18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

1.72
4/10
Yulia Putintseva
Sloane Stephens
Tipped at 1.72
Bech-avatar
28. maj.
17:30

Analyse af Holger Runes lodtrækning i München

Ved BMW Open i Múnchen skal Holger Rune forsøge at vinde trofæet for 3. år i træk, og vi tager dig igennem hans forventede vej til titelforsvaret. 

ATP 250 turneringen i München har budt på gode oplevelser for Rune, der vandt turneringen i både 2022 og 2023, hvor han slog Botic van de Zandschulp i finalen begge år – i 2022  efter en walkover, hvor hollænderen trak sig i første sæt, mens det i 2023 blev afgjort efter tiebreak. 

Danskeren har altså gode minder fra München, og han skal forsøge at gentage svendestykket. 

Nedenfor får du en gennemgang af lodtrækningen samt min vurdering på, hvordan det kommer til at gå danskeren.

Alamy

Holger Runes vej til finalen

(I parentes bemærkes placering på ranglisten, ikke seedning)

 • R32 – Bye
 • R16 – Camilo Ugo Carabelli (104) eller Daniel Galan (90)
 • Kvartfinalen: Alexander Shevchenko (58) eller Yannik Hanfmann (57)
 • Semifinalen: Jan Lennard Struff (26), Felix Auger Aliassime (34), Christopher O`Connel (64) eller van de Zandschulp (117)
 • Finale: Taylor Fritz (15) eller Alexander Zverev (5)

Det er helt overordnet set et breakdown af, hvordan danskerens vej til finalen ser ud, og det kan være svært at give sit bud på, hvem han reelt kommer til at stå overfor, fordi der er så mange spillere, der er på nogenlunde samme niveau. 

Jeg vil alligevel forsøge at give mit bud på de modstandere, Rune kommer til at stå overfor, ligesom jeg vil give min vurdering af danskerens chancer mod modstanderne, som vi forhåbentlig også kan gøre dig lidt klogere på. 

Alamy

R16:

Carabelli og Galan er to klassiske sydamerikanske spillere, der primært leverer deres gode resultater på grus, og selvom Galan er rangeret en smule højere end Carabelli, så går jeg med en sejr til Carabelli, der har spillet et stort 2024 indtil videre. 

Resultaterne er dog primært kommet på challenger niveau, og det ér en spiller, som Holger Rune bør spadsere forbi uden de store problemer. 

Dette gælder i øvrigt, uanset hvem af de to Rune kommer til at møde. 

Kvartfinalen: 

Både Yannick Hanfmann og Alexander Shevchenko har gang i et miserabelt 2024, og man sidder næsten med en fornemmelsen af, at man lige så godt kan kaste med en mønt, når man skal forudsige deres kamp. Her noteres det, at det forventes, at vinderen af deres kamp med al sandsynlighed spiller sig i kvartfinalen, med tanke på den modstander, der venter dem i deres R16 kamp. 

Jeg går med en sejr til Yannick Hanfmann, fordi han spiller på hjemmebane og har rutinen til at overkomme Shevchenko, der har en skidt periode efter et stort efterår, hvor han fik sit gennembrud. 

Jeg ser sådan set også Hanfmann som et bedre matchup for Rune, da Shevchenko er en smule mere versatil i sit spil, og derudover har han  tidligere har voldt danskeren problemer.

Igen forventer jeg, at Rune kommer til at vinde rimelig overkommeligt. De mødte også hinanden sidste år i München, hvor Rune ikke havde de store problemer mod tyskeren. 

Semifinalen: 

Jeg går med Jan Lennard Struff som modstanderen i semifinalen. Det kan sagtens ende anderledes, men Struff er den bedste grus spiller i Runes halvdel af lodtrækningen, og selvom han endnu ikke har kunnet leve op til præstationerne i 2023, hvor tyskeren virkelig gjorde væsen af sig, så synes jeg stadig, at han står stærkere end de øvrige. 

Han har allerede vist sig flot frem i Monte Carlo, hvor det godt nok blev til et nederlag til Jannik Sinner, men det er – trods alt – ikke nogen skam. 

Tyskeren har en evne til at stille de store spillere, og i år er det altså blevet til sejre mod blandt andre Davidovic Fokina, Coric og Baez, ligesom han har drillet både Di Minaur og Hubert Hurkacz. 

Rune har aldrig stået overfor Struff før, hvilket godt kan gøre det til en besværlig omgang, også med tanke på, at Struff helt sikkert kommer til at have publikum i ryggen. 

Det er dog en spiller som Rune skal slå, og det kommer han også til. Dermed står han i en finale i München for tredje år i træk. 

Finale: 

Det er uomtvisteligt Taylor Fritz og Alexander Zverev, der er favoritterne i den anden halvdel, og jeg tror altså mest på Zverev. 

Tyskeren ser stærk ud, og jeg må bare sige, at det er en fornøjelse at se ham komme tættere og tættere på det niveau, han havde, før han blev skadet. 

Han server godt, han bevæger sig godt – og grundslagene sidder der. Han er stadig lidt for ustabil i sine præstationer, men hans topniveau er skræmmende. 

Jeg tror også, han bliver for stor en mundfuld for Rune, men det kan gå begge veje. Rune har statistikken på sin side, for han har vundet det eneste indbyrdes opgør de to spillere imellem, og pudsigt nok var det netop i München i 2022, hvor Rune ganske enkelt var bedre end Zverev. Derudover må danskeren have en uhyre god fornemmelse, når han træder ind på arenaen, hvor ingen ser ud til at kunne slå ham. 

En finale vil dog være en ganske fin optakt til de to store turneringer i Madrid og Rom, som skal fungere som den helt store lakmusorøve  inden Roland Garros, hvor Rune går ind til turneringen med en ambition om at vinde sin første Grand Slam. 

Nu er røven sat i klaskehøjde, for det kan meget vel se anderledes ud om ganske kort tid, end jeg har skitseret det, men sådan er det jo med forudsigelser. Holger Rune tager hul på sin del af turneringen onsdag, og på SpilXperten kan du altid finde ud af, hvor du kan se Holger Runes næste kamp.

Hvor langt tror du, Holger Rune når ved BMW Open i München?

 • 2. runde
 • 3. runde
 • Kvartfinale
 • Semifinale
 • Finale
 • Vinder turneringen
 • 2. runde
 • 3. runde
 • Kvartfinale
 • Semifinale
 • Finale
 • Vinder turneringen

Stemmer

Skriv første kommentar

Skriv et svar