18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Folkeafstemning odds

Folkeafstemningen om retsforbeholdet i EU er lige rundt om hjørnet. 3. december 2015 skal vi danskere til stemmeurnen for at sige ja, nej eller stemme blankt. Du kan nu oddse på, om vi stemmer ja eller nej til det danske retsforbehold, ligesom valgdeltagelsen og stemmeprocenten også er tilgængelig for betting. Vi har været rundt hos bookmakerne og fundet de bedste odds til dig, som kan kombinere politisk viden med spil. Hvad stemmer og spiller du?


Odds på folkeafstemningen om retsforbeholdet

Vi har samlet bookmakernes bedste odds på afstemningen om retsforbeholdet. I øjeblikket er det kun Danske Spil, som tilbyder spil på folkeafstemningen helt frem til klokken 20:00, hvor valglokalerne lukker.

Hvad bliver resultatet af folkeafstemningen?
Ja: 3,00 – SPIL HER >>*
Nej: 1,35 – SPIL HER >>*

Hvordan bliver valgdeltagelsen?
Over 54,00 %: 1,70 – SPIL HER >>*
Under 54,00 %: 2,00 – SPIL HER >>*

Det ligner stort set dødt løb mellem ja- og nej-siden ved EU-afstemningen. Det afspejler oddsene også. Danske Spil holder nej-siden som smalle favoritter, mens Betsafe har ja-siden som marginal favorit. Det afspejler meget godt meningsmålingerne, hvor der i øjeblikket er flere ”Ved ikke”, end der er henholdsvis ja- og nej- vælgere. Rigtig meget kan altså rykke sig, selvom de seneste målinger giver et marginalt forspring på et par procentpoint til ja-partierne.

Du studsede måske, da du så oddset på valgdeltagelsen, men den er god nok. EU interesserer bare ikke danske vælgere på samme måde som folketingsvalg- og kommunalvalg. Derfor forventes en stemmeprocent et sted lidt over 50 %. Dette kan du læse mere om længere nede i artiklen.


Det taler for et JA ved folkeafstemningen

– JA-siden har længe været (svagt) bagud i meningsmålingerne, men DRs seneste måling – ugen før folkeafstemningen – viser 32 % i JA-sidens favør, 29 % til NEJ og 34 % tvivlere. Det viderebygger på en måling fra oktober, hvor den var 29 % til JA mod 28 % til NEJ.

– Tiden op til folkeafstemningen har stået i terrorens tegn, som har bragt fokus på PET, politiet m.m. Her ønsker de fleste danskere naturligt nok, at dansk politi har adgang til de samme databaser, som vi har i dag.

– De store partier Venstre og Socialdemokraterne anbefaler begge et ja, ligesom de bakkes op af Radikale Venstre, Alternativt og Konservative. Altså et flertal i Folketinget.

– I 2014 stemte danskerne klart JA til afstemningen om patentdomstolen, som også var et spørgsmål om mere eller mindre EU.

– En del af nej-sidens kampagne er druknet i Morten Messerschmidt og Dansk Folkepartis brug af EU-midler, som skal tilbagebetales.


Det taler for NEJ ved afstemningen om retsforbeholdet

– Danmark er et forholdsvis EU-skeptisk land, hvor vi også stemte nej til Maastricht-traktaten I 1993 samt Euroen i 2000.

– I manges øjne har JA-siden kørt en nedladende og til tider pinagtig kampagne, som har talt ned til danskerne eller sågar sat dem på samme hold som pædofile, indbrudstyve m.m. Det kan give bagslag!

– Dansk Folkeparti er NEJ-sidens helt store trækplaster inklusiv Morten Messerschmidt, der scorede 25 % af stemmerne ved Europaparlamentsvalget tilbage i 2013. DF har stadig vind i sejlene og er Danmarks næststørste parti.

– I en ”utryg” tid, som det har været op til folkeafstemningen, ønsker vi ikke at afgive mere suverænitet.


Tidligere resultater ved folkeafstemningerne om EU

Siden Danmarks indtrædelse i EU efter folkeafstemningen i 1972, har vi været en del gange i valglokalet for at sætte vores kryds. Det er resulteret i følgende resultater:

1972: Skal Danmark tiltræde det europæiske fællesskab? 63,3 % stemte JA
1986: Skal Danmark tiltræde EF-pakken? 56,2 % stemte JA
1992: Skal Danmark tiltræde Maastricht-traktaten? 50,7 % stemte NEJ
1993: Ny afstemning om Maastricht tilføjet Edinburgh-afgørelsen: 56,7 % stemte JA
1998: Skal Danmark tiltræde Amsterdam-traktaten? 55,1 % stemte JA
2000: Skal Danmark deltage i Euroen? 53,2 % stemte NEJ
2014: Skal Danmark tiltræde patentdomstolen? 62,5 % stemte JA


Meningsmålinger: Hvilken vej peger pilen og oddsene?

Den seneste meningsmåling fra 24. november meldte om 32 % til JA, 29 % til NEJ og 34 % tvivlere. Det var en fremgang for JA-siden, som en måned før d. 25. oktober stod til 29 % kontra NEJ-sidens 28 %. Tilbage i august 2015 stod den 34 i JA-sidens favør, mens NEJ-siden kunne notere 33 %.


Bookmakere med odds på (dansk) politik

*Reklamelink

bet365
*
Marathonbet
*
ComeOn
*