18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Time Management

Resumé

  • Hold styr på dit tidsforbrug, og sørg for at du tager hele dage, hvor du ikke bruger tid på betting, men i stedet nyder sport uden samtidig at placere et spil.
  • The Canadian Lower-Risk Gambling guidelines anbefaler, at du maksimalt skal spille 4 dage i måneden for at minimere dit risikoniveau.
  • Opsæt regler for dig selv, som du er tilpas med, og evaluér jævnligt med dig selv, om du er i stand til at overholde disse.
  • Gentagende og hurtig live betting kan forøge risikoen for, at du mister fornemmelsen for dit tidsforbrug på betting.

Hvorfor skal jeg bekymre mig om mit tidsforbrug?

Mange spillere spiller for at opleve et ekstra rush, når de ser en fodboldkamp, en tenniskamp eller en anden sportsbegivenhed, som de nyder. Mens denne rush kan være behagelig, kan den også medføre, at du mister tidsfornemmelsen. Særligt hvis du spiller på hurtige livemarkeder, eller konstant leder efter det bedste odds.

Ofte handler rådgivning om, hvordan du spiller ansvarligt, om økonomisk forbrug; f.eks. som en planlægning af, hvor mange penge, du vil anvende på betting. Mens det naturligvis er vigtigt at holde styr på dit økonomiske forbrug, er det også væsentligt at du holder styr på dit tidsforbrug.

Et overforbrug på betting rent tidsmæssigt kan, i slemme tilfælde, føre til, at du negligerer andre aktiviteter som f.eks. fysisk aktivitet, samt arbejds- og studierelaterede opgaver. Herudover kan det også føre til, at du forsømmer dine relationer i det hele taget.

Time management

Hvordan holder du styr på tiden?

Nogle operatører tilbyder redskaber, som f.eks. stopure og tidslimits, for at hjælpe spillere med at holde styr på deres tidsforbrug på betting. Hvis din foretrukne operatør tilbyder et sådant redskab, kan det være gavnligt for dig at anvende dette,  da det kan hjælpe dig med på forhånd at beslutte, hvor meget tid, du ønsker at bruge på betting – og i det hele taget gøre det lettere for dig at monitorere, om du overholder dine planer for tidsforbrug.

Hvis din foretrukne operatør ikke tilbyder et sådant redskab, kan du hjælpe dig selv ved at sætte en alarm på et stopur eller på din mobiltelefon.

En anden mulighed er, at du nedskriver, hvor meget tid, du tror, du bruger på betting i løbet af en uge – og at du så efterfølgende tracker, hvor meget tid, du faktisk bruger, over et par uger.

Husk at inkludere den tid, du bruger på at undersøge og planlægge potentielle bets. Hvis du underestimerer dit tidsforbrug markant, kan det være et tegn på, at du med fordel kan sætte tidsbegrænsninger op for dig selv, og holde mere øje med dit betting-tidsforbrug i det hele taget.

Hvor meget er for meget?

Det er svært præcist at sige, hvor meget tid, der er for meget, da dette vil variere mærkbart fra spiller til spiller. En anbefaling er, at du vælger en tidsmængde, du vil være tilpas med at dele med en tæt ven eller et familiemedlem.

The Canadian Centre on Substance Use and Addiction lancerede deres Lower-Risk Gambling Guidelines i sidste måned, og disse er baseret på 5 års research med afsæt i både betting-data, spiller-dataundersøgelser og ekspertudtalelser. Retningslinjerne siger, at du bør begrænse dig til maksimalt at spille 4 dage om måneden, for at reducere risikoen forbundet med dit spil (i tillæg til, at du følger de to øvrige retningslinjer nævnt ovenfor).

Dette betyder ikke, at du har et problem, hvis du spiller mere end fire dage om måneden – men det vil forøge dit risikoniveau. Du kan læse mere om retningslinjerne her: https://gamblingguidelines.ca/lower-risk-gambling-guidelines/what-are-the-guidelines/

Mærk efter i maven

Spil skal være sjovt, og ikke give ondt i maven. Mærk efter, om du er tilpas med din aktuelle spiladfærd, og søg hjælp, hvis dette ikke er tilfældet. Vi har, i samarbejde med Mindway AI, lavet en refleksionsøvelse for at lære mere om din gamblingadfærd.

Hvis du er i tvivl, om hvorvidt dit spil er for risikabelt, vil vi anbefale at tage Gamalyze testen, som kan give dig indsigt i, hvor risikovillig du er i dit spilleadfærd.

Her hos SpilXperten ønsker vi at hjælpe spillere til at blive smarte spillere. Derfor opfordrer vi vores brugere til at dele deres bedste tips til, hvordan man spiller ansvarligt. Hvad er dit bedste tip til, hvordan man holder styr på tiden anvendt i forbindelse med betting?