18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Rundager: Tips til 7. runde i Serie A d. 1. – 3. oktober 2021

Rundens kamp er en kamp mellem to klubber med to af de største landsholdsprofiler. Atalanta med Joakim Mæhle i truppen mod AC Milan med Simon Kjær i truppen. Interessant at se, hvor de står inden de kommende landskampe! Derudover byder Serie A-runden også på Derby della Mole mellem Torino og Juventus, mens førerholdet fra Napoli skal en tur til Firenze for at møde Fiorentina. Michael Rundager er klar med sine bud på både de tre kampe, men også de øvrige syv opgør i 7. runde af Serie A.

Michael Rundager

Michael Rundager Serie A

Michael Rundager

Rundens kamp: Atalanta – AC Milan 1 (2-1)

Rundens potentielt største kamp må findes i opgøret mellem Atalanta og AC Milan, selvom vi har et par store kampe udover. Begge hold ligger nogenlunde som forventet i tabellen, bortset fra at Atalanta har haft en lidt tung start på 21/22. Meget tyder på at de er ved at genfinde storformen og derfor må Milan forvente en svær kamp. 

Atalanta tog en pligtsejr i Champions League gruppespillet, da de vandt 1-0 over Young Boys. Med et lidt kluntet forarbejde af Duvan Zapata blev bolden lagt til rette for Matteo Pessina, som tidligere i kampen formåede at brænde fra en meters afstand. Atalanta var stærke defensivt, men skabte ikke meget udover de to førnævnte chancer. Vi har heller ikke set nogen sprudlende målfest, som vi ellers har vænnet os til fra tidligere sæsoner, og noget tyder på at det ikke kommer før Zapata og Luis Muriel begge rammer topform. Til det kommende opgør må La Dea klare sig uden Robin Gosens, Jose Luis Palomino og Hans Hateboer, som alle er skadet, men kan trøste sig med at truppen præsterer bedre end tidligere på sæsonen. Dette er blandt andet kommet til udtryk med fem kampe i streg uden nederlag, og de er absolut det italienske hold sammen med Juventus som høster mest i Europa for nuværende. For en uge siden stod de overfor lillebror til AC Milan, da Inter bød velkommen – dengang overlevede Atalanta med 2-2 i en kamp, de nemt kunne havde tabt med 3-4 mål. Skal der fremhæves noget positivt, så var det deres effektivitet med to scoringer i en kamp, hvor de ikke skabte mange store chancer. Der skulle også et klassisk Ruslan Malinovskiy mål fra kanten af feltet til for at få point med hjem. Vigtige point, hvis de skal holde sig til i toppen, og det kræver i den grad også point imod storebror fra Milano. 

Modsat den kommende modstander, var Milan ikke i stand til at hive en sejr hjem i midtugens Champions League kamp imod Atletico Madrid. Alt gik egentlig efter planen, da de tidligt kommer foran på en solid afslutning fra Rafael Leao, men et rødt kort til Franck Kessie efter 30 minutter satte en stopper for et godt resultat. Milaneserne holdt stand helt frem til 84. minut før det hele krakelerede, og i stedet endte det med en 1-2 sejr til gæsterne fra Madrid. Rossoneri har endnu en sæson fået godt styr på det defensive, men har svært ved at skabe det store fremadrettet – eller rettere, de skaber lige præcis det der skal til for at vinde fodboldkampe, men så heller ikke mere. De to gamle gutter Olivier Giroud og Zlatan Ibrahimovic, som skulle banke dem ind, har ikke været i stand til at byde ind med meget grundet skader. Zlatan er fortsat ude med en skade og det koster simpelthen på det offensive at han ikke spiller. Men de har fået en lille gave i form af Palominos fravær, da han absolut har været værternes bedste spiller i bagkæden. Milan står overfor en svær opgave og har 60 minutter med kun 10 mand på banen i bentøjet, hvor det har været umuligt for cheftræner Stefano Pioli at rotere og restituere spillerne optimalt. Derudover ligner Atalanta et hold som kun bliver stærkere for hver uge der går (mangler stadig 10-15 procent), og bliver med stor sandsynlighed kanoneret i gang den kommende runde. Derfor forventer jeg en sejr til hjemmeholdet. 

Rundager tror på: Atalanta vinder med præcis ét mål til odds 4,05 – SPIL HER >>*

Cagliari – Venezia X (1-1)

En af sæsonens vigtigste kampe for de to bundpropper Cagliari og Venezia venter i weekenden. Det er kampe som denne, der afgører nedrykningsspillet! Hjemmeholdet er nødt til at genfinde den effektivitet, som gav dem et 2-2 resultat ude imod Lazio. Det var muligvis ganske ufortjent, men de formåede at udnytte deres chancer. Desuden skal de også genfinde evnen til at skabe disse chancer – sjældent ser man et hold producere chancer svarende til 0.06 i xG (ifølge Wyscout) i løbet af 90 minutter. Ikke desto mindre blev det ikke til mere i sidste rundes opgør imod Napoli. Det virker dog som om, at alt hviler på Joao Pedros skuldre og med en angriber som kun scorer i stimer, kan det være dybt problematisk. Dygtige Nahitan Nandez har ikke været i stand til at bidrage med meget offensivt og Razvan Marin har ikke holdt et godt niveau i de seneste par kampe. Det lugter lidt af vind eller forsvind i weekenden, så jeg forestiller mig et offensivt præget Cagliari, som vil forsøge at dominere fra start til slut, i håb om at Venezia blot er kommet på besøg for at holde lidt ferie på den smukke ø. 

Venezia har haft en godkendt start på sæsonen, men må ærgre sig over nederlaget til Spazia på hjemmebane. Kampe som den er altafgørende for deres overlevelse i Serie A, men kan de finde det samme frem, som i deres 1-2 sejr over Empoli får Cagliari problemer. Senest spillede gæsterne 1-1 imod Torino i en kamp, hvor de målt ud fra chancer kunne have vundet med en enkelt – David Okereke skylder nok en i omklædningsrummet. Venezia har et voldsomt defensivt udgangspunkt, men kan i periode presse højt og effektivt i deres 4-3-3 kantpres, som kan fremprovokere bolderobringer højt på banen. Vi kommer helt sikkert til at se begge dele, da Cagliari er til at stresse i deres opbyggende fase, men må ikke undervurderes offensivt. Jeg tror vi får en tæt kamp, hvor Cagliari vil jagte mål og Venezia forsøge at straffe dem på omstillinger. Jeg tror ikke Cagliari er i stand til at holde buret rent eller score nok til en sejr, derfor forventer jeg et uafgjort resultat.     

Rundager tror på: X’et til odds 3,65 – SPIL HER >>*

Salernitana – Genoa 2 (1-2)

Har det ens interesse at se Serie A’s muligvis dårligste hold i aktion imod hinanden, så er det nu chancen endelig byder sig – kampen vi alle har ventet på, når Salernitana går efter deres første sejr i 21/22 ved at nedlægge Genoa. Værterne spillede en fornuftig kamp imod Sassuolo, men måtte se sig besejret 1-0 i en kamp, hvor de ellers skabte et par giftige situationer. Salernitanas direkte spillestil holder dem væk fra de værste problemer når de er på bolden, men fire mål i seks kampe vidner om at de ikke får meget andet ud af det. Defensivt bliver de most af de fleste modstandere og har derfor også lukket 15 mål ind. Det ser dog ud som om de er ved at få bedre styr på det organisatoriske, så de fleste mål kommer på baggrund af manglende individuel kvalitet. Det var dog det organisatoriske som i sidste ende kostede dem et point i sidste runde, da Berardi kunne stå fuldkommen fri i det bagerste område på et indlæg. Det bliver interessant at se, om de vil forsøge at spille mindre direkte og forsøge at gå efter en sejr eller blot overlevelse endnu en gang. 

Genoa har på magisk vis fundet deres trekløver og vent hesteskoen rigtigt, hvilket har kastet fem point af sig i de seneste fire kampe. Senest bød Genoa på et vildt comeback, som var tæt på at give tre point, men Verona, som smed en 0-2 føring kunne lige samle sig om at få et 3-3 resultat med hjem. Ikke overraskende scorede Genoa på straffespark, frispark og et kontrastød – Mattia Destro fortsætter også med at score mål, og så længe det er tilfældet, kan alting ske når de er på banen. Kender jeg dem ret, skal de helst være undertippet for at alle lykkeremedierne virker, og da det ikke er tilfældet i weekenden, får de brug for at spille fodbold. Sidst de to hold mødtes vandt gæsterne, og jeg tror også det bliver udfaldet i denne ombæring.  

Rundager tror på: 2-tallet til odds 2,60 – SPIL HER >>*

Torino – Juventus X (1-1)

Derby della Mole banker på døren når vi for anden weekend i streg belønnes med et traditionsrigt italiensk derby. Torino tager imod Juventus i en kamp, som tabelmæssigt er vendt på hovedet. I nyere tid har det altid været Juve, som lå øverst, men i den kommende runde er Torino i front på en bedre målscorer. Ubesejret i de seneste fire kampe på baggrund af en målscorer på 7-2, har kastet Torino langt væk fra bunden. Senest måtte Torino dog leve med et 1-1 resultat imod Venezia, da de med under 15 minutter igen begår et straffespark og får Koffi Djidji udvist. En kedelig kamp, hvor Torino var i kontrol og fik scoret det mål de satsede på, endte alligevel skuffende. Torino er blevet det nye Verona mandskab, som står stærkt i defensiven og skaber gode chancer via fløjene. Indtil nu har de ikke tilladt en modstander at skabe over 1.5 i xG (ifølge Wyscout) imod sig, men skaber heller ikke det store selv. Men de har også måtte klare sig uden deres absolut bedste spiller, Andrea Belotti og har generelt været ramt af skader – blandt andet er Marko Pjaca også ude, som ellers har været en giftig indhopper med afgørende mål imod Sassuolo og Lazio.

Juventus ser ud til at være kommet i gang igen efter deres sikre 0-3 sejr over Malmø. Senest vandt de 1-0 over Chelsea på den mest stereotype måde du overhovedet kan forestille dig et italiensk hold vinde på. Den vildeste betondefensiv med hjertet ude på tøjet, når det for alvor galt om at forhindre modstanderen i at blive farlig. Noget siger mig at cheftræner Massimiliano Allegri har fået frit spil og blot en besked om at vinde fodboldkampe, så det gør han. Det ser forfærdeligt ud, men er hamrende effektivt og giver dem det, de har brug for; POINT. I det kommende opgør skal de være en smule kreative i front, da både Paulo Dybala og Alvaro Morata er skadet. Moise Kean er selvfølgelig en oplagt kandidat, men har ikke ramt et skræmmende niveau endnu, så Juventus skal håbe på mere magi fra kometen Federico Chiesa, hvis de skal nedbryde Torinos defensive organisation. Allegri har som træner et pointnsit på 2.35 imod den kommende modstander og Den Gamle Dame har ikke tabt dette derby siden 2015. Derfor tror jeg ikke på de store overraskelser, men grundet skader og et hårdt kampprogram, forventer jeg en gentagelse fra sidste sæson, hvor de to hold spillede 2-2. 

Rundager tror på: X’et til odds 3,64 – SPIL HER >>*


Sassuolo – Inter 2 (1-2)

Sassuolo kom ud af sidste rundes opgør imod prygelknaben, Salernitana med en smal 1-0 sejr. De er ikke kommet godt i gang med sæsonen og ligger langt fra den topplacering de holdt fast i langt henne i 20/21. Målene udebliver og defensivt er de lige så sårbare, som deres angrebsivrige spillestil dikterer. Der er slet ingen tvivl om at holdet er godt nok til at sikre sig en plads i midten af tabellen, men der er langt op til det hold, som var tæt på europæisk fodbold i sidste sæson. Den kommende modstander må også indgyde en anelse frygt dybt inde i sindet på de unge spirer. I de seneste fem opgør er det blevet til tre nederlag og to uafgjorte – udover den store målfest tilbage i juni 2020 hvor de to hold spillede 3-3, har Inter vundet fortjent 2-1 og 0-3. Sassuolo vil med stor sandsynlighed være i kontrol meget af tiden, men skal de havde noget med fra kampen er det typer, som Jeremie Boga og Domenico Berardi, som skal ramme topniveau. Boga havde en god kamp i sidste runde, og skal forsøge at holde niveauet, men der har været langt mellem snapsene. 

Inter er en svær størrelse at gøre sig klog på. I Serie A blæser de derudaf med et hav af mål, hvorimod det kniber noget så gevaldigt i Champions League. To kampe, nul mål og senest et 0-0 resultat imod Sassuolo’s gamle træner Roberto de Zerbi, som nu styre Shakthar Donetsk. Inter havde stort set ikke bolden og kunne derfor ikke skabe de store chancer, hvilket ellers ikke har været et problem tidligere, da Romelu Lukaku blæste afsted som var det Arnold vs. Predator. Her ser vi muligvis deres største udfordring, men noget de umiddelbart har klaret sig helt fint uden i ligaen. I ligaen spillede de seneste 2-2 imod Atalanta i en flot kamp med mange vilde angreb. Specielt milaneserne stod for et stort bidrag når det kom til chancer og kan ikke andet end være en anelse skuffet over resultatet, da de pressede på til sidst. Inter er nogenlunde forskånet for skader, men har kørt hårdt program med otte kampe og mere eller mindre hele truppen afsted med deres respektive landshold – dette må koste lidt og derfor forventer jeg en tættere kamp i tabellen lige diktere. Når det så er sagt, tror jeg stadig på en sejr til de forsvarende mestre.   

Rundager tror på: Inter vinder med præcis ét mål til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Bologna – Lazio 2 (1-3)

Bologna manglede skarphed foran målet, da de tabte 4-2 til Empoli i sidste runde, og dermed kan de føle sig snydt fra maksimalt point for anden kamp i streg. De lukker for mange mål ind, hvilket også kostede et hav af point i sidste sæson, hvor de endt på en 12. plads. 65 mål var den sjette dårligste defensiv i sæson 20/21 og med det nuværende snit i 21/22, kan de snildt ende med samme håbløse målscore. Når deres topangriber Marko Arnautovic så også brænder på straffespark begynder det for alvor at besværliggøre deres evne til at hive point i land. De kan dog glæde sig over at han fik et trøstemål samtidig med at Musa Barrow endelig åbnede sin målkonto med en flot afslutning udenfor feltet. Når alt kritikken så er faldet, håber jeg ikke de ændre på noget, da deres offensive tilgang er ganske underholdende og bidrager til livet i Serie A. Deres aggressive kanter og lyst til at blæse afsted med mange i angrebet giver chancer i begge ender af banen. 

Efter en svær runde for de italienske hold i Champions League, har blandt andre Lazio rettet op på pointhøsten med en sikker 2-0 sejr over Lokomotiv Moskva. Dermed har de haft en fremragende periode med 1-1 i Torino, 3-2 i Derby della Capitale og nu deres første point i Europa League. Det hele er dog ikke en fest, da deres topscorer Ciro Immobile måtte humpe fra banen kort før pausefløjt – de første meldinger er til gengæld at det ikke er noget alvorligt, men spørgsmålet er om han kan blive klar til weekendens svære kamp. Cheftræner Maurizio Sarri har ellers været klog nok til at rotere en anelse i truppen, således at de bør have friske ben, men tabet af Immobile kan blive dyrt. I sidste sæson fik Bologna deres første sejr i næsten 10 år over hovedstadsklubben, men ellers har Lazio siddet tungt på det. Deres høje pres og evne til at kontrollere kampene med posession og hårdt genpres er ikke en rar cocktail for Bologna, og derfor tror jeg på en sejr til udeholdet.  

Rundager tror på: Lazio -1,5 (AH) til odds 4,10 – SPIL HER >>*

Sampdoria – Udinese X (2-2)

Med et par voldsomme kampe befinder Sampdoria sig pludselig tæt på nedrykningsstregen. I sidste runde blev det til et nederlag på 3-2 til Juventus, hvilket er et hæderligt comeback efter deres 0-4 nederlag til Napoli. På ganske få chancer formåede de på bedste Sampdoria vis at holde spænding i kampen i Torino – jeg overdriver vel ikke, når jeg skriver at det blev til fire besøg omkring Juves målfelt, og to af gangene blev det til mål. Med deres stærke 4-4-2 system holder de sig altid relevante i kampene, og det er blot et kæmpe skulderklap til Napoli, at de var i stand til at lukke den. Men det kan også være en indikation af, hvor Sampdoria er på vej hen og at sidste sæson var en tydelig outlier for deres egentlige niveau. 

Udinese har nu tabt tre kampe i streg og kan meget vel gå imod det fjerde, hvis ikke de får brudt en kedelig stime på fem nederlag i streg til I Blucerchiati. De behøver dog ikke være alt for nervøse, da missionen i sidste ende hedder overlevelse, og der ligger deres pointsnit helt perfekt. Det er dog kampe som denne, hvor de skal forsøge at hive nogle point i hus, men de er omtrent lige så utilregnelige som Mario Balotelli. Om det er i denne runde Udinese får vent deres nedtur eller om et par runde er svært at spå om, men de rammer helt sikkert en stime igen med en masse point. Deres seneste indsats imod Fiorentina, hvor det blev til et 0-1 nederlag, var der dog tegn på bedring, og derfor tror jeg også vi kan få en meget tæt kamp i weekenden. Begge hold har brug for opløftning og det tror jeg komme i en mindre udgave i form af en pointdeling.    

Rundager tror på: X’et til odds 3,54 – SPIL HER >>*

Verona – Spezia 1 (2-1)

For tredje kamp i streg, møder Verona et bundhold, men det vil være deres første sejr, hvis det skulle det lykkes denne gang. 3-3 og 2-2 imod henholdsvis Genoa og Salernitana går kun lige an grundet deres pæne 3-2 sejr over Roma. Det har ikke været prangende defensivt, men under cheftræner Igor Tudor har de scoret 8 mål i tre kampe, hvilket er ganske underholdende. Det må dog forventes at Verona vil forsøge at få lukket af for de mange mål imod sig, hvilket har været krumtappen for den store succes, de har haft i de to foregående sæsoner. Specielt tre navne bliver afgørende for deres succes offensivt, Nikola Kalinic, Atonin Barak og Ivan Ilic. 

Spezia roder endnu en gang rundt nede i bunden af tabellen med fire point efter de første seks runder. Det bliver en lang sej kamp om overlevelse for det unge hold med masser af gåpåmod. Gåpåmod har dog ikke været nok i de seneste to opgør, hvor de har lidt et nederlag på et enkelt mål. Senest tabte de 1-2 til AC Milan, ganske fortjent da det var begrænset, hvad Spezia bød ind med i en kamp, hvor de endnu engang tillod 15+ afslutninger imod sig. Den kommende modstander har haft et solidt tag på gæsterne, da Verona har vundet tre af de seneste fire opgør og spillet en enkelt uafgjort. Kigger vi på skadeslisten hos Spezia, ser det heller ikke lovende ud, da de har syv registreret, hvilket koster på træningsbanen og selvfølgelig i start-11, hvor blandt andet Giulio Maggiore er ude med en lårskade. Derfor tror jeg på en hjemmebanesejr. 

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,71 – SPIL HER >>*

Roma – Empoli 1 (3-1)

Efter to 3-2 nederlag i de seneste tre Serie A kampe, lige kortvarigt afbrudt af en 1-0 sejr over Udinese, havde Roma i den grad brug for opløftning. Dette kom eftertrygligt af en flot 0-3 sejr i Conference League over ukrainske Zorya. Her kom Tammy Abraham og Stephan El Shaarawy på måltavlen, og kan de få disse to herrer til at score kontinuerligt, bliver Roma giftige. De har i forvejen Lorenzo Pellegrini, Jordan Veretout og Henrikh Mkhitrayan til at bidrage med mål, selvom sidstnævnte ikke helt har kunne leve op til sidste sæsons produktion. Det er generelt imponerende, hvad de kan byde på offensivt og derfor er det ikke overraskende at de indtil nu har scoret 27 mål i 10 kampe (alle turneringer inkluderet). Den kommende runde burde ikke umiddelbart sætte en stopper for det høje målsnit, men Jose Mourinho er svær at vide sig sikker på – i hvert fald over en længere periode. 

Empoli har ikke slået Roma siden en spinkel 1-0 sejr tilbage i 2007. Sidenhen har de mødt hinanden 10 gange i Serie A, og kun tre gange er det lykkes at klare en uafgjort. Men med den nuværende kampform, kan de måske få gjort noget ved det. To sejre i streg og tre i de seneste fem er absolut godkendt for sidste års vindere af Serie B. Empoli har vist sig fornuftige på bolden i denne sæson, men de har fortsat svært ved at være med defensivt, hvilket sidste kamp imod Bologna vidnede om. Havde kampen endt retvisende 5-2 til gæsterne, men i stedet var Empoli skræmmende effektive og heldige foran eget mål. Lidt atypisk afgav de det meste af initiativet til Bologna og blæste af sted i små korte perioder, fremfor at kontrollere kampen med boldbesiddelse. Roma er for stærke offensivt til at Empoli kan stå og absorbere presset, men vil blive straffet hårdt på omstillinger, hvis de stikker snuden for langt frem. Derfor forventer jeg en sejr til hjemmeholdet.    

Rundager tror på: Roma -1,5 (AH) odds 2,10 – SPIL HER >>*

Fiorentina – Napoli 2 (1-2)

I seks meget tætte kampe er det lykkes Fiorentina at vinde fire og befinder sig derfor på en flot femteplads. Noget tyder på at de har overtaget rollen fra Sassuolo, som en del af toppen uden helt at høre til. En kneben 0-1 sejr over Udinese holdt dem i nærkontakt med resten af toppen, men præstationen var uimponerede og krævede en straffesparksscoring fra Dusan Vlahovic. I sidste sæson lukkede Napoli fuldkommen ned for Fiorentina, hvor gæsterne vandt 0-2 og 6-0. Generelt har Gli Azzurri domineret det interne regnskab med seks sejre og to uafgjorte i de seneste ti dueller. Fiorentina må stadig klare sig uden Gaetano Castrovilli, men har ellers ingen skadesproblemer og kan stille med tæt på stærkeste start-11.  

Det ellers så skræmmende stærke Napoli led et overraskende 2-3 nederlag til Spartak Moskva. Efter at være kommet foran, som forventet blev de ramt af en udvisning i 30. minut og måtte halse efter i resten af kampen. Det blev også for meget i anden halvleg, hvor Moskva formåede at score tre gange inden indskifter Victor Osimhen reducerede til slutresultatet. Den dramatiske kamp resulterede også i en udvisning af cheftræner Luciano Spalletti, og pludselig falder hans hårde kritik af Osimhen’s udvisning tidligere på sæsonen pludselig til jorden. Napoli har kun Stanislav Lobotka på skadeslisten, hvilke er vigtigt for deres muligheder, da de efter en lang kamp nede med en mand unægteligt er presset fysisk. Holdet er til gengæld imponerende i bredden, når vi snakker de offensive pladser, hvor konkurrencen er stor. Det er uden tvivl også hemmeligheden bag de 16 mål i seks kampe. Senest gik det, i Serie A, udover Cagliari som tabte 2-0 i en kamp, hvor modstanderen blev fuldkommen begrænset for målchancer og måtte overleve et stormløb imod sig. Napoli er formentlig et af de mest formstærke hold i Europa på nuværende tidspunkt, og det bekræfter det kommende opgør med stor sandsynlighed. Derfor forventer jeg en sejr til gæsterne. 

Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,98 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

100 % bonus op til 500 kr. / Freebet op til 1.000 kr.

Vælg mellem to velkomsttilbud: 100 % indbetalingsbonus (bonuskode = MAXSPORT) eller 100 % freebet (bonuskode = MAX1000). Indbetalingsbonus – min. 100 kr., max. 500 kr. – krediteres straks, og skal omsættes 10x til min. odds 1,50 inden for 60 dage. Freebet – min. 50 kr., max. 1.000 kr. – krediteres efter omsætning af indbetaling x10 på akkumulatorer (3 el. 4 valg) til min. odds 3,50 inden for 90 dage. Freebet gælder i 7 dage. 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25).

Skriv et svar