Skihop: Odds, tips og optakt til Garmisch-Partenkirchen

Odds på skihop nytårsdagDet er som bekendt en naturlov, at en dosis skihop den 1. januar tager toppen af dine nytårstømmermænd. Der er derfor god grund til at følge med, når DR viser den traditionsrige skihopkonkurrence fra Garmisch-Partenkirchen, og hvorfor så ikke tjene en skilling samtidigt? Vi bringer her de bedste skihop odds og en gennemgang af de største favoritter til at vinde årets første skihopkonkurrence, så du kan læne dig tilbage og få en god start på det nye år.

Skihop odds

Domen Prevc: 2,75 hos 888sport
Kamil Stoch: 5,50 hos 888sport
Daniel-Andre Tande: 5,50 hos 888sport
Michael Hayboeck: 7,50 hos 888sport

Stefan Kraft: 7,50 hos 888sport
Peter Prevc: 12,50 hos 888sport
Severin Freund: 16,00 hos 888sport
Maciej Kot: 21,00 hos 888sport

Spil på skihop - KLIK HER

Fem favoritter

Domen Prevc
Den blot 17-årige slovak har taget skihopverdenen med storm i denne sæson, hvor han allerede har sprunget sig til en komfortabel føring på World Cup-ranglisten. Her står han noteret for 540 point, mens de tætteste efterfølgere har skrabet henholdsvis 382 og 331 points sammen. Teenageren har vundet fire af sæsonens første syv World Cup-konkurrencer, og han er derfor den største favorit til at vinde konkurrencen i Garmisch-Partenkirchen den 1. januar.

Kamil Stoch
Polske Kamil Stoch vandt konkurrencen på Lysgårdsbakken den 11. december, og han blev nummer to den 18. december. I sidstnævnte konkurrence måtte han se sig slået af Domen Prevc, og de to kan meget vel komme til at kæmpe om sejren igen den 1. januar. Den 29-årige polak har to OL-guldmedaljer fra 2014 og i 2013 triumferede han ved VM, og selvom han i øjeblikjket må nøjes med en fjerdeplads på World Cup-ranglisten, er han blandt de hoppere, der kan udfordre Domen Prevc den 1. januar.

Daniel-Andre Tande
Den norske skihopper er nummer to på World Cup-ranglisten, men hans point er hentet gennem andenpladser. Daniel-Andre Tande har ikke vundet nogen af sæsonens syv første World Cup-konkurrencer, men til gengæld er han i tre tilfælde endt som nummer to. Den 22-årige nordmand var med til at vinde årets VM for hold, og han har i løbet af de sidste år kravlet op ad ranglisten, hvor han sidste sæson endte som nummer syv.

Michael Hayboeck
Michael Hayboeck er nummer ni på World Cup-ranglisten, men han vandt konkurrencen ved Engelberg den 17. december og har derfor bevist, at formen er hvor den skal være. Den 25-årige østriger har sluttet som nummer 4 og 5 på ranglisten i henholdsvis 2015/2016- og 2014/2015-sæsonen, og han har vundet flere medaljer med det østrigske landshold.

Stefan Kraft
Østrigske Stefan Kraft var favorit til sidste års nytårsskihop, men i 2017-udgaven må han tage til takke med en rolle som outsider. Han er nummer tre på World Cup-ranglisten, og han har tre tredjepladser fra sæsonens første syv World Cup-konkurrencer. Han har endnu ikke bevist, at han kan slå Domen Prevc, Daniel-Andre Tande og Kamil Stoch, og han er derfor ikke blandt de største favoritter til en sejr den 1. januar.

Vores odds tip til nytårsskihop

Domen Prevc har været meget dominerende i sæsonens første konkurrencer og hvorfor ikke fortsætte dominansen i 2017? Den unge mand er favorit til at tage sejren den 1. januar, og det er der god grund til. Hvis han ikke rammer en off-day, er han bare bedre end de andre, og vi tror, at han vil skyde 2017 igang med manér. Vi spiller på en slovensk sejr.

Spil på Domen Prevc til odds 2,75 hos 888sport >>

Guide til skihop og firebakketurneringSkihop odds fra Garmisch-Partenkirchen

Der hoppes altid kvalifikation til selve hovedturneringen i Garmisch-Partenkirchen dagen før d. 1. januar, hvilket altså vil sige d. 31. december. Her kvalificerer 50 skihoppere sig til finalen nytårsdag, hvorefter reglerne er følgende 1. januar:

50 skihoppere hopper parvis mod hinanden, hvor det bedste spring går videre, og det dårligste ryger ud. På denne måde kommer man ned til 25 deltagere, hvorefter de fem bedste spring, som tabte deres dyst, tilføjes. Hermed er 30 skihoppere klar til finalen.

I finalen hoppes der alle mod alle. Her gælder det om at hoppe så langt og flot som muligt. Der gives således point for længden på skihoppet, men der uddeles også stilkarakter til hvert enkelt hop. For at vinde skihop 1. januar skal man altså både kunne hoppe langt og udføre det elegant.

Hver deltager har to hop - ét i indledende runde og ét i finalen - og vinderen er så den, der har samlet det største antal point efter disse.

Spil på skihop - KLIK HER

11-12-2012 09:24