Reklame*

Statsminister oddsOdds på statsministeren

Det næste folketingsvalg nærmer sig med hastige skridt, og fronterne er trukket skarpt op. Men hvem kommer egentlig til at blive Danmarks næste statsminister? Bliver Lars Løkke siddende, får Mette Frederiksen fingrene i nøglerne til statsministeriet, eller kommer Christian Thulesen-Dahl ind fra højre og sætter sig på tronen? Vi har fundet de bedste statsminister odds, og du kan se dem alle her!

Odds på den næste statsminister

Odds på næste statsminister i Danmark

Vi har samlet bookmakernes odds på Danmarks kommende statsminister. Du kan spille på alt fra Lars Løkke til Mette Frederiksen og sågar Uffe Elbæk. Se oddsene her:

Hvem er statsminister efter næste valg?
Mette Frederiksen: 1,60 – SPIL HER >>*

Lars Løkke Rasmussen: 2,50 – SPIL HER >>*

Kristian Jensen: 12,00 – SPIL HER >>*

Kristian Thulesen Dahl: 15,00 – SPIL HER >>*

Uffe Elbæk: 40,00 – SPIL HER >>*

Morten Østergaard: 50,00 – SPIL HER >>*

Søren Pape: 50,00 – SPIL HER >>*

Pia Olsen Dyhr: 60,00 – SPIL HER >>*

Pernille Skipper: 100,00 – SPIL HER >>*

Anders Samuelsen: 125,00 – SPIL HER >>*

Inger Støjberg: 150,00 – SPIL HER >>*

Pernille Vermund: 200,00 – SPIL HER >>*

Odds senest opdateret d. 4. februar 2019 kl. 09:54. Odds kan ændre sig.

Troværdighed og målinger: Hvem foretrækker danskerne som statsminister?

D. 30. maj 2018 fik Jyllands-Posten og Altinget foretaget en måling af Norstat, og her var hovedformålet at undersøge, hvem der er danskerens foretrukne statsministerkandidat. Den aktuelle favorit, Mette Frederiksen, blev foretrukket af 28 procent af deltagerne, mens 22 procent af deltagerne helst så Lars Løkke på posten. Det særligt iøjnefaldende var imidlertid, at hele 32 procent foretrak ”en anden kandidat”. Undersøgelsen spurgte ikke ind til, hvem alternativet skulle være, men skal man tro bookmakerne, er en af de mest oplagte fra dette felt altså Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl. DF-formanden har imidlertid ikke bragt sig selv i stilling til en sådan post.

D. 21. august 2018 spurgte kommunikationsbureauet Radius, gennem Userneeds, efter de politiske lederes aktuelle troværdighed. Her toppede Mette Frederiksen undersøgelsen, mens Lars Løkke var helt nede på en 7. plads. Særligt skidt er det gået for føromtalte Kristian Thulesen Dahl, der har mistet tillid hos unge vælgere på mellem 18 og 35 år.

Der vil løbende blive foretaget meningsmålinger og undersøgelser frem mod folketingsvalget i 2019, og vi opdaterer naturligvis artiklen her med både odds og undersøgelser, når vi kommer nærmere valgdatoen. Vi anbefaler, at du løbende holder dig orienteret HER.

Mette Frederiksen er favorit til at blive Danmarks næste statsminister

Mette Frederiksen fører feltet an i kampen om at blive Danmarks næste statsminister. Venstres mindretalsregering har stort set været i skudzonen sidsen sidste valg, og der hersker lige nu en enorm magtkamp hos blå blok mellem Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Alt dette kaos er til gavn for Mette Frederiksen, der blot kan se til, mens statsministerposten nærmer sig.

Spil på Mette Frederiksen som næste statsminister – SPIL HER >>*

Lars Løkke balancerer på en meget tynd line

Bookmakerne afskriver på ingen måde Lars Løkke i ræset om at blive statsminister, men den store ballade mellem Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har uden tvivl skadet den nuværende statsministers chancer for at beholde nøglerne til statsministeriet. Dertil skal lægges de store problemer verden lige nu står i i forhold til krig i Mellemøsten og flygtninge, der banker på de europæiske staters dør. Lars Løkke og Venstre har egenhændigt skulle håndtere krisen, og det har selvfølgelig været en stor mundfuld.

Spil på Lars Løkke som næste statsminister – SPIL HER >>*

Alternativer til Mette F. og Lars Løkke?

Det er umiddelbart svært at se, hvordan andre kandidater end Mette Frederiksen og Lars Løkke skulle kunne komme til at sidde på magten efter det næste folketingsvalg. Så skulle det måske lige være Kristian Thulesen Dahl, som virkelig har haft succes med sin ledelsesstil i Dansk Folkeparti. Alt er dog ikke en dans på roser for højrefløjspartiet, for Nye Borgerlige står på spring i kulissen og kan meget vel komme til at stjæle stemmer fra Dansk Folkeparti. Det virker også usandsynligt, at andre partier skulle pege på Thulesen Dahl som deres foretrukne kandidat, og Dansk Folkeparti må nok se langt efter statsminister-posten.

Bookmakerns odds på folketingsvalget indikerer faktisk også, at en anden kandidat fra Venstre kan gå hen og overraske. Således får du i skrivende stund odds 15 på Kristan Jensen som kommende statsminister. Bookmakerne ser altså en vis sandsynlighed for, at en intern magtkamp i Venstre kan vælte Lars Løkke af pinden og give plads til Jensen.

Spil på Kristian Jensen som næste statsminister – SPIL HER >>*

Emner som afgør valget i 2019

I december måned fik Altinget og Jyllands-Posten foretaget en måling af, hvilke valgtemaer, der fyldte mest for vælgerne frem mod et kommende folketingsvalg. Resultaterne afslører, at det er sundhedspolitik, miljø- og klimapolitik og udlændingepolitik, der i højest grad optager danskerne.

Sundhedspolitik
Skal regionerne bevares, eller skal de nedlægges? Både blå og rød blok interesserer sig for sundhedspolitikken, men mens stemningen i blå blok pt. lader til at ville lade regionerne nedlægge, taler rød blok for at bevare regionerne. Lars Løkke har lagt rigtigt mange kræfter i sin sundhedsreform, og det er vigtigt, at han får succes med denne, hvis han skal have et godt valg. Begge sider taler om væsentligheden i at have nærhed i sundhedsvæsnet, men man er uenige om, hvordan dette bedst opnås. (16-01-2019, bt.dk)

Miljø- og klimapolitik
Også på klimapolitikken er blå og rød blok gået i krig. Oppositionen kalder regeringens klimaudspil for uambitiøst, og de får opbakning af regeringens eget Klimaråd. Regeringen fastholder, at målene omkring CO2-reduktion er ambitiøse, selvom et folketingssvar fra Energi-, Forsynings-, og Klimaministeriet viser, at Danmark først går i nul med CO2-udledningen i 2150 (og ikke i 2050, som er regeringens erklærede målsætning). (29-01-2019, politiken.dk)

Udlændingepolitik
Regeringen vil gennemføre et såkaldt paradigmeskifte på udlændingeområdet, og dette stemmer Socialdemokratiet for, selvom man er imod at nedsætte integrationsydelsen. Paradigmeskiftet indeholder grundlæggende en række stramninger på udlændingeområdet, hvor hjemsendelse bliver idealet fremfor integration. Rød blok ønsker at bløde det lidt op, men det er ikke aktuelt for blå blok, hvor Dansk Folkeparti i særlig grad agiterer for en meget stram kurs. (29-01-2019, politiken.dk)

Sundhedspolitik, miljø- og klimapolitik og udlændingepolitik regnes pt. for de tre mest centrale emner. Herunder kan du se, hvad de øvrige politiske kategorier scorede i undersøgelsen foretaget af Norstat på vegne af Altinget og Jyllands-Posten:

- Sundhedspolitik (36 procent)
- Miljø- og klimapolitik (36 procent)
- Udlændingepolitik (33 procent)
- Socialpolitik (27 procent)
- Kriminalitet- og retspolitik (19 procent)
- Økonomisk politik (19 procent)
- Uddannelsespolitik (19 procent)
- Skattepolitik (17 procent)
- EU (9 procent)
- Fødevarepolitik (6 procent)
- Boligpolitik (5 procent)
- Transportpolitik (4 procent)
- Forsvarspolitik (3 procent)
- Udenrigspolitik (3 procent)
- Kulturpolitik (2 procent)
- Ved ikke (6 procent)

Meningsmålingerne er brugbare før dine spil på statsministeren

Før du spiller på din favorit til at blive den næste statsminister, er det en god ide at tjekke meningsmålingerne, som giver et fingerpeg om, hvordan valget vil udmønte sig. Kigger man på det seneste folketingsvalg i 2015, var der nærmest spænding til det sidste i forhold til, hvem der skulle bestride statsministerposten fremover. D. 16. juni (to dage før folketingsvalget) viste flere meningsmålinger, at der var dødt løb, men det endte med en samlet sejr til blå blok på lidt over et procentpoint. Er man hurtig og får tjekket de nyeste meningsmålinger, kan man sagtens gøre sig et scoop, når man skal oddse på den næste statsminister.

Odds på den næste statsminister

Af Peter Larsen
Google+: 

Hent din valgbonus her

Reklame.

bet365
888sport
betfair
1
bwin
leovegas
nordicbet
3
betsafe
cashpoint
betfair2
unibet
jetbull
betstars

Flere odds på næste statsminister

Odds på stemmeprocenter opdateres, når valgdatoen kommer nærmere.

Socialdemokraterne: Stemmeprocent
Over 26 %: 1,65 (LeoVegas*)
Under 26 %: 2,10 (LeoVegas*)

Dansk Folkeparti: Stemmeprocent
Over 19 %: 1,70 (LeoVegas*)
Under 19 %: 2,00 (LeoVegas*)

Venstre: Stemmeprocent
Over 17 %: 1,70 (LeoVegas*)
Under 17 %: 2,00 (LeoVegas*)

Enhedslisten: Stemmeprocent
Over 8 %: 1,90 (LeoVegas*)
Under 8 %: 1,80 (LeoVegas*)

Liberal Alliance: Stemmeprocent
Over 6,5 %: 1,70 (LeoVegas*)
Under 6,5 %: 2,00 (LeoVegas*)

Alternativet: Stemmeprocent
Over 6 %: 1,75 (LeoVegas*)
Under 6 %: 1,95 (LeoVegas*)

Radikale Venstre: Stemmeprocent
Over 5 %: 1,70 (LeoVegas*)
Under 5 %: 2,00 (LeoVegas*)

Nye Borgerlige: Stemmeprocent
Over 4,5 %: 2,50 (LeoVegas*)
Under 4,5 %: 1,45 (LeoVegas*)

SF: Stemmeprocent
Over 4,5 %: 2,00 (LeoVegas*)
Under 4,5 %: 1,70 (LeoVegas*)

Konservative: Stemmeprocent
Over 3 %: 2,05 (LeoVegas*)
Under 3 %: 1,67 (LeoVegas*)