18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Statsminister odds

Hvem bliver den næste statsminister i Danmark? Den siddende statsminister, Mette Frederiksen, har udskrevet folketingsvalg, og datoen for folketingsvalget er 1. november 2022. Derfor kan du naturligvis allerede nu se statsminister odds her på siden. Find dine statsminister odds på både Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen, Søren Pape, Lars Løkke og mange flere.

Forretningsmand præsenterer folketingsvalg mobile og succes-dokument

Odds på næste statsminister i Danmark

Vi har samlet bookmakernes odds på Danmarks kommende statsminister.

Hvem er statsminister efter næste valg?

Mette Frederiksen: 1,45 – SPIL HER >>*

Lars Løkke Rasmussen: 3,75 – SPIL HER >>*

Jakob Ellemann-Jensen: 5,50 – SPIL HER >>*

Nicolai Wammen: 25,00 – SPIL HER >>*

Magnus Heunicke: 35,00 – SPIL HER >>*

Søren Pape: 35,00 – SPIL HER >>*

Alex Vanopslagh: 45,00 – SPIL HER >>*

Sofie Carsten Nielsen: 50,00 – SPIL HER >>*

Inger Støjberg: 75,00 – SPIL HER >>*

Morten Bødskov: 75,00 – SPIL HER >>*

Pia Olsen Dyhr: 150,00 – SPIL HER >>*

Pernille Vermund: 250,00 – SPIL HER >>*

Odds senest opdateret d. 1. november 2022 kl. 14:24. Odds kan ændre sig.

Oddssætningen indikerer, at Mette Frederiksen er favorit til genvalg. Lars Løkke er slet ikke kandidat, men han er nu alligevel næstfavorit hos bookmakerne, Søren Pape og Jakob Ellemann-Jensen udgør resten af forfølgerfeltet, selv om oddsene antyder, at Pape kan kigge i vejviseren efter statsministerposten.

Hvem er statsministerkandidaterne?

Vi troede jo, at det næsten ville blive et amerikansk præsidentvalg, hvor vælgerne kunne pege på enten rød blok og Mette Frederiksen eller blå blok og Jakob Ellemann. Men der er løbet meget snot ud af næserne siden den antagelse. For godt nok er den nuværende statsminister Mette Frederiksen rød bloks klart mest oplagte og næsten eneste kandidat, men blå blok har fået en udfordring.

Venstre har i årtier været leverandør af en blå kandidat til statsministeriet, men De Konservatives Søren Pape så tidligt chancen for at overhale den stålsatte Ellemann indenom. Lederen af Venstre var uklar i spyttet i valgkampens indledning, og målingerne gav Pape medvind, så han annoncerede, at han da egentlig også gerne ville være statsminister. Det vil han formentlig stadig gerne, men han har fået en hård medfart i medierne, der med tilsyneladende overfladisk graven har fundet et væld af kedelige historier frem om Pape, der nu virker ganske usandsynlig som Danmarks næste statsminister.

Helt uden at have meldt sig selv som kandidat er Lars Løkke nu bookmakernes favorit efter Mette Frederiksen. Moderaterne ser ud til at buldre ind med masser af mandater, og Løkkes idé om at bedrive politik på midten for at holde de ekstreme yderpartier uden for indflydelse ser ud til at have vundet gehør. Kan han virkelig overraske alle og snuppe statsministerposten for tredje gang i karrieren? Bookmakerne er ikke afvisende over for tanken.

Troværdighed og målinger: Hvem foretrækker danskerne som statsminister?

De seneste meningsmålinger peger på et flertal til rød blok, hvis der var valg nu. Særligt fordi Lars Løkke og Moderaterne indtil videre holder fast i, at de vil have socialdemokraterne med i en ny regering. Forskellene i målingerne er dog stadig temmeligt små, så rent statistisk er det svært at sige definitivt, om det tipper den ene eller den anden vej.

I en måling i august blev en række danskere spurgt til deres holdninger til en stribe politikere fra begge fløje, og derfra kunne vi se, at Konservatives Søren Pape Poulsen var den politiker, som flest af de adspurgte var positivt stemt over for. Mere end 50% af danskerne havde dengang et positivt indtryk af den konservative leder. Det er dog ikke givet – det ser ikke sådan ud på meningsmålingerne – at det stadig forholder sig sådan.

På de næste pladser fulgte Sundhedsminister Magnus Heunicke og statsminister Mette Frederiksen, mens SFs leder Pia Olsen Dyhr var en nydelig nummer 4 på den liste. De to udbrydere Lars Løkke og Inger Støjberg fik positive tilbagemeldinger fra omkring 40 procent af de adspurgte, mens Venstres leder Jakob Ellemann-Jensen lå og rodede med omkring en tredjedel af danskerne, der var positivt stemt over for ham.

Mange af de ovenstående gik igen på listen over de politikere, flest er negativt stemt over for, og det siger jo nok noget om den polarisering, der finder sted politisk i disse år. Det er et had/kærlighedsforhold blottet for pragmatisme og nuanceret fornuft. Men det var dog to nye, der stod øverst på listen over politikere, der fik flest danske vælgere til at se rødt: Morten Messerschmidt og Pernille Vermund møder modstand hos henholdsvis 70 og 60 procent af danskerne.

Mette Frederiksen er favorit til at blive Danmarks næste statsminister

Det har været udfordrende år for Mette Frederiksen som statsminister. Der er ikke mange drejebøger, nødplaner eller lignende, der har kunnet hjælpe i håndteringen af corona. Sammenligner man med andre lande, ser det ud til, Danmark er kommet solidt gennem pandemien. 

Der har været en stigende kritik af statsminister Frederiksen, der har fået høvl for magtfuldkommenhed. Og så er der jo mink-sagen, som klistrer til statsministeren, som var hun selv et mishandlet rovdyr i et alt for småt bur, der stod foran at blive pelset for profit. Dén slipper hun næppe for at tage et stød eller to for, når danskerne står klar med valgkortet næste gang. 

Statsministeren høstede enorm popularitet i alle målinger i begyndelsen af pandemien, men siden har hendes opbakning været støt faldende og kulminerende med minkkommissionens rapport og vurdering, at Mette Frederiksen har været groft vildledende i forhold til befolkningen.

Spil på Mette Frederiksen som næste statsminister – SPIL HER >>*

Mette Frederiksen er favorit til at fortsætte som dansk statsminister. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Mette Frederiksen er favorit til at fortsætte som dansk statsminister. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Søren Pape Poulsen sprang op som trold af en æske, og nu er han slået tilbage til start

Han har noget så jordbundet som et tilhørsforhold i Viborg. Han er jysk nok til ikke at være en del af de fine saloner i København. Men samtidig har Pape været nok i storbyen til, at han har lært sig spillet i toppen af politik. Og som homoseksuel er han en del af den urbane samtid med al den modernitet, det indebærer. 

Han er absolut ikke pletfri. Det er blandt andet i hans tid i justitsministeriet, at den ulovlige logning af danskernes mobiltelefoner er fortsat. I tiden før folketinget var Pape lokalpolitiker i Viborg, hvor han trodsede juridiske råd og gav lokale tilladelser, som det passede ham. Som leder af Danmarks selverklærede lov og orden-parti er der altid noget at lave. 

Han har blandt andet skulle tackle Naser Khader, og partiet har under Papes lederskab været tæt på halveret. Men han har stået fast. Stået fast på anstændighed. På konservative dyder. Og på at være et menneske med klare holdninger og krav til sig selv og sin omverden. Og nu vil De Konservative altså igen være en magtfuld del af blå blok, og Søren Pape ville altså også være statsministerkandidat. Mon han har fortrudt det i dag?

Spil på Søren Pape Poulsen som næste statsminister – SPIL HER >>*

Vi ved faktisk ikke helt, hvor vi har Venstre og Jakob Ellemann

De figursyede jakkesæt bærer Venstres leder med stor elegance og klasse. Det har knebet noget mere at finde politisk fodfæste, og man kan få fornemmelsen, at han er styret af spindoktorers krav om stålsat udtryk og storladen visualitet. 

Rent politisk virker han ganske hæmmet af, at når han endelig finder en lille sag, hvor han adskiller sig fra socialdemokraterne, slår han så hårdt ned, at det næsten virker komisk. Partiet har under hans ledelse mistet den tidligere statsminister Lars Løkke og den nuværende stemmesluger Inger Støjberg. Der er måske nok blevet fred i partiet, men der kan selvfølgelig også blive for fredeligt. 

Jakob Ellemann-Jensen virker ekstremt bevidst om sin fremtoning og præsentationen af de rette holdninger, der bakker op om landbrug, erhvervsliv og ‘danskerne’, og det er måske i virkeligheden det, der gør, at han ikke sådan rigtigt vinder hjerter på stribe. Det virker en kende mekanisk det hele.

Spil på Jakob Ellemann-Jensen som næste statsminister – SPIL HER >>*

Lars Løkke Rasmussen vil noget nyt. Måske

Det er stadig svært at vide helt præcist, hvad Lars Løkke vil med sit nye parti. Men erhvervslivet stoler i hvert fald på, at han som gennem hele sin karriere vil være deres ven og støtte på tinge, så han kommer næppe til at mangle hverken sko eller nyskænkede fadøl i sin nye rolle. Fra at være landets statsminister med ærkeliberale ideer sælger Lars Løkke nu sig selv som en alfaderlig bro over midten med helt anderledes nuancerede holdninger. 

Det kan minde en anelse om et ledigt standpunkt med størst mulig sandsynlighed for at glide ind i rollen som kongemager. Det er efterhånden næsten utænkeligt, at Lars Løkke og Moderaterne ikke bliver en del af Foletinget efter valget, og de kan snildt få meget vigtige mandater på midten, så de kan tippe balancen den ene eller den anden vej. 

Løkkes karriere indtil nu indikerer, at han primært vil forsøge at tippe balancen sin egen vej, og det er nok også derfor, bookmakerne har ham relativt højt på listen over potentielle statsministre. Det er selvfølgelig et fint vidnesbyrd om den tilgivelse, der er i den danske befolkning, at man kan have så mange elendige sager og beslutninger på samvittigheden og stadig være en – måske – relevant del af folketinget.

Spil på Lars Løkke som næste statsminister – SPIL HER >>*

Kommer Morten Messerschmidt overhovedet i Folketinget?

Dansk Folkepartis nuværende leder har en stor opgave foran sig, hvis han skal være Danmark næste statsminister. For det er ikke engang sikkert, at Dansk Folkeparti kommer i Folketinget ved næste valg. 

Messerschmidt har stadig pletterne fra MELD og FELD hængende over sig, og hans elegante forsøg på at kritisere den lange sagsbehandlingstid, selv om den jo blandt andet hænger sammen med, at han selv har forhalet udlevering af sagens dokumenter, købte ham lige præcis tid nok til at blive leder for partiet, der siden har været i frit fald med vigende meningsmålinger og markante profiler, der forlader partiet.

Det lykkedes ikke at lokke Inger Støjberg ind i folden. Kristian Thulesen-Dahl forlod partiet. Og flere profiler har fulgt Thulesen-Dahls eksempel. Messerschmidt præsenterede på partiets landsmøde et par ideer, der lyder som rester fra firserne, for i ramme alvor lød det fra scenen, at han ‘vil have islamismen ud af venteværelserne på landets sygehuse’, og han havde endnu en idé til sundhedsvæsenet, der gik ud på, at der ‘skal være gratis parkering, når man er på et sygehus’. Det kommer næppe til at sikre partiet endnu en valgperiode i Folketinget, men de kan jo nå at komme med flere gode ideer.

Spil på Morten Messerschmidt som næste statsminister – SPIL HER >>*

Morten Messerschmidt på overlevelsesmission. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Morten Messerschmidt på overlevelsesmission. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Sofie Carsten Nielsen fik sit valg og slap for at vælte regeringen?

Det er svært at forestille sig, at Sofie Carsten Nielsen skal ende som statsminister, for De Radikale står ikke til mange mandater i den seneste meningsmåling. Hun kan selvfølgelig ende med at være den mest spiselige af de tilgængelige onder, hvis de større partier ikke kan danne flertal og ikke kan enes. 

Så er De Radikale jo lidt en blanding fra begge sider af dansk politik. Markeringen af partiets standpunkt med det soleklare krav til Mette Frederiksen om at udskrive valg for Folketingets åbning lignede et halvhjertet forsøg på at spille handlekraftig. Men det vil dog næppe være nok til at sikre Sofie Carsten Nielsen et valg så eksplosivt, at hun kan positionere sig som kandidat til posten som statsminister. 

Sofie Carsten Nielsen var kravlet så højt op i træet, at hun der kunne give en high five til Anders Samuelsen, som var seneste danske politiker med så stålsat et træ at kravle i. Ikke mange aner, hvad Samuelsen laver i dag, så vi må håbe for Sofie Carsten Nielsen, at hun fik tænkt sine muligheder igennem. I hvert fald nåede statsminister Frederiksen at udskrive valget, så nu kan De Radikale fokusere på de emner, som de så tydeligt har fået sat på dagsordenen, og det er jo … eh. Er der overhovedet nogen, der stiller op for De Radikale denne gang?

Spil på Sofie Carsten Nielsen som næste statsminister – SPIL HER >>*

Enhedslisten og Mai Villadsen har tabt momentum

Øj, det er med at holde tungen lige i munden, når man er Mai Villadsen. Hun og partiets to tidligere ‘ledere’ Johanne Schmidt-Nielsen og Pernille Skipper har konverteret partiet til et rød-grønt moderne storbyparti med klimavenlighed, EU-skepsis og store hjerter for samfundets svageste. 

Der har været flere lejligheder til at markere et klart standpunkt, men det er, som om Villadsen hver gang tænker, at alternativet til en svigefuld socialdemokratisk regering vel næsten kun kan være en blå regering, og det er dog alligevel værre for Enhedslisten. Så der er ikke rigtig sket noget, og det minder efterhånden en anelse om Shakespeares ‘Stor Ståhej for Ingenting’, når partiet og Villadsen springer op med stor hidsighed for så at lande blide som lam igen kort efter.

Spil på Mai Villadsen som næste statsminister – SPIL HER >>*

Alternativets enmandshær Torsten Gejl

Ingen er i tvivl om, at Torsten Gejl kæmper en brav kamp som Alternativets ‘Last Man Standing’. Han er velforberedt. Kæmper for sine mærkesager. Og er grundig, søger samarbejde og står samtidig fast på sine standpunkter. En fremragende politiker. Hvor er det egentlig en skam, han er så alene på Christiansborg. 

Da Alternativet blev valgt ind til fest, sang og en rablende Uffe Elbæk, var der en tro på, de kunne ændre noget og være et frisk pust. Hvis Torsten Gejl får statsministerposten efter næste valg, må det i sandhed kaldes en jordskredssejr, men det vil så sandelig også være en sejr med potentiale til for alvor at ændre dansk politik. Det sker nok bare ikke.

Spil på Torsten Gejl som næste statsminister – SPIL HER >>*

Alex Vanopslagh og de andre liberalister i lukket klub

Velformuleret. Velklædt. Uafhængig. Og fri. Alex Vanopslagh er næsten en TV2-sang fra firserne. Hans insisteren på den liberale tilgang til verden tiltaler mange med de klare budskaber og det velfriserede ydre. Hans vision om at omdanne Danmark til et ultraliberalt samfund, hvor enhver må klare sig selv, og hvor kampagnerne alle har fokus på jeg, mig og mit, har ramt en åre hos danskerne, for partiet står i de seneste målinger til at vokse fra fire til 12 mandater. . 

Politkken handler stadig om. at det offentlige skal levere mere for mindre eller endnu bedre overlade det hele til det private erhvervsliv, der i Vanopslaghs optik er løsenet til alt fra øget velfærd til mere frihed. Vi har ellers efterhånden rigelige eksempler på, hvad der sker, når vi skærer i for eksempel skattevæsenet, for så bliver det for nemt at snyde, og det var måske også derfor, Vanopslagh selv fiflede med adresser, da han skaffede sig en Folketingsbolig i København. Det er på en eller anden måde altid lettere at være forarget, når andre folk svindler, end når man selv bliver taget, har det vist sig.

Spil på Alex Vanopslagh som næste statsminister – SPIL HER >>*

Kan Pernille Vermund finde et nyt ledigt standpunkt?

Engang var det opsigtsvækkende og for nogle befriende, at Vermund siger tingene, som de er. At hun siger ‘perker’ på tv, og på den måde flytter grænser for, hvad den offentlige debat kan og skal indeholde, når man er folkevalgt. Politisk er det svært for alvor at se, hvad Nye Borgerlige bidrager med. 

Der er jo sådan set rigeligt med standpunkter, der taler for grænsebomme og mindre indvandring. Og reelt har vi vel ikke brug for hjælp til at skærpe tonen i debatten og trække fronterne tydeligere op? Polarisering ser ikke ud til at virke ret mange steder, men der er bare ikke meget forsoning over Vermund og Nye Borgerliges politik.

Spil på Pernille Vermund som næste statsminister – SPIL HER >>*

Er der plads til Pernille Vermunds Nye Borgerlige i Folketinget? Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Er der plads til Pernille Vermunds Nye Borgerlige i Folketinget? Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Pia Olsen Dyhr får mindre og mindre plads

Pia Olsen Dyhr arbejder benhårdt. Hun har hjertet med i sit politiske virke. Men der er til gengæld en hel masse tvivl om, hvorvidt det rent faktisk gør en forskel. Der er blevet meget mindre plads til at være det lille sidekick mellem socialdemokraterne og Enhedslisten. De første er trukket mod højre. Det samme er Enhedslisten. Så det har SF så også gjort. Ellers ville de jo ikke være mellem de to andre partier. 

Det efterlader Pia Olsen Dyhr med lidt af en uriaspost rent politisk. Hun bakker regeringen op. Men skal markere sig på enkelte sager. Uden at blive for Enhedslisten i sin retorik eller holdninger. Det er en svær balance, men ‘Stuur Stuur nummer’ for Cirkus SF står endnu, og de har i det mindste været med ved bordet i mange af de svære forhandlinger og store forlig. Det er jo dog også noget.

Spil på Pia Olsen Dyhr som næste statsminister – SPIL HER >>*

Ingers fornemmelse for politik

Dansk politiks aktuelle ‘dark horse’ er tilsyneladende kommet styrket ud af sagen om en ulovlig instruks med hensyn til adskillelse af asylpar. Hun er lykkes med sit narrativ om, at det var for de involverede parters skyld, og så har hendes støtter tilsyneladende været i stand til at lukke øjnene for, at hun overtrådte loven bevidst på basis af egen mavefornemmelse. 

Det har hun afsonet 60 dages fængsel i fodlænke for, og det er egentlig lidt skræmmende, at det ikke har skræmt flere vælgere væk. For med den moralske fleksibilitet hun udviser, ved vi jo ikke, hvilke love hendes mavefornemmelse næste gang giver hende lov at ignorere. 

Hun turnerer i hvert fald stadig med en fintfølende radar for, hvad almindelige danskere måtte mene, og de fine saloner i København kan rende og hoppe, for Inger er provins, Inger er folkets pige, og hun ved præcis, hvad landet har brug for. Hun er bare ikke helt klar til at dele det med os andre endnu.

Spil på Inger Støjberg som næste statsminister – SPIL HER >>*

Emner som afgør valget i 2022

Her gennemgår vi kort nogle af de emner, der formentlig bliver afgørende for udfaldet af folketingsvalget i 2022. Vi går mere i dybden med alle temaerne på vores folketingsvalg-side.

Corona
Var det fremragende statsledelse eller magtsyg fascisme?
Statsminister Mette Frederiksen trådte ud på dybt og ukendt vand, da Danmark blev ramt af corona-pandemien. Bliver hun belønnet for at styre landet igennem med sikker hånd? Eller straffet for at bestemme det hele selv og ikke tage hensyn til sine undersåtter?

Mink
De stakkels, stakkels mink – og deres avlere
Regeringen besluttede at nedlægge minkhvervet, og det har efterfølgende vist sig, der ikke var lovhjemmel. Det sidste sker faktisk ofte, men langt værre er det, at minkkommissionens rapport konkluderede, at Mette Frederiksen havde ‘groft vildledt danskerne’.

Udlændingepolitik
Åbne døre eller lukkkede bomme?
Pigtråd, grænsebomme og stop for asyl? Eller sortering i migranter og ansøgere, så det handler mere om, hvad vi har brug for end om humanisme? Det er en skillevej, den danske udlændingepolitik står ved i disse år.

Klima
Hvor længe gider ungdommen vente på handling?
De snakker og snakker. Men der sker ikke ret meget. Politikerne er dygtige til at rose hinanden. Trykke hånd. Og tale om langsigtede planer for en mere bæredygtig løsning. Men spørgsmålet er, om de er helt i tråd med deres befolkning – og måske særligt den yngre del af befolkningen.

Psykiatrien
Er sundhedsvæsenet i stykker?
Der skal mange penge til. Mange, mange flere penge. Det er i hvert fald den politiske løsning hos stort set alle partier, når snakken falder på det psykiatriske område. Årevis med ventetid på behandling. Manglende pladser på institutioner. Mistrivsel hos særligt unge mennesker – altså fremtiden. Og det hvirvler rundt med forslag, der skal afhjælpe manglen på personale. For nogle partier er det afgørende, der kommer mere kompetence. For andre er det afgørende, at de ekstra hænder er danske – eller i hvert fald taler flydende dansk.

Meningsmålingerne er brugbare før dine spil på statsministeren

Før du spiller på din favorit til at blive den næste statsminister, er det en god ide at tjekke meningsmålingerne, som giver et fingerpeg om, hvordan valget vil udmønte sig. Kigger man eksempelvis på folketingsvalget i 2015, var der nærmest spænding til det sidste i forhold til, hvem der skulle bestride statsministerposten. D. 16. juni (to dage før folketingsvalget) viste flere meningsmålinger, at der var dødt løb, men det endte med en samlet sejr til blå blok på lidt over et procentpoint. Er man hurtig og får tjekket de nyeste meningsmålinger, kan man sagtens gøre sig et scoop, når man skal oddse på den næste statsminister.

100 % bonus på op til 1.000 kroner
Du skal indbetale minimum 40 kr. 100% bonus op til 1000 kr. Skal omsættes 8x på sport indenfor 60 dage. Gælder kun nye kunder. 18+. Regler og vilkår gælder. Stopspillet.dk. Selvudeluk via ROFUS.nu. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

Skulle du være interesseret i odds på politik, tjek vores side med præsident odds ud, som forklarer, hvordan du kan oddse på, hvem der bliver USA’s næste præsident.

1️⃣ Hvem bliver Danmarks næste statsminister?

Mette Frederiksen er favorit til at fortsætte som statsminister i Danmark.

2️⃣ Hvem er Blå Bloks statsministerkandidat?

Aktuelt er Jakob Ellemann-Jensen (Venstre) et mulehår foran Søren Pape (Konservative) i Blå Blok. Lars Løkke er foran dem begge hos bookmakerne, men spørgsmålet er jo, om det går an at placere ham i blå blok. Eller i rød blok for den sags skyld.