18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Rundager: Tips til 8. runde i Serie A d. 16. – 18. oktober 2021

Serie A er tilbage efter landsholdspausen! I toppen af rækken har Napoli gjort rent bord og lige efter dem, kommer de to Milano-klubber AC Milan og Inter, som også begge er ubesejret i sæsonen. I den anden ende af rækken ser det tungt ud for Cagliari, som er det eneste hold uden sejr i indeværende sæson. Om de tre tophold kan bevare deres status som ubesejret og om Cagliari får deres første sejr, det må tiden vise. Michael Rundager klær dig på til weekendens kampe i Serie A og kommer med sit bud på hvordan 8. runde i Serie A forløber. Buon appetito!

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager

Rundens kamp: Lazio – Inter X (2-2)

Rundens helt store oplevelse bliver med stor sandsynlighed duellen imellem Lazio og Inter. De to mandskaber har spillet underholdende fodbold og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi får os en god kamp i ottende runde. 

Lazio har på trods af gode præstationer ikke høstet mere end fem point i de seneste fem kampe. Det skal dog nævnes at de i denne periode har vundet over Roma 3-2 og fuldstændig udspillede Lokomotiv Moskva i Europa League med en 2-0 sejr, som kunne have endt med 2-3 mål mere. Senest tabte de noget forbavsende 3-0 til Bologna, der ikke kom op på mere end 0.63 xG (ifølge Wyscout), og scorede på samtlige skud indenfor rammen. Det er uden tvivl et resultat som gør ondt, men ikke noget som ryster en rutineret cheftræner som Maurizio Sarri. Han skal dog være kreativ, da hans forsvarsgeneral Francesco Acerbi er ude med en karantæne. Omvendt må han prise sig lykkelig over at både angrebsprofilen Ciro Immobile og Acerbis potentielle erstatning, Patricio Gil er til rådighed. Lazio skal håbe på en klinisk præstation af Immobile, da de ikke kan åbne for meget op for de offensive sluser imod Inters skræmmende offensiv. Luis Alberto og Sergej Milinkovic-Savic skal levere toppræstationer, hvor de sørger for at få slutprodukt på deres angreb. Derudover skal Pedro og Felipe Anderson være skarpe i deres offensive 1v1 dueller, da det må forventes at de kan komme i mange af dem imod gæsternes 3-5-2 system. 

Inter har unægtelig overrasket alle med deres fornemme start på sæsonen. Det er imponerende, hvad den tidligere Lazio træner Simone Inzaghi har fået ud af et på papiret voldsomt svækket (sammenlignet med sidste sæson) mandskab. Til den kommende kamp får Inzaghi brug for nogle af de dyder Antonio Conte implementerede mesterligt i sidste sæsons mesterskab – nemlig betondefensiven og en voldsom kontra. Godt nok har de formået at spille flot fodbold anført af Nicolo Barella, men rammer Lazios midtbane dagen, vil de dominere boldbesiddelsen. Inter skal derfor håbe på effektive omstillinger og en Edin Dzeko samt Lautauro Martinez på samme niveau, som inden landsholdssamlingen. Specielt Martinez må vende hjem med opløftet pande efter en scoring for Argentina i deres 3-0 sejr over Uruguay. Inzaghi står næsten med samtlige spillere klar til at bidrage, men må dog undvære Stefano Sensi, som fristes man til at sige konstant er skadet. Inter var uden tvivl det stærkeste hold de to imellem, men det vil ikke overraske mig, hvis Lazio kommer til at presse dem til det yderste i den kommende runde. Derfor forventer jeg et uafgjort resultat.    

Rundager tror på: X’et til odds 3,54 – SPIL HER >>*

Spezia – Salernitana 1 (2-1)

Efter to tunge modstandere i form af Juventus og AC Milan var det endelig blevet tid til en spiselig italiensk dessert. Verona, godt nok på udebane skulle blive muligheden for point i mission overlevelse, men sådan skulle det ikke gå. Spezia blev slagtet 4-0 på baggrund af fire skud indenfor rammen. Målmand Jeroen Zoet havde en forfærdelig dag på kontoret, hvor bagkæden som altid svigtede ved alle fire scoringer. Der er ingen power i forsvaret samtidig med at de er dårligt organiseret – det er ikke nok at fokusere på en kompakthed centralt, hvis der ikke bliver pumpet ud på boldholder. Det lugter af en nedrykning, hvis ikke de får bedre styr på det defensive. Gør de til gengæld det, har de nogle spændende offensive kort, som nok skal sikre dem point på sigt. Den kommende kamp er altafgørende for deres overlevelse, og derfor må vi forvente et topmotiveret Spezia mandskab, som for alvor får lov til at udleve deres spillestil med højt pres og risikovillige pasninger centralt på banen. De skal dog genoverveje tilgangen, da de er hårdt ramt af skader og en karantæne til Simone Bastoni. 

Salernitana er muligvis noget af de ærgerligste jeg har set i Serie A i nyere tid, men der er krummer i dem. Det har de tre seneste runder med fire point til følge vist. De skyder på alt så snart de har bolden under kontrol, og er indenfor en radius af 45 meter radius fra modstanderens mål. Derudover bliver bolden høvlet afsted så selveste Drillo må kunne finde inspiration i deres spillestil. De kommer ikke til at afvige fra dette grundet kampens vigtighed, og jeg forventer rå fight og en masse bolde tæsket langt over hovedet på begge midtbanekæder. Ligesom værterne står Salernitana uden fire spillere i startelleveren, hvilket med stor sandsynlighed blot gør deres direkte spillestil endnu mere tydelig. Skal du se denne kamp vil jeg anbefale en god snack boks, da underholdningen vil være tvivlsom (medmindre du elsker serie 5 bold på en pløjemark). Spezia har siden 2018 vundet fire af de seneste fem interne opgør og de har ikke tabt til Salernitana på hjemmebane siden 1949, og jeg tror heller ikke de gør det lørdag. Det ender med en hjemmebanesejr.     

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,24 – SPIL HER >>*

AC Milan – Verona X (1-1)

Sammen med Inter og Napoli er AC Milan den sidste bastion af hold, som fortsat er ubesejret i Serie A. Jeg er dog i tvivl om, hvor længe det kan fortsætte, da Milan overgår sidste sæsons frygtelige skadeshistorik. De står blandt andet uden første og andet valg på mål, Theo Hernandez, Davide Calabria, Olivier Giroud, Alessandro Florenzi, Zlatan Ibrahimovic, Rade Krunic og Tiemoue Bakayoko. Alle samme spillere, som hører til i startelleveren eller deromkring. Lige nu overlever de, og tog blandt andet en flot skalp med udebanesejren over Atalanta på 2-3 forinden landsholdspausen. Men der mangler dynamik og kvalitet, og de få (Kessie og Diaz) som bærer en stor del af læsset på nuværende tidspunkt begynder også at knække på et tidspunkt. Jeg kunne derfor forestille mig at de får svært ved at nedbryde et defensivt struktureret Verona mandskab.

Verona kommer til Giuseppe Meazza med fire kampe ubesejret og senest en 4-0 sejr over Spezia, hvilket unægteligt har styrket selvtilliden og givet Igor Tudor noget arbejdsro. Som cheftræner har Tudor aldrig tabt til AC Milan og Verona har klaret uafgjort i Milano ved de to seneste opgør. Så det må være et hold der drager til kamp imod ligaens nuværende andenplads med en tro på at det kan lade sig gøre. De skal dog klare sig uden to vigtige spillere på midtbanen, da Ivan Illic og Marco Faraoni er skadet. Desuden skal de undvære Koray Gunter i bagkæden, som er ude med en hjernerystelse. De mangler derfor noget kvalitet i bagkæden og to herrer som kan afgøre fodboldkampe. Ikke desto mindre er det vand ved siden af det Milan må undvære, og derfor tror jeg vi kan forvente en spændende kamp til det sidste. Verona hev en overraskende 3-2 sejr over Roma i hus og er et hold der typisk rammer gode perioder. Derfor forventer jeg et uafgjort resultat. 

Rundager tror på: X’et til odds 4,40 – SPIL HER >>*

Cagliari – Sampdoria 1 (2-1)

To hold I frit fald skal forsøge at få kickstartet sæsonen med en vigtig sejr. Selv med en sejr kan hjemmeholdet ikke føle sig sikker på at komme over nedrykningsstregen, hvilket på alle mulige måde må være kravet i sidste ende. Kampen om overlevelse gik ellers efter planen i sidste runde, da de kom foran 1-0 imod Venezia. Men som kampen skred frem blev det en usikker affære, hvor alle tre point forsvandt på en afrettet afslutning. De har allerede skiftet træner en gang i denne sæson og det tyder ikke på at have den store effekt, når man tænker på at to hjemmekampe imod Venezia og Empoli blot at givet 1 point. Noget tyder på at krisen er stor og det eneste som kan redde dem, er et pletskud på transfermarkedet. De kan ikke sætte deres lid til Joao Pedro og hans tilfældige stimer af mål, flere skal bidrage.

Sampdoria arbejder tydeligvis på at komme videre fra deres defensive udtryk, men det foregår bag kulissen på træningsbanen, hvilket koster point på scenen. Deres to seneste sæsoner har været stærke, men den nye cheftræner Roberto D’Aversa skal håbe på tålmodighed med at få flyttet holdet. Tålmodighed han i den grad kan vinde med point i den kommende runde. Meget tyder dog på at han skal gøre det uden Mikkel Damsgaard, som formegentlig er ude med en mindre baglårsskade. Spørgsmålet er så om det i virkeligheden ikke også rutinerede spillere som Francesco Caputo, Antonio Candreva, Maya Yoshida og Adrien Silva, der skal hive dem væk fra bunden. De to hold spiller ofte lige op med hinanden, og den afgørende faktor har tidligere været hjemmebanefordelen. Derfor forventer jeg en tæt kamp og en sejr til den rutinerede cheftræner Walter Mazzarri.  

Rundager tror på: Cagliari vinder med præcis ét mål til odds 4,40 – SPIL HER >>*


Empoli – Atalanta 2 (1-3)

Vinderne af Serie B i sidste sæson har fået en god start på tilværelsen i det landets bedste række, men blev sat noget så grundigt på plads i sidste runde, da de tog forbi hovedstaden. Roma vandt ganske sikkert og fortjent 2-0 i en kamp, hvor Empoli ikke kunne sætte tre pasninger sammen eller skabe meget mere end et par halvgode chancer på indlæg. De skal heller ikke forvente mange gaver i det kommende opgør, hvor La Dea kommer på besøg. Offensivt kommer de til at mangle Andrea Pinamonti, som heller ikke har kunne hjælpe synderligt meget, men han har evnerne til at gøre en forskel. Skal Empoli opnå noget med dette opgør, er det essentielt at de får styr på deres boldomgang, for på den måde at kontrollere kampens gang og holde Atalanta langt væk fra deres eget mål. Omvendt beviste de imod Bologna at de er i stand til at leve på omstillinger, da de vandt 4-2. 

Atalanta kommer med et par tætte opgør imod AC Milan og Inter i bagagen og ligner et hold tæt på at ramme deres topniveau. De må dog forsat undvære et par profiler, da Hans Hateboer og Robin Gosens er tvivlsomme. Derudover er Matteo Pessina og Berat Djimsiti også skadet. Det er dog ekstremt vigtigt at Duvan Zapata og Luis Muriel er friske og haft mulighed for at træne i en længere periode. Når de to er på toppen enten på skift eller sammen, er det svært at forhindre dem i at score. Derudover spiller det en kæmpe rolle om truppen generelt peaker fysisk eller ej, da deres spillestil dikterer højintens løbe kapacitet. De har ikke tid til at fedte den rundt når de først har sat motoren i gang. Det vil overraske mig gevaldigt, hvis ikke gæsterne er i stand til at tage alle tre point med hjem.   

Rundager tror på: Atalanta -1,5 (AH) til odds 2,65 – SPIL HER >>*

Genoa – Sassuolo 2 (1-2)

Genoa fik brudt deres gode periode med uafgjort imod Verona og Bologna, da de tabte til 1-0 til Salernitana. Et resultat som absolut ikke må ske når kampen om overlevelse er så tæt. De spiller uden risiko med og uden bolden, og håber på det bedste med indlæg og standardsituationer. Det rækker muligvis til overlevelse, men projektet med Davide Ballardini fører ingen steder hen. Til den kommende kamp kan en sejr dog føre dem et relativt godt stykke væk fra nedrykningsstregen, men opgaven er svær grundet de mange skader. Bagkæden er stort set udslettet og deres bedste bud på et mål, Mattia Destro er tvivlsom – det lover altså ikke godt for deres chancer imod et hold der lever for at lirke en tung defensiv op. 

Sassuolo har haft held med at besejre Genoa tre kampe i streg, men den nye sæson har været noget anderledes sammenlignet med de to forrige. Fire nederlag og blot en 1-0 sejr over Salernitana er, hvad de kan skrive hjem til lillemor om i de seneste fem runder. Jeg tror ikke just der bliver budt på ekstra kødboller ved næste besøg, hvis ikke cheftræner Alessio Dionisi får vendt skuden. Han skal dog gøre det uden hans stærkeste es, Domenico Berardi, som er tvivlsom det meste af oktober måned. Dermed står han uden de tre bærende kræfter fra sidste sæson Berardi, Manuel Locatelli og Francesco Caputo, da sidstnævnte er blevet solgt videre. Dionisi skal altså lykkes med nye spillere, som skal give det næste videresalg, men de store åbenbaringer lader vente på sig. Jeg tror vi får en ensidig affære med Sassuolo i kontrol og opmærksomme på mulige kontrastød imod sig. Kampen ender med en sejr til gæsterne, som har nydt godt af arbejdsro under landsholdspausen.    

Rundager tror på: 2-tallet til odds 2,31 – SPIL HER >>*

Udinese – Bologna 1 (2-1)

Det lykkedes Udinese lige inden landsholdssamlingen at få stoppet blødningen med et 3-3 resultat ude mod Sampdoria. Et resultat som kom på baggrund af to scoringer på hjørnespark og et flot gennemspillet mål til deres måske vigtigste offensive spiller, Roberto Pereyra. Han scorede også på straffespark sidste lørdag i en træningskamp imod Tabor Sezana fra den bedste slovenske række. En kamp Udinese vinder 1-2 efter at have været bagud helt frem til 75. minut. Ikke meget har fungeret for Udines bedste hold, men når de først er kommet i gang, plejer de at være godt kørende i nogle runder. Derfor bliver det enormt interessant at se, hvordan de kommer ud af denne kamp – overraskende nok kan den potentielt set være skæbnesvanger for cheftræner, Luca Gotti som rygtes yderst presset. Han har som træner aldrig tabt til Bologna, men klaret sig med en sejr og tre uafgjorte. Forinden en stime på netop tre uafgjorte resultater har de vundet fem kampe i streg på hjemmebanen, og deres spillestil kan muligvis også give dem en fordel i weekenden. Deres evne til at afvise på indlæg og slå til på hurtige omstillinger, er bestemt ikke noget for Bologna, der ofte bliver straffet af omstillingsstærke mandskaber. 

Bologna vandt med hele 3-0 over Lazio i en ellers chancefattig kamp. En kamp som holdt gang i deres offensive kreatører, Musa Barrow som stod for en scoring og to assist. Dermed har han scoret to mål og lagt op til tre i de seneste fire kampe. Hans bidrag er endnu mere afgørende, når store stærke Marko Arnautovic fortsat er tvivlsom grundet en baglårsskade. Angriberne tager en masse opmærksomhed til sig omkring målet og har allerede scoret tre gange og lagt op til et enkelt mål. Udover Barrow har Andreas Skov Olsen vist gode takter for det danske landshold, og de må håbe at han kan tage noget momentum med sig fra Danmarks VM-kvalifikation. Kampens udfald afgøres i høj grad af, hvor effektive Bologna kan være til at få afsluttet og begrænset eventuelle kontrastød imod sig. Her er Roberto Soriano enormt vigtig, men den stærke italiener har ikke fået den bedste start på sæsonen. Jeg tror Udinese hiver en sejr hjem og starter en nye kortvarig stime med point på kontoen og ro i baglandet.  

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,35 – SPIL HER >>*

Napoli – Torino 1 (2-0)

Europas måske varmeste mandskab skal håbe deres tilbagevendte stjerner er klar på at vise mere sprudlende fodbold, når Napoli tager imod Torino. De har vel ikke en spiller fast i start-11, som har leveret en dårlig præstation indtil nu. Det eneste som kaster lidt grus i maskineriet er deres manglende resultater i europæisk fodbold, hvor det senest blev til et 2-3 nederlag til Spartak Moskva. Der skulle også bruges en tvivlsom første halvleg imod Fiorentina til at ryste skuffelsen af sig, men herefter var det ”business as usual” og en sikker 1-2 sejr blev kørt hjem. Det må være ekstremt frygtindgydende at tænke på, hvor mange målscorende typer Napoli kan sætte i spil. Specielt da stort set alle er skadesfri må konkurrencen og dermed kvaliteten til træning være i verdensklasse. I de seneste par kampe har de ikke været i stand til at kontrollere kampene med possession og højt pres, men med formentlig friske ben, er det oplagt at de vender tilbage til dette imod en modstander de ikke har tabt til siden 2015. 

Torino må stå med en dundrende hovedpine efter de har kigget på skadelslisten, hvor Andrea Belotti, Marko Pjaca, Rolando Mandragora, Tommaso Pobega og Dennis Praet befinder sig. Alle sammen vigtige spillere, som havde pyntet på midtbanen og i front. Heldigvis for dem er bredden fornuftigt og derfor kan de fortsat stille med en fin trup. Jeg spår dem dog ikke store chancer, selvom cheftræner Ivan Juric er en dygtig træner. De skal håbe på en stærk indsats defensivt, hvor specielt Bremer skal have styr på Victor Osimhen, men derudover skal de have mere ud af spillere som Antonio Sanabria og Karol Linetty, hvis det skal blive til point. Det er som nævnt lang tid siden, at Torino sidst har slået Napoli og jeg tror bestemt heller ikke de får vendt stimen lige foreløbig. Napoli tager en sikker sejr og ruller videre på toppen af Serie A. 

Rundager tror på: Napoli -1,5 (AH) til odds 2,23 – SPIL HER >>*

Juventus – Roma 1 (2-1)

Det er lykkes Den Gamle Dame at snige sig op af tabellen med smalle sejre over Torino, Sampdoria og Spezia samt et uafgjort resultat imod AC Milan. Noget tyder på at cheftræner Massimiliano Allegri så småt har fået skabt en vinderkultur igen, dog uden at spillet er imponerende. I deres seneste sejr på 0-1 over Torino havde begge mandskaber en god halvleg, men Juventus formåede at udnytte deres momentum i anden halvleg til en scoring via stolpen i 86. minut. Få dage forinden vandt de over sidste års Champions League finalister, Chelsea med samme resultat i en kamp, hvor de stort set ikke rørte bolden. Det var dog underordnet, da de trods den minimale boldomgang skabte 2-3 chancer, som kunne have afgjort kampen. Alt er dermed ved det gamle, de spiller en anelse uinspirerende, men hiver det nødvendige resultat med hjem. Det er derfor ikke nødvendigvis højt pres og fokus på possession, men nærmere hvad end der giver tre point – og pludselig er de tilbage i racet om Champions League billetter. Den kommende kamp har enormt stor betydning for deres muligheder, og noget tyder på at de er tæt på fuld styrke, da det kun er Adrien Rabiot og Alvaro Morata som forventes ude.  

Roma befinder sig på nuværende tidspunkt på fjerdepladsen, og forventes det at de kan være en del af top-4 skal de levere en stærk præstation imod Juve. Noget tyder på at det bliver uden en Lorenzo Pellegrini i topform, da han har misset holdtræning pga sygdom. Men ligesom i sidste sæson har Roma en håndfuld spillere, som kan score eller skabe mål, skulle Jose Mourinho undvære sin yndlingsspiller. Noget tyder dog på at Tammy Abraham ikke bliver klar og dermed mangler de den stærke angriber, som er faldet godt til i det italienske. Romas specialitet er power igennem midten, men det kan blive en udfordring, da Juventus netop står stærkest centralt. De har dog været skræmmende gode til at skabe chancer og score mål, hvilket syv mål i de seneste tre kampe (Conference League inkluderet) bekræfter. Generelt har Juventus til gengæld domineret med fem sejre, to uafgjorte og tre nederlag i de seneste ti indbyrdes opgør. I sidste sæson vandt værterne og spillede 2-2 i Rom, og med Allegri ved roret tror jeg vi kan forvente en taktisk affære, som fører til en hjemmesejr. 

Rundager tror på: Juventus vinder med præcis ét mål til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Venezia – Fiorentina 2 (0-1)

Venezia er ubesejret i de to seneste kampe, hvor det er blevet til 1-1 mod henholdsvis Caligari og Torino. Med de resultater i bagagen har de netop sneget sig over nedrykningsstregen med et enkelt point – hvert et point kommer til at blive afgørende for overlevelse i år, da bunden af Serie A virker ekstremt lige år. Den kommende modstander har typisk rodet rundt i sub bunden, men ikke i år og derfor har Venezia intet at tabe i den kommende runde. De vil forhåbentlig forsøge at spille mere poleret fremfor det sikre bagspil efterfulgt af en bold i bagrum så snart de har spillet forbi det forreste pres. Holdet mangler erfaring og en effektiv targetman, nu hvor deres satsning Thomas Henry ikke just har været nogen Thierry. Det har generelt set tyndt ud med en enkelt undtagelse i form af det amerikanske talent Gianluca Busio som har holdt et stabilt niveau og sikrede et point i sidste runde med en heldig scoring. Skal de havde point med hjem bliver Busio, Henry og Pierto Ceccaroni vigtige i hver deres kæde. 

Fiorentina har ikke stået overfor Venezia siden 2004, hvor de tog en 0-2 sejr – en bedrift som jeg er sikker på de vil gå efter igen. De har vundet de oplagte kampe og mere til (1-2 over Atalanta) i denne sæson, og ligger derfor på en flot femteplads. Senest var de i stand til at udfordre Napoli, men faldt fuldstændig sammen i løbet af anden halvleg og måtte smide deres føring. De har været effektive i begge ender af banen, og jeg har svært ved at se Venezias simple spillestil give de store udfordringer. Omvendt skal de håbe på fortsat at score på deres chancer, da de har været til at tale grundet enmandshæren Dusan Vlahovic. Resten af truppen bidrager ikke kontinuerligt, men Giacomo Bonaventura har dog holdt et højt niveau på det senest, og kan muligvis være det ekstra imens Nicolas Gonzalez finder sig til rette. Underordnet Venezias tilgang til kampen, forventer jeg en sejr til gæsterne.

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,92 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Få 100 % i velkomstbonus op til 500 kroner

18+. Regler og vilkår gælder. Til nye spillere ved indbetaling på min. 100 kroner. Maks. bonusbeløb: 500 kroner. Indbetaling + bonus skal gennemspilles 5x på sport (min. odds 1.50) inden for 60 dage.

Skriv et svar