18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Folketingsvalg odds

Det kommende folketingsvalg i Danmark er endnu ikke udskrevet, men bookmakerne har alligevel, allerde nu, sat odds på folketingsvalget. Hvem vinder valget? På denne side samler vi de bedste Folketingsvalg odds. Spil på Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen og alle de andre – og læs vores analyser til folketingsvalget.


Odds på folketingsvalget

Vi har samlet de bedste odds på det forestående Folketingsvalg. Nedenfor får du altså alle oddsene på kandidaterne til at overtage nøglerne til statsministeriet efter det næste folketingsvalg.

Hvem er statsminister efter næste valg?
Mette Frederiksen: 1,85 – SPIL HER >>*

Søren Pape: 3,25 – SPIL HER >>*

Jakob Ellemann-Jensen: 3,75 – SPIL HER >>*

Lars Løkke Rasmussen: 15,00 – SPIL HER >>*

Sofie Carsten Nielsen: 50,00 – SPIL HER >>*

Alex Vanopslagh: 150,00 – SPIL HER >>*

Pia Olsen Dyhr: 150,00 – SPIL HER >>*

Odds senest opdateret d. 4. maj 2022 kl. 14:35. Odds kan ændre sig.

Analyserne herunder opdateres frem mod et kommende folketingsvalg.


Favoritterne og outsiderne ved folketingsvalget

For et halvt års tid siden havde bookmakerne svært ved at udpege en klar favorit til statsministertitlen, men nu hælder de kraftigt til Mette Frederiksen. Det er fortsat Lars Løkke, der regnes for den mest seriøse konkurrent.

Udover Lars Løkke og Mette Frederiksen er det ifølge bookmakerne og deres odds ikke helt utænkeligt, at formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, på den ene eller den anden måde formår at samle opbakning fra andre partier i folketinget. Spiller du på Kristian Thulesen Dahl som Danmarks næste statsminister, får du odds 45, så muligheden (om end beskeden) er altså til stede i følge bookmakerne.

Du kan også spille på, om de nye partier Nye Borgerlige, Stram Kurs og Klaus Riskær Pedersen får samlet nok stemmer til at komme i Folketinget.

Valget kommer langsomt snigende!


Derfor er oddset lavest på Mette Frederiksen

Mette Frederiksen er formand for Socialdemokratiet, som ser ud til at gå frem i forhold til folketingsvalget i 2015. Socialdemokratiet er Danmarks største parti, og derfor er det naturligt, at Mette Frederiksen er blandt topkandidaterne til at blive den næste statsminister i Danmark.

Flygtninge- og indvandrerdebatten er blevet et nøgletema i valgkampen, og her er det særligt stemmeflyttende, at Mette Frederiksen har rykket sig i ”DF-retning”. Socialdemokratiets formand er ikke bleg for at tilkendegive, at der er behov for stramninger i udlændingepolitikken, og hun har måske stjålet nogle vigtige stemmer fra DF med denne kurs.

Den grønne omstilling er også noget, der pt. får pilen til at pege mere på Mette Frederiksen end på Lars Løkke Rasmussen. Regeringen er på vej med et udspil om både klima og miljø, men skal man tro en analyse i Jyllands-Posten, sker det alt for sent til, at man kan overbevise vælgerne om, at de blå pludselig er blevet grønne.

Ved S-kongressen i september appellerede Mette Frederiksen til de vælgere, der forlod partiet i kølvandet på Helle Thornings ”borgerlige økonomiske politik i bred forstand”. Den nuværende formand for Socialdemokratiet tog kraftigt afstand til diskursen med en bemærkning om, at det ikke kommer til at ske igen. I det hele taget var Mette Frederiksen ikke bleg for at indrømme fortidens fejltagelser, og dermed tegner hun et fortsat tydeligere billede af opgøret med den Thorning-regering, som hun ellers selv var en del af.

Socialdemokratiets Plan A er at danne en socialdemokratisk mindretalsregering i 2019. Dermed er der lagt op til en afstandtagen fra den vanlige allierede, Radikale Venstre.


Genvinder Lars Løkke magten til odds 5,00?

Lars Løkke vandt valget i 2009, og han gjorde det igen i 2015. Venstre-formanden er dygtig til at føre valgkamp, og han har den fordel, at han selv styrer timingen (Bemærk: Han har netop udskrevet valg til afholdelse d. 5. juni). Det giver Lars Løkke tid til at jonglere med Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, der pt. ikke ligefrem ser ud til at være gode venner forud for de kommende finanslovsforhandlinger. Kan han få mildnet gemytterne, styrker det naturligvis hans lederkandidatur.

Som det blev nævnt i ovenstående afsnit, er Lars Løkke begyndt at nærme sig Socialdemokratiets populære interesse på sundheds- og klimaområdet. Kan han tids nok få overbevist vælgerne om, at han rent faktisk agter at afhjælpe problematikkerne på disse områder, vil det naturligvis mildne de kritiske røster.

Helt afgørende bliver det naturligvis for Lars Løkke at få debatten til at handle om, hvad han er lykkedes med i sin regeringstid, fremfor at han skal forholde sig til løfter og ambitioner, der endnu ikke er blevet indfriet. Sidstnævnte fylder typisk meget i medierne. Aktuelt (d. 3. juni) er Lars Løkke og blå blok bagud i meningsmålingerne, men meget kan nå at ændre sig frem mod folketingsvalget i 2019, og vi anbefaler derfor, at du løbende konsulterer meningsmålingerne her – så du kan spille på et velovervejet grundlag.


Dansk Folkeparti bejler til begge sider i folketingssalen

Formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, har givet udtryk for, at han er parat til at samarbejde med både Venstre og Socialdemokratiet. Ideelt vil det være for Dansk Folkeparti, hvis Lars Løkke siger farvel til Liberal Alliance og åbner for regeringssamarbejde med Dansk Folkeparti. Det er Plan A. Hvis den ikke lykkes, er Kristian Thulesen Dahl dog så pragmatisk, at han gerne går med Socialdemokratiet i bestræbelsen på at sikre Dansk Folkeparti størst mulig indflydelse i dansk politik. Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har nærmet sig hinanden på den centrale udlændingepolitik, dagpengeområdet og boligskatten – og derfor er et samarbejde ikke urealistisk.


Kommer Pernille Vermund og Nye Borgerlige over spærregrænsen?

Kommer Nye Borgerlige over spærregrænsen? De seneste meningsmålinger tyder på, at det sker. Pernille Vermund og Nye Borgerlige fører en meget stram udlændingepolitik, og det har sikret dem et hav af typiske DF-vælgere. Nøglesagerne er asylstop, udvisning af kriminelle udlændinge efter første dom og 100 % selvforsørgende udlændinge. Meningsmålinger fra d. 3. juni 2019 viser, at Nye Borgerlige står til 2,9 procent af stemmerne, hvilket er nok til at sende dem over spærregrænsen på 2 procent.


Kommer Rasmus Paludan i Folketinget?

Ligesom det er tilfældet med Nye Borgerlige, har også Rasmus Paludan samlet nok opbakning til at sikre en plads i Folketinget (i hvert fald, hvis man skal tro meningsmålingerne pr. 3. juni 2019). Dette med partiet Stram Kurs, der kører en ekstremt udlændingefjendsk linje. På trods af at repræsentere en minoritet i Danmark, har Rasmus Paludan fået meget taletid i diverse TV-debatter frem mod valget – simpelthen fordi han ytrer fuldstændigt absurde ting uafbrudt.


Hvad med Klaus Riskær?

Når du går til stemmeurnerne på onsdag, vil du opdage, at du også kan sætte dit kryds ved Klaus Riskær. Har den kontroversielle herre en realistisk mulighed for at komme ind? Meningsmålingerne tyder ikke på det, og bookmakerne er heller ikke overbeviste. I skrivende stund kan du hente odds 8,00 hos Nordicbet på, at Klaus Riskær Pedersen får nok stemmer.


Vigtige valgtemaer i 2019

I slutningen af 2018 tog Norstats internetpanel (på vegne af Altinget og Jyllands-Posten) temperaturen på, hvilke politiske områder, der ville blive mest afgørende for respondenternes stemmeafgivelse ved det kommende folketingsvalg. Svarende fordelte sig således:

– Sundhedspolitik (36 procent)
– Miljø- og klimapolitik (36 procent)
– Udlændingepolitik (33 procent)
– Socialpolitik (27 procent)
– Kriminalitet- og retspolitik (19 procent)
– Økonomisk politik (19 procent)
– Uddannelsespolitik (19 procent)
– Skattepolitik (17 procent)
– EU (9 procent)
– Fødevarepolitik (6 procent)
– Boligpolitik (5 procent)
– Transportpolitik (4 procent)
– Forsvarspolitik (3 procent)
– Udenrigspolitik (3 procent)
– Kulturpolitik (2 procent)
– Ved ikke (6 procent)

Det ser således ud til, at sundhedspolitik, miljø- og klima politik og udlændingepolitik bliver nøgletemaerne, når der skal afholdes folketingsvalg i 2019. Det bliver derfor afgørende, at partierne og politikkerne er i stand til at positionere sig på disse emner.

Det er ikke mange dage siden, at den amerikanske præsident Donald Trump jokede med (manglen på) Global Warming på sin Twitter-profil, men noget tyder altså på, at en lignende dansk ignorance på klimaområdet ikke vil falde i vælgernes smag herhjemme.

Den store interesse for sundhedspolitikken forsøger Venstre at imødekomme med en sundhedsreform, hvor der blandt andet sættes seks mia. kr. af til en såkaldt nærhedsfond. Også Socialdemokratiet lægger vægt på at bevare nærheden i sundhedsvæsnet, og herfra er anklagen, at Lars Løkkes strukturændringer vil medføre øget centralisering. Modsat vil Mette Frederiksen gerne give regionerne mere at lave. (16-01-2019, bt.dk)

Og som altid kommer udlændingedebatten naturligvis til at fylde. Nøglesagen for Dansk Folkeparti optager naturligvis danskerne i en tid, hvor mediebilledet fokuserer meget på indvandring og lovgivning. Senest har Socialdemokratiet givet opbakning til regeringens paradigmeskifte i udlændingepolitikken, som generelt rummer stramninger. Dette selvom S ikke havde noget ønske om at nedsætte integrationsydelsen. (29-01-2019, politiken.dk)


De seneste meningsmålinger

Berlingskes Barometer, som bringer et vægtet gennemsnit at flere institutters målinger, viser, d. 3. juni 2019, en udvikling i stemmeprocenten siden det seneste valg:

A / Socialdemokratiet: Fra 26,3 procent til 27,1 procent.
B / Radikale Venstre: Fra 4,6 procent til 7,7 procent.
C / Konservative: Fra 3,4 procent til 5,1 procent.
D / Nye Borgerlige: Eksisterede ikke til 2,9 procent.
Klaus Riskær Pedersen: Eksisterede ikke til 0,7 procent.
F / SF: Fra 4,2 procent til 8,1 procent.
I / Liberal Alliance: Fra 7,5 procent til 3,4 procent.
K / Kristendemokraterne: Fra 0,8 procent til 1,5 procent.
O / Dansk Folkeparti: Fra 21,1 procent til 11,0 procent.
Stram Kurs: Eksisterede ikke til 2,5 procent.
V / Venstre: Fra 19,5 procent til 18,2 procent.
Ø / Enhedslisten: Fra 7,8 procent til 8,7 procent.
Å / Alternativet: Fra 4,8 procent til 3,1 procent.

Tallene afslører, at Dansk Folkeparti ventes at få en markant tilbagegang oven på succesvalget i 2015. Det er også iøjnefaldende, at Liberal Alliance går klart tilbage, mens Radikale Venstre og SF begge går frem med mere end tre procentpoint. Nye Borgerlige, som først blev oprettet i efteråret 2015, har fundet 2,9 procent af stemmerne, og nyligt oprettede Stram Kurs er pt. også over spærregrænsen (dette er medvirkende til at forklare noget af tilbagegangen for Dansk Folkeparti).


Om folketingsvalget generelt

Det danske parlament kaldes Folketinget og er den lovgivende magt i Danmark. Folketinget vedtager alle gældende love i Danmark og har til opgave at vedtage statens budgetter, kontrollere regeringen og varetage internationalt samarbejde. De politikere vi vælger ind i Folketinget, repræsenterer hele Danmark, geografisk, erhvervsmæssigt og aldersmæssigt. Folketinget består af politikere med en længeregående uddannelse i ryggen såvel som erhvervsdrivende, lærere m.fl. Til folketingsvalget skal vi vælge 179 medlemmer ind, med 2 medlemmer fra Grønland og 2 fra Færøerne. Det bliver valg nr. 69 i Danmarks historie. Det første folketingsvalg fandt sted d. 4. december 1849 efter at den demokratiske forfatning Grundloven blev udstedt d. 5. juni samme år.


Bookmakere med odds på folketingsvalget

Flere og flere danske bookmakere er begyndt at udbyde odds på folketingsvalget. Gå blandt andet på opdagelse hos de tre nedenfor.

*Reklamelink

bet365
*
Marathonbet
*
ComeOn
*


Nu er du klar til at oddse på Folketingsvalget

Nu er du klar til at spille på Folketingsvalget, der altså afvikles d. 5. juni 2019. Du kan se alle oddsene fra Unibet og de andre bookmakere på, hvem der bliver Danmarks næste statsminister. Du finder også en række specials i menuen til højre. God fornøjelse med folketingsvalget og dine spil.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at supplere dine Folketingsvalg odds med betting tips fra vores dygtige eksperter.