18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Money management

Selvom online spil er en fornøjelig fritidsaktivitet for de fleste af vores brugere, kan spil blive problematisk for nogle – med store konsekvenser som følge heraf. SpilXperten tilskynder til ansvarligt spil for branchens brugere, og alle andre relevante interessenter. Vi opfordrer til, at man nyder spil på en sjov måde, men også på en kontrolleret og opmærksom måde.

Hvordan beholder du kontrollen over dine penge?

I denne artikel vil vi gennemgå en metode med fokus på, hvordan man forhindrer problemspil ved at have styr på sine penge, såkaldt “money management”.
Kontrol af dine penge er en effektiv måde at forhindre problemspil og reducere risikoen for negative konsekvenser på grund af spil. Der er flere måder, hvormed du kan bruge money management til at begrænse spilforbruget som beskrevet nedenfor.

1) Lav et budget

Overvej først, hvor mange penge du skal afsætte til basale leveomkostninger såsom mad, forsikring og husleje. Beslut derefter, hvor mange penge du er villig til at risikere eller tabe på sportsspil og spil i løbet af en bestemt periode. Det kan være et bestemt beløb for en dag, en uge og/eller en måned.

2) Sæt begrænsninger

Sæt en begrænsning på, hvor mange penge du må indbetale, tabe eller bruge på et enkelt væddemål. For at hjælpe dig med at holde fast i dine grænser anbefales det, at du bruger grænsefunktionen, der tilbydes af de fleste operatører. Dette gør det lettere for dig at holde fast i din plan. 

3) Lån ikke penge til spil

Undgå at låne penge fra venner, familie eller andre lånemuligheder. At spille for lånte penge øger risikoen for dit spil. Desuden vil dine potentielle tab ikke kun skade dig selv, men også andre omkring dig. At fortælle dine venner og familie om din nuværende situation og bede dem om ikke at låne dig penge kan være en måde at sikre, at dette ikke er en mulighed.

Money management

4) Træk dine gevinster ud

Hvis du oplever en stor gevinst, anbefales det, at du laver en udbetaling for at forkæle dig selv. Undgå at øge dit spilforbrug efter en større gevinst, da dette kan øge din risiko for spilrelaterede problemer. Undgå at have store summer på din bettingkonto, da det da kan være mere fristende at spille mere risikabelt.

5) Hold styr på dine tab og gevinster

At holde styr på din historiske præstation hjælper dig med at indse, om sportsspil og spil faktisk er en bæredygtig indtægtsstrøm for dig – for de fleste er det ikke…

6) Restriktioner for hævning af penge

Bed din bank om at sætte begrænsninger på, hvor meget – og hvor ofte – du kan hæve.

7) Hold dig til din plan!

Vigtigst af alt – hold dig til din plan! Hvis du har besluttet at opretholde et budget eller angive begrænsninger for hvert væddemål, så husk det. Hvis du opdager, at du nogle gange ikke er i stand til at holde dig til dine grænser, er det altid en god idé at søge hjælp, så du undgår at udvikle en uholdbar spiladfærd.