18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Præsidentvalg odds

Det amerikanske præsidentvalg i USA afholdes d. 5. november 2024, når Demokraterne og Republikanerne skal dyste om amerikanernes stemmer. Kan Joe Biden blive siddende på det magtfulde embede, eller kommer kontroversielle Donald Trump tilbage på posten?

Vi giver dig her de bedste præsident odds til valget i en samlet oversigt, ligesom du får gennemgang af kandidaternes jagt på embedet som næste præsident.

præsident odds

IMAGO / TheNews2

Odds på USAs næste præsident i 2024

Her får du bookmakernes bedste præsident odds til valget i USA i november.


Se de bedste præsident odds

Hvem bliver USA’s næste præsident?

KandidatOdds
Donald Trump2,00 – SPIL HER >>*
Joe Biden2,25 – SPIL HER >>*
Robert F. Kennedy Jr19,00 – SPIL HER >>*
Gavin Newsom26,00 – SPIL HER >>*
Michelle Obama26,00 – SPIL HER >>*
Kamala Harris34,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 3. april 2024 kl. 15:30. Odds kan ændre sig. Se flere odds på præsidentkandidaterne*.

Donald Trump har altså ret gode chancer for at tilbageerobre USA’s trone i 2024 og vinde valget, hvis det står til bookmakerne, som kigger på USA valg odds. Selvfølgelig kan disse præsidentvalg odds og især odds på Trump stadig ændres. Lige meget hvad bliver det en spændende valgkamp og præsidentvalg at følge.

Oddsene opdateres løbende, og afsnittet bliver løbende udvidet i takt med, at bookmakerne åbner nye markeder for odds på det amerikanske præsidentvalg.

Du finder Præsidentvalg odds hos betfair under “Politik” – “USA – præsidentvalg 2024” – “Valgets vinder”.

Få 100 kroner i odds bonus hos Betfair
  • Eksklusivt til nye spillere. Min. overførsel 100 kr. Indbetaling og bonus skal gennemspilles 8 gange. Spil skal placeres på Sportsbook og til min. odds 1.95. Bonus er gyldig i 90 dage. Klik for fulde vilkår og betingelser.
For nye spillere. Spil min. 100 kr. på sport og få 100 kr. i bonus. Min. odds 1,50. Bonus gælder 90 dage. Vilkår gælder. Alle regler og vilkår

Hvem bliver nomineret demokrat?

KandidatOdds
Joe Biden1,10 – SPIL HER >>*
Michelle Obama17,00 – SPIL HER >>*
Kamala Harris21,00 – SPIL HER >>*
Gavin Newsom21,00 – SPIL HER >>*
Elizabeth Warren81,00 – SPIL HER >>*
Hillary Clinton101,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret kl. 15:31 d. 3. april 2024. Odds kan ændre sig. Se flere odds på præsidentkandidaterne*.


Demokraternes kandidater

Den siddende præsident er altid favorit, men med 81-årige Joe Biden som præsident og kandidat til genvalg hos demokraterne kan man være i tvivl, om han rent faktisk kan holde sig siddende helt bogstaveligt i fire år mere. 

Biden har selv udtalt, at han mener, han er den eneste, der kan besejre Donald Trump, men alle målinger viser faktisk det stik modsatte. 

De viser nemlig, at Biden er den eneste demokrat, som Trump reelt har en chance for at besejre. Men selvfølgelig også, at Trump er den eneste republikaner, som Biden har en chance for at slå.

Det er i sandhed et valg mellem at miste sin wifi-kode eller skulle tage iskolde brusebade resten af livet.

Der er yderligere to demokratiske kandidater. Dean Phillips fra Minnesota. Phillips er 54 år gammel og har tjent millioner på at grundlægge et isfirma. Han er medlem af kongressen, så han kender nok til det politiske spil, men han skal slå alvorlige sprækker i isen for at snuppe demokraternes nominering for næsen af Joe Biden. 

Det skal Marianne Williamson også. Med 71 år er hun en del tættere på en ‘præsidentiel’ alder efter amerikanske standarder, men bestsellerforfatteren og selvhjælpsguruen stillede også op i 2020, hvor hun ikke engang holdt til de første stemmer blev afgivet. 

I partiet har der ingen slinger været i valsen indtil videre. Det er siddende præsident Joe Biden, der er præsidentkandidat, og partiet satser altså på, at han kan stå i spidsen for USA i endnu en fireårig periode.

Donald Trump. Valg i USA 2024.

Donald Trump fører stort i kampen om den republikanske nominering. (Foto: IMAGO / USA TODAY Network)

Hvem bliver nomineret republikaner?

Odds på Trump som kandidat til republikanerne ser ret entydige ud. Det bliver dog stadig interessant at se, hvordan han så vil stå sig i kampen mod Biden, når det gælder, hvem der skal blive den næste præsident af USA.

KandidatOdds
Donald Trump1,03 – SPIL HER >>*
Nikki Haley41,00 – SPIL HER >>*
Ron DeSantis67,00 – SPIL HER >>*
Vivek Ramaswamy101,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 3. april 2024 kl. 15:32. Odds kan ændre sig. Se flere odds på præsidentkandidaterne*.


Republikanernes kandidater

Hos det republikanske parti er der meget tæt på ingen tvivl tilbage om, at Donald Trump bliver partiets kandidat, hvis man ser på odds på Trump som kandidat for præsidentvalget.

Han vandt overlegent i det første primærvalg i Iowa, og den sejr gentog han – om end ikke helt så overlegent som ventet – i New Hampshire, hvor Trump fik omkring 55 procent af stemmerne, mens hans nu eneste modstander, Nikki Haley, fik 43. 

Efter sejren i Iowa var Trump uvant storsindet i sejrens stund og roste de to forfølgere, Haley og DeSantis, for at have det sjovt sammen i kampen mod ham. 

DeSantis har siden trukket sig, og Trumps humør var da også mærkbart forandret, da Haley annoncerede, at hun trods nederlaget i New Hampshire ikke havde tænkt sig at give op. 

Det fik Trump til at lange ud efter hende og på ægte gentleman-manér skose hendes påklædning. Uanset hvad Trump har gjort i de forgangne fire år, er hans tilhængerskare forblevet trofast og endda vokset. 

Der skal ske meget, meget, meget besynderlige ting, hvis ikke Nikki Haley meget snart erkender sit nederlag og overlader det til Donald Trump at vælte demokraterne af pinden og genindtage det ovale værelse som USAs præsident. 

Det afspejler sig også i de udbudte præsident odds, hvor bookmakerne aktuelt har Donald Trump som klar favorit til at score republikanernes nominering, og han er endda også favorit til at ende med at blive præsident. Igen.

Nikki Haley. Valg i USA 2024.

Nikki Haley har tabt og tabt og tabt, men hun er stadig ikke klar til at give op. (Foto: IMAGO / ZUMA Wire)

Hvem vinder USA’s præsidentvalg 2024?

Der er spænding op mod Præsidentvalget 2024 den 5. november. 

  • Fortsætter Joe Biden på posten? 
  • Kommer Donald Trump tilbage? 
  • Eller får vi et nyt ansigt som leder for den amerikanske befolkning? 
  • Vi gennemgår topkandidaterne til USAs præsidentvalg herunder.

Hvis du allerede nu er sikker på, at det bliver Joe Biden og Donald Trump, der skal kæmpe om pladsen i Det Hvide Hus, kan du sikre sig en gevinst ved at spille på dem begge som vindere. 

Der er i skrivende stund præsident odds 2,12 på Donald Trump og 3,60 på Joe Biden, så du kan kombinere dig til en sikker gevinst, hvis altså du stoler på, at det bliver en af dem, der vinder valget. 

Teksten herunder opdateres frem mod 2024-præsidentvalget i USA.

De afgørende svingstater

På skrivende tidspunkt er Trump favorit i de fire ud af fem af de tolv svingstater, som der er tal fra. Trump fører blandt andet klart i Texas. Biden er indtil videre kun favorit i Pennsylvania. Vi opdaterer løbende, som der kommer målinger fra de forskellige stater.

StatBidenTrump
Texas (38)46,547,7
Florida (29)48,146,3
Pennsylvania (20)49,346,7
Ohio (18)46,047,4
Georgia (16)47,647,8
Michigan (16)50,345,2
North Carolina (15)47,647,8
Arizona (11)47,947,0
Wisconsin (10)51,044,3
Minnesota (10)48,043,7
Iowa (6)45,847,2
Nevada (6)48,645,0

Data i tabellen er fra RealClearPolitics (aflæst d. 3. november kl. 07:55)

15. januar 2024

Primærvalg i Iowa

Det blev en storsejr til Donald Trump i Iowa. Han distancerede konkurrenterne Ron DeSantis og Nikki Haley stort og løb med mere end halvdelen af stemmerne selv. 

Ron DeSantis trak sig efterfølgende fra kampen.

23. januar 2024

Primærvalg i New Hampshire

Donald Trump vandt også det andet primærvalg, da han fik 54% af stemmerne i New Hampshire, mens Nikki Haley, der nu var eneste tilbageværende modstander, hentede 43 procent. 

Haley gav sig dog ikke og mente, at der stadig var meget god tid til at besejre først Donald Trump og derefter Joe Biden. Det fik Donald Trump til at sprutte af raseri, og han mente, at hun var blevet slået så grundigt, at hun burde trække sig med det samme.   

24. februar 2024

Primærvalg i South Carolina

Det er det første af valgene i syden, og også her vandt Trump en klar sejr mod Nikki Haley, og endnu engang gentog hun, at hun har lovet at kæmpe helt frem til Super Tuesday – mindst! Hun var dog nok ekstra skuffet over nederlaget i South Caroline, hvor hun tidligere har været guvernør.

Trump taler ikke længere om Haley, for han er mere optaget af, at det republikanske parti ifølge ham er mere forenet end nogensinde. 

27. februar 2024

Primærvalg i Michigan

Her vandt både Trump og Biden overbevisende sejre. Det mest bemærkelsesværdige er, at en stor del af de demokratiske vælgere forkastede Biden og stemte uncommitted.

Det vurderes at være primært unge og arabere, der er kritiske over for Bidens håndtering af krisen i Gaza. Det kan blive en problem for den siddende præsident. 

5. marts 2024

Super Tuesday

Hele 15 stater afholder primærvalg eller caucuses, og der er såmænd også et enkelt territorie, Samoa, der afholder deres valg. Sædvanligvis kan Super Tuesday bruges som rettesnor for, hvordan det kommer til at gå til valget i november. 

Hvilke emner tegner til at blive afgørende i valgkampen?

Sædvanligvis vil økonomien være den tungeste sten i vægtskålen hos amerikanske vælgere. Men der er ærlig talt ikke meget sædvanligvis over tingene i Guds Eget Land i disse år.

Så det kan sagtens vise sig at blive indvandrings-spørgsmålet, diskussionen om demokrati eller måske kandidaternes alder, der bliver afgørende. Her har vi listet emner op, der kan få stor indflydelse på valget.

Indvandring

Som i næsten alle andre vestlige lande fylder indvandring en stor del af den amerikanske valgkamp. Donald Trump har fra allerførste dag, hvor han annoncerede, at han ville være præsident, været en hardliner. Han vil bygge en mur. Han vil sende muslimer ud af USA. Og han vil rydde op i den heftige illegale indvandring. 

Præsident Biden har bemærket problemerne ved grænsen til Mexico. Han har nok også bemærket, at vælgerne er med Donald Trump på dette spørgsmål. Så derfor har Biden erklæret sig klar til styrkelse af grænsekontrollen og stramninger på asylområdet. I perioder er der kommet mere end 10.000 personer til den amerikanske grænse dagligt. 

Donald Trump har taget Bidens plan om stramninger til efterretning, og han har strammet sin egen retorik: De her indvandrere kommer fra sindssygeanstalter, og de er som filmen Ondskabens Øjne. De er Hannibal Lecter. 

Stærke ord, og det er forhåbentlig mest udtryk for, at Trump føler, han er nødt til at positionere sig i forhold til Biden, for det er en retorik, der er meget, meget ekstrem.  

Stormen på Kongressen i 2021.

(Foto: IMAGO / Pacific Press Agency)

Demokrati

Lad os sige det diplomatisk: Fronterne er trukket skarpt op. Hælder man til demokraterne, vil man sige, demokratiet er under pres med henvisning til stormen på kongressen 6. januar 2021. 

Er man mere til republikansk ledelse, vil man mene, at landet ikke kan styres af en mand, der er dement, gammel og har svært ved overhovedet at holde sig oprejst på egen hånd. 

Så alle er sådan set indforståede med, at der er meget på spil. Ens egen kandidat er en slags moderne Messias, der som den eneste kan redde USA fra den modsatte kandidat. Og fra at sætte demokratiet ud af spil. Republikanerne mener, valgsejren blev stjålet fra dem i 2020, og sker det endnu engang, vil det blot bekræfte, at demokratiet ikke gør noget godt for dem og er i stykker. 

Omvendt vil demokraterne nok mene, at man ikke kan være bagmand i en opstand og et forsøg på at kuppe sig til magten, og det mener de, at Trump har forsøgt. 

Som sagt: Fronterne er trukket skarpt op, og det føles, som om det er selve fundamentet under det amerikanske samfund, der er på spil – og måske også på valg. 

Abort

Hvem bestemmer, om kvinder har ret til abort eller ej? Uenighederne fyger, og republikanerne mener, at en meget stram lovgivning er på sin plads, så færre kvinder kan få abort. 

Demokraterne står omvendt på kvinders ret til selv at bestemme, og de vil derfor have en lempeligere lovgivning, når det gælder abort.  

Alder

Er Joe Biden med sine 81 år blevet for gammel til endnu en periode som præsident? Mange amerikanere mener ja, og de blev bestyrket i deres tro, da en undersøgelse mundede ud i følgende konklusion om den siddende præsident: En sympatisk velmenende ældre mand med dårlig hukommelse. 

Hvad mange glemmer – eller vælger at overse – er, at Donald Trump med sine 77 år er næsten lige så gammel. Og han er tilsyneladende også begyndt at glemme en masse. Han kalder ofte sin modstander i præsidentkampen for Obama, og han har tidligere haft vanskeligt ved at skelne mellem den republikanske kandidat Nikki Haley og formanden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi. Det har dog ikke samme effekt på vælgerne som præsidentens forglemmelser, så indtil videre er det Donald Trump, der fører klart, når det kommer til aldersspørgsmålet. 

Økonomi

Normalt er økonomien udslagsgivende for et amerikansk valg. Men ikke meget er ved det normale i USA i disse år. For økonomien går glimrende. Inflationen falder, og der bliver skabt mange – rigtig mange – job. 

Problemet for præsident Biden i den sammenhæng er, at det ikke opleves sådan hos den enkelte borger. Her er det stadig de stigende priser og den formindskede købekraft, der fylder bevidstheden, og så kan Biden stå der med sine i teorien fine resultater, som ikke umiddelbart ser ud til at hjælpe ham i valgkampen.

Sådan afgøres det amerikanske valg

Synes du, det er lidt svært at finde rundt i det amerikanske valg – og hvordan det hele afgøres? Så har vi strikket en guide sammen, som forklarer det enkelt og nemt.

– Allerede to år før selve valgdagen, skydes valgkampen i gang. Her melder de fleste kandidater deres kandidatur, uden det officelt er startet med kampagner og valgkampe.

– I februar starter de såkaldte primærvalg. Her skal hver stat vælge en demokratisk og republikansk kandidat. Hvert parti har deres egne afstemninger (og til tider regler). Hver start har X antal delegerede (afhænger af statens størrelse), som kandidaterne kan vinde. I nogle stater er det “winner takes it all”, mens andre stater fordeler de delegerede efter antal procent af stemmerne.

– Efter de første primærvalg falder flere kandidater ofte fra pga. dårlige resultater og det faktum, at valgkampen er ekstremt dyr.

– Første tirsdag i marts kaldes “Super Tuesday”. Her stemmer rigtig mange stater nemlig ved primærvalgene, hvilket gør dagen ekstremt vigtigt for alle tilbageværende kandidater.

– Den kandidat, som samler flest delegerede, nomineres ved partiernes konvent i juni og juli. Her “endorser” den tabende kandidat som oftest også den vindende og samler på den måde partiet mest muligt bag præsidentkandidaten.

– Efterfølgende startes den reelle valgkamp til præsidentembedet, når én republikaner og én demokrat er head-to-head frem til valgdagen i november.

– Valgkampen løber fra august og frem til valget i november, hvor de fleste kneb, smædekampagner, vælgermøder, TV-annoncer, sociale medier og meget mere tages i brug.

– På valgdagen stemmer befolkningen i hver start.

– Kandidaten, der får flest stemmer i en stat, får alle såkaldte valgmænd. Taber man med 0,1 %, får man altså INGEN valgmænd. Hver stat har tildelt valgmænd efter størrelse. Californien har eksempelvis flest med 55, mens Montana og Alaska kun har tre hver.

– Kandidaten, der har opnået flest af de 538 valgmænd, bliver USAs næste præsident. Der skal 270 af slagsen til for at vinde.

Nærmest alle medier i hele verden dækker det amerikanske præsidentvalg intenst, og det er naturligvis også tilfældet herhjemme i Danmark. Hvis du tænker på at oddse på det amerikanske præsidentvalg, bør du dog holde øje med én bestemt side, som samler alle meningsmåler fra USA, ligesom du kan følge svingstater og meget mere. Denne er meget nyttig, så du kan vælge det bedste præsidentvalg odds eller følge vores anbefalinger.

Siden hedder RealClearPolitics.com.

Andre gode links til dækning af valget

USAtoday.com

New York Times

1️⃣ Hvem vinder præsidentvalget 2024?

Donald Trump er aktuelt favorit til at komme tilbage som USAs præsident. Intet er dog afgjort.

2️⃣ Hvornår er der præsidentvalg i USA?

Det amerikanske præsidentvalg afholdes d. 5. november 2024.