18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Frankrig valg odds

Søndag d. 24. april 2022 skal det franske folk atter til stemmeurnerne, til den endelige afgørelse af, hvem der skal være Frankrigs præsident for de næste fem år. Kun to kandidater står tilbage; bliver det Emmanuel Macron eller Marine Le Pen? Vi bringer dig her odds på det franske præsidentvalg, gennemgang af kandidaterne, det franske valgsystem og vejen til anden valgrunde for præsidentkandidaterne.

Odds på det franske valg 2022

Oddsene på det franske præsidentvalg indikerer, at bookmakerne holder Emmanuel Macron som storfavorit.

Emmanuel Macron: 1,06 – SPIL HER >>*

Marine Le Pen: 8,00 – SPIL HER >>*

KLIK HER* for at se odds på flere kandidater.

Odds er senest opdateret d. 21. april 2022 kl. 11:15. Odds kan ændre sig.

Kandidaterne til det franske præsidentvalg

Vi har taget et kig på de fire største favoritter til at blive den næste franske præsident.

Emmanuel Macron
Den siddende præsident, Emmanuel Macron, er storfavorit til også at besætte det franske præsidentembede i perioden, der følger valget i april 2022. Emmanuel Macron er 44 år, og han er født i Amiens i Frankrig. Macron er tidligere økonomiminister, og han er lidt utraditionel. Han stiller nemlig op uden for de klassiske partier. Hans vision er, at han vil opløse den traditionelle højre-venstre tænkning, men han har ikke et så præcist partiprogram, som mange af de andre kandidater har. I 2010 til 2012 var han Francois Hollandes personlige rådgiver. Politisk ligger Macron et sted mellem Socialedemokratiet og Det Radikale Venstre, hvis man skal sammenligne det med danske forhold.

Spil på Emmanuel Macron – KLIK HER!*

Marine Le Pen
Marine Le Pen er datter af den legendariske og ekstreme politiker Jean-Marie Le Pen. Marine Le Pen er 53 år, og hun er uddannet jurist. Hun var medlem af EU-parlamentet fra 2004 til 2017. Le Pen er meget højreorienteret, og hun er meget imod indvandring. Hun har tidligere udtalt, at hun vil forbyde al religiøs påklædning offentligt. Det vil derfor være ulovligt at bære burka, kalotter og kors, hvis hun kommer til magten. Derudover vil hun reducere indvandringen til Frankrig. Hun er desuden meget skeptisk over for EU. Hun mener, at EU tager de enkelte landes handlekraft. Hun vil trække Frankrig ud af NATO, og hun vil sænke pensionsalderen for kvinder, der mindst har født tre børn. Hun er imod ægteskab imellem homoseksuelle, men hun går dog ind for muligheden for registreret partnerskab. Marine Le Pen har desuden været indblandet i Panama-skandalen.

Spil på Marine Le Pen – KLIK HER!*

Kandidater elimineret i første valgrunde d. 10. april 2022

Eric Zemmour
63-årige Eric Zemmour er en radikal højrefløjspolitiker, der deler vandene i Frankrig. Han er tre gange blevet dømt for hadtale – senest i januar 2022 – og han har primært slået sig op på anti-islam og anti-immigration. Eric Zemmour har har en lang journalistisk baggrund, hvor han i størstedelen af karrieren har beskæftiget sig med politisk journalistik. Det var længe usikkert, om Eric Zemmour ville stille op til præsidentvalget i 2022, og det var først i november 2021, at det endelig stod klart, at han ville være på stemmesedlen.

Jean-Luc Mélenchon
70-årige Jean-Luc Mélenchon er den mest seriøse outsider til at tage det franske præsidentembede. Han har oplevet fremgang i meningsmålinger i de seneste uger, og han beskriver sig selv som en langsom skildpadde, der er i stand til at slå harerne på målstregen. Han trak mange overskrifter tidligt i april, da han optråde som hologram på 11 forskellige lokationer samme tid, med en tale til vælgerne.

Om valgsystemet i Frankrig

Den franske præsident bliver valgt af folket ved et direkte valg. For at vinde valget skal kandidaten opnå mere end halvdelen af de afgivne stemmer. Hvis ingen af kandidaterne opnår et sådant flertal i første runde, laves en anden valgrunde mellem de to kandidater, som i første valgrunde fik flest stemmer. Første valgrunde er d. 10. april 2022, mens den anden valgrunde er d. 24. april 2022. Alle franske statsborgere, der på valgdagen er 18 år, kan stemme til valget. En præsident er stemmeberettiget, hvis han/hun får indsamlet 500 underskrifter fra folk valgt i mindst 30 offentlige forsamlinger i Europa eller Frankrig. Underskrifterne skal være geografisk spredt, og det er derfor ikke tilladt, at mere end 10% af listen kommer fra hver af landets ministerier. En valgperiode er fem år, og en præsident kan kun vælges for to efterfølgende valgperioder altså 10 år.

Skulle du være interesseret i odds på politik, tjek vores side med præsident odds ud, som forklarer, hvordan du kan oddse på, hvem der bliver USA’s næste præsident.