18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Australian Open odds

Australian Open 2021 afvikles i Melbourne fra d. 8. til 21. februar 2021. Hvem trækker sig sejrrigt fra årets første Grand Slam i tennis? Det er Novak Djokovic og Sofia Kenin, der har titler at forsvare. Vi har samlet alle de bedste odds til Australian Open 2021 på denne side, hvor vi også giver dig optakt og spilforslag til både herrernes og kvindernes turnering.


Odds på Australian Open 2021

Herunder ser du bookmakernes bedste odds på Australian Open 2021. Hos herrerne er det Novak Djokovic, der regnes for favorit, mens det hos kvinderne er Naomi Osaka, der løber med favoritværdigheden.


Herrer: Hvem vinder Australian Open?

Novak Djokovic: 2,35 – SPIL HER >>*

Daniil Medvedev: 5,50 – SPIL HER >>*

Rafa Nadal: 7,50 – SPIL HER >>*

Dominic Thiem: 8,00 – SPIL HER >>*

Stefanos Tsitsipas: 17,00 – SPIL HER >>*

Alexander Zverev: 18,00 – SPIL HER >>*

Andrey Rublev: 23,00 – SPIL HER >>*

Nick Kyrgios: 48,00 – SPIL HER >>*

Jannik Sinner: 51,00 – SPIL HER >>*

Alex De Minaur: 67,00 – SPIL HER >>*


Kvinder: Hvem vinder Australian Open?

Naomi Osaka: 6,50 – SPIL HER >>*

Ashleigh Barty: 7,00 – SPIL HER >>*

Serena Williams: 11,00 – SPIL HER >>*

Simona Halep: 13,00 – SPIL HER >>*

Garbine Muguruza: 13,00 – SPIL HER >>*

Aryna Sabalenka: 14,00 – SPIL HER >>*

Sofia Kenin: 19,00 – SPIL HER >>*

Bianca Andreescu: 21,00 – SPIL HER >>*

Victoria Azarenka: 23,00 – SPIL HER >>*

Iga Swiatek: 26,00 – SPIL HER >>*

Odds senest opdateret d. 7. februar 2021 kl. 08:30. Odds kan ændre sig.


Optakt til Australian Open: Favoritterne i 2021

I det følgende analyserer vi favoritfeltet hos både herrer og kvinder. Efter hver gennemgang følger vores bud på en turneringsvinder.


Favoritterne ved herrernes Australian Open

Alletiders mest vindende spiller ved Australian Open, Novak Djokovic, går ind til den forskudte 2021-udgave som forhåndsfavorit hos herrerne. De mest oplagte titeludfordrere vurderes at være Daniil Medvedev, Rafa Nadal, Dominic Thiem og Stefanos Tsitsipas. Vi gør dig klogere på alle Australian Open favoritterne herunder.


Novak Djokovic

33-årige Novak Djokovic er back-to-back forsvarende mester ved Australian Open, som han har vundet rekordsættende otte gange i karrieren. Serberen trives fantastisk godt på underlaget i Melbourne, hvor han får det maksimale ud af sit spil. Novak Djokovic afgav kun ét sæt i seks kampe (slog blandt andet Roger Federer i straight sets) forud for AO-finalen i 2020, hvor han så fik sin sag for mod en velspillende Dominic Thiem. En dramatisk 5-sætter endte med sætcifrene 6-4 4-6 2-6 6-3 6-4 i Novak Djokovic’ favør, og dermed var der altså dømt titelforsvar.

Novak Djokovic er en komplet spiller, der mestrer alle spillets facetter. I skrivende stund varmer serberen op til Australian Open, ligesom en række af kollegaerne, ved ATP Cup.

Spil på Novak Djokovic ved Australian Open*


Daniil Medvedev

24-årige Daniil Medvedev er begyndt at tage flere og flere af de sjove trofæer, men han har endnu karrierens første Grand Slam-titel til gode. Han har en US Open-finale (2019) som hidtil bedste Grand Slam-resultat, og ved de to seneste udgaver af Australian Open er 4. runde blevet endestationen (i 2020 tabte han til Stan Wawrinka, og året forinden var det Novak Djokovic, der agerede stopklods).

Daniil Medvedev har en stor serv, men modsat de helt store servere, er han faktisk ekstremt bevægelig og hurtig på banen. Man skal ofte afgøre pointene både tre og fire gange for at komme af med Daniil Medvedev, hvis uortodokse teknik efterlader ham med offensive slagmuligheder fra stort set alle positioner på banen.

Spil på Daniil Medvedev ved Australian Open*


Rafa Nadal

34-årige Rafa Nadal behøver vel nærmest ingen introduktion? Det spanske powerhouse er stadig en magtfaktor på gruset, hvor han senest maltrakterede Novak Djokovic med 6-0 6-2 7-5 i French Open-finalen i oktober. Nadal har dog gang på gang vist, at han også kan begå sig på de øvrige underlag, og han har da også hele fem Australian Open-finaler på CV’et. Det er dog værd at bemærke, at spanierens eneste titel i Melbourne skal findes helt tilbage i 2009 – siden da er det altså blevet til fire finalenederlag. I 2020 tabte Nadal en tæt AO-kvartfinale til Dominic Thiem.

Rafa Nadal spiller med musklerne, når han spiller tennis, og han beviste under første lockdown, at han har været i stand til at bevare fysikken til trods for den udfordrende coronasituation. Møder han op fit-for-fight, bør modstanderne tage sig i agt.

Spil på Rafa Nadal ved Australian Open*


Dominic Thiem

Den populære østriger, 27-årige Dominic Thiem, er begyndt at tage flere og flere skalpe mod ”de gamle” verdensstjerner. Når Thiem rammer topniveauet, kan han slå hvem som helst, og derfor var det heller ikke noget tilfælde, at østrigeren strøg helt til tops ved US Open 2020. Thiem havde inden Grand Slam-titlen haft en række lige-ved-og-næsten oplevelser på de største scener, og det bliver interessant at se, om presset nu er lettet i en sådan grad, at han kan bygge mere på mentalt.

Som nævnt tidligere var Dominic Thiem et mulehår fra AO-titlen sidste år, så han ved godt, hvad det drejer sig om – og selvfølgelig hører han til blandt favoritterne. Særligt Thiems baghånd er ved at udvikle sig til lidt af et varemærke i sporten.

Spil på Dominic Thiem ved Australian Open*


Stefanos Tsitsipas

En af de mere spektakulære spillere i favoritfeltet, er den 22-årige græker Stefanos Tsitsipas. Tsitsipas vandt ATP Finals i 2019, men han har endnu til gode at gå forbi semifinalen i en Grand Slam-turnering. Heldigvis for Tsitsipas, har han fremtiden foran sig.

Grækeren elsker at spille offensiv tennis bag sin stærke serv, og han kan gøre stor skade på de fleste med sin skarpe forhånd. Han er tilligemed meget bevægelig, og så har han lagt på mentalt i de senere år af karrieren, hvor han tidligere kunne blive slået lidt ud af fatningen ved megen modgang.

Spil på Stefanos Tsitsipas ved Australian Open*


Danskere i Australian Open 2021

Caroline Wozniacki tog afsked ved turneringen sidste år, men denne gang er Danmark alligevel repræsenteret ved årets første Grand Slam-turnering. Og det er hverken Holger Rune eller Clara Tauson, der ellers skrives så meget om – det er til gengæld 26-årige Mikael Torpegaard, der holder fanen højt.

Mikael Torpegaard er for alvor begyndt at kravle op ad ranglisten de seneste år, og aktuelt frister den tidligere collegespiller en tilværelse som nr. 193 i verden. Da der kun er 128 spillere med i main draw, måtte Mikael Torpegaard naturligvis igennem kvalifikationen, og her slog han Mats Moraing og Zhizhen Zhang, inden han tabte den tredje og afgørende kvalifikationskamp til Tomas Machac. Selvom det ikke gik i sidste runde af kvalifikationen, er der alligevel blevet en plads Mikael Torpegaard på grund af mange corona-afbud, og dermed får danskeren altså sin Grand Slam-debut i Melbourne. Forud for turneringsstart giver danskeren odds 2501,00* på en sensationel triumf.

Få odds 2501,00 på Mikael Torpegaard som vinder af Australian Open*


Ingen Roger Federer ved Australian Open 2021

Hvis du undrer dig over, hvorfor Roger Federer ikke nævnes blandt favoritterne til titlen i 2021, så er forklaringen ganske simpel: Schweizeren er ikke med. Federer håbede at blive klar i tide oven på et par knæoperationer, men han vurderer ikke, at han er på et niveau, hvor det giver mening at konkurrere i Grand Slam-sammenhæng.


Andy Murray, John Isner og Jo-Wilfried Tsonga er der heller ikke

Når vi scanner deltagerlisten, glimrer spillere som Andy Murray, John Isner og Jo-Wilfried Tsonga også ved deres fravær. Kyle Edmund, Cristian Garin, Alejandro Davidovich Fokina, Steve Johnson, Philipp Kohlschreiber, Lucas Pouille, Joao Sousa og Fernando Verdasco har ligeledes meldt afbud til Australian Open 2021.


Tip: Daniil Medvedev vinder Australian Open

Det er svært at komme uden om Novak Djokovic som den helt store favorit til endnu en Australian Open-titel. Oddset er bare også sat derefter, og derfor synes vi, at det er sjovere at kigge mod en spiller som Daniil Medvedev. Den 24-årige russer har spillet til at slå alle, og han har set stærk ud i opvarmningskampene. Lodtrækningen har været ganske taknemmelig for Medvedev, der åbner mod Vasek Pospisil og et par overkommelige kampe i de første runder. Andrey Rublev eller Roberto Bautista Agut i en kvartfinale er også til at overskue for Medvedev, der først kan møde Novak Djokovic i en eventuel finale.

SpilXperten.com anbefaler: Daniil Medvedev vinder turneringen til odds 5,50 – SPIL HER >>*

Favoritterne ved kvindernes Australian Open

Oddssætningen på Australian Open afslører, at bookmakerne har udset sig Naomi Osaka som turneringsfavorit. Odds 6,50 vidner dog om, at der ikke er tale om en klar favorit i japaneren, og det øvrige favoritfelt bestående af Ashleigh Barty, Aryna Sabalenka, Serena Williams og Simona Halep er meget tæt på.


Naomi Osaka

23-årige Naomi Osaka er ved at udvikle sig til noget af en spiller. Alderen til trods, har hun allerede tre Grand Slam-titler på CV’et, og hun har faktisk præsteret at vinde Australian Open tidligere (2019). De to øvrige GS-titler er hentet i USA (2018 + 2020).

Naomi Osaka har et skyhøjt topniveau, men bundniveauet er stadig svingende. Osaka kan angribe med sin ”easy power” fra alle positioner på banen, og derfor ender hun som oftest med at diktere spillet mod sine modstandere, der oplever tiltagende frustration, fordi raketterne bare bliver ved med at komme.

Spil på Naomi Osaka ved Australian Open*


Ashleigh Barty

24-årige Ashleigh Barty, med den store tennisintelligens, nåede semifinalen ved Australian Open i 2020 – hvilket var hendes hidtil bedste resultat i Grand Slam-turneringen på hjemmebane. I 2019 vandt hun dog French Open, så Barty ved altså godt, hvad det kræver at komme helt til tops.

Ashleigh Barty har en fremragende teknik, som hun bruger til tålmodigt at tiltvinge sig overtaget i duellerne. Serven er imidlertid ikke vildt stærk (Barty måler bare 166 cm.), så modstanderne kan lægge pres på den, hvis den ikke er lige i øjet.

Spil på Ashleigh Barty ved Australian Open*


Aryna Sabalenka

Har du fulgt med i kvindetennis de seneste år, kender du også Aryna Sabalenka. Den 22-årige hviderusser er meget muskuløs og mekanisk i sit spil, og det kan udmønte sig i regulære pragtpræstationer, ligesom det også kan blive helt galt med alt for mange uprovokerede fejl. Sabalenka har kun et gear (hvem kan huske Jelena Ostapenkos titel ved French Open i 2017?).

Aryna Sabalenka er aldrig gået forbi 4. runde i en Grand Slam, og hendes hidtil bedste resultat i Melbourne er en 3. runde fra 2019.

Spil på Aryna Sabalenka ved Australian Open*


Serena Williams

Hun er her stadig. 39-årige Serena Williams, en legende i sporten, arbejder benhårdt for at sikre karrierens 24. Grand Slam-titel – og dermed tangere Margaret Court, der var aktiv forud for den åbne æra. Da Serena Williams kom tilbage efter graviditet, kneb det med bevægeligheden, og flere dømte hende ude – men altså… fire Grand Slam-finaler i 2018 og 2019 + en semifinale ved US Open i 2020 er vel ikke helt skidt?

Vi kommer dog ikke uden om, at bevægeligheden ikke er, hvad den har været, og derfor skal Serena Williams bruge al sin rutine til at intimidere sin modstander. Serven er dog stadig solid, og når Serena Williams dikterer i offensiven, er det ikke sjovt at stå på den anden side af nettet.

Spil på Serena Williams ved Australian Open*


Simona Halep

29-årige Simona Halep har vundet både French Open (2018) og Wimbledon (2019). Australian Open mangler, blandt andet fordi rumæneren jo tabte finalen til Caroline Wozniacki i 2018. I 2020 nåede Simona Halep semifinalen ved Australian Open, så hun har altså vist af flere omgange, at hun trives fint på underlaget.

Simona Halep er altid meget arbejdsom, og modstanderne skal bruge meget energi for at vinde point mod hende. Defensiven er hendes særlige varemærke.

Spil på Simona Halep ved Australian Open*


Ingen Kiki Bertens ved Australian Open 2021

Den nuværende 10’er på verdensranglisten, Kiki Bertens, har meldt afbud til Australian Open 2021. Det samme har spillere som Taylor Townsend, Amanda Anisimova, Madison Keys og Magda Linette.

En af de mest lovende spillere i sporten, Bianca Andreescu, har lige meldt afbud til en af opvarmningsturneringerne, og tennisfans holder pt. vejret i håbet om, at canadieren stiller til start i Melbourne.


Dayana Yastremska dopingudelukket

Den 20-årige ukrainer, Dayana Yastremska, er pt. udelukket med dopinganklager. Selv bedyrer Yastremska sin uskyld, men i første omgang er konsekvensen, at hun ikke kan stille op ved Australian Open.


Spilforslag: Naomi Osaka vinder Australian Open

Naomi Osaka mangler endnu et Australian Open-trofæ på sit CV, og den talentfulde japaner er bookmakernes favorit til at triumfere i Melbourne. Odds 6,50 kan vi dog godt klemme lidt værdi ud af, for Osaka har set stærk ud, og hun har vist i flere af de seneste Grand Slams, at hun trives fint med presset. Der er spørgsmålstegn ud for flere af de største konkurrenter, og kan Osaka slippe helskindet igennem de første runder, hvor hun faktisk testes ret hårdt, ser det lyst ud.

SpilXperten.com anbefaler: Naomi Osaka vinder turneringen til odds 6,50 – SPIL HER >>*

Spilforslagene er skrevet d. 7. februar 2021 kl. 08:30. Odds kan ændre sig.


Bookmakere til Australian Open 2021 i tennis

Har du lyst til at oddse på årets første Grand Slam, så tjek bookmakerne herunder.

*Reklamelink

bet365
*
Marathonbet
*
Mr Green
*


Varme og hardcourt i Melbourne fra d. 8. til d. 21. februar 2021

En af de ting, der betyder noget ved Australian Open, er vejrforholdene. Modsat i Danmark er det nemlig sommer i Australien, mens Australian Open afvikles. Det betyder godt vejr, men også risiko for ekstremt varmt vejr og ofte temperaturer op mod og over 30 grader. Det er noget, der kan sætte spillerne fysisk under pres. Samtidig er det værd at bemærke, at banerne i Melbourne er hardcourt.

OBS: Bemærk at Australian Open 2021 afvikles nogle uger forskudt i forhold til vanligt.


Tidligere vindere af Australian Open

Herunder har du et hurtigt overblik over de tidligere vindere fra Australian Open. Det lykkedes for Caroline Wozniacki at vinde turneringen i 2018.

Kvinder
2020: Sofia Kenin

2019: Naomi Osaka

2018: Caroline Wozniacki

2017: Serena Williams

2016: Angelique Kerber

2015: Serena Williams

2014: Li NA

2013: Victoria Azarenka

2012: Victoria Azarenka

2011: Kim Clijsters

2010: Serena Williams

2009: Serena Williams

2008: Maria Sharapova

2007: Serena Williams

2006: Amelie Mauresmo

Herrer
2020: Novak Djokovic

2019: Novak Djokovic

2018: Roger Federer

2017: Roger Federer

2016: Novak Djokovic

2015: Novak Djokovic

2014: Stanislas Wawrinka

2013: Novak Djokovic

2012: Novak Djokovic

2011: Novak Djokovic

2010: Roger Federer

2009: Rafael Nadal

2008: Novak Djokovic

2007: Roger Federer

2006: Roger Federer

2005: Marat Safin


Australian Open: Sådan gik det sidste år

Australian Open 2020 gav os en ny Grand Slam-vinder på kvindesiden i Sofia Kenin. Den blot 21-årige, hårdtslående amerikaner var frygtløs på sin vej til titlen, hvor hun blandt andet formåede at besejre verdensetteren – og hjemmebanehåbet – Ashleigh Barty i straight sets (semifinale). I finalen gik det udover den dobbelte Grand Slam-vinder Garbiñe Muguruza, men selvom der her skulle tre sæt til for Sofia Kenin, lød cifrene alligevel overbevisende: 4-6 6-2 6-2. På sin vej til titlen ved Australian Open 2020 vandt Sofia Kenin hele syv kampe, og kun i to tilfælde skulle hun bruge tre sæt (hvor hun så vandt til 0 mod Gauff og 2 mod Muguruza). Imponerende fra den unge amerikaner, der nok ikke har vundet sin sidste Grand Slam-titel i sporten.

Mens Australian Open 2020 gav os et nyt stjerneskud hos kvinderne, var det en gammel kending, der tog stikket hos herrerne. Som spået i denne optakt sidste år, var det Novak Djokovic, der endte som samlet sejrherre. Den 32-årige serber havde kun smidt ét sæt forud for finalen, hvor han dog kom under tungt pres mod altid arbejdsomme Dominic Thiem, der snuppede to af de tre første sæt. Stædig og mentalt stærk, som Novak Djokovic er, fik han dog vendt sagerne på hovedet til en vild 5-sætssejr med cifrene 6-4 4-6 2-6 6-3 6-4. I semifinalen fik Novak Djokovic skovlen under legendariske Roger Federer, der ikke havde meget tilbage i tanken oven på sin ”near exit”-sejr, hvor han reddede hele syv matchbolde, over Tennys Sandgren i runden forinden.


Caroline Wozniacki sluttede karrieren i Australien

Caroline Wozniacki indstillede karrieren i kølvandet på Australian Open 2020, og turneringen var vel egentlig et ganske godkendt farvel fra den danske tennisstjerne. I første runde undgik hun, hvad der ville have været et decideret fiasko-nederlag, da hun let slog amerikanske Kristie Ahn med 6-1 6-3. Så fulgte en hård sejr over den stærke ukrainer Dayana Yastremska (7-5 7-5), hvor Caroline Wozniacki kom tilbage fra svære dobbeltbreak-situationer i BEGGE SÆT. I tredje runde gik den imidlertid ikke længere, for her stod en talentfulde tuneser i vejen i form af Ons Jabeur (som siden også slog Clara Tauson i Fed Cup, i øvrigt). Caroline Wozniacki og Ons Jabeur fulgtes ad til 5-5 i tredje sæt, men fejlene blev for mange for Caroline i karrierens sidste serveparti, og derfor endte det med dansk nederlag på 5-7 6-3 5-7 i 3. runde ved Australian Open 2020.


Husker du: Wozniacki vandt Australian Open

Selvom Australian Open 2020, hvor Caroline Wozniacki tog en tårevædet afsked med sine fans, og tennissporten i det hele taget, formentlig vil fylde en del i mange tennistilhængeres nylige bevidsthed, så lad os da lige skrue tiden et par år tilbage – til lykkeligere omstændigheder. 2018 blev nemlig året, hvor det endelig lykkedes for den tidligere verdensetter, Caroline Wozniacki, at vinde en Grand Slam-turnering. Det sket netop i Melbourne ved Australian Open, og det skete blandt andet med en vild finalesejr i tre sæt mod den rumænske fighter Simona Halep.


Var Australian Open nu også endestationen for Wozniacki?

Var det så den endelige slutning? For nu, ja. Men: Vi har i de seneste år set nogle bemærkelsesværdige comebacks i tennissporten, og hvis Kim Clijsters kan komme tilbage som 36-årig efter at have helliget sig familielivet i en periode, kan Caroline Wozniacki vel også? Det kunne jo passende blive om 4 år, som 34-årig ved Australian Open, hvor hun har så fine minder.


Andre Grand Slams end Australian Open

Australien Open er årets første Grand Slam-turnering. Der er dog fire prestigefulde tennisturneringer i alt, og vi klæder dig selvfølgelig også på til de øvrige.

24. maj – 6. juni: French Open odds

28. juni – 11. juli: Wimbledon odds

30. august – 12. september: US Open odds