vi gør dig klogere på alle Australian Open favoritterne herunder.


Daniil Medvedev

25-årige Daniil Medvedev er begyndt at tage flere og flere af de sjove trofæer, og i 2021 fik han også sin første Grand Slam-titel på CV’et. Det skete da han slog Novak Djokovic til US Open i 2021. Derudover har han stået i to andre Grand Slam finaler, heriblandt en Australian Open finale i 2021 mod Novak Djokovic.

Daniil Medvedev har en stor serv, men modsat de helt store servere, er han faktisk ekstremt bevægelig og hurtig på banen. Man skal ofte afgøre pointene både tre og fire gange for at komme af med Daniil Medvedev, hvis uortodokse teknik efterlader ham med offensive slagmuligheder fra stort set alle positioner på banen.

Spil på Daniil Medvedev ved Australian Open*


Alexander Zverev

Den 24-årige tysker kommer ind som andenstørste favorit til Australian Open 2022, men uden en eneste Grand Slam titel på CV’et. Ikke desto mindre har han hele 19 ATP titler og en OL guldmedalje, at kunne skrive på, så det er ikke en mand uden meritter.

Zverev spiller meget på hans power, og går ofte langt tilbage i banen, for at kunne udnytte netop dette. På trods af hans manglende bevælighed grundet højden, gør hans rækkevidde, at han kan redde mange dueller på netop dette.

Spil på Alexander Zverev ved Australian Open*


Rafa Nadal

35-årige Rafa Nadal behøver vel nærmest ingen introduktion? På trods af at spanieren er kommet op i alderen, så er han stadig en del af toppen i herre tennis. I sommeren 2021 spillede han sig i semifinalen i French Open, hvor han røg ud til Djokovic. På sin vej blev det til lette sejre over blandt andet Sinner og Schwartzman. Uheldigvis er det dog ikke blevet til mange kampe for Nadal siden sommeren 2021, og spørgsmålet er hvilken form han kommer i.

Nadal har dog gang på gang vist, at han også kan begå sig på de øvrige underlag end grus, og han har da også hele fem Australian Open-finaler på CV’et. Det er dog værd at bemærke, at spanierens eneste titel i Melbourne skal findes helt tilbage i 2009 – siden da er det altså blevet til fire finalenederlag. I 2020 tabte Nadal en tæt AO-kvartfinale til Dominic Thiem.

Rafa Nadal spiller med musklerne, når han spiller tennis, og han beviste under første lockdown, at han har været i stand til at bevare fysikken til trods for den udfordrende coronasituation. Møder han op fit-for-fight, bør modstanderne tage sig i agt.

Spil på Rafa Nadal ved Australian Open*


Jannik Sinner

Med både Dominic Thiem og Novak Djokovic ude af dette års Australian Open, så er blot 20-årige Jannik Sinner blevet skudt godt op på favoritlisten. Ligesom flere af de andre unge gutter ved dette års Australian Open, så kommer Sinner uden en eneste Grand Slam titel i bagagen.

Sinner har uden tvivl talentet til at nå rigtig langt i sin karriere, og han ligner også en meget komplet spiller i fremtiden. Hans mentale spil er også overraskende modent på trods af hans kun 20 år, men spørgsmålet er om Sinners topniveau er højt nok til at gå hele vejen.

Spil på Jannik Sinner ved Australian Open*


Stefanos Tsitsipas

En af de mere spektakulære spillere i favoritfeltet, er den 23-årige græker Stefanos Tsitsipas. Tsitsipas spillede sig i French Open finalen i 2021, hvor han tabte i fem sæt til Novak Djokovic. Han står stadig uden en eneste Grand Slam-titel i trofæskabet. Heldigvis for Tsitsipas, har han fremtiden foran sig.

Grækeren elsker at spille offensiv tennis bag sin stærke serv, og han kan gøre stor skade på de fleste med sin skarpe forhånd. Han er tilligemed meget bevægelig, og så har han lagt på mentalt i de senere år af karrieren, hvor han tidligere kunne blive slået lidt ud af fatningen ved megen modgang.

Spil på Stefanos Tsitsipas ved Australian Open*


Danskere i Australian Open 2022

Caroline Wozniacki tog afsked ved turneringen sidste år, men denne gang er Danmark alligevel repræsenteret ved årets første Grand Slam-turnering. Mikael Torpegaard måtte desværre trække sig i kvalifikationen til Australian Open, men vi har stadig et ungt håb på kvindesiden.

Clara Tauson ligner et oplagt bud på at blive Danmarks næste tennis stjerne. Det er endnu ikke blevet til nogle af de store trofæer for Tauson, men hun har da en vis form for erfaring med Australian Open. Tauson vandt nemlig junior udgaven i single i 2019, hvor hun for alvor begyndte at bryde igennem. I løbet af 2021 har hun også fået bygget en del mere WTA-erfaring på, der gør at hun om ikke andet er bedre rustet til nu at skulle spille en Grand Slam.

Få odds 34,00 på Clara Tauson som vinder af Australian Open*

Læs alt om Clara Tauson live stream og Clara Tauson odds hos os.


Ingen Roger Federer ved Australian Open 2022

Hvis du undrer dig over, hvorfor Roger Federer ikke nævnes blandt favoritterne til titlen i 2021, så er forklaringen ganske simpel: Schweizeren er ikke med. Federer håbede at blive klar i tide oven på et par knæoperationer, men han vurderer ikke, at han er på et niveau, hvor det giver mening at konkurrere i Grand Slam-sammenhæng.

Ingen Novak Djokovic ved Australian Open 2022

Novak Djokovic vil ikke være at finde ved Australian Open 2022, på trods af han fik dispensation af turneringen til at spille uden en Coronavaccine.

Han er nemlig blevet tilbagehold af de australske myndigheder, efter en lang sag om, hvorvidt Djokovic var “sikker” at have i Australien. Det er blevet besluttet efter, at Djokovic ikke har været i stand til at fremvise de nødvendige dokumenter og foranstaltninger til at rejse i Australien, at han vil blive sendt ud af landet igen.


Tip: Daniil Medvedev vinder Australian Open

Med Roger Federer, Dominic Thiem og Novak Djokovic ude af Australian Open, så er det meget svært at komme udenom Daniil Medvedev som en klar favorit.

Medvedev har set ekstrem stærk ud i 2021, og specielt US Open finalen mod Djokovic står tilbage som et klart minde. Her tørrede Medvedev gulv med ellers uovervindelige Djokovic, da han vandt 0-3 og russeren viste, at han også har sit topspil med sig når alt er på spil.

Sidste års udgave af Australian Open så han også helt fantastisk ud, da han i seks kampe op til finalen kun afgav sæt i en kamp. Djokovic blev dog hans ende, men den måde han tromlede over Rublev og Tsitsipas på, viste at det nok kun er Djokovic der kan stoppe ham.

Medvedev har også fået banet en fornuftig vej for ham selv. Hans sværeste modstander på vej til 4. runde bliver formentlig Schwartzman, mens det enten vil hedde Auger-Aliassime eller Rublev i kvartfinalen. I semifinalen vil han dog kunne møde Nadal, Sinner eller Zverev.

SpilXperten.com anbefaler: Daniil Medvedev vinder turneringen til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Favoritterne ved kvindernes Australian Open

Oddssætningen på Australian Open afslører, at bookmakerne har udset sig Ashleigh Barty som turneringsfavorit. Tæt efter kommer Naomi Osaka dog, mens Muguruza og Swiatek vurderes knapt så stærke chancer.


Ashleigh Barty

25-årige Ashleigh Barty, med den store tennisintelligens, vandt i 2021 Wimbledon og klatrede op på 1. pladsen i verden. Det var hendes anden Grand Slam-titel i karrieren efter hun i 2019 også vandt French Open, så Barty ved altså godt, hvad det kræver at komme helt til tops.

Ashleigh Barty har en fremragende teknik, som hun bruger til tålmodigt at tiltvinge sig overtaget i duellerne. Serven er imidlertid ikke vildt stærk (Barty måler bare 166 cm.), så modstanderne kan lægge pres på den, hvis den ikke er lige i øjet.

Spil på Ashleigh Barty ved Australian Open*


Naomi Osaka

24-årige Naomi Osaka er ved at udvikle sig til noget af en spiller. Alderen til trods, har hun allerede fire Grand Slam-titler på CV’et, og hun har faktisk præsteret at vinde Australian Open to gange tidligere (2019 og 2021). De to øvrige GS-titler er hentet i USA (2018 + 2020).

Osaka har dog ikke haft den bedste optakt til Australian Open, da hun spillede en dårlig US Open, og måtte trække sig med en skade fra den sidste kamp før Australian Open.

Naomi Osaka har et skyhøjt topniveau, men bundniveauet er stadig svingende. Osaka kan angribe med sin ”easy power” fra alle positioner på banen, og derfor ender hun som oftest med at diktere spillet mod sine modstandere, der oplever tiltagende frustration, fordi raketterne bare bliver ved med at komme.

Spil på Naomi Osaka ved Australian Open*


Garbine Muguruza

Den 28-årige spanier har efterhånden været at finde i toppen af kvindetennis i en del år. Muguruza har deltaget i fire Grand Slam finaler, hvoraf hun har vundet French Open i 2016 og Wimbledon i 2017. Til Australian Open i 2020, der gik Muguruza i finalen, men endte med at tabe til Sofia Kenin i tre sæt. I 2021 blev det kun til en 1/8-finale, efter hun blev sendt ud af Osaka.

Spanieren spiller med en aggressiv spillestil, der ofte gør, at hun bliver sin egen værste fjende. Hvis spillet flyder for hende, så vil vi se hende dikterer hendes kampe, men hvis hun ikke rammer dagen, vil antallet af uprovokerede fejl hobe sig op.

Spil på Garbine Muguruza ved Australian Open*


Simona Halep

30-årige Simona Halep har vundet både French Open (2018) og Wimbledon (2019). Australian Open mangler, blandt andet fordi rumæneren jo tabte finalen til Caroline Wozniacki i 2018. I 2020 nåede Simona Halep semifinalen ved Australian Open, mens det i 2021 kun blev til en kvartfinale før hun blev sendt ud af Serena Williams.

Simona Halep er altid meget arbejdsom, og modstanderne skal bruge meget energi for at vinde point mod hende. Defensiven er hendes særlige varemærke.

Spil på Simona Halep ved Australian Open*

Ingen Serena Williams ved Australian Open 2022

Serena Williams der har vundet 23 Grand Slams, vil ikke være at finde til Australian Open 2022, da hun har meldt afbud med en skade.


Spilforslag: Garbine Muguruza vinder Australian Open

Det er lidt af en overraskelse til odds 13,00 som vi tester her, men Garbine Muguruza, der har noget af sit bedste spil på hardcourt kan sagtens nå langt.

Muguruza sluttede 2021 af med en titel på netop hardcourt, da hun slog Kontaveit 2-0 i sæsonens sidste WTA-finale.

Med sine 28 år er Muguruza også en af de mere rutinerede i favoritfeltet, og hun har før vist vejen til en finale ved Australian Open.

Muguruza har også fået en fornuftig lodtrækning, eftersom hun ikke kan møde Barty eller Osaka før en eventuel finale.

SpilXperten.com anbefaler: Garbine Muguruza vinder turneringen til odds 13,00 – SPIL HER >>*

Spilforslagene er skrevet d. 18. januar 2022 kl. 15:48. Odds kan ændre sig.


Bookmakere til Australian Open 2022 i tennis

Har du lyst til at oddse på årets første Grand Slam, så tjek bookmakerne herunder.

*Reklamelink

bet365
*
Mr Green
*


Varme og hardcourt i Melbourne fra d. 17. til 30. januar 2022

En af de ting, der betyder noget ved Australian Open, er vejrforholdene. Modsat i Danmark er det nemlig sommer i Australien, mens Australian Open afvikles. Det betyder godt vejr, men også risiko for ekstremt varmt vejr og ofte temperaturer op mod og over 30 grader. Det er noget, der kan sætte spillerne fysisk under pres. Samtidig er det værd at bemærke, at banerne i Melbourne er hardcourt.

OBS: Bemærk at Australian Open 2021 afvikles nogle uger forskudt i forhold til vanligt.


Tidligere vindere af Australian Open

Herunder har du et hurtigt overblik over de tidligere vindere fra Australian Open. Det lykkedes for Caroline Wozniacki at vinde turneringen i 2018.

Kvinder
2021: Naomi Osaka

2020: Sofia Kenin

2019: Naomi Osaka

2018: Caroline Wozniacki

2017: Serena Williams

2016: Angelique Kerber

2015: Serena Williams

2014: Li NA

2013: Victoria Azarenka

2012: Victoria Azarenka

2011: Kim Clijsters

2010: Serena Williams

2009: Serena Williams

2008: Maria Sharapova

2007: Serena Williams

2006: Amelie Mauresmo

Herrer
2021: Novak Djokovic

2020: Novak Djokovic

2019: Novak Djokovic

2018: Roger Federer

2017: Roger Federer

2016: Novak Djokovic

2015: Novak Djokovic

2014: Stanislas Wawrinka

2013: Novak Djokovic

2012: Novak Djokovic

2011: Novak Djokovic

2010: Roger Federer

2009: Rafael Nadal

2008: Novak Djokovic

2007: Roger Federer

2006: Roger Federer

2005: Marat Safin


Australian Open: Sådan gik det sidste år

Novak Djokovic nuppede titlen for tredje år i streg i 2021, i en ensidig finale mod dette års favorit Medvedev. Medvedev der eller havde set uhyre stærk ud op til finalen, men desværre måtte se sig slået af sin overmand i sidste ende. Dette år vil der dog ikke være nogen Djokovic til at stoppe ham.

På kvindernes side, der vandt Naomi Osaka for anden gang i karrieren, da hun slog den lidt overraskende finalist Jennifer Brady, der ikke er deltagende ved dette års Australian Open grundet en skade. Det var generelt et år hvor vi så flere overraskelser på kvindesiden og flere turneringsfavoritter måtte tidligt forlade turneringen.


Caroline Wozniacki sluttede karrieren i Australien

Caroline Wozniacki indstillede karrieren i kølvandet på Australian Open 2020, og turneringen var vel egentlig et ganske godkendt farvel fra den danske tennisstjerne. I første runde undgik hun, hvad der ville have været et decideret fiasko-nederlag, da hun let slog amerikanske Kristie Ahn med 6-1 6-3. Så fulgte en hård sejr over den stærke ukrainer Dayana Yastremska (7-5 7-5), hvor Caroline Wozniacki kom tilbage fra svære dobbeltbreak-situationer i BEGGE SÆT. I tredje runde gik den imidlertid ikke længere, for her stod en talentfulde tuneser i vejen i form af Ons Jabeur (som siden også slog Clara Tauson i Fed Cup, i øvrigt). Caroline Wozniacki og Ons Jabeur fulgtes ad til 5-5 i tredje sæt, men fejlene blev for mange for Caroline i karrierens sidste serveparti, og derfor endte det med dansk nederlag på 5-7 6-3 5-7 i 3. runde ved Australian Open 2020.


Husker du: Wozniacki vandt Australian Open

Selvom Australian Open 2020, hvor Caroline Wozniacki tog en tårevædet afsked med sine fans, og tennissporten i det hele taget, formentlig vil fylde en del i mange tennistilhængeres nylige bevidsthed, så lad os da lige skrue tiden et par år tilbage – til lykkeligere omstændigheder. 2018 blev nemlig året, hvor det endelig lykkedes for den tidligere verdensetter, Caroline Wozniacki, at vinde en Grand Slam-turnering. Det sket netop i Melbourne ved Australian Open, og det skete blandt andet med en vild finalesejr i tre sæt mod den rumænske fighter Simona Halep.


Var Australian Open nu også endestationen for Wozniacki?

Var det så den endelige slutning? For nu, ja. Men: Vi har i de seneste år set nogle bemærkelsesværdige comebacks i tennissporten, og hvis Kim Clijsters kan komme tilbage som 36-årig efter at have helliget sig familielivet i en periode, kan Caroline Wozniacki vel også? Det kunne jo passende blive om 4 år, som 34-årig ved Australian Open, hvor hun har så fine minder.


Andre Grand Slams end Australian Open

Australien Open er årets første Grand Slam-turnering. Der er dog fire prestigefulde tennisturneringer i alt, og vi klæder dig selvfølgelig også på til de øvrige.

23. maj – 5. juni: French Open odds

27. juni – 10. juli: Wimbledon odds

29. august – 11. september: US Open odds

Hvem er favorit til at vinde Australian Open?

Daniil Mevedev står til odds 2,20 til at vinde hele turneringen. Hvis du spiller på Zverev til at vinde, får du dine penge 3,10 igen.

Hvem har de bedste Australian Open odds?

Vi anbefaler at besøge bet365 for odds på Australian Open*.