18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Volleyball odds

Volleyball er ikke en af de helt klassiske sportsgrene ved de Olympiske Lege. Sporten har dog været en del af programmet for både mænd og kvinder siden 1964. I mændenes turnering har der været mange nationer på podiet, og der har generelt været stor konkurrence mellem mange forskellige nationer. Brasilien, USA og Sovjetunionen er de eneste nationer til at vinde guldmedaljer mere end én gang i mændenes volleyball-turnering. Hos kvinderne har medaljerne været mindre spredt, da det kun er fem forskellige nationer, som har vundet guld – nemlig Japan, Polen, Holland, Rusland og Jugoslavien. Ved OL i 2021 spilles der to turneringer i volleyball – der spilles både beachvolley og indendørs volleyball. Indendørsturneringen afholdes i Ariake Arena i Ariake, mens der spilles beachvolley ved Shiokaze Park. I alt deltager 24 hold indendørs og 48 hold i beachvolley. Vi bringer her de bedste odds, en gennemgang af de fire turneringers favoritter og ikke mindst en optakt med spændende facts og finurligheder omkring volleyball OL.

Glem ikke at tjekke andre olympiske discipliner dækket af SpilXperten for flere OL odds.

De olympiske lege mobile med glødende lejrild og brændende flammer

Vinder (mænd)

NationVinderodds
Brasilien2,75 – SPIL HER >>*
Frankrig2,80 – SPIL HER >>*
Russian OC3,25 – SPIL HER >>*
Argentina11,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 4. august 2021 kl. 10:46. Odds kan ændre sig.

Vinder (kvinder)

NationVinderodds
Brasilien2,48 – SPIL HER >>*
USA2,60 – SPIL HER >>*
Serbien3,75 – SPIL HER >>*
Sydkorea61,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 5. august 2021 kl. 9:50. Odds kan ændre sig.

KLIK HER* og se flere odds på volleyball.

Odds på volleyball ved OL 2021

Hos bet365 kan du spille på volleyball ved OL 2021 i Tokyo. Alt du skal gøre er at oprette en konto bet365 og komme i gang med at spille. Der er en lang række gode odds og stærke spilmuligheder, som du kan gøre brug af.

Sådan spiller du på volleyball hos bet365

Herunder finder du en guide til at spille på volleyball ved OL 2021:

1. Gå til bet365.dk – klik her!*

2. Log ind eller opret konto

3. Sørg for minimum at have 1 krone stående på din spillekonto

4. Tryk på OL 2021 i venstre side af skærmen

5. Find volleyball i oversigten og spil

Spil på volleyball ved OL 2021*

Turneringer ved OL 2021

Der skal både spilles en turnering indendørs såvel som udendørs hos både mændene og kvinderne, og der er derfor en hel masse volleyball at følge med i under OL i Tokyo. Her får en kort oversigt over turneringerne:

Indendørs volleyball (mænd og kvinder)

For femtende gang i OL-historien afholdes indendørs mesterskaber for både mænd og kvinder i volleyball. Der er 12 deltagende hold, der er delt ind i to grupper af seks. De seks hold i hver gruppe møder alle hinanden en enkelt gang, hvorefter de fire bedste avancerer til kvartfinalerne. Der gives tre point for sejre på 3-0 eller 3-1 i sæt, mens der gives to point for sejre på 3-2 i sæt. Sidst men ikke mindst får man også et enkelt point, hvis man taber et opgør 3-2. Brasilien er regerende olympiske mestre hos mændene, mens Kina er forsvarende olympiske mestre hos kvinderne.

Udendørs volleyball (beach-volleyball)

Volleyball-turneringen ved OL i Tokyo består af 24 hold, der er delt ind i seks grupper. Her mødes holdene en enkelt indbyrdes, hvorefter nummer 1 og 2 går direkte videre til ottendedelsfinalerne. De to bedste treere i de seks grupper går også direkte videre. De fire dårligste treere derimod skal spille om de to resterende pladser i ottendedelsfinalerne. Herefter er der tale om en regulær knockout-turnering med knald eller fald-kampe. Alison Cerutti og Bruno Oscar Schmidt fra Brasilien er forsvarende olympiske mestre i mændenes turnering. De deltager begge to ved volleyball OL i år, men de har fået nye makkere – de har dog begge mulighed for at vinde OL-guld to gange i træk. Hos kvinderne er Laura Ludwig og Kira Walkenhorst fra Tyskland forsvarende olympiske mestre. Kira Walkenhorst har indstillet karrieren, men Laura Ludwig stiller igen op, og skal forsøge at forsvare OL-guldet fra 2016 i Tokyo med sin nye makker Margareta Kozuch.

Favoritterne (Indendørs)

Som i alle sportsgrene er der også nogle store favoritter til at snuppe OL-guldet i volleyball. Bookmakerne har allerede indikeret, hvem de ser som favoritter til turneringen. Læs om dem her:

Brasilien (mænd)

De brasilianske herrer tabte finalen ved OL i London til Rusland, slevom de faktisk var foran 2-0 i sæt. De fik dog i den grad revanche på hjemmebane i Brasilien i 2016, hvor de gik hele vejen og tog guldet foran et begejstret hjemmepublikum. Det er stadig et stærkt hold, men bookmakerne anser Polen for at være lige så stærke som Brasilien ved det kommende volleyball OL. Det bliver spændende at se om de brasilianske herrer kan gentage succesen fra 2016 med endnu en guldmedalje.

Polen (mænd)

Polen anses som sagt også som en af favoritterne til at vinde guld ved indendørs volleyball i Tokyo. De skuffede ved seneste OL, hvor de kom relativt nemt gennem gruppespillet og derefter tabte 0-3 til USA i kvartfinalen. Siden da har de dog nydt stor succes med en guldmedalje ved World Championships i 2018 og en sølvmedalje ved World Cup i 2019, hvor de tabte til Brasilien i finalen. Bookmakerne forudser en tæt kamp om titlen i mændenes volleyball-turnering, og en gentagelse af finalen ved World Cup i 2019 ligner et meget sandsynligt scenarie ved de kommende Olympiske Lege.

Kina (kvinder)

De kinesiske kvinder er forsvarende olympiske mestre, og bookmakerne vurderer at det er det stærkeste hold ved det kommende OL i Tokyo. De var i problemer i gruppespillet ved det seneste OL, hvor de lige nøjagtigt gik med videre som nummer 4 efter kun 2 sejre i 5 kampe. Derefter fandt de dog formen og slog Brasilien 3-2 i kvartfinalen, og gik hele vejen med en sejr på 3-1 over Serbien i finalen. De vandt desuden World Cup i 2019, så det er formentligt et kinesisk hold der kommer ind til turneringen med masser af selvtillid.

Italien (kvinder)

Det italienske kvindelandshold præsterede ikke særlig godt ved de seneste Olympiske Lege i Rio, hvor de røg allerede i gruppespillet efter bare én sejr. Deres bedste resultat ved OL er faktisk en femteplads, så det er måske lidt overraskende at bookmakerne anser dem som en af de store favoritter til at vinde guld i 2021. De vandt dog sølv ved de seneste World Championships i Japan, hvor de tabte en tæt finale mod Serbien med 2-3. De slog bl.a. det kinesiske landshold i semifinalen med 3-2, og så giver det pludselig meget mere mening at bookmakerne spår at Italien har en god chance for at vinde deres første OL-medalje i Tokyo.

Favoritter (udendørs/beachvolley)

I udendørs volleyball (beachvolley) spilles der to mod to, og flere af de deltagende nationer har faktisk to hold med til turneringen. Her får du nogle af favoritterne hos både kvinderne og herrerne.

Anders Mol og Christian Sørum (Norge, mænd)

24-årige og 25-årige Anders Mol og Christian Sørum fra Norge har spillet på hold sammen siden 2016. Hvis man har fulgt med i beachvolley i de seneste år, ved man hvor utroligt gode de to norske herrer har været. De har fuldstændig domineret Would Touren i herrernes beachvolley, hvor de har taget den ene titel efter den anden. Siden 2018 har det vundet hele 16 guldmedaljer ved større stævner, herunder tre europæiske mesterskaber i træk. De er dermed det yngste par til at vinde EM tre gange i træk i beachvolley. Man forbinder måske ikke Norge med beachvolley, men dette er et helt særligt makkerpar, som med rette er gjort til store favoritter til at vinde guld ved deres første OL-optræden i Tokyo.

Ahmed Tijan og Cherif Younousse (Qatar, mænd)

26-årige Cherif Younousse stillede i 2016 op til OL sammen med den brasilianskfødte makker Jefferson Pereira. Ved OL i Tokyo har han fået en ny makker, nemlig 26-årige Ahmed Tijan. Makkerparret har spillet sammen i et par år, og deres største bedrift var guld ved Asian Games i 2018. De anses af bookmakerne som de umiddelbart største udfordrere for det norske superhold.

Agatha Bednarczuk og Eduarda Santos Lisboa (Brasilien, kvinder)

38-årige Agatha Bednarczuk er en erfaren beachvolley-spiller, som i 2016 næsten gik hele vejen ved OL på hjemmebane i Rio. Hun måtte dog se sig slået i finalen mod Tyskland. Ved OL i Tokyo stiller hun op sammen med en ny makker, nemlig det unge 22-årige talent Eduarda Santos Lisboa, som også går under kælenavnet “Duda”. Hun er dobbelt U21-verdensmester, tredobbelt U19-verdensmester og guldvinder ved ungdoms-OL, og blev i 2016 kåret som “Rookie of the year” af det internationale volleyballforbund. Der er altså ingen tvivl om at Bednarczuk har fået et stort talent ved sin side, og det bliver spændende at se om det relativt nye makkerpar kan gå hele vejen i Tokyo.

Melissa Humana-Paredes og Sarah Pavan (Canada, kvinder)

Humana-Paredes og Pavan har dannet par i beachvolley siden 2016, hvor Pavan netop havde deltaget ved OL og blev slået ud i kvartfinalen. Sammen har de dog nydt stor succes med masser af guldmedaljer på World Touren. I 2019 fik de deres største resultat sammen, da de vandt guld ved World Championships i Hamborg. Bookmakerne spår tæt konkurrence mellem de bedste kvinder i beachvolley, så det bliver en utroligt spændende disciplin at følge ved volleyball OL.

Sportsgrenen historisk ved OL

Volleyball har været på programmet ved De Olympiske Lege siden 1964. Her fik kvinderne og mændene på samme tid en turnering, som de kunne stille op i. Efter at være blevet aflyst ved OL i 1968, vendte turneringerne i volleyball tilbage i 1972, da flere demonstrationer mod afskaffelsen af volleyball blev søsat. Siden da er der blevet spille volleyball ved alle udgaver af OL, og antallet af deltagende hold og nationer er faktisk kun steget siden den spæde start i 1964. Nu deltager mere end 20 nationer i turneringerne. Især USA og Brasilien har været dominerende hos både kvinderne og mændene de seneste år. Ved OL i London i 2012 blev det til guld for både de brasilianske mænd og kvinder, hvilket giver et indblik i, at Brasilien er en stor volleyball-nation med stolte traditioner.