18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

SpilXpoden: Fokus på tre danske point – Denne gang på skrift

Sygdommen har været over SpilXpoden, og vi har måtte tye til skrift. Derfor får du nu SpilXpoden i artikel/blog indlæg, leveret af Rasmus Graff med tanker om Australien – Danmark, spilforslag til VM og en opdatering af SpilXpodens Power Ranking.

Foto: Bildbyrån

Australien – Danmark onsdag kl. 16.00

Danmarks gruppe bliver afviklet simultant onsdag eftermiddag, og der er kun en ting, der står på Danmarks to-do liste den dag – VIND OVER AUSTRALIEN. 

Tabellen der kan ses nedenfor er soleklar, vinder vi over Australien så står vi med rigtig fine chancer for at gå videre. De forskellige scenarier vi kan ryge ind i kigger vi nærmere på lidt nede.

Ved lige antal point kigger man første på: 

 1. Måldifference i alle gruppekampene
 2. Antal af mål scoret i gruppekampene
 3. Indbyrdes kampe mellem de hold med lige antal point
 4. Måldifference i indbyrdes opgør mellem de lige hold
 5. Antal af mål scoret i indbyrdes opgør mellem de lige hold
 6. Fair play point (Gult kort: 1, Indirekte rødt kort: 3, Direkte rødt kort: 4, Gult og direkte rødt kort: 5. 
 7. Lodtrækning

Danmark vinder over Australien med 1-0: I dette tilfælde vil vi står på 4 point og en målscore på 2:2, dermed blev vores ene mål mod Frankrig særdeles vigtigt, da Tunesien ikke vil kunne nøjes med at slå Frankrig med 1-0. Danmark vil nemlig være bedre på punkt 2 ved lige antal point. 

Hvis Tunesien går frem og vinder med 2-0, så er de direkte videre på en bedre målscore ved en dansk 1-0 sejr. 

Skulle det dog ske at Tunesien vinder 2-1 over Frankrig, mens Danmark fortsat vinder 1-0 over Australien, så vil Tunesien ligeledes have 2:2 i målscore og lige indbyrdes med Danmark. Det betyder at vi rykker helt ned til punkt 6, og skal til at kigge på reglen om fair play point. Her har både Danmark og Tunesien inden onsdagens kampe fået 4 gule kort, og er dermed helt lige på fair play point – Danmark og Tunesien kan derfor ende i en lodtrækning om hvem der går videre. Lad os satse på det ikke går så vidt. 

Danmark vinder over Australien med 2-0: Her vil vi presse Tunesien meget, da Danmark vil står på en målscore med 3:2. Det vil betyde at Tunesien skal op og score tre mål mod Frankrig, en 2-0 sejr vil ikke være nok. 

Danmark vinder over Australien med 2-1: Igen vil vi komme op på tre mål scoret, og have en 3:3 målscore, men her vil en tunesisk sejr på to mål være nok, da de uanset hvad vil skulle have en positiv målscore. 

Scenarierne er gode for Danmark ved blot en sejr, og lige så snart Danmark vinder og bare scorer mindst to mål i kampen, så skal tuneserne op og vinde med mindst to. Oddset på Tunesien vinder over Frankrig er 8,00 hos Unibet* og oddset på de vinder med mere end ét mål er 22,00 hos Nordicbet*.

Husk at vi naturligvis også levere vores normale optakt til Australien – Danmark fra Michael Vilster.

Vi viste vi kunne være med mod Frankrig

Bevares, Frankrig havde de fleste otg største chancer, men vi var langt fra chanceløse. Lidt maginaler og så havde vi taget point, og der er det vi skal holde fast i. Danmark har været gode de sidste to år, men vi har aldrig sammenlignet os selv med Frankrig, Brasilien, Holland, England osv. Men vi har vi har været bevidste om, at på vores bedste dage, der kan vi spille op med dem, og med lidt held kan vi også slå dem – Det er derfor Danmark er en skræmmende modstander. 

Braithwaite kom lidt overraskende ind, og på trods af meget få boldberøringer, så kunne han have sendt Danmark foran med 2-1 i det 81. minut, havde han bare drejet bolden et par centimeter mere til venstre – så tæt på var vi.

Vi har brug for Kaptajn Kjær og Kong Christian

Simon Kjær sad angiveligt ude med en skade, vi håber han er klar igen, for Joachim Andersen er dygtig, men har slet ikke den samme virkning på det danske landshold som Kaptajn Kjær. 

Der mangler en aura blandet af lederskab og en snert af arrogance når Kjær ikke spiller. Han er måske ikke den hurtigste længere, men han udstråler at ingen forsvarsspillere kommer forbi når han er der. Den aura skal man ikke tage fejl af, hvor meget den betyder for hans forsvars kollegaer og deres selvtillid. 

Lidt mere bekymrende er det dog hvor lidt Christian Eriksen er blevet sat op, og hvor lidt han har kunne sætte sig selv op. Efter hans comeback har han ellers virket endnu stærkere end før, med en masse afslutninger, gode pasninger og meget deltagende i farlige områder. I Nations League og VM Kvalifikationen spillede han med 0,34 xG pr. kamp, 2,14 through passes og 3,9 afleveringer til modstanderens straffesparksfelt. De tal er under VMs to første kampe gået ned til 0,06 xG, 0,50 through passes og 3,50 afleveringer til straffesparksfeltet. 

Hans medspillere skal naturligvis tage de rigtige løb for ham, og skabe noget plads omkring ham. Men vi forventer også at en spiller af Eriksens kvalitet, at han til tider selv kan skabe pladsen og målene – og det håber vi han tager med mod Australien.

Hvad kan Australien?

Tilbage til VM i 2018, der gav vi odds 1,95 mod Australien i gruppespillet. Danmark er siden dengang uden tvivl blevet et bedre hold set som helhed, mens Australien bør være sunket i kvalitet. Dengang havde de spillere som Robbie Kruse, Tom Rogic, Matt Leckie, Matt Ryan og Aaron Mooy, der var i deres karrieres bedste år. De spillere er enten blevet meget gamle, eller faldet gevaldigt i klubniveau. 

Vi kigger nu ind i et australsk hold, hvor profilerne er fra den hjemlige A-League, middelklubber i Skotland eller oprykkere fra J-League 2. Målt på spillerkvalitet mellem de to landshold, skal Danmark være længder bedre. 

Det skulle vi også have været mod Tunesien, og der blev kyste fysisk. Vi skal være fuldt ud forberedt på, at Australien kommer syngende ind i tacklingne ligesom Laidouni på Eriksen, og vil forsøge at ødelægge alt omkring Danmarks spil. 

De vil stå dybt og de kan bruge ét point, så længe Tunesien ikke slår Frankrig, så vi skal også være parate til at spille hurtigere og mere kreativt end mod Tunesien – gør vi ikke det, så slår vi dem heller ikke.

Spilforslag fra SpilXpoden

Leanders første spilforslag

Polen – Argentina (Onsdag d. 30/11/22 kl. 20:00)
Under 2,5 mål
Odds 1,83 hos Marathonbet*
Spilbar til 1,72

Polen går stensikkert videre med uafgjort og vil helt sikkert prøve at holde 0-0 så længe som muligt.

Argentinerne går videre med X, hvis bare Saudi Arabien ikke slår Mexico eller mexicanerne slår Saudi Arabien med tre eller flere overskydende mål.

Både Polen og Argentina vil naturligvis gerne undgå at blive parret med Frankrig fra Gruppe D, men det bør alt andet lige blive afventende på Stadium 974 i Doha”

Leanders andet spilforslag

Canada – Marokko (Torsdag d. 01/12/22 kl. 16:00)
Canada flest hjørnespark
Odds 2,55 hos Unibet*
Spilbar til 2,20

Marokko er videre med uafgjort, fordi Belgien og Kroatiens indbyrdes opgør i gruppens anden kamp gør, at 5 point er nok til at kvalificere sig.

Nordafrikanerne er favoritter mod Canada, men nordamerikanerne vil med statsgaranti give alt hvad de har i deres blot anden slutrundedeltagelse ved et verdensmesterskab, og selvom man tabte hjørnesparkene med 2-5 mod Kroatien, fik man alt andet lige 4-4 mod Belgien på samme konto.

Marokkanerne har haft bolden sølle 33 og 35% af tiden mod føromtalte modstandere og tabt hjørnesparkene 0-5 og 1-9. Med tanke på, at X er nok for Marokko, ligner canadierne et flot spil hvad angår at komme flest gange til hjørneflagene.”

Rasmus’ første spilforslag

Tunesien – Frankrig (Onsdag d. 30/11/22 kl. 16:00)
Over 2,5 mål
Odds 1,96 hos bet365*
Spilbar til 1,86

“Det er meget lige til synes jeg. Nu har vi lige vendt scenarierne for hvordan Danmark skal gå videre, og dermed også for hvordan Tunesien kan gå videre. Tuneserne skal som minimum ud og slå Frankrig, og der er en pæn sandsynlighed for, at de også skal op og score to mål som minimum. 

Kan Tunesien gå frem og score to gange mod Frankrig? Formentlig ikke, men de bliver nødt til at prøve. Skulle Frankrig komme foran 1-0, så bør kampen ikke dø, da det ikke ændrer noget for Tunesien, de skal stadig frem og lave to pinde. 

Det sats fra Tunesien bør åbne plads til en fransk mandskab, der virkelig kan sætte fart over feltet. Kylian Mbappe har været flyvende, og har formentlig stille og roligt fået øjnene på en mulig topscorertitel. Coman bør få en startplads denne gang, og hans fart bør give Frankrig muligheder i omstillinger. Derudover forventes det heller ikke, at Deschamps rotere på hele pladen.

Deschamps er godt nok ikke kendt for at tryne hans modstandere i mange mål, men når først Tunesien åbner op for pladsen, så tror jeg ikke Kylian Mbappe, Giroud og Coman afviser den.”

Rasmus’ andet spilforslag

Polen – Argentina (Onsdag d. 30/11/22 kl. 20:00)
X første halvleg
Odds 2,22 hos Marathonbet*
Spilbar til 2,15

“Som stillingen er lige nu i Gruppe C, så kan alle faktisk stadig gå videre. Lige nu er det Polen og Argentina, der ligger til det og hvis begge kampe ender X så ender det også med at være dem. I den modsatte kamp der skal Mexico håbe på at Argentina taber, medmindre Argentina spiller 0-0 og Mexico går ud og vinder med fire. Saudi-Arabien skal naturligvis også frem og hente en sejr, hvis de har forhåbninger om at gå videre. 

Jeg tror hverken Polen eller Argentina har lyst til at satse unødigt i første halvleg, med frygten for at de kan komme bagud og skal jagte to i anden halvleg. Polen skal jo blot bruge uafgjort for at gå videre, mens Argentina vil have det ganske fint, hvis Mexico blot er foran med en enkelt ved pausen. 

Argentina har heller ikke vist sig som de store favoritter, de var opråbt til at være før slutrunden. Første halvleg mod Mexico var decideret jammerlig, og det ligner at de er tilbage i den gamle traver, hvor Messi skal have bolden hver eneste gang, og hvis ikke går spillet i stå.”

Power Ranking

Benjamins Power Ranking

 1. Brasilien
 2. Frankrig
 3. Portugal
 4. Spanien
 5. England
 6. Argentina

Rasmus’ Power Ranking

 1. Brasilien
 2. Frankrig
 3. Holland
 4. Argentina
 5. England
 6. Portugal

Skriv et svar