Din gamblingadfærd (refleksionsøvelse)

Artiklen er bragt i samarbejde med Mindway AI, der hver dag sætter fokus på hvordan hjernen reagerer på spilafhængighed.

Når du løbende tager dig tid til at reflektere over din gamblingadfærd, kan det være en effektiv måde at sørge for at gambling forbliver en sjov aktivitet, som ikke fører til gambling-relaterede skader såsom finansielle vanskeligheder eller forsømmelse af andre vigtige aktiviteter.

gamblingadfærd

Værktøjer til selvvurdering

Der findes mange forskellige værktøjer til selvvurdering (se en liste over værktøjer hos bookmakere her), men det kan også give indsigt at reflektere over din gamblingadfærd og de følelser, som du oplever i relation til gambling.

Prøv at være opmærksom på dine følelser og tanker når du gennemfører denne øvelse. Hvis du føler ubehag gennem denne øvelse, hvis du prøver at bortforklare handlinger, eller hvis du endda lyver for dig selv, kan det ofte være et tegn på at du kunne drage nytte af at reducere din gambling eller at søge professionel hjælp (vi har lavet en liste over hjælpelinjer, behandlingscentre og hjemmesider her).

Refleksionsøvelse

Her er nogle forslag til spørgsmål, som kan guide dig gennem dine refleksioner. Du kan gå gennem alle otte spørgsmål eller vælge dem, som du finder mest relevant.

  • Hvad er din motivation for at gamble?
  • Hvordan føles det når du gambler? Hvordan føles det efter du har gamblet?
  • Oplever du at du mister tidsfornemmelsen og overblikket over hvor mange penge du har gamblet for?
  • Ved du hvor meget tid og hvor mange penge du bruger på gambling om måneden? Hvis ikke, så prøv at få et overblik. Hvordan føles det at kigge på disse tal?
  • Hvor ofte bruger du tid på at tænke på gambling når du ikke gambler?
  • Kommer gambling i vejen for andre aspekter af dit liv?
  • Hvordan ville det føles at fortælle hvor meget du gambler med en person tæt på dig?
  • Har du nogensinde oplevet at gambling har efterladt dig med finansielle problemer?

Du kan vælge at supplere denne refleksionsøvelse med selvtesten Gamalyze for at vurdere hvor risikabel din gambling-stil er.

Søg hjælp

Forhåbentligt har denne øvelse givet dig et klarere overblik over hvordan du har det med din gamblingadfærd. Tag venligst kontakt til Center for Ludomani på 70 11 18 10 hvis du føler at du har behov for at diskutere din gambling med en professionel, eller hvis du mangler råd til hvordan du kan reducere din gambling.

En god strategi for at skære ned på forbruget er at erstatte gambling med andre aktiviteter, som du nyder. Gå en tur udenfor, tag på café med en ven, start et kreativt projekt eller begiv dig ud i enhver anden aktivitet, som du nyder. Hvis du har brug for at lære mere om, hvordan man holder styr på sit tidsforbrug ved gambling, læs vores guide om Time Management.