18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Australian Open odds

Tennisåret 2023 banker på. Og den første Grand Slam er som altid Australian Open. Sidste års vindere var Ashleigh Barty hos kvinderne og Rafael Nadal hos herrerne. Barty har pensioneret sig selv fra tennis, så vi skal have fundet en ny vinder i kvindernes række. 

Det bliver ikke forrige års vinder, Naomi Osaka, for hun er skadet og stiller ikke op. Hos herrerne har Novak Djokovic til gengæld fået lov at stille op, efter han sidste år blev vendt om i tolden på grund af en manglende corona-vaccine og ikke fik lov at spille. Nu er han tilbage, og serberen vil være meget opsat på at snuppe sin 10. sejr i Australian Open 2023. 

Du får en bunke odds til turneringen down under, du får optakt og præsentation af favoritterne hos både kvinder og mænd, og du får også et par spilforslag. Klar? Parat? Serv!

Er du for alvor glad for tennis, kan du også følge et væld af andre turneringer lige her hos Spilxperten.

Hvis du er interesseret i tennis odds, så glem ikke at tjekke andre populære turneringer, som du kan finde på SpilXperten. Du kan også læse alt om Australian Open live stream på vores dedikerede side.

Odds på Australian Open 2023

Ser vi rent på oddsene til Australian Open 2023, kan vi forvente at få sejr til polske Swiatek hos kvinderne, mens Novak Djokovic er bedste bud på en vinder hos herrerne. 

Herrer: Hvem vinder Australian Open 2023?

Novak Djokovic: 1,20 – SPIL HER >>*

Stefanos Tsitsipas: 4,00 – SPIL HER >>*

Tommy Paul: 23,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 27. januar 2023 kl. 10:06. Odds kan ændre sig.

Kvinder: Hvem vinder Australian Open 2023?

Aryna Sabalenka: 2,00 – SPIL HER >>*

Elena Rybakina: 2,62 – SPIL HER >>*

Victoria Azarenka: 5,50 – SPIL HER >>*

Magda Linette: 13,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 27. januar 2023 kl. 10:07. Odds kan ændre sig.

Optakt til Australian Open: Favoritterne i 2023

Her får du et grundigt kig på de fire spillere hos kvinderne, der er blandt bookmakernes favoritter. Og du får også en gennemgang af de fire herrer, som bookmakerne regner med, er de mest oplagte bud på turneringsvindere. 

Favoritterne ved herrernes Australian Open

Den aktuelle nummer et på verdensranglisten, spanske Carlos Alcaraz, har meldt afbud til løjerne i Australien, så han vinder ikke titlen i år heller. Det åbner for sidste års vinder, Rafael Nadal eller den tabende finalist Daniil Medvedev, men hos bookmakerne har de serbiske Djokovic som favorit. 

På kvindesiden er polske Iga Swiatek bedste bud, men hun skal se sig over skulderen og ramme topniveauet, hvis hun skal holde rivaler som Sabalenka og Garcia bag sig. 

Novak Djokovic

Den 35-årige serber er nummer 5 på verdensranglisten, hvilket er en vanvittig præstation med tanke på hans udfordringer i seneste sæson, hvor han hverken fik lov at spille Australian Open eller US Open. 

Han vandt i Wimbledon og nåede kvartfinalen i French Open. Han nåede to Mastersfinaler og vandt i Italien, men tabte i Paris til Holger Rune. Å ja, og så kronede Djokovic sæsonen ved at finde sæsonfinalen i november.

Spil på Novak Djokovic ved Australian Open*

Daniil Medvedev

Russiske Medvedev er nummer 7 på verdensranglisten, og efter tabte finaler i Australian Open to år i træk er han opsat på endelig at snuppe trofæet i Melbourne.

I opvarmningsturneringen i Adelaide viste russeren flot spil, men han tabte i semifinalen mod Djokovic, og det er da også let at stirre sig blind på, at mens Medvedev blot har den ene Grand Slam, han sikrede sig ved US Open 2021, så har Djokovic i alt 21 Grand Slam-titler. 

Medvedev er næsten 10 år yngre end Djokovic, så det er ved at være tiden, hvis russeren for alvor skal overtage tronen fra de helt store som Djokovic og Nadal.

I februar 2022 nåede Medvedev toppen af verdensranglisten for første gang, og med afbud fra Alcaraz øjner Medvedev chancen for at kravle mod toppen af ranglisten igen.

Spil på Daniil Medvedev ved Australian Open*

Rafael Nadal

Rafael Nadal slog til sidste år i Australian Open i fraværet af Djokovic, og spanieren er godt nok blevet 36 år, men han holder stadig vanvittigt højt niveau, hvilket 2. pladsen på verdensranglisten blandt andet vidner om, og ud over Australian Open vandt han også French Open og semifinalen i Wimbledon, hvor han måtte trække sig med en skade.

Det er farligt at afskrive Nadal, men han får helt sikkert pandebånd til sit hår i år, for Djokovic er på hævntogt efter sidste års udelukkelse.

Det var vel heller ikke helt efter planen, at Nadal tabte begge sine kampe i den nystiftede United Cup, hvor han mødte Alex de Minaur og Cameron Norrie. Det er i hvert fald noget andet end i 2022, hvor han indledte sæsonen med 20 sejre på stribe.

Spil på Rafael Nadal ved Australian Open*

Nick Kyrgios

Nicholas Hilmy Kyrgios er 27 år. På hjemmebane i Australien forsøger han at nå karrierens anden Grand Slam-finale efter Wimbledon 2022, hvor han tabte til Djokovic.

Australieren har længe haft et rygte som tennissportens badboy, men som tiden går bliver både Kyrgios selv og synet på ham mere og mere nuanceret, og han virker næsten … modnet. 

Hans seneste kampe var tre opvisningskampe i december, som han alle tabte, men det skal vi nok ikke lægge for meget i. Der er nok mere tyngde i det faktum, at Kyrgios aldrig er kommet længere end kvartfinalen i Australian Open trods 11 forsøg.

Spil på Nick Kyrgios ved Australian Open*

Holger Rune

Danmarks bedste tennisspiller er ikke blandt favoritterne i Australian Open. Slet ikke. Og han indledte da også året med nederlag i Adelaide til Nishioka, der er nummer 33 i verden.

Det tog danskeren så alvorligt, at han meldte afbud til turneringen i Auckland, så han i stedet har fokuseret 100 procent på forberedelserne til årets første Grand Slam. 

Rune var ikke i top 100, da han sidste år tabte til nummer 84, Kwon fra Sydkorea. Et år senere har Rune været i kvartfinalen i French Open og vundet Masters i Paris med finalesejr mod Djokovic.

Han begynder 2023 som nummer 10 i verden, og det er en helt anden indgang til livet som tennisspiller, Holger Rune kommer med nu. 

Kan han overraske i Australien? Han kan vel ikke rigtigt andet, men der skal dog ske meget mærkelige ting, hvis han for alvor skal slå sig frem til de afgørende kampe.

Hvornår spiller Holger Rune? Få svaret her <-

Spil på Holger Rune ved Australian Open*

Danskere i Australian Open 2023

Men hov, hvad med Clara Tauson? Er hun ikke med ved Australian Open. Desværre ikke. Hun kom ellers stærkt tilbage i slutningen af 2022 og spillede sig tilbage i top 100. Og hun ville have været blandt de topseedede i kvalifikationen. 

Desværre er hun igen ramt af en skade, og for det første betyder det, hun igen er røget ud af top 100, og for det andet betyder det, at hun ikke stiller til kvalifikationen i Australien. 

Vi krydser fingre for, hun snart bliver helt skadesfri, for så har hun allerede bevist, at der er potentiale til at kravle i op blandt de 20 måske endda 10 bedste i verden.

Hendes hidtil bedste placering er nummer 33, og der er formentlig mere at komme efter. Hvis altså hun kan holde sig skadesfri. 

Læs alt om Clara Tauson næste kamp og Clara Tauson odds hos os.

Ingen Carlos Alcaraz ved Australian Open 2023

19-årige Carlos Alcaraz vandt US Open 2022, og den unge spanier kravlede til tops på verdensranglisten. Men han er desværre skadet, så han er ikke med i Australien, hvor han ellers ville have haft mulighed for at forbedre den 3. runde, han nåede sidste år. 

Skaden, der har ramt den unge spanier, skete i træningen, hvor han lavede en ‘tilfældig unaturlig bevægelse’, har han selv fortalt. 

Tip: Novak Djokovic vinder Australian Open

Indrømmet. Det er et lidt kedeligt bud. Men det kan ikke hjælpe noget. Det ligger til Djokovic. Han har allerede vundet ni gange tidligere i Australien. Han viste i Adelaide, at formen er på plads. Og han vil være hundesulten, motiveret og determineret for at rejse sig efter udelukkelsen sidste år og farcen med deportering på grund af manglende corona-vaccine. 

Det kan lyde mærkeligt for en spiller på 35 år, der har vundet 21 Grand Slam-titler i karrieren, og som har toppet verdensranglisten ved årets udgang i syv forskellige sæsoner; Men han må være indædt ivrig efter at vise alle, at trofæet i Australien er hans. 

Med sejr snupper serberen sin 10. titel i Australian Open og bliver den første mand nogensinde til at gøre det. Han udligner også Nadals 22 Grand Slam-titler, og det må være motiverende for en spiller, der i karrieren har vundet alt og også vundet det meste flere gange.

Det er ikke et decideret saftigt odds, men vi tror på Djokovic vinder. Og så er oddset jo fint. 

SpilXperten.com anbefaler: Novak Djokovic vinder turneringen til odds 1,20 – SPIL HER >>*

Favoritterne ved kvindernes Australian Open

Der er ikke så meget at rafle om hos bookmakerne, når det kommer til kvindernes Australian open. Her holder de på verdensranglistens nummer 1, polske Iga Swiatek.

De næste bud er Aryna Sabalenka, Caroline Garcia og Jessica Pegula. Verdensranglistens nummer 2, Ons Jabeur, må finde sig i en sekundær vurdering. 

Iga Swiatek

Ashleigh Barty vandt Australian Open sidste år som verdensetter. Så snart australieren pensionerede sig selv, overtog Swiatek tronen og vandt både French Open og US Open i 2022, og polakken er nu også ranglistens nummer 1.

Spørgsmålet er, om det er et længerevarende dynasti, den bare 21-årige Swiatek har sat i gang, eller om hun bliver en overgangsfigur frem mod den næste Serena Williams. Det må tiden vise.

I hvert fald er Swiatek temmeligt klar favorit her, og hun er nok sulten efter at hævne sidste års semifinalenederlag til Danielle Collins. Swiateks opvarmning har været United Cup, hvor hun slog italienske Trevisan i to sæt men tabte til Pegula i to temmeligt klare sæt. 

Spil på Iga Swiatek ved Australian Open*

Aryna Sabalenka

Den 24-årige Sabalenka fra Belarus er nummer 5 på verdensranglisten, og hun har vundet 11 titler i karrieren. Men endnu ingen Grand Slam, hvor hun tre gange er nået semifinalen. De to seneste år i US Open og forrige år ved Wimbledon. Hendes bedste præstation i Australien er 4. runde, som hun har nået de to seneste år. 

Sabalenka kommer i form, for hun snuppede sejren i Adelaide med finalesejr over verdens nummer 56, tjekkiske Noskova. Sidste år tabte hun til Kaia Kanepi i tre tætte sæt og efter en lang tiebreak i tredje sæt. Sabalenka er tilbage, og hun er på titeljagt.

Spil på Aryna Sabalenka ved Australian Open*

Caroline Garcia

Franske Garcia er nummer 4 i verden, og det er hendes bedste placering nogensinde. Hun kommer i fremragende form efter to sejre i United Cup mod argentinske Podoroska og kroatiske Martic. Netop nu spiller hun opvarmning i Adelaide og vandt første kamp mod tjekkiske Siniakova. Tre kampe. Tre sejre. Det lover godt for 29-årige Garcia. 

Hun er på 11 titler i karrieren, men hendes bedste Grand Slam-resultat var semifinalen i US Open 2022, hvor hun tabte til tunesiske Ons Jabeur.

Den fineste titel tog hun i sæsonfinalen 2022, hvor hun vandt hele baduljen med finalesejr mod Sabalenka.

Da 2022 begyndte, var Garcia nede som nummer 74 i verden. Da året sluttede, havde hun vundet sæsonfinalen og lå nummer 4. Hun er en giftig outsider i årets Australian Open. 

Spil på Caroline Garcia ved Australian Open*

Jessica Pegula

Den 28-årige amerikaner er på 3. pladsen på ranglisten. Hun har de seneste to sæsoner været i kvartfinalen ved Australian Open, og det er også hendes bedste Grand Slam-præstation med yderligere to kvartfinaler i henholdsvis French Open og US Open – også i 2022. 

Pegula var ikke meget bevendt i sæsonfinalen  i november, hvor hun tabte alle sine tre kampe. De eneste kampe siden da er fem styks i United Cup, hvor hun vandt fire og blot tabte en, da USA løb med den samlede sejr.

Blandt andet slog hun polske Swiatek i to lette sæt 6:2, 6:2. Sidste år var det Ashleigh Barty, der sendte Pegula ud. Endda med et æg. Det sker ikke i år. Måske er det Pegulas chance. 

Spil på Jessica Pegula ved Australian Open*

Spilforslag: Jessica Pegula vinder Australian Open

3 Grand Slam-kvartfinaler i 2022. To Masters-finaler, hvoraf hun vandt den ene og yderligere to Masters-semifinaler. Jessica Pegula havde et flot 2022, selv om hun altså ikke nåede længere end til Grand Slam-kvartfinaler. Det gør hun her. 

Den rutinerede amerikaner har aldrig været bedre placeret på ranglisten. Hun er solid, effektiv, og hun slog Swiatek i to sæt, da de mødtes i United Cup. Ydermere var Pegulas Masters-sejr sidste sæson i Guadalajara på hardcourt, så hun ved, hvordan man bærer en turnering hele vejen til finalen og slæber trofæet med hjem på dette underlag. 

Det er lidt et langskud. Swiatek er meget stor favorit hos bookmakerne, og polakken var i 2022 et niveau over sine konkurrenter. Men i det mindste var polakkens andet halvår ikke helt så skræmmende som det første, og hun er trods alt kommet ind i det nye år med nederlag til Pegula. Vi går med den erfarne amerikaner.

SpilXperten.com anbefaler: Jessica Pegula vinder turneringen til odds 5,00 – SPIL HER >>*

Spilforslagene er skrevet d. 24. januar 2023 kl. 10:30. Odds kan ændre sig.

Bookmakere til Australian Open 2023 i tennis

Har du lyst til at oddse på årets første Grand Slam, så tjek bookmakerne herunder.

*Reklamelink

bet365
*
Betinia
*
Expekt
*

Varme og hardcourt i Melbourne fra d. 16. til 29. januar 2023

En af de ting, der betyder noget ved Australian Open, er vejrforholdene. Modsat i Danmark er det nemlig sommer i Australien, mens Australian Open afvikles. Det betyder godt vejr, men også risiko for ekstremt varmt vejr og ofte temperaturer op mod og over 30 grader. Det er noget, der kan sætte spillerne fysisk under pres. Samtidig er det værd at bemærke, at banerne i Melbourne er hardcourt.

Tidligere vindere af Australian Open

Herunder har du et hurtigt overblik over de tidligere vindere fra Australian Open. Det lykkedes for Caroline Wozniacki at vinde turneringen i 2018.

Tidligere vindere af Australian Open – Kvinder
2022Ashleigh Barty
2021Naomi Osaka
2020Sofia Kenin
2019Naomi Osaka
2018Caroline Wozniacki
2017Serena Williams
2016Angelique Kerber
2015Serena Williams
2014Li Na
2013Victoria Azarenka
2012Victoria Azarenka
2011Kim Clijsters
2010Serena Williams
2009Serena Williams
2008Maria Sharapova
2007Serena Williams
2006Amelie Mauresmo

Tidligere vindere af Australian Open – Herrer
2022Rafael Nadal
2021Novak Djokovic
2020Novak Djokovic
2019Novak Djokovic
2018Roger Federer
2017Roger Federer
2016Novak Djokovic
2015Novak Djokovic
2014Stanislas Wawrinka
2013Novak Djokovic
2012Novak Djokovic
2011Novak Djokovic
2010Roger Federer
2009Rafael Nadal
2008Novak Djokovic
2007Roger Federer
2006Roger Federer
2005Marat Safin

Australian Open: Sådan gik det sidste år

Vejen til trofæet var en smule mere åben i 2022 end normalt. For de tre tidligere års vinder, Novak Djokovic, fik ikke lov at rejse ind i Australien uden corona-vaccine.

Det betød en finale mellem Rafael Nadal og Daniil Medvedev, og de fleste troede, russeren, der året før tabte finalen til Djokovic, havde sikret sig revanche, da han var foran 2:0 i sæt. Men Nadal hev et fantastisk comeback op af tasken og vandt de følgende sæt 6:4, 6:4, 7:5.

Holger Rune var med ved Australian Open for første gang, men det var ikke noget godt møde for den unge dansker. Han tabte en maratonmatch på fem sæt til sydkoreanske Kwon allerede i første runde. 

Hos kvinderne var det endelig igen hjemmesejr, da Ashleigh Barty vandt som den første australier siden 1978. Efter 44 års venter fik hjemmepublikummet masser at glæde sig over, da Barty bankede amerikanske Danielle Collins 6:3, 7:6.

Det skulle vise sig at blive Bartys sidste kamp på tennistoppen, for godt halvanden måned senere meddelte hun, at hun trak sig tilbage fra sporten. 

Danske Clara Tauson var med ved Australian Open for første gang i 2022, og hun slog sig til 3. runde med sejre mod Sharma og Kontaveit, før hun blev standset af den senere finalist Danielle Collins.

Caroline Wozniacki sluttede karrieren i Australien

Caroline Wozniacki indstillede karrieren i kølvandet på Australian Open 2020, og turneringen var vel egentlig et ganske godkendt farvel fra den danske tennisstjerne. 

I første runde undgik hun, hvad der ville have været et decideret fiasko-nederlag, da hun let slog amerikanske Kristie Ahn med 6-1 6-3. Så fulgte en hård sejr over den stærke ukrainer Dayana Yastremska (7-5 7-5), hvor Caroline Wozniacki kom tilbage fra svære dobbeltbreak-situationer i BEGGE SÆT. 

I tredje runde gik den imidlertid ikke længere, for her stod en talentfulde tuneser i vejen i form af Ons Jabeur (som siden også slog Clara Tauson i Fed Cup, i øvrigt).

Caroline Wozniacki og Ons Jabeur fulgtes ad til 5-5 i tredje sæt, men fejlene blev for mange for Caroline i karrierens sidste serveparti, og derfor endte det med dansk nederlag på 5-7 6-3 5-7 i 3. runde ved Australian Open 2020.

Husker du: Wozniacki vandt Australian Open

Selvom Australian Open 2020, hvor Caroline Wozniacki tog en tårevædet afsked med sine fans, og tennissporten i det hele taget, formentlig vil fylde en del i mange tennistilhængeres nylige bevidsthed, så lad os da lige skrue tiden et par år tilbage – til lykkeligere omstændigheder.

2018 blev nemlig året, hvor det endelig lykkedes for den tidligere verdensetter, Caroline Wozniacki, at vinde en Grand Slam-turnering. Det sket netop i Melbourne ved Australian Open, og det skete blandt andet med en vild finalesejr i tre sæt mod den rumænske fighter Simona Halep.


Var Australian Open nu også endestationen for Wozniacki? NEJ!

Var det så den endelige slutning? Nej, det var det ikke alligevel!
Caroline har lige offentliggjort, at hun efter to børn og 3 år uden at spille turneringer, kommer tilbage på tennisbanen til US Open 2023. Det er vi selvfølgelig meget spændte på her på SpilXperten og holder nøje øje med hendes kommende kampe. Vi forklarer her, hvordan du kan live streame Caroline Wozniackis kampe og her læser du alt om Danmarks tennis darling Caroline Wozniacki.

Andre Grand Slams end Australian Open

Australien Open er årets første Grand Slam-turnering. Der er dog fire prestigefulde tennisturneringer i alt, og vi klæder dig selvfølgelig også på til de øvrige.

29. maj – 11. juni: French Open odds

3. juli – 16. juli: Wimbledon odds

28. august – 10. september: US Open odds

Hvem er favorit til at vinde Australian Open 2023?

Novak Djokovic er favorit til at snuppe sin 10. sejr ved Australian Open. Der er odds 1,90 på serberen. Nærmeste konkurrent i odds er russiske Medvedev i 6,00.

Hvem har de bedste Australian Open odds?

Vi anbefaler at besøge bet365 for odds på Australian Open*.