18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Storbritannien valg odds

Det britiske folk skal til stemmeurnerne d. 8. juni, og her er det spændende, om den nuværende premierminister Theresa May bliver genvalgt. Brexit har en stor indflydelse på valget, og her handler det meget om, hvilket parti og hvilken kandidat der er bedst til at komme med konstruktive mål for fremtiden. Hvem vinder valget? Vi bringer dig her odds på det britiske parlamentsvalg, samt en gennemgang af de forskellige premierminister-kandidater og det britiske valgsystem.

Tilbud: Få odds 4 på Theresa May / odds 20 på Jeremy Corbyn – KLIK HER!

Odds på britisk valg 2017

Bookmakerne er Theresa May kæmpe favorit til at blive premierminister igen.

Glem ikke at tjekke flere politiske spilforslag eller odds på den næste amerikanske præsident hos SpilXperten.

Hvem bliver premierminister efter valget?
Theresa May: 1,20 – SPIL HER >>*
Jeremy Corbyn: 4,25 – SPIL HER >>*
Paul Nuttall: 251,00 – SPIL HER >>*
Tim Farron: 251,00 – SPIL HER >>*

Partiet der opnår et flertal af pladserne?
Conservatives: 1,10 – SPIL HER >>*
Labour: 5,50 – SPIL HER >>*
Liberal Democrats: 1001,00 – SPIL HER >>*
Greens: 1001,00 – SPIL HER >>*
UKIP: 1001,00 – SPIL HER >>*

Stemmeprocent:
50 % eller mindre: 34,00 – SPIL HER >>*
50,01 % – 55 %: 13,00 – SPIL HER >>*
55,01% – 60%: 5,00 – SPIL HER >>*
60,01 % – 65,00 %: 2,25 – SPIL HER >>*
65,01 % – 70,00 %: 3,00 – SPIL HER >>*
70,01 % – 75 %: 11,00 – SPIL HER >>*
75,01 % eller mere: 28,00 – SPIL HER >>*

Parti/koalition som danner regering efter valget?
Conservatives: 1,22 – SPIL HER >>*
Labour/Liberal Democrats: 11,00 – SPIL HER >>*
Labour: 13,00 – SPIL HER >>*
Labour/Liberal Democrats/SNP: 18,00 – SPIL HER >>*
Conservatives/Liberal Democrats: 51,00 – SPIL HER >>*
Conservatives/UKIP: 251,00 – SPIL HER >>*
Liberal Democrats: 501,00 – SPIL HER >>*

Antal sæder i parlamentet (Conservatives)
Over 368,5: 1,95 – SPIL HER >>*
Under 368,5: 1,80 – SPIL HER >>*

Antal sæder i parlamentet (Labour)
Over 218,5: 2,10 – SPIL HER >>*
Under 218,5: 1,65 – SPIL HER >>*

Antal sæder i parlamentet (UKIP)
Over 0,5: 5,00 – SPIL HER >>*
Under 0,5: 1,12 – SPIL HER >>*

Hvilket parti får flest stemmer (London & Westminster)?
Conservatives: 1,01 – SPIL HER >>*
Labour: 26,00 – SPIL HER >>*
Liberal Democrats: 81,00 – SPIL HER >>*
Greens: 101,00 – SPIL HER >>*
UKIP: 101,00 – SPIL HER >>*

Hvilket parti får flest stemmer (Birmingham Erdington)?
Labour: 1,75 – SPIL HER >>*
Conservatives: 1,85 – SPIL HER >>*
Greens: 101,00 – SPIL HER >>*
Liberal Democrats: 101,00 – SPIL HER >>*

Hvilket parti får flest stemmer (Leeds Central)?
Conservatives: 1,01 – SPIL HER >>*
Labour: 18,00 – SPIL HER >>*
UKIP: 81,00 – SPIL HER >>*
Greens: 101,00 – SPIL HER >>*
Liberal Democrats: 101,00 – SPIL HER >>*

Hvilket parti får flest stemmer (Watford)?
Conservatives: 1,01 – SPIL HER >>*
Labour: 26,00 – SPIL HER >>*
Liberal Democrats: 31,00 – SPIL HER >>*
UKIP: 101,00 – SPIL HER >>*
Greens: 201,00 – SPIL HER >>*

Hvilket parti får flest stemmer (Leicester South)?
Labour: 1,01 – SPIL HER >>*
Conservatives: 21,00 – SPIL HER >>*
Liberal Democrats: 101,00 – SPIL HER >>*
UKIP: 101,00 – SPIL HER >>*
Greens: 101,00 – SPIL HER >>*

Tilbud: Få odds 4 på Theresa May / odds 20 på Jeremy Corbyn – KLIK HER!

Om de britiske kandidater

Vi har taget et kig på de fire premierministerkandidater ved valget i Storbritannien.

Theresa May
60-årige Theresa May er den helt store favorit til at blive i sædet som premierminister. Hun stiller op for partiet Conservatives. Hun har været indenrigsminister i seks år under David Camerons regering. I 2010-2012 var hun også minister for kvinder og ligestilling. Hun har været leder af Conservatives siden d. 24. juni 2016, hvor David Cameron trak sig som partileder og premierminister. Hun er kendt som en seriøs, skarpsindig og ekstremt arbejdsom politiker. Folk drager ofte paralleller til tyske Angela Merkel. Conservatives har i mange år haft et ry om at være et parti for overklassen, men Theresa May er en noget anderledes type. Hun er datter af en præst, og hun har aldrig været en højtråbende type. Hun har tidligere læst geografi på Oxford Universitet, hvor hun blev anset som den kloge og stille pige. Hun har i mange år kæmpet for at få kvinder ind i politik, og hun er dermed en stor fortaler for kvinderettigheder, og her handler det for kvinderne om at stå ved deres ret i en ellers mandsdomineret verden. Hun er stor favorit til at beholde sin titel som premierminister, da folket står bag hende, og at der har været mange konflikter blandt Labour, Conservatives og Liberal Democrats, om hvor Storbritannien er på vej hen. Storbritannien vil ud af EU, og det støtter Theresa May.

Spil på Theresa May til odds 1,20 – SPIL HER >>*

Jeremy Corbyn
Jeremy Corbyn er formand for partiet Labour. Corbyn er socialist, og han er kendt for se op til Karl Marx. Han blev valgt ind for første gang i det britiske parlament i 1983. Han vil gerne kæmpe for de fattiges behov og menneskerettigheder. Han var modstander af den britiske deltagelse i krigene i Irak og Afghanistan, og han ønsker derudover at hæve skatterne for de rigeste i Storbritannien. Han har den overbevisning, at fredsforhandlinger mellem lederne af grupperne Hamas og Hizbollah-bevægelserne vil kunne gøre en forskel. Corbyn bliver ikke spået mange chancer i de britiske aviser, og det bliver interessant at se, om Corbyn kan true May i kampen om den prestigefyldte post. Corbyn har dog været i stormvejr efter, at briterne sagde nej til EU, som var en af hans store mærkesager. Det har skabt spørgsmålstegn omkring Corbyns evne til at lede partiet i den rigtige retning.

Spil på Jeremy Corbyn til odds 4,25 – SPIL HER >>*

Paul Nuttall
Paul Nuttall stiller op for partier UKIP. Han er 39 år, og han har tidligere studeret sportsvidenskab. Størstedelen af hans politiske karriere stammer fra Europa-Parlamentet. Paul Nuttall er en generelt ret velset politiker, og der er en tro på, at Nuttall kan skabe ro og stabilitet i partiet. Der er et håb om, at UKIP kan få stemmer på grund af den store utilfredshed, der har været omkring Labour-partiet og Jeremy Corbyn. Her vil partiet skabe en ny form for engelsk nationalisme. Nuttall har været partileder siden november 2016. Nuttall er en outsider til posten, men det kan godt blive svært at overbevise mange af de britiske vælgere, til at vælge ham og UKIP. UKIP er også modstandere af EU, og de er derfor også meget tilfredse med, at folket stemte nej til EU.

Spil på Paul Nuttall til odds 251,00 – SPIL HER >>*

Tim Farron
46-årige Tim Farron stiller op for partiet Liberal Democrats, og han har været formand for partiet siden 2015. Han har nogle klare politiske mærkesager. Han vil gerne have, at der er omkring 50 procent kvinder med i parlamentet og ti procent mindre minoriteter såsom asiatere. Han er derudover fortaler for at gøre brug af et ubådsbaseret atomvåben-system for at beskytte det britiske folk. Han vil derudover gøre hash lovligt i alle henseender, så det kan bruges til medicinsk brug også. Det er nogle af de mærkesager, som Farron har. Han er af bookmakerne spået et meget svært valg. Det kan være meget svært at overbevise det britiske folk om at skulle stemme på ham. På den anden side har Farron en stor vælgerskare, da han kan få mange stemmer fra de vælgere, som støtter EU.

Spil på Tim Farron til odds 251,00 – SPIL HER >>*

Hvad kan afgøre valget?

Det helt store samtaleemne ved det britiske valg er Brexit. Her vil det være meget afgørende, hvad vælgerne siger til de forskellige politiske udlægninger af Storbritanniens rolle i EU. Tim Farron er fortaler for EU, men han får nok ikke den store indflydelse i det store politiske spil. Det kommer nok mere til at handle om Storbritanniens måde at håndtere Brexit på, og hvordan politikerne har tænkt sig at agere. Det kan have stor indflydelse på de andre EU-lande, alt efter hvilket parti eller kandidat som bliver valgt til posten. Labour har haft en del modgang. Labours formand Jeremy Corbyn er blevet kritiseret, efter at Storbritannien stemte nej til EU, da han ligesom Farron var meget for, at Storbritannien skulle blive i EU. Hovedkritikken gik ud på, at han ikke gjorde nok ud af at holde Storbritannien inde i EU via. sin kampagne, og derfor har der været en del interne stridigheder. Det kan komme til at påvirke Labour og tilgodese Conservatives.

Derudover kan de seneste terrorangreb i London og Manchester få indflydelse på valgresultatet, hvis det britiske folk ikke føler sig trygge ved den nuværende regering. Theresa May er dog stadig stor favorit hos bookmakerne, selvom han er blevet kritiseret for sin indsats i forbindelse med terrorangrebene i London og Manchester. Kritikken af May er også grunden til, at Labour er kommet tættere på Conservatives i meningsmålingerne.

Meningsmålinger

Der bliver løbende foretaget en række meningsmålinger op til det britiske valg. Vi har samlet fire meningsmålinger, hvor centrale begivenheder kan have indflydelse på valgresultatet.

Den 29. maj – 4. juni (YouGov) – Terrorangreb i London d. 3. juni
– Conservatives: 42 procent
– Labour: 38 procent
– Liberal Democrats: 9 procent
– SNP: 4 procent
– UKIP: 3 procent
– Greens: 2 procent

Den 2. juni – 4. juni (The Guardian) – Terrorangreb i London d. 3. juni
– Conservatives: 45 procent
– Labour: 34 procent
– Liberal Democrats: 8 procent
– UKIP: 5 procent
– SNP: 4 procent
– Greens: 3 procent

Den 19. – 23. maj (The Sunday Times) – Terrorangreb i Manchester d. 22. maj
– Conservatives: 48 procent
– Labour: 33 procent
– Liberal Democrats: 7 procent
– SNP: 5 procent
– UKIP: 4 procent
– Greens: 2 procent

Den 23. – 24. maj (Observer) – Terrorangreb i Manchester d. 22. maj
– Conservatives: 45 procent
– Labour: 35 procent
– Liberal Democrats: 7 procent
– SNP: 5 procent
– UKIP: 5 procent
– Greens: 2 procent

Det brtiske valgsystem

Den normale embedsperiode for det britiske parlament er fem år. Derfor var det også noget overraskende, at Theresa May udskrev valg tidligere på året kun to år efter det seneste valg i Storbritannien. Storbritannien er delt op i 646 valgkredse, og kun et parlamentsmedlem bliver valgt per valgkreds. Den person, der har fået flest stemmer i den pågældende valgkreds, får et sæde i parlamentet. De resterende stemmer i den valgkreds er spildte, og der har været mange diskussioner om valgsystemets demokratiske form, da det ikke foregår efter direkte valg. Det er blevet kaldt for udemokratisk, og at systemet favoriserer store partier. Systemet bliver dog forsvaret med, at valgsystemet fokuserer på lokal forankring, og at en politiker ikke blot er medlem af et parti, men også en talsmand eller kvinde for lokalområderne. Valget gælder parlamentets underhus med 650 medlemmer, der som sagt sidder i fem år. Overhuset har 742 medlemmer, men de er ikke på valg. De pladser går enten i arv eller bliver valgt af regeringen. Storbritannien består af 533 mandater fra England, 59 fra Skotland, 40 fra Wales og 18 fra Nordirland.

Tilbud: Få odds 4 på Theresa May / odds 20 på Jeremy Corbyn – KLIK HER!