Reklamelink*

Præsidentvalg oddsOdds på Præsidentvalg 2020 i USA

Det amerikanske præsidentvalg i USA afholdes 3. november 2020, når Demokraterne og Republikanerne skal dyste om amerikanernes stemmer. Kan kontroversielle Donald Trump blive siddende på det magtfulde embede, eller bliver han vippet af pinden af en udfordrer? Vi giver dig her de bedste odds på præsidentvalget i en samlet oversigt, ligesom du får gennemgang af kandidaternes jagt på embedet som næste præsident.

Odds på præsidentvalg i USA 2020

Odds på USAs næste præsident i 2020

Her får du bookmakernes bedste odds på Præsidentvalget. Oddsene opdateres løbende, og afsnittet bliver løbende udvidet i takt med, at bookmakerne åbner nye markeder for odds på det amerikanske præsidentvalg.

Hvem bliver USAs næste præsident?
Donald Trump: 1,72 - SPIL HER >>*

Joe Biden: 5,00 - SPIL HER >>*

Bernie Sanders: 7,00 - SPIL HER >>*

Michael Bloomberg: 13,00 - SPIL HER >>*

Elizabeth Warren: 19,00 - SPIL HER >>*

Peter Buttigieg: 26,00 - SPIL HER >>*

Andrew Yang: 26,00 - SPIL HER >>*

Hillary Clinton: 51,00 - SPIL HER >>*

Amy Klobuchar: 67,00 - SPIL HER >>*

Mike Pence: 101,00 - SPIL HER >>*

Michelle Obama: 126,00 - SPIL HER >>*

Tulsi Gabbard: 151,00 - SPIL HER >>*

Tom Steyer: 151,00 - SPIL HER >>*

Nikki Haley: 151,00 - SPIL HER >>*

Hvilket parti vinder?
Republikanerne: 1,72 - SPIL HER >>*

Demokraterne: 2,10 - SPIL HER >>*

Uafhængig kandidat: 51,00 - SPIL HER >>*

Hvem bliver demokraternes kandidat?
Joe Biden: 2,50 - SPIL HER >>*

Bernie Sanders: 3,50 - SPIL HER >>*

Michael Bloomberg: 7,00 - SPIL HER >>*

Elizabeth Warren: 7,00 - SPIL HER >>*

Peter Buttigieg: 12,00 - SPIL HER >>*

Andrew Yang: 17,00 - SPIL HER >>*

Hillary Clinton: 17,00 - SPIL HER >>*

Amy Klobuchar: 41,00 - SPIL HER >>*

Michelle Obama: 81,00 - SPIL HER >>*

Tom Steyer: 81,00 - SPIL HER >>*

Tulsi Gabbard: 101,00 - SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 22. januar 2020. Odds kan ændre sig.

KLIK HER for at se flere odds på Præsidentvalget i 2020.

Afsnittene herunder opdateres, når vi kommer nærmere det amerikanske præsidentvalg i 2020.

Hillary Clinton - odds 1,20 - favorit som USAs tidligere førstedame

For Demokraterne er det Hillary Clinton, der stiller op. Som USAs tidligere førstedame og ikke mindst udenrigsminister i Barack Obamas regering, har du enorm politisk erfaring og viden om, hvad der foregår i Det Hvide Hus.

Derfor vinder Hillary Clinton
Hillary har en kæmpe politisk erfaring, som Donald Trump ikke kan hamle op med. Hun var udenrigsminister fra 2009 til 2013 samt New Yorks senator fra 2001 til 2009, hvilket giver hende en politisk baggrund og ballast. Det gælder også efternavnet Clinton, som hendes mand, Bill, har været med til at skabe. Det kan alle huske - dog både på godt og ondt.

Hillary er den mere moderate kandidat, som folk ser som en klassisk kandidat med høj arbejdsmoral og kendskab til det politiske miljø og arbejde. Hun er med andre ord det "sikre" valg.

Hun klarer sig langt bedre popularitetsmæssigt blandt kvinder, sorte og minoriteter end modstanderen Donald Trump.

Chancen for at få USAs første kvindelige præsident nogensinde, kan sætte en bevægelse i gang, som da Obama blev USAs første sorte præsident. Dog nok ikke i samme målestok.

Donald Trump frastøder en stor mængde vælgere med sine udbrud og påstande om kvinder, minoriteter mv. Dette er helt automatisk en fordel for Clinton, da mange automatisk vælger Trump fra.

Derfor vinder Hillary Clinton IKKE
Hillary Clinton har en møgsag hængende over hovedet angående brug af hendes privat e-mail i forbindelse med statsanliggender. Flere af disse har indeholdt fortrolige informationer, hvilket har skadet Clinton, der dog ikke vil blive stillet til ansvar for det. Sagen blev lukket efter gennemgang af FBI, men har siden været genåbnet siden juli 2016.

Hillary Clinton er symbolet på den politikerlede, der findes i USA i disse år. Det kan afholde mange fra at stemme på hende.

Hun er flere gange kritiseret for sine forbindelser og hjælp til Wall Street, som får befolkningen til at tvivle på hendes uafhængighed.

Demokraterne har svært ved at forene partiet, efter modkandidaten Bernie Sanders startede en bevægelse, der netop ville gøre op med det etablerede Washington. Sanders har dog valgt at støtte op om Hillary.

Vejen til præsidentkandidaturet
12. april 2015 annoncerede Hillary Clinton sit kandidatur til at blive USAs næste præsident. Demokraterne tog det næsten for givet, at hun ville blive ene kandidat, men Bernie Sanders stille op mod hende i primærvalgene. Her vandt Hillary suverænt med 2.811 af de delegerede - 2.383 var nødvendigt for sejren.

Donald Trump - odds 5,50 - Make America Great Again

Det er næsten overflødigt at fortælle om milliardæren. Hans kandidatur startede for mange som en joke, men nu er han "pludselig" Republikanernes præsidentkandidat efter at have slået Ted Cruz, Marco Rubio med flere.

Derfor vinder Donald Trump
Som den eneste kandidat har han ingen politisk erfaring, men med radikale holdninger som en kæmpemur ved grænsen til Mexico, indrejseforbud for muslimer i USA osv. er hans vælgerskaret vokset. Det underbygger hans "No bullshit"-attitude og opgør med den politiske elite i Washington, som befolkningen af trætte af.

Trump har et fantastisk talerør i medierne. Så snart han åbner munden eller tweeter, er medierne der med det samme. Så selvom pengetanken er mindre end Hillarys, får han enorme mængder taletid for meget få midler.

Byggematadoren har sat gang i en bevægelse hos Republikanerne, hvor mange, der slet ikke har haft lyst til at stemme, pludselig bakker ham op efter flere år uden en kandidat, der var noget for dem.

Derfor vinder Donald Trump IKKE
Hans bramfrie udtalelser går ikke altid lige godt. Det kan ramme ham hårdt, hvis han træder for meget ved siden af. Sexistiske udtalelser om kvinder, latterliggørelse af krigsveteraners efterladte mv. har løbende kostet dyrt i meningsmålingerne.

Trump mangler politisk viden. Han kender ikke spillet som sin modstander og er generelt blevet udstillet for ikke at have en reel plan for, hvordan han vil "Make America Great Again".

Problemer med minoriteter og kvinder. Her foretrækker næsten alle vælgergrupper i høj grad Hillary fremfor Donald, der skal aktivere "hvide vælgere" i stor stil for at vinde.

Vejen til præsidentkandidaturet
Efter vedvarende rygter annoncerede Trump sit kandidatur 16. juni 2015. Da primærvalgene startede i 2016 var det mod et stort felt af andre Republikanerne som Jeb Bush, Marco Rubio og Ted Cruz, der alle var favoritter foran "The Donald". Lynhurtigt kom Trump dog op på siden af og foran sine konkurrenter - specielt takket være Super Tuesday. En efter efter trak kandidaterne sig, indtil Ted Cruz som den sidste opgav kampen. Trump vandt med 1.542 delegerede - 1.237 var påkrævet.

Odds på præsidentvalg i USA 2020

Sådan afgøres det amerikanske valg

Synes du, det er lidt svært at finde rundt i det amerikanske valg - og hvordan det hele afgøres? Så har vi strikket en guide sammen, som forklarer det enkelt og nemt.

- Allerede to år før selve valgdagen, skydes valgkampen i gang. Her melder de fleste kandidater deres kandidatur, uden det officelt er startet med kampagner og valgkampe.

- I februar starter de såkaldte primærvalg. Her skal hver stat vælge en demokratisk og republikansk kandidat. Hvert parti har deres egne afstemninger (og til tider regler). Hver start har X antal delegerede (afhænger af statens størrelse), som kandidaterne kan vinde. I nogle stater er det "winner takes it all", mens andre stater fordeler de delegerede efter antal procent af stemmerne.

- Efter de første primærvalg falder flere kandidater ofte fra pga. dårlige resultater og det faktum, at valgkampen er ekstremt dyr.

- Første tirsdag i marts kaldes "Super Tuesday". Her stemmer rigtig mange stater nemlig ved primærvalgene, hvilket gør dagen ekstremt vigtigt for alle tilbageværende kandidater.

- Den kandidat, som samler flest delegerede, nomineres ved partiernes konvent i juni og juli. Her "endorser" den tabende kandidat som oftest også den vindende og samler på den måde partiet mest muligt bag præsidentkandidaten.

- Efterfølgende startes den reelle valgkamp til præsidentembedet, når én republikaner og én demokrat er head-to-head frem til valgdagen i november.

- Valgkampen løber fra august og frem til valget i november, hvor de fleste kneb, smædekampagner, vælgermøder, TV-annoncer, sociale medier og meget mere tages i brug.

- På valgdagen stemmer befolkningen i hver start.

- Kandidaten, der får flest stemmer i en stat, får alle såkaldte valgmænd. Taber man med 0,1 %, får man altså INGEN valgmænd. Hver stat har tildelt valgmænd efter størrelse. Californien har eksempelvis flest med 55, mens Montana og Alaska kun har tre hver.

- Kandidaten, der har opnået flest af de 538 valgmænd, bliver USAs næste præsident. Der skal 270 af slagsen til for at vinde.

Meningsmålinger: Opdateret stilling samt udvikling i odds

Vi vil frem mod præsidentvalget i november bringe opdaterede meningsmålinger fra New York Times, der samler alle de store analyseinstitutters målinger og kombinerer dem til én stor meningsmåling.

Ud fra målingerne vil vi også skrive odds på hver kandidat, så du kan følge udviklingen.

2. august 2016
Hillary Clinton: 44 % (1,50)
Donald Trump: 41 % (2,75)

31. august
Hillary Clinton: 46,6 % (1,30)
Donald Trump: 42 % (3,50)

22. september 2016
Hillary Clinton: 46 % (1,55)
Donald Trump: 43,4 % (2,75)

12. oktober
Hillary Clinton: 47,9 % (1,25)
Donald Trump: 41,9 % (4,20)

24. oktober
Hillary Clinton: 46,0 % (1,16)
Donald Trump: 40,6 % (6,00)

3. november
Hillary Clinton: 45,5 % (1,40)
Donald Trump: 42,5 % (3,50)

Gode links og genveje til USAs valg af præsident

Nærmest alle medier i hele verden dækker det amerikanske præsidentvalg intenst, og det er naturligvis også tilfældet herhjemme i Danmark. Hvis du tænker på at oddse på det amerikanske præsidentvalg, bør du dog holde øje med én bestemt side, som samler alle meningsmåler fra USA, ligesom du kan følge svingstater og meget mere. Denne er meget nyttig, så du kan vælge det bedste præsidentvalg odds eller følge vores anbefalinger.

Siden hedder RealClearPolitics.com.

Andre gode links til dækning af valget
- USAtoday.com

- New York Times

Odds på præsidentvalg i USA 2020

Spil på amerikansk politik

Reklame.

bet365
bethard
unibet
comeon
bwin
leovegas
888sport
betfair
mrgreen
nordicbet