18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Frankrig valg odds

Det franske folk skal til stemmeurnerne d. 7. maj 2017, når det skal afgøres, hvem der skal være den næste franske præsident: Marine Le Pen eller Emmanuel Macron. Vi bringer dig her odds på det franske præsidentvalg, gennemgang af kandidaterne, det franske valgsystem og vejen til anden valgrunde for præsidentkandidaterne.

888sport er eneste bookmaker med odds indtil klokken 20. KLIK HER og gå direkte til oddsene.


Odds på det franske valg 2017

Det franske præsidentvalg ser ud til at blive ekstremt tæt. Vi har samlet oddsene på alle spilmuligheder inklusiv kommende præsident og første valgrunde.

Hvem vinder det franske præsidentvalg?
Emmanuel Macron: 1,03 – SPIL HER >>
Marine Le Pen: Få odds 10 på Marine Le Pen – KLIK HER!

Hvem går videre til anden runde?
Lukket for spil. Macron og Le Pen gik videre.

Hvem vinder første runde?
Lukket for spil. Macron vandt med 23,8% af stemmerne mod Le Pens 21,4%. Fillon og Melenchon fik hhv. 20% og 19,6% af stemmerne uden at gå videre til anden valgrunde.


Kandidaterne til det franske præsidentvalg

Vi har taget et kig på de fire største favoritter til at blive den næste franske præsident.

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron er 39 år, og han er født i Amiens i Frankrig. Macron er tidligere økonomiminister, og han er lidt utraditionel. Han stiller nemlig op uden for de klassiske partier. Hans vision er, at han vil opløse den traditionelle højre-venstre tænkning, men han har ikke et så præcist partiprogram, som mange af de andre kandidater har. I 2010 til 2012 var han Francois Hollandes personlige rådgiver. En undersøgelse fra instituttet BVA-Salesforce viser, at Emmanuel Macron ville blive præsident i dag, hvis der var valg. Macron er et forholdvist ubeskrevet blad i fransk politik, og det kan vise sig at være en fordel for ham, da han ikke har været blandet ind i personsager, som nogle andre kandidater har. Politisk ligger Macron et sted mellem Socialedemokratiet og Det Radikale Venstre, hvis man skal sammenligne det med danske forhold.

Få odds 1,03 på Emmanuel Macron – KLIK HER!

Marine Le Pen
Marine Le Pen er datter af den legendariske og ekstreme politiker Jean-Marie Le Pen. Marine Le Pen er partiformand for det højrenationale parti Front National, og hun har af mange været spået som favorit til at blive den næste franske præsident. Marine Le Pen er 48 år, og hun er uddannet jurist. Hun har siden 2004 været medlem af EU-parlamentet. Le Pen er meget højreorienteret, og hun er meget imod indvandring. Hun har tidligere udtalt, at hun vil forbyde al religiøs påklædning offentligt. Det vil derfor være ulovligt at bære burka, kalotter og kors, hvis hun kommer til magten. Derudover vil hun reducere indvandringen til Frankrig. Lige som i USA med Donald Trump, kan vreden mod eliten og globaliseringen give hende en fordel, når det franske folk skal stemme. Hun er desuden meget skeptisk over for EU. Hun mener, at EU tager de enkelte landes handlekraft. Hun har lovet, at der inden for seks måneder vil komme en folkeafstemning om Frankrigs EU-medlemskab, hvis hun kommer til magten. Hun vil trække Frankrig ud af NATO, og hun vil sænke pensionsalderen for kvinder, der mindst har født tre børn. Hun er imod ægteskab imellem homoseksuelle, men hun går dog ind for muligheden for registreret partnerskab. Marine Le Pen har desuden været indblandet i Panama-skandalen, og det kan komme til at koste hende i sidste ende.

Få odds 10 på Marine Le Pen – KLIK HER!

Francois Fillo – udgåetn
Francois Fillon er 62 år, og han er født i Le Mans. Han blev uddannet fra Université du Maine og Paris Descartes University i offentlig ret i 1676 og 1977. Han stiller op for det konservative parti Les Republicans. Han er en yderst rutineret herre i fransk politik. Han var premierminister under Nicolas Sarkozy fra 2007 til 2012. Han har desuden tidligere været beskæftigelsesminister, uddannelsesminister og transportminister. En af Fillon største mærkesager er, at han vil forbyde homoseksuelles ret til at adoptere. Derudover vil han gerne holde en folkeafstemning om kvotesystemet for flygninge. Nogle af hans andre mærkesager er, at han vil reducere antallet af offentlige ansatte, hæve pensionsalderen til 65 år, samt at forlænge arbejdsugen til over 35 timer og skære ned på skatterne. Francois Fillon har været indblandet i en personsag, hvor han er blevet beskyldt for at have både kone og børn ansat til meget høje lønninger på det offentliges regning, og det er uden at have arbejdet for det.

Spil på Francois Fillon til odds 5,00 – SPIL HER >>*

Jean-Luc Melenchon – udgået
Socialisternes venstrefløj var længe repræsenteret af den 49-årige Benoit Hamon som en farlig outsider. Han er dog blev overhalet fuldstændig indenom af Jean-Luc Melenchon, der har opnået kæmpe momentum i valgkampens sidste uger op til første runde. Faktisk står han i flere meningsmålinger side om side med Fillon, der efter økonomiske skandaler har genvundet lidt grund. Melenchon vil blandt andet hive Frankrig ud af NATO og EU, mens det i allerhøjeste grad er hans økonomiske politik (blandt andet 100% skat på indkomster over tre millioner) som har ført ham frem i meningsmålingerne.

Spil på Benoit Hamon til odds 13,00 – SPIL HER >>*


Hvad kan afgøre det franske valg?

Der har i Europa været stor fokus på flygtningestrømmen og EU’s rolle fremadrettet. Både Francois Fillon og Marine Le Pen har meget klare holdninger til flygtninge og EU, og det kan komme til at påvirke valget, ligesom det gjorde for det amerikanske præsidentvalg, da Donald Trump noget overraskende gik hen og vandt. Macron er en anderledes type end Fillon og Le Pen, og han ser sig selv som det nye pust i fransk politik. Det franske folk komme til at påvirke, hvordan Europa kommer til at se ud i fremtiden. Hvis Fillon eller Le Pen bliver valgt, vil der med garanti være et større fokus på det nationalistiske Frankrig, og her står EU ikke ret godt i forhold til dette. Frankrig er en stor spiller for EU, og derfor er det helt essensielt for EU, at Frankrig er med. Hvis Frankrig melder sig ud af EU, vil det komme til at få store konsekvenser for aktier, valutaer og renter. Det bliver interessant om Macron, Fillon, Le Pen eller måske Hamon vinder det franske valg, og her er EU-spørgsmålet meget afgørende for mange af kandidaterne. Er folk træt af den eksisterende franske kurs, og vil Frankrig og Europa gå en mere højreorienteret tid i møde?


Om valgsystemet i Frankrig

Den franske præsident bliver valgt af folket ved et direkte valg. For at vinde valget skal kandidaten opnå mere end halvdelen af de afgivne stemmer. Hvis ingen af kandidaterne opnår et sådant flertal i første runde, laves en anden valgrunde mellem de to kandidater, som i første valgrunde fik flest stemmer. Første valgrunde er d. 23. april 2017, mens den anden valgrunde er d. 7. maj 2017. Alle franske statsborgere, der på valgdagen er 18 år, kan stemme til valget. En præsident er stemmeberettiget, hvis han/hun får indsamlet 500 underskrifter fra folk valgt i mindst 30 offentlige forsamlinger i Europa eller Frankrig. Underskrifterne skal være geografisk spredt, og det er derfor ikke tilladt, at mere end 10% af listen kommer fra hver af landets ministerier. En valgperiode er fem år, og en præsident kan kun vælges for to efterfølgende valgperioder altså 10 år.