18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Kommunalvalg odds

Nu har bookmakerne odds på kommunalvalget 2017. Den 21. november 2017 går danskerne til stemmeurnerne, når der er valg i landets 98 kommuner. Vil du deltage i valget på en anden måde end ved at sætte et kryds på en stemmeseddel, kan du oddse på udfaldet af kommunalvalgene og på, hvem der kan trække borgmesterkæden om halsen de næste fire år. Vi giver dig de bedste odds og klæder dig på med spilforslag til både valget ude i kommunerne og det lidt glemte regionsvalg.


Odds på kommunalvalget

Du har nu mulighed for at spille på kommunalvalget hos bookmakeren NordicBet, som vi anbefaler som den bedste bookmaker til kommunalvalget. Her på siden giver vi dig et overblik over udvalgte og aktuelle odds på, hvem der efter valget den 21. november står som borgmester rundt om i kommunerne.

Aalborg
Thomas Kastrup-Larsen (A): 1.03 – SPIL HER >>*
Tina French Nielsen (V): 12.00 – SPIL HER >>*
Anden kandidat: 20.00 – SPIL HER >>*

Aarhus
Jacob Bundsgaard (A): 1.03 – SPIL HER >>*
Bünyamin Simsek (V): 12.00 – SPIL HER >>*
Thomas Medom (F): 20.00 – SPIL HER >>*
Anden kandidat: 25.00 – SPIL HER >>*

Esbjerg
Jesper Frost Rasmussen (V): 1,25 – SPIL HER >>*
John Snedker (A): 4,00 – SPIL HER >>*
Olfert Rich Krogh (O): 15,00 – SPIL HER >>*
Anden kandidat: 25,00 – SPIL HER >>*

Frederiksberg
Jørgen Glenthøj (C): 1,50 – SPIL HER >>*
Michael Vindfeldt (A): 2,60 – SPIL HER >>*
Jan E. Jørgensen (V): 15,00 – SPIL HER >>*
Lone Loklindt (B): 20,00 – SPIL HER >>*
Anden kandidat: 25,00 – SPIL HER >>*

København
Frank Jensen (A): 1,12 – SPIL HER >>*
Anden kandidat: 5,50 – SPIL HER >>*

Odense
Peter Rahbæk Juel (A): 1.15 – SPIL HER >>*
Jane Jegind (V): 5.50 – SPIL HER >>*
Anden kandidat: 15.00 – SPIL HER >>*

Randers
Torben Hansen (A): 2.45 – SPIL HER >>*
Claus Omann Jensen (V): 2.55 – SPIL HER >>*
Mogens Nyholm (B): 4.50 – SPIL HER >>*
Daniel Madié (C): 8.00 – SPIL HER >>*
Anden kandidat: 20.00 – SPIL HER >>*

Slagelse
Stén Knuth (V): 1.95 – SPIL HER >>*
John Dyrby Paulsen (S): 1.95 – SPIL HER >>*
Anden kandidat: 20.00 – SPIL HER >>*

Viborg
Ulrik Wilbek (V): 1.30 – SPIL HER >>*
Per Møller Jensen (A): 3.55 – SPIL HER >>*
Anden kandidat: 25.00 – SPIL HER >>*


Sådan oddser du på kommunalvalget

NordicBet giver dig en velkomstbonus på 100% på op til 2.000 kroner, hvis du opretter dig som ny kunde. Du kan med andre ord få fordoblet din indbetaling, og så har du flere penge til at gøre indskud på din favorit-borgmester og dit favorit-parti.

1. Gå til NordicBet.dk – KLIK HER!*

2. Udfyld dine oplysninger og tryk på “Opret dig her” for at åbne din konto.

3. Indsæt nu penge. Så får du en 100 % velkomstbonus op til 2.000 kroner.

4. Du finder oddsene under ”Sportsbook” og efterfølgende ”Kommunalvalg 2017” i menuen til venstre

Vilkår gælder for bonussen.


Uforudsigeligt valg – høje odds og overraskelser i kommunerne?

Hvis du skal være bedst klædt på til at kunne placere dine væddemål på kommunalvalget, er det en god idé at holde dig opdateret med de politiske nyheder og aktuelle sager kommunalt, men også nationalt regi. Folketingets partier og politikere får mere omtale og er langt mere synlige i mediebilledet, så det kan sagtens være, at det er inde fra Christiansborg, at de afgørende stemmer bliver trukket – eller mistet, da nyhederne som bekendt er mere begejstrede for at rapportere skandaler og fejl end politiske succeshistorier.

Husk, at der ikke er megen hjælp at hente via meningsmålinger. Sådanne undersøgelser har på det seneste ikke haft held med at afspejle resultatet, hvilket vi har oplevet senest med Brexit og ikke mindst med Trumps sejr over Hillary Clinton, hvor langt de fleste eksperter og bookmakere så måbende til, da meningsmålingerne ikke viste sig at holde stik. Det seneste kommunalvalg var heller ikke et “bulls eye” for meningsmålingerne, der lader til at bidrage til forvirring mere end noget andet, og de er tilmed blevet beskyldt for at påvirke stemmeafgivningen.

Meningsmålingernes blakkede ry har blandt andet også gjort, at der op til dette kommunalvalg vil florere væsentlig færre meningsmålinger end normalt. Mange af de store nyhedsmedier ønsker simpelthen ikke at få lavet dem.
Det er også svært at vide, hvilken ”form” de kommunalpolitiske partier er i, da det er fire år siden, de sidst skulle spille med de kommunale muskler og blive målt og vejet af byens borgere ved et kommunalvalg. Oveni skal man lægge, at de kommunale valg traditionelt set bare er uforudsigelighedernes holdeplads. Så det er altså ikke meget, du har at holde dig til, når skal spille på kommunalvalget. Men lad os så se på den lyse side: Usikkerheden, der er i et kommunalvalg, gør, at der potentielt ligger nogle rigtig store gevinster og venter på dig, hvis du finder et favorabelt odds, der går hjem. Der er ikke nogen, der står med en facitliste – dit bud er egentlig lige så godt som alle andres – også dem, der har et så fint prædikat som ”ekspert”. De kan tage så grueligt fejl. Du bør følge med i nyhederne om det politiske landskab – og du ved selv, hvor du sætter dit kryds, og så er du allerede ret langt. Så kan du vælge at følge din helt egen mavefornemmelse eller lade dig inspirere af vores.


Falder V-borgmestrene som fluer ved kommunevalget?

Kommunalvalget i 2013 var et umanerlig godt et af slagsen for Venstre, der fik 26,6% af alle landets stemmer. Hele 48 ud af landets 98 borgmesterposter gik til Venstre. Men valget i år ser anderledes dystert ud. V-borgmestrene blev i mange tilfælde indsat med et meget snævert flertal, og alt tyder på, at de ikke vil være lige så heldige ved kommunalvalget denne gang. De meningsmålinger (vi lover, at det er sidste gang, at vi bruger dette ord i vores gennemgang), vi har set, viser, at tilslutningen til Venstre på landsplan kan risikere at blive omkring de 18%, og det kan i sidste ende blive meget dyrt for Lars Løkkes venner i Venstre. I partiet internt er de forberedt på, at kommunalvalget bliver alt andet end en solstrålehistorie. Vi har hørt på vandrørene, at man skal skele til blandt andet Halsnæs, Nyborg, Slagelse og Skive for at finde nogle af de Venstre-politikere, der måske skal afgive tjansen som borgmester til anden side.

Tror du, at Venstre oplever en vælgerlussing og ender med færre end 38 borgmestre? Så får du lige nu odds 2,00 hos NordicBet, mens det giver 1,72, hvis det ender med 38 eller flere V-borgmestre efter valget.

Under 37,5 Venstreborgmestre efter valget: 2,00 – SPIL HER >>*
Over 37,5 Venstreborgmestre efter valget: 1,72 – SPIL HER >>*


Odds-forslag: Frank Jensen vinker ikke farvel i København

Frank Jensen har været overborgmester i København i snart otte år, og vi tror ikke, at det stopper her. Højrefløjen kommer ikke til at overtage tronen i hovedstaden, men det havde måske været en mulighed, at et parti som Enhedslisten kunne gøre det – hvis det ikke var for partiets rotationsprincip. For så ville den nuværende teknik- og miljøborgmester og Enhedslistens populære spidskandidat Morten Kabell være en seriøs bejler til overborgmesterposten. Men med Kabell ude af billedet ligner det bestemt et genvalg af 56-årige Frank Jensen. Medierne vil gerne forsøge at skabe spænding om udfaldet, og sagen med boligbyggeriet på Amager Fælled bliver fremstillet som noget, der kan være med til at spænde ben for Frank Jensens valgsejr. Men det er vist det, man kalder en storm i et glas vand. Frank Jensen og Socialdemokraterne går i sig selv måske ikke frem ved dette valg, men de kommer til at vinde slaget om konstitueringen. Det bliver blandt andet nok takket være debutanterne fra Alternativet, der med garanti kommer til at gøre en markant entré i København og sikrer en rød overvægt og opbakning til Frank Jensen.
Frank Jensen bliver vores bedste tip på en (fortsat) siddende københavnsk overborgmester.

Frank Jensen forbliver borgmester i København efter kommunalvalget: 1,12 – SPIL HER >>*


Lille odds-bombe på Frederiksberg: Jørgen Glenthøj ryger!

Der har i over 100 år været konservativt styre på Frederiksberg, og det må være en stor omvæltning for Danmarks tættest befolkede kommune, hvis den ikke længere skulle omtale sig selv som en konservativ højborg. Borgmester Jørgen Glenthøj har ikke leveret samme overbevisende valgresultater som sin populære forgænger Mads Lebech, der ved sin seneste valgkamp som borgmesterkandidat i 2009 kunne høste over 45% af alle stemmer på Frederiksberg sammen med sine konservative partifæller. Ved det efterfølgende valg dykkede Konservative, nu med Jørgen Glenthøj ved roret, til under 40% i opbakning. Og ved det seneste valg i 2013 var der igen forsvundet 4%, så kun 35,7% af de frederiksbergske stemmer gik til Liste C. Hvis denne kedelige tendens for de Konservative ikke stopper, bliver 2017 nok året, hvor Jørgen Glenthøjs smil stivner, og de Konservative må afgive magten på Frederiksberg til Socialdemokraterne. Sandsynligheden for, at dette sker, bliver øget ved, at der er rigtig mange nye vælgere i kommunen. Og for at bringe den nye dreng i kommunens klasse i spil igen, så er det værd at nævne, at Alternativet klarede det fremragende ved folketingsvalget i 2015 i Frederiksberg kommunes valgkredse. Og da de jo som nævnt ikke stillede op ved seneste kommunalvalg, havde de af gode grunde ikke mulighed for at påvirke resultatet, som de jo i den grad kan i år. Radikale Venstre har desuden trukket deres støtte til Glenthøj og co. En støtte, som Konservative ellers har kunnet nyde godt af i 24 år.

Konservative over hele landet kæmper med næb og kløer for ikke at glide helt ud af det politiske billede. Og det er i en grad, så selv en borgmester i Frederiksberg bør føle sig meget udsat – for første gang i over 100 år. Tror du, at Jørgen Glenthøj er fortid som borgmester på Frederiksberg? Så er det værd at spille på hans modkandidat fra Socialdemokraterne som borgmester efter valget.

Michael Vindfeldt bliver borgmester i Frederiksberg efter kommunalvalget: 2,60 – SPIL HER >>*


Alternativet kan blive valgets store sejrherre

Uffe Elbæks partikammerater er et af valgets helt store jokere, da Alternativet som parti først blev etableret efter kommunalvalget i 2013. De har nydt stor fremgang herhjemme, og de kan meget vel vise sig at gøre kraftigt indtog i kommunalbestyrelserne over det ganske land, hvor de flere steder kan blive tungen på vægtskålen for en rød borgmester. Overordnet set spår vi, at de etablerede og “gamle” partier går tilbage, hvilket har været den tydelige tendens flere steder. Hvor meget det kommer til at ruske op i fordelingen af borgmestre er svært at sige. Hvis Liste Å får sig en borgmester, bliver det nok i Københavns Kommune, hvor de ser ud til at kunne stjæle den post, som Radikale Venstre har i dag – og som de meget muligt mister som følge af al den polemik, der har været i og omkring partiet med sagen om den nu afgåede spidskandidat, Anna Mee Allerslev, og hendes bryllup på rådhuset.
Det er i hvert fald en god idé at have tiltro til Alternativet og forvente et i hvert fald lille hak i tuden til de ældre partier.

Lige nu forventes Alternativet at gafle omkring 10% af stemmerne i København. Om det bliver over eller under de 10% er 50/50. Du kan lige nu hos NordicBet få odds 1,85 på begge udfald. Vi tror som minimum, at alternativet får 10,1% af de københavnske stemmer.

Alternativet får over 10,0% af stemmerne i København: 1,85 – SPIL HER*


Betting-bombe på Alternativet-triumf i den røde hovedstad

Hvis du er meget optimistisk på Alternativets vegne i hovedstadsområdet, kan du virkelig score kassen. Oddsene på Socialdemokraterne og Enhedslisten til at få flest krydser i hovedstaden er henholdsvis 1,07 og 7,00 hos NordicBet. Men til et valg, hvor man ved, at der kan ske overraskelser, så er Alternativets fremgang i de seneste år så markant, at det måske er værd at kigge i deres retning, hvis man skal lede efter en regulær odds-bombe af de store. Der er bestemt sket vildere ting i politik, end hvis et parti som Alternativet skulle blive den største stemmesluger i København. Odds 75 på at Alternativet får flest stemmer i København af alle partier skal have et skud, synes vi.

Alternativet bliver Københavns største parti: 75,00 – SPIL HER >>*


Kombinér dig til odds 1,40 på socialdemokratisk dominans

Socialdemokraterne dominerer borgmesterposterne i de store byer, København, Aarhus, Odense og Aalborg. Og det lader til, at det bliver ”four more years” for de socialdemokratiske borgmestre. Når det kommer til politik, skal man passe på med at bruge ordet sikkert, og der er rigeligt af uheldige sager for borgmestrene i storbyerne, der kan være med til at ryste dem en smule – Amager Fælled har vi allerede nævnt i forhold til Frank Jensen i København. Jacob Bundsgaard, borgmesteren i Aarhus, har også haft lidt at forholde sig til. Han kan næppe holdes ansvarlig for byens fodboldholds dårligdom, men der har for nyligt været en ”skæg” sag om letbanen, som bestemt ikke var ønskværdig for Bundsgaard. Men overordnet set fornemmer vi ikke, at der bliver trukket kraftigt nok i nogen af de største socialdemokratiske borgmesterkæder til, at de kan blive fravristet dem i denne omgang.

Socialdemokratiet vinder overborgmesterposten i København og borgmesterposterne i Aarhus, Odense og Aalborg: 1,40 – SPIL HER >>*


Flere store favoritter – og tilsvarende store overraskelser

Der er stort set ingen spænding at finde i flere af kommunerne, hvis det står til bookmakerne. I en kommune som Ballerup er den siddende socialdemokratiske borgmester Jesper Würtzen næsten så sikker på at blive siddende i sin borgmesterstol, som man kan være. Han giver odds 1,02 hos NordicBet. I kommuner som Kalundborg, Herning, Varde, Billund og Aarhus er favoritoddset 1,03, og valget synes her mere eller mindre afgjort på forhånd. Det ser derfor meget sandsynligt ud, at bookmakerne gætter rigtigt i disse kommuner. Her har du så valget mellem enten at spille på de sikre udfald, hvor du kan lægge dit indskud og læne dig godt tilbage på valgaftenen, mens dine penge trækker fine renter – især hvis du vælger at kombinere flere af spillene.

Hvis du derimod er på jagt efter de helt store overraskelser og dertilhørende høje odds, er det her, du skal sætte ind. Med eksempelvis odds 20 på den største udfordrer til den siddende borgmester i en kommune som Ballerup, kan din valgaften hurtig blive fantastisk, hvis én af bookmakernes store favoritter ikke holder stik. Og med et odds 20 på det, der jo sådan set er næstfavoritten, skal der jo bare ske en så stor overraskelse i hver 20. kommune, før du som minimum har tjent dine indskud hjem, hvis du skyder singlespil af sted i denne mere risikable retning.

Find ned til sikre odds 1,02 på en borgmesterfavorit eller op til fantastiske odds 20 på en næstfavorit – SPIL HER >>*


Ulrik Wilbek: Odds 1,30 på borgmesterpost til håndboldtrænerlegenden

Den gamle landstræner i både herre- og damehåndbold, Ulrik Wilbek, stiller op som spidskandidat for Venstre til kommunalvalget i Viborg. Viborg er i forvejen en højreorienteret kommune, men borgmesteren har i de sidste fire år været den konservative Torsten Nielsen. Kommunalvalget er en lidt uforudsigelig størrelse, men vi tror, at den tidligere så populære landstræner vil være en lige så populær borgmesterkandidat i det midtjyske. Vi har en reality-stjerne som amerikansk præsident, en actionskuespiller som californisk guvernør og en tidligere kuglestøder i folketinget. Det er en klar fordel, at være et kendt ansigt, når man skal vinde et valg, og en så vellidt og populær mand som Wilbek bør sammen med sin ”kendis-faktor” have en klar fordel i forhold til sine konkurrenter til borgmesterposten.
Vi tror, at Ulrik Wilbek kan følge sine håndboldmæssige succeser op med en succes i kommunalpolitik.

Ulrik Wilbek bliver Viborgs borgmester efter kommunalvalget: 1,30 – SPIL HER >>*


Partihop kan koste for Venstre i Nyborg

Ti dage efter kommunalvalget i 2013 skiftede Nyborgs byrådsmedlem Jan Reimer Christiansen fra Socialdemokraterne til Venstre. Det ændrede flertallet fra rødt til blåt, og det betød, at opbakningen til socialdemokraten Erik Christensen som borgmester forsvandt, og så var det Venstres spidskandidat, Kenneth Muhs, der kunne tage plads på borgmesterkontoret. Dette strategiske partihop har de bestemt ikke glemt i Nyborg, og det har uden tvivl tændt godt op under venstrefløjen. Nyborg bliver muligvis en kommune med tæt løb om borgmesterposten. Men vi har en forventning om, at de røde sympatisører i Nyborg ikke har glemt, hvad der skete for fire år siden, og at de ikke vil misse anledningen til at give højrefløjen en lussing og smide Venstre-borgmesteren på porten. Vi tror derfor på, at borgmesteren i Nyborg er socialdemokratisk efter den 21. november – men Nyborg er næppe den eneste kommune, der skifter farve efter valget.

Bliver der skiftet ud på borgmesterposterne eller ej? Find de bedste odds HER >>*


Regionsrådsvalget: Odds på det glemte valg

I al denne snak om kommunalvalg må vi ikke glemme, at der samme dag som kommunalvalget også er valg til regionerne. Regionsvalget virker ikke lige så interessant for medierne eller den brede offentlighed som kommunalvalget. Men ved valgstedet får man udleveret en stemmeseddel til begge dele på én gang, så det er ikke fordi, at der ikke bliver afgivet mange stemmer til regionsvalget. Stemmeprocenten i hele landet ved regionsvalget og kommunalvalget var i 2013 begge på knap 72%.
Men selvom stemmeprocenten er så godt som ens, så er der bestemt ikke lige så meget opmærksomhed rettet mod regionsvalget. Og mulighederne for spil er heller ikke helt de samme. Men kommunalvalgets mindre kendte bror, regionsvalget, vil også gerne stå til rådighed som et spilleobjekt. Der er fem regionsformandsposter at konkurrere om. Vi har imidlertid set os lune på et spil, der handler om, hvor høj stemmeprocenten bliver. Valgdeltagelsen siges ofte at være påvirket kraftigt af, hvordan vejrguderne bestemmer sig for at byde vælgerne velkomne til valgstederne. Ligger der meterhøj sne, eller står det ned i stænger, er der nok mange danskere, der hellere vil søge mod hjemmet end mod et valgsted. Og bookmakerne har ikke nok tiltro til danskernes ønske om at strømme til valgstederne og stemme til blandt andet regionsvalget. Vi tror på, at vejret den 21. november viser sig fra sin gode side, og hvis der skulle komme kraftig blæst, så satser vi på, at det bliver den Jacob Hausgaard’ske medvind på cykelstierne og vejene hen mod valgstederne, så valgdeltagelsen til regionsvalget (og også kommunalvalget) overstiger 70% til odds 2,2.

Tjen penge på regionsvalget – SPIL HER >>*


Kend din kandidat – test alle kandidater før valget

Har du bestemt dig for, hvem du vil oddse på ved kommunevalget, men ikke hvem du selv skal stemme på? Så findes der en række forskellige tests, hvor du besvarer spørgsmål og finder ud af hvem af kandidaterne, du er mest enig med i dit lokalområde.

Vi har listet et par af de populære “Kend din kandidat”-tests op, som du kan prøve:

Altinget.dk

TV2.dk

Held og lykke med dine spil på kommunal- og regionsvalget d. 21. november!


Kort om valg i kommunerne

– Der stemmes i landets 98 kommuner tirsdag d. 21. november.

– Danmarks største kommune målt på indbyggertal er København med over 600.000 indbyggere, mens Læsø er den mindste med lidt under 2.000 indbyggere.

– Ved kommunalvalget i 2009 var stemmeprocenten på landsplan 65,8, hvilket var den laveste tilslutning til et kommunalvalg i 35 år. Stemmeprocenten blev væsentlig forbedret i 2013, hvor 71,9 % stemte.

– Borgmesteren i Aarhus, Jacob Bundsgaard (A), var den kommunalpolitiker, der ved sidste kommunalvalg fik flest personlige stemmer – nemlig 39.237. Det er over 10.000 flere end nummer to på listen, Frank Jensen (A) fra København, der fik 28.625 personlige stemmer.

– Socialdemokratiet fik i 2013 som det mest stemmeslugende parti 28,99% af alle landets stemmer, mens Venstre endte med 26,15% af stemmerne som det næstmest populære parti. Langt ned var der til tredjepladsen, hvor Dansk Folkeparti høstede 9,94% af stemmerne.