Oscar 2017: Odds, betting og bookmakere

Reklame

Oscar oddsOscar odds i 2017

Oscars 2017 afholdes natten mellem d. 26. og 27. februar 2017 (dansk tid). De største filmstjerner og hele Hollywood mødes for at hædre hinanden og de bedste film, instruktører m.m. Vi har her samlet de bedste Oscar odds på alle 24 kategorier og specials, så du kan spille på prisuddelingen og få ekstra spænding, når Academy Awards, som de også kaldes, uddeles. Hele prisuddelingen kan følges på TV 2 fra klokken 23:00.

Odds på Oscars 2017

Bedste film
La La Land: 1,08 - SPIL HER >>
Moonlight: 7,50 - SPIL HER >>
Hidden Figures: 21,00 - SPIL HER >>
Manchester by the Sea: 26,00 - SPIL HER >>
Lion: 81,00 - SPIL HER >>
Fences: 101,00 - SPIL HER >>
Hacksaw Ridge: 126,00 - SPIL HER >>
Arrival: 151,00 - SPIL HER >>
Hell or High Water: 151,00 - SPIL HER >>

Der er en årsag til, at kategorien 'Bedste Film' bliver uddelt sidst i showet. Den er altid omgærdet af enorm spænding, for hvilken film har udmærket sig allermest på alle parametre i løbet af året? I år tror bookmakerne på den noget atypiske La La Land som vinder af aftenens mest prestigefyldte pris. Atypisk, fordi den dels er en musical, og dels fordi prisen for 'Bedste Film' som oftest går til en film, der er mere dramatisk orienteret. Favoritten i år er nomineret til i alt 14 Oscars, som er det højest antal nominerede siden 'Titanic', og der forventes bestemt meget af årets helt store Hollywood-basker. Lige nu er nærmeste konkurrent den rørende Barry Jenkins-film 'Moonlight', en coming-of-age-historie, der er nomineret til i alt otte priser. Begge film er allerede er løbet med en Golden Globe, men 'La La Land' har ydermere vundet en Producers Guild Award, så noget kunne tyde på, at bookmakerne har fat i noget. "Manchester by the Sea" spås en marginal rolle som outsider, mens de resterende film må tage til takke med en flot nominering.

Bedste mandlige hovedrolle
Casey Affleck (Manchester by the Sea): 1,57 - SPIL HER >>
Denzel Washington (Fences): 2,30 - SPIL HER >>
Ryan Gosling (La La Land): 21,00 - SPIL HER >>
Andrew Garfield (Silence): 51,00 - SPIL HER >>
Viggo Mortensen (Captain Fantastic): 101,00 - SPIL HER >>

'Bedste Mandlige Skuespiller'-kategorien er urimelig spændende i år. Hvis vi begynder med bookmakernes favorit Casey Affleck, der er nomineret for 'Manchester By The Sea', så kan vi blot konstatere, at selvom han ganske vist har haft nogle flotte biroller i større Hollywoodproduktioner, så er det først i denne film, at han kommer til sin ret. I det andet hjørne har vi en af Hollywoods absolutte sværvægtere, Denzel Washington, som er nomineret for 'Fences'. Han har før været nomineret fire gange i denne kategori, hvoraf han har vundet en, og bookmakerne spår ham en pæn chance for at tage en mere i år. Desuden vandt han en SAGA for sin rolle, mens Casey Affleck vandt en Golden Globe, så det kan ikke blive andet end spændende. Som lille outsider har vi Ryan Gosling, der er nomineret for 'La La Land'.

Bedste kvindelige hovedrolle
Emma Stone (La La Land): 1,12 - SPIL HER >>
Natalie Portman (Jackie): 7,50 - SPIL HER >>
Isabelle Huppert (Elle): 11,00 - SPIL HER >>
Ruth Negga (Loving): 51,00 - SPIL HER >>
Meryl Streep (Florence Foster Jenkins): 67,00 - SPIL HER >>

Hvis denne kategoris mandlige pendant er spændende i år, så er det vand ved siden af prisen for 'Bedste Kvindelige Hovedrolle'. Vi har Emma Stone og Natalie Portman, hhv. nomineret for 'La La Land' og 'Jackie', men samtidig er Isabelle Huppert med i feltet. Hun har en force, idet at hun har taget en Golden Globe for bedste skuespillerinde i et drama, men frontløberen er nu engang Emma Stone, der fik en Golden Globe for musical eller komedie, samt en SAGA, og hendes præstation er unægtelig stærk i denne film. Hun har desuden før været nomineret for bedste birolle for 'Birdman', og mon ikke hun efterhånden er moden til at blive belønnet med en Oscar i denne kategori. Nærmeste konkurrent er Natalie Portman for 'Jackie'. Hun har før vundet en Oscar for 'Bedste Kvindelige Hovedrolle', og er et enormt stærkt kort med signifikant mere erfaring. Bookmakerne tror dog på 'La La Land'-stjernen i år.

Bedste mandlige birolle
Mahershala Ali (Moonlight): 1,12 - SPIL HER >>
Dev Patel (Lion): 7,00 - SPIL HER >>
Jeff Bridges (Hell or High Water): 18,00 - SPIL HER >>
Lucas Hedges (Manchester by the Sea): 26,00 - SPIL HER >>
Michael Shannon (Nocturnal Animals): 41,00 - SPIL HER >>

For at skyde aftenen i gang, så begynder Oscaraftenen altid med uddeling af priser for bedste mandlige og kvindelige birolle. For mændenes vedkommende kan de to favoritter ikke blive mere forskellige. Bookmakernes nuværende favorit, som det danske publikum primært kender fra serien House of Cards og filmserien Hunger Games, har ikke været nomineret før. Der er naturligvis tale om Mahershala Ali, der er nomineret for sin præstation i 'Moonlight'. Den anden har ikke mindre end 85 film på sit CV, er Oscarbelønnet og har flere nomineringer bag sig. Jeff Bridges er en af de helt tunge drenge, og er nomineret for David Mackenzie-dramaet 'Hell or High Water'. Begge er fremragende kandidater, men bookmakerne tror fuldt og fast på, at Mahershala Ali tager prisen i år. Det tæller til hans fordel, at han for nylig tog en SAGA for samme rolle. En dark horse i form af Lucas Hedges, der leverer en glimrende præstation i 'Manchester By The Sea', og som før har brilleret i film som 'Moonrise Kingdom' og 'The Grand Budapest Hotel'.

Bedste kvindelige birolle
Viola Davis (Fences): 1,02 - SPIL HER >>
Michelle Williams (Manchester by the Sea): 21,00 - SPIL HER >>
Naomie Harris (Moonlight): 21,00 - SPIL HER >>
Nicole Kidman (Lion): 31,00 - SPIL HER >>
Octavia Spencer (Hidden Figures): 67,00 - SPIL HER >>

Aftenens første pris er, hvis man skal tro bookmakerne, ikke omgærdet af den helt store mystik og spænding. Det tyder meget på, at der trods meget prominente navne som Nicole Kidman og MIchelle Williams, ikke er den store konkurrence til Viola Davis, der spiller overfor Denzel Washington i 'Fences'. Hun har været nomineret til en Oscar to gange før, henholdsvis for hoved- og birolle, hun har vundet både en Golden Globe og en SAGA for sin rolle i 'Fences' og meget tyder på, at hun får lov at tage det store trofæ med hjem denne gang. Michelle Williams, som er nærmeste konkurrent til Davis, leverer storartet i 'Manchester By The Sea', men man kan ikke komme udenom, at Viola Davis har mere skærmtid - så meget, at der har været tale om, at hun burde have været nomineret som hovedrolle.

Bedste instruktør
Damien Chazelle (La La Land): 1,04 - SPIL HER >>
Barry Jenkins (Moonlight): 12,00 - SPIL HER >>
Kenneth Lonergan (Manchester by the Sea): 15,00 - SPIL HER >>
Mel Gibson (Hacksaw Ridge): 51,00 - SPIL HER >>
Dennis Villeneuve (Arrival): 81,00 - SPIL HER >>

Til forskel fra sidste år, så er favoritterne til 'Årets Instruktør' denne gang ikke som sådan tidligere Oscar-darlings i instruktørkategorien. Bookmakernes umiddelbare favorit lige nu er Damien Chazelle for 'La La Land'. Chazelle var i 2015 nomineret i samme kategori for filmen 'Whiplash', men ellers skal vi helt tilbage til 2003, hvor Kenneth Lonergan, der har instrueret 'Manchester By The Sea', var nomineret for manuskriptet til 'Gangs of New York'. Udover de førnævnte herrer er også Barry Jenkins nomineret for 'Moonlight', og det er utrolig tæt i år. Dog kan vi konstatere, at 'La La Land' simpelthen er den store favorit, og den forventes at få en indbringende aften, og eftersom Damien Chazelle nappede en Golden Globe for sin eminente instruktørpræstation, så er det fuldt forståeligt, at den fortsat er bookmakernes favorit.

Bedste udenlandske film
Toni Erdmann: 1,80 - SPIL HER >>
The Salesman: 2,10 - SPIL HER >>
En man som heter Ove: 9,00 - SPIL HER >>
Under Sandet (Danmark): 13,00 - SPIL HER >>
Tanna: 81,00 - SPIL HER >>

Danmark er nomineret i to kategorier i år, hvoraf den ene er for 'Årets Udenlandske Film'. Det er et interessant felt, hvor både vi og vores nærmeste naboer er nominerede. Vores nabo mod syd, Tyskland, menes at være favorit med sit næsten tre timer lange familiedrama 'Toni Erdmann', og Irans 'The Salesman' menes at være nærmeste konkurrent. Danmark ventes ikke at have de store vinderchancer for efterkrigsfilmen 'Under Sandet', og hvis man tager de objektive briller på, så står 'Toni Erdmann' til en Oscar.

Bedste kortfilm
Ennemis Intérieurs: 1,57 - SPIL HER >>
Timecode: 3,50 - SPIL HER >>
Sing: 6,00 - SPIL HER >>
Silent Nights (Danmark): 18,00 - SPIL HER >>
La Femme et le TGV: 18,00 - SPIL HER >>

Kortfilmskategorien har i år også et dansk islæt i form af filmen 'Silent Nights' af Aske Bang og Kim Magnusson. Desværre er der heller ikke i denne kategori de store vinderchancer for Danmark. Nuværende favorit er den franske kortfilm ennemis Intérieurs, men den får skarp konkurrence af spanske 'Timecode'. Det bliver bestemt et tæt kapløb mellem de to, men bookmakerne mener, at der er en lille fordel til det franske bud.

Klare odds-favoritter til Oscars 2017

Årets helt store favorit ved The Academy Awards er La La Land. 14 nomineringer - flest af alle - samt favorit til at vinde de fire største kategorier (bedste film, instruktør, mandlige hovedrolle og kvindelige hovedrolle) siger det mest. Filmen er en noget utypisk favorit som "Bedste film", da det tit plejer at være dramatiske film, der løber med titlen. Derudover er La La Land en musical, som er ukarakterisk for Oscar-uddelingen. La La Land kan være med til at sikre Ryan Gosling og Emma Stone deres første Oscar-titler. Filmen har opbygget kæmpe momentum frem til søndagens prisuddeling, hvor flere og flere spår succes og sejr for La La Land.

Til at udfordrere La La Land i kategorien "Bedste film" er der to konkurrenter: "Moonlight" og "Manchester by the Sea". "Moonlight" har størt chance for at true "La La Land", og filmen vandt også en Golden Globe tidligere i år. Derudover er "Moonlight" nomineret til hele otte priser. "Manchester by the Sea" er tredjeudfordrer, men filmen må betegnes som underdog til at snuppe titlen.

De ti største favoritter ved Oscars 2017
Vi udpeger her de ti største favoritter til en Oscar.

Bedste mandlige hovedrolle: Casay Affleck (Manchester by the Sea)
Bedste kvindelige hovedrolle: Emma Stone (La La Land)
Bedste mandlige birolle: Mahershala Ali (Moonlight)
Bedste kvindelige birolle: Viola Davis (Fences)
Bedste instruktør: Damien Chazelle (La La Land)
Bedste udenlandske film: Toni Erdmann
Bedste dokumentar: OJ: Made in America
Bedste musik: La La Land
Bedste animationsfilm: Zootopia

Danmark med hele tre Oscar-nomineringer i år

Danmark havde et magret år 2015 uden nomineringer til Oscars, mens Danmark havde to nominerede i 2016. I år er Danmark nomineret i hele tre kategorier:

Under Sandet (Bedste udenlandske film)
"Under Sandet" er et dansk-tysk krigsdrama fra 2015. Filmen er skrevet og instrueret af Martin Zandvliet. Filmen er kommet til på baggrund af historien om unge, tyske krigsfanger, som blev befalet til at rydde to millioner miner i Jylland med deres hænder. Det er hidtil et kapitel i den danske efterkrighistorie, som ikke er blevet fortalt før. På rollelisten findes Roland Møller, Mikkel Boe Følsgaard og Laura Bro. Du kan få odds 13 på filmen hos 888sport.

Silents Nights (Bedste kortfilm)
Silent Nights er en kortfilm, som er instrueret af danske Aske Bang. "Silent Nights" er fortællingen om Inger, der arbejder frivilligt på et herberg og forelsker sig i den illegale immigrant Kwame. Kvame fortæller dog ikke, at han har kone og børn hjemme i Ghana. Da hans datter bliver syg, tvinges han til at begå tyveri for at forsørge sin syge datter. Inger og Kwame er lykkelige, lige indtil Kvames hemmeligheder i Ghama kommer op til overfladen. På rollelisten er Malene Beltoft, Prince Yaw Appiah, Vibeke Hastrup og Ali Kazim. Du kan få odds 18 på filmen hos 888sport.

Viggo Mortensen (Bedste mandlige hovedrolle - Captain Fantastic)
Viggo Mortensen spiller hovedrollen Ben Cash i filmen "Captain Fantastic". Filmen handler om Ben, der på trods af en hustru og seks børn, har valgt at bo i skoven væk fra det almindelige samfund. Ben har lært sine børn op i alt fra litteratur til jagteknik. Børnene er meget kloge, men også sociale analfabeter. Det knager i familien, da Bens hustru bliver syg. Hvert barn er meget afhængig af familiefaderen, da de ikke kender til andet. Ben er inspireret af antikapitalisten og filosoffen Noam Chomsky. Rollen er blevet nævnt som en af Viggo Mortensens bedste nogensinde, men danskeren er oppe imod et stærkt felt i kategorien "Bedste mandlige hovedrolle". Du kan derfor få hele odds 101,00 på Viggo Mortensen hos 888sport.

Værd at vide om 2017-udgaven: Nomineringsproces, vært m.m.

Vi har samlet brugbar informationen om processen med nomieringer, værten ved årets show og meget andet, så du både er klar til at fange de bedste odds, men også nyde showet natten mellem søndag og mandag.

Sådan udvælges, nomineres og vinder film
Det er organisationen The Academy of Motion Picture Arts and Science (AMPAS), der har stemmerne og dermed afgør, hvem og hvilke film, der skal nomineres til hvilke kategorier. For at sikre, at stemmerne afgives og tælles korrekt, bliver de hvert år certificeret, så man er sikker på, at der ikke er noget snyd forbundet med stemmeafgivelserne. Medlemmerne af AMPAS skal have en eksklusiv invitation for at kunne være med til at stemme, og der vurderes at være omkring 6.000 stemmende medlemmer. Ved nomineringsrunden er det ikke alle medlemmer, der kan stemme i alle kategorier, men de får derimod tildelt en eller flere kategorier til vurdering. Først når de nominerede er fundet, kan alle medlemmer stemme i alle kategorierne.

Trin for trin er processen således: En række film udvælges, akademiet kan så afgive stemmer omkring hvem, der skal nomineres. Til sidst starter en helt ny afstemning, hvor der kun kan stemmes på de nominerede i hver kategori. Flest stemmer er lig med sejren.

Der er forskellige krav til de nominerede film til hvert års Oscars. Først og fremmest skal filmen have præmiere i det foregående kalender år – det vil sige at dette års film er fra 2016. Dernæst skal alle filmene være minimum 40 minutter lange, med undtagelse af kortfilmene naturligvis. Spillefilmene skal også have et vist format og opløsning, men kan både være analoge og digitale.

Årets vært
I år er det Jimmy Kimmel, bedre kendt som talkshowvært i Jimmy Kimmel Live!, der skal stå for showet i Hollywood. Med ham som frontfigur er du garanteret underholdning for alle pengene. Uanset om du er filminteresseret eller ej, vil han og de andre optrædende sørge for at holde dig skarp hele aftenen.

Underholdning og optræden
Det er nogle yderst prominente navne, som skal præsenterer de forskellige priser ved Oscar-uddelingen. Årets skuespiller 2016 Leonardo DiCaprio skal overrække titlen som "årets bedste mandlige hovedrolle", mens Brie Larson, som også vandt årets kvindelige hovedrolle sidste år, skal overrække prisen "årets bedste kvindelige hovedrolle". "Årets mandlige birolle" og "årets kvindelige birolle bliver præsenteret Mark Rylance og Alicia Vikander. Den musikalske underholdning kommer til at bestå af Harold Wheeler, Auli´i Cravalho Lin-Manuel Miranda, John Legend, Sting og Justin Timberlake. John Legend, Sting og Justin Timberlake vil henholdvist spille temasangene til filmene La La Land, Jim: The James Foley Story og Trolls.

Den røde løber og kendisser
Udover filmnomineringer er der naturligvis også den røde løber, som altid byder på sjove samtaler og kommentarer – både frivilligt og ufrivilligt. Er du modeinteresseret, vil der bestemt også være nogle fantastiske kjoler og outfits at lade sig inspirere af. Og sidst, men ikke mindst vil der altid være et ekstra underholdningselement i reaktionerne hos både vinderne og ’taberne’ af de 24 priser. Nogle år har det udviklet sig til mindre skandaler, som kan være yderst underholdende i sig selv.

Leder du efter flere odds på Oscars?

Ovenfor har du set odds på de mest populære kategorier ved Oscar-uddelingen, men hos nogle bookmakere kan du rent faktisk spille på Academy Awards i alle kategorierne. Det betyder, at du også kan spille på mindre kategorier som "Bedste birolle", "Bedste animerede spillefilm" og "Bedste dokumentar" og så videre. De giver endda alle en flot velkomstbonus, når du indsætter penge første gang.

De bedste bookmakere til Oscars vurderet ud fra odds og udvalg
Vi har her samlet de fem bedste bookmakere som har odds på Oscar Showet.

888sport
888sport har mange spilmuligheder på årets Oscar Show. Hele 24 kategorier (og dermed alle mulige kategorier) kan du spille på hos 888sport. Der er derfor rig mulighed for at få gode odds på showet. Du kan få en velkomstbonus på 1200 kroner.

bet365
bet365 har også mange spilmuligheder på Oscar Showet. Lige som 888sport kan du spille på alle 24 kategorier, så der er ingen undskyldning for ikke at spille på det store event. De kan få en velkomstbonus på 1000 kroner.

Danske Spil
Du kan også spille på alle 24 kategorier hos Danske Spil. Her er der gode odds at hente på blandt andet "Bedste mandlige hovedrolle". Du kan få en velkomstbonus på 500 kroner.

NordicBet
NordicBet følger trop med bet365, 888sport og Danske Spil. Du kan nemlig også spille på alle kategorierne hos NordicBet. Du kan en velkomstbonus på hele 2000 kr.

Betfair
Betfair har lidt mere begrænsede spillemuligheder end de resterende bookmakere. Du kan spille på seks kategorier heriblandt "Bedste Film", "Bedste mandlig hovedrolle" og "Bedste kvindelige hovedrolle". Du kan få en velkomstbonus på 1000 kroner.

Odds på Oscars 2017

Af Peter Larsen
Google+: 
23-01-2013 12:51

Flere odds på Oscars 2017

Bedste visuelle effekter
Junglebogen: 1,15 - SPIL HER >>
Rogue one: a Star Wars Story: 6,00 - SPIL HER >>
Doctor Strange: 11,00 - SPIL HER >>
Kubo and the Two Strings: 41,00 - SPIL HER >>
Deepwater Horizon: 51,00 - SPIL HER >>

Bedste animationsfilm
Zootopia: 1,18 - SPIL HER >>
Kubo and the Two Strings: 4,35 - SPIL HER >>
Moana: 21,00 - SPIL HER >>
Mit liv som Squash: 51,00 - SPIL HER >>
The Red Turtle: 51,00 - SPIL HER >>

Bedste filmatisering
Moonlight: 1,08 - SPIL HER >>
Lion: 11,00 - SPIL HER >>
Hidden Figures: 11,00 - SPIL HER >>
Arrival: 15,00 - SPIL HER >>
Fences: 21,00 - SPIL HER >>

Bedste originale manuskript
Manchester by the Sea: 1,57 - SPIL HER >>
La La Land: 2,30 - SPIL HER >>
Hell or High Water: 31,00 - SPIL HER >>
The Lobster: 34,00 - SPIL HER >>
20th Century Women: 51,00 - SPIL HER >>

Bedste fotografering
La La Land: 1,12 - SPIL HER >>
Lion: 9,00 - SPIL HER >>
Moonlight: 15,00 - SPIL HER >>
Arrival: 18,00 - SPIL HER >>
Silence: 26,00 - SPIL HER >>

Bedste lydredigering
Hacksaw Ridge: 1,50 - SPIL HER >>
La La Land: 3,50 - SPIL HER >>
Arrival: 4,00 - SPIL HER >>
Deepwater Horizon: 41,00 - SPIL HER >>
Sully: 51,00 - SPIL HER >>

Bedste lydmix
La La Land: 1,10 - SPIL HER >>
Hacksaw Ridge: 9,00 - SPIL HER >>
Arrival: 9,00 - SPIL HER >>
Rogue one: a Star Wars Story: 31,00 - SPIL HER >>
13 Hours: The Secret Solidiers of Benghazi: 51,00 - SPIL HER >>

Bedste filmredigering
La La Land: 1,08 - SPIL HER >>
Hacksaw Ridge: 7,50 - SPIL HER >>
Moonlight: 21,00 - SPIL HER >>
Arrival: 26,00 - SPIL HER >>
Hell or High Water: 51,00 - SPIL HER >>

Bedste dokumentar
OJ: Made in America: 1,08 - SPIL HER >>
13th: 5,50 - SPIL HER >>
I am not your Negro: 18,00 - SPIL HER >>
Life, Animated: 31,00 - SPIL HER >>
Fire at Sea: 51,00 - SPIL HER >>

Bedste korte dokumentar
Extremis: 1,57 - SPIL HER >>
The White Helmets: 3,50 - SPIL HER >>
Joe´s Violin: 4,50 - SPIL HER >>
Watani_ My Homeland: 17,00 - SPIL HER >>
4.1 Miles: 31,00 - SPIL HER >>

Bedste kortfilm (animeret)
Piper: 1,18 - SPIL HER >>
Blind Vashya: 7,00 - SPIL HER >>
Pearl: 15,00 - SPIL HER >>
Borrowed Time: 21,00 - SPIL HER >>
Pear Cider and Cigarettes: 21,00 - SPIL HER >>

Bedste kostumer
La La Land: 1,60 - SPIL HER >>
Jackie: 2,30 - SPIL HER >>
Florence Foster Jenkins: 18,00 - SPIL HER >>
Fantastic Beasts and Where to Find Them: 31,00 - SPIL HER >>
Allied: 51,00 - SPIL HER >>

Bedste makeup og hår
Star Trek Beyond: 1,33 - SPIL HER >>
Suicide Squad: 4,50 - SPIL HER >>
En mand som heter Ove: 6,00 - SPIL HER >>

Bedste scenografi
La La Land: 1,03 - SPIL HER >>
Fantastic Beasts and Where to Find Them: 11,00 - SPIL HER >>
Arrival: 15,00 - SPIL HER >>
Hail Caesar!: 21,00 - SPIL HER >>
Passengers: 51,00 - SPIL HER >>

Bedste sang
City of Stars (La La Land): 1,15 - SPIL HER >>
Audition (La La Land): 8,00 - SPIL HER >>
How Far I´ll Go (Moana): 9,50 - SPIL HER >>
Can´t Stop the Feeling (Trolls): 9,00 - SPIL HER >>
The Empty Chair (Jim: The James Folly Story): 51,00 - SPIL HER >>

Bedste musik
La La Land: 1,08 - SPIL HER >>
Moonlight: 11,00 - SPIL HER >>
Jackie: 13,00 - SPIL HER >>
Lion: 15,00 - SPIL HER >>
Passengers: 67,00 - SPIL HER >>