18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Folkeafstemning odds

Folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet i EU afvikles onsdag d. 1. juni 2022, og du kan spille på udfaldet helt frem til kl. 20:00. Kommer danskerne til at stemme “Ja” eller “Nej”, når de går til stemmeurnerne? Vi bringer odds på folkeafstemningen vedrørende afskaffelsen af forsvarsforbeholdet lige her.

Odds på folkeafstemningen om afskaffelse af forsvarsforbeholdet

Se boomakernes odds på, hvorvidt Danmark stemmer JA eller NEJ til afskaffelsen af forsvarsforbeholdet. Glem ikke at tjekke flere politiske spilforslag hos SpilXperten.

Hvad bliver resultatet af folkeafstemningen?

Ja: 1,03 – SPIL HER >>*
Nej: 10,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret kl. 13:50 d. 1. juni 2022. Odds kan ændre sig.

100 % bonus på op til 1.000 kroner
Du skal indbetale minimum 40 kr. 100% bonus op til 1000 kr. Skal omsættes 8x på sport indenfor 60 dage. Gælder kun nye kunder. 18+. Regler og vilkår gælder. Stopspillet.dk. Selvudeluk via ROFUS.nu. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

Dét anbefaler partierne vedrørende folkeafstemningen

Forud for stemmeafgivelsen i forbindelse med afskaffelsen af forsvarsforbeholdet, har partierne givet deres officielle holdning til kende.

JA-sigerne: Socialdemokratiet, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Frie Grønne, Alternativet og Kristendemokraterne

NEJ-sigerne: Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.

Afskaffelse af forsvarsforbeholdet – selvtest

Er du i tvivl om, hvor du skal sætte dit X? Tag eventuelt selvtesten hos DR.

Teksten herunder relaterer sig til en tidligere folkeafstemning.

Det taler for et JA ved folkeafstemningen

  • JA-siden har længe været (svagt) bagud i meningsmålingerne, men DRs seneste måling – ugen før folkeafstemningen – viser 32 % i JA-sidens favør, 29 % til NEJ og 34 % tvivlere. Det viderebygger på en måling fra oktober, hvor den var 29 % til JA mod 28 % til NEJ.
  • Tiden op til folkeafstemningen har stået i terrorens tegn, som har bragt fokus på PET, politiet m.m. Her ønsker de fleste danskere naturligt nok, at dansk politi har adgang til de samme databaser, som vi har i dag.
  • De store partier Venstre og Socialdemokraterne anbefaler begge et ja, ligesom de bakkes op af Radikale Venstre, Alternativt og Konservative. Altså et flertal i Folketinget.
  • I 2014 stemte danskerne klart JA til afstemningen om patentdomstolen, som også var et spørgsmål om mere eller mindre EU.
  • En del af nej-sidens kampagne er druknet i Morten Messerschmidt og Dansk Folkepartis brug af EU-midler, som skal tilbagebetales.

Det taler for NEJ ved afstemningen om retsforbeholdet

  • Danmark er et forholdsvis EU-skeptisk land, hvor vi også stemte nej til Maastricht-traktaten I 1993 samt Euroen i 2000.
  • I manges øjne har JA-siden kørt en nedladende og til tider pinagtig kampagne, som har talt ned til danskerne eller sågar sat dem på samme hold som pædofile, indbrudstyve m.m. Det kan give bagslag!
  • Dansk Folkeparti er NEJ-sidens helt store trækplaster inklusiv Morten Messerschmidt, der scorede 25 % af stemmerne ved Europaparlamentsvalget tilbage i 2013. DF har stadig vind i sejlene og er Danmarks næststørste parti.
  • I en ”utryg” tid, som det har været op til folkeafstemningen, ønsker vi ikke at afgive mere suverænitet.

Tidligere resultater ved folkeafstemningerne om EU

Siden Danmarks indtrædelse i EU efter folkeafstemningen i 1972, har vi været en del gange i valglokalet for at sætte vores kryds. Det er resulteret i følgende resultater:

1972: Skal Danmark tiltræde det europæiske fællesskab? 63,3 % stemte JA
1986: Skal Danmark tiltræde EF-pakken? 56,2 % stemte JA
1992: Skal Danmark tiltræde Maastricht-traktaten? 50,7 % stemte NEJ
1993: Ny afstemning om Maastricht tilføjet Edinburgh-afgørelsen: 56,7 % stemte JA
1998: Skal Danmark tiltræde Amsterdam-traktaten? 55,1 % stemte JA
2000: Skal Danmark deltage i Euroen? 53,2 % stemte NEJ
2014: Skal Danmark tiltræde patentdomstolen? 62,5 % stemte JA

Meningsmålinger: Hvilken vej peger pilen og oddsene?

Den seneste meningsmåling fra 24. november meldte om 32 % til JA, 29 % til NEJ og 34 % tvivlere. Det var en fremgang for JA-siden, som en måned før d. 25. oktober stod til 29 % kontra NEJ-sidens 28 %. Tilbage i august 2015 stod den 34 i JA-sidens favør, mens NEJ-siden kunne notere 33 %.

Bookmakere med odds på (dansk) politik

Flere bookmakere bringer odds på dansk politik. Vær dog opmærksom på, at markederne justeres/fjernes frekvent, når man kommer tæt spilstop.

*Reklamelink

bet365
*
Betinia
*
Expekt
*