18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Volleyball odds

OL 2016

Brasilien er en stolt volleyball-nation, og for de brasilianske spillere bliver det derfor noget af en fest at skulle vise deres evner frem foran et uden tvivl entusiastisk hjemmepublikum i Rio de Janeiro, hvor OL jo afholdes. Både Brasiliens kvindelandshold og herrelandshold er favoritter til at snuppe OL-guldet, og det skal nok blive underholdende at følge turneringen. Volleyball-turneringen løber fra den 6. august til og med d. 21. august, hvor finalerne spilles. Der skal både spilles turneringer indendørs og udendørs. De to indendørsturneringer skal spilles i Ginasio do Maracanazinho, hvor der i alt er plads til 11.800 tilskuere. Udendørsturneringerne spilles derimod på den kendte Copacabana Beach, hvor der nok skal komme gang i festen. Vi bringer her de bedste odds, en gennemgang af de fire turneringers favoritter og ikke mindst en optakt med spændende facts og finurligheder.

Vinder (mænd)
Brasilien: 2,50 – SPIL HER >>*
Frankrig: 4,50 – SPIL HER >>*
Italien: 5,50 – SPIL HER >>*

Vinder (kvinder)
Brasilien: 2,37 – SPIL HER >>*
USA: 3,75 – SPIL HER >>*
Kina: 4,50 – SPIL HER >>*

Odds på volleyball ved OL 2016*

Odds på volleyball ved OL 2016

Hos Bet365 kan du spille på volleyball ved OL 2016 i Rio de Janeiro. Alt du skal gøre er at oprette en konto Bet365 og komme i gang med at spille. Der er en lang række gode odds og stærke spilmuligheder, som du kan gøre brug af.

Bet365 er den bedste bookmaker til volleyball, og de giver dig som ny spiller en velkomstbonus på 100% op til 1.000 kroner. Indbetaler du eksempelvis 250 kroner, modtager du 250 kroner i bonus og har 500 kroner at spille for på eksempelvis OL-volleyball.

Sådan spiller du på volleyball hos Bet365
Herunder finder du en guide til at spille på volleyball ved OL 2016:

1. Gå til Bet365.dk – klik her!*

2. Log ind eller opret konto

3. Sørg for minimum at have 1 krone stående på din spillekonto

4. Tryk på OL 2016 i venstre side af skærmen

5. Find volleyball i oversigten og spil

Spil på volleyball ved OL 2016*

Turneringer ved OL 2016

Der skal både spilles en turnering indendørs såvel som udendørs hos både mændene og kvinderne, og der er derfor en hel masse volleyball at følge med i under OL i Rio de Janeiro. Her får en kort oversigt over turneringerne:

Indendørs volleyball (mænd og kvinder)
For fjortende gang i OL-historien afholdes indendørs mesterskaber for både mænd og kvinder i volleyball. Der er 12 deltagende hold, der er delt ind i to grupper af seks. De seks hold i hver gruppe møder alle hinanden en enkelt gang, hvorefter de fire bedste avancerer til kvartfinalerne. Der gives tre point for sejre på 3-0 eller 3-1 i sæt, mens der gives to point for sejre på 3-2 i sæt. Sidst men ikke mindst får man også et enkelt point, hvis man taber et opgør 3-2. Rusland er regerende olympiske mestre hos mændene, mens Brasilien er forsvarende olympiske mestre hos kvinderne.

Udendørs volleyball (beach-volleyball)
Volleyball-turneringen ved OL i Rio består af 24 hold, der er delt ind i seks grupper. Her mødes holdene en enkelt indbyrdes, hvorefter nummer 1 og 2 går direkte videre til ottendedelsfinalerne. De to bedste treere i de seks grupper går også direkte videre. De fire dårligste treere derimod skal spille om de to resterende pladser i ottendedelsfinalerne. Herefter er der tale om en regulær knockout-turnering med knald eller fald-kampe. Julius Brink og Jonas Reckermann er forsvarende olympiske mestre i mændenes turnering, men de deltager dog ikke i år og har derfor ikke mulighed for at forsvare titlen. Hos kvinderne er Misty May-Treanor og Kerri Walsh Jennings forsvarende olympiske mestre. Misty May-Treanor er ikke med ved turneringen i Rio, men det er Kerri Walsh Jennings til gengæld, og hun har altså mulighed for at forsvare OL-guldet fra 2012 i London med sin nye makker April Ross.

Favoritterne (Indendørs)

Som i alle sportsgrene er der også nogle store favoritter til at snuppe OL-guldet i volleyball. Bookmakerne har allerede indikeret, hvem de ser som favoritter til turneringen. Læs om dem her:

Brasilien (mænd)
De brasilianske herre tabte finalen ved OL i London til Rusland, selvom de faktisk kom foran 2-0 i sæt. Den må derfor stå på revanche på det brasilianske landshold, der nu har en fordel ved at være på hjemmebane. Støtten vil blive enorm fra lægterne. Hvor der i alt er plads til 11.800 tilskuere, og det kan meget vel bære det stærke brasilianske mandskab hele vejen til OL-guldet.

Frankrig (mænd)
De franske herre skal uden tvivl også medregnes som en favorit ved OL i volleyball i Rio. Frankrig er forsvarende Europamestre efter deres flotte finalesejr på 3-0 over Slovenien, da turneringen blev afholdt i oktober sidste år. Franskmændene deltager ved OL i volleyball for første gang siden 2004, men man skal ikke undervurdere det franske hold – de har evnerne til at gå hele vejen, hvis de rammer topniveauet.

Brasilien (kvinder)
De brasilianske kvinder er forsvarende olympiske mestre fra 2012, og holdet fik også fingrene i bronzemedaljerne ved VM i 2014. Det er altså et brasiliansk landshold, der ved, hvad der skal til for at komme langt ved turneringer som den kommende ved OL i Rio. Brasilien er kommet i en overkommelig gruppe og bør alt andet end lige spille sig videre herfra uden de store problemer. Og mon ikke vi vil se de brasilianske kvinder give alt for at komme i finalen?

USA (kvinder)
USA kom godt fra land i finalen mod Brasilien ved OL i 2012 i London ved at vinde første sæt, men herefter tog brasilianerne total kontrol over kampen og hev en samlet 3-1 sejr i sæt hjem. Siden da har de amerikanske kvinder virkelig vist prøver på deres klasse ved blandt andet at vinde VM i 2014, hvor de i semifinalen besejrede Brasilien 3-0 i sæt og til slut besejrede Kina 3-1 i finalen. Amerikanerne er sammen med Brasilien store favoritter ved OL, men brasilianernes hjemmebanefordel gør, at de er en smule større favoritter til titlen.

Favoritter (udendørs/beachvolley)

I udendørs volleyball (beachvolley) spilles der to mod to, og flere af de deltagende nationer har faktisk to hold med til turneringen. Her får du nogle af favoritterne hos både kvinderne og herrerne.

Alison Cerutti og Bruno Oscar Schmidt (Brasilien, mænd)
30-årige Alison Cerutti vandt OL-sølv i 2012 med sin daværende makker Emanuel Rego, mens det i 2015 blev til guld ved World Championships med hans nuværende makker Bruno Oscar Schmidt. De to brasilianere er på hjemmebane og har i flere omgange vist høj klasse. Der bør altså være gode muligheder for medaljer for makkerparret.

Phil Dalhausser og Nick Lucena (USA, mænd)
Rutinerede Phil Dalhausser kan allerede kalde sig OL-guldvinder, da han og hans tidligere medspiller Todd Rodgers sled sig hele vejen gennem turneringen i Beijing i 2008 og snuppede guldet. Nu har han dog mistet sin mangeårige makker Rodgers og har derfor skulle bygge et nyt sammenhold op sammen med Nick Lucena. De to har allerede vundet en række turneringer sammen, og det er altså slet ikke urealistisk, at de to amerikanere kan gå hele vejen ved OL i Rio.

Talita Antunes og Larissa Franca (Brasilien, kvinder)
De to brasilianske stjerner har spillet sammen siden 2014, og siden da har de blandt andet vundet guld ved Schwatz FIVB World Tour Finals i 2015, hvilket sikrede dem pladsen ved OL i Rio de Janeiro. Larissa Franca har som den eneste af de to prøvet at vinde en medalje ved OL. Det var i 2012, hvor hun sammen med Juliana Felisberta besejrede Xue og Zhang fra Kina i tre sæt.

Kerri Walsh Jennings og April Ross (USA, kvinder)
Kerri Walsh Jennings er forsvarende olympisk mester fra 2012. Siden da har hun fået ny partner i April Ross. April Ross og Kerri Walsh stod faktisk overfor hinanden i finalen ved OL i London, da de endnu begge havde andre medspillere. Kerri Walsh og hendes makker trak det længste strå, men Ross fik selvfølgelig sølvmedaljen som trøst. Det skal blive interessant at se, om det amerikanske par kan bide skeer med de brasilianske hjemmebanefavoritter!

Sportsgrenen historisk ved OL

Volleyball har været på programmet ved De Olympiske Lege siden 1964. Her fik kvinderne og mændene på samme tid en turnering, som de kunne stille op i. Efter at være blevet aflyst ved OL i 1968, vendte turneringerne i volleyball tilbage i 1972, da flere demonstrationer mod afskaffelsen af volleyball blev søsat. Siden da er der blevet spille volleyball ved alle udgaver af OL, og antallet af deltagende hold og nationer er faktisk kun steget siden den spæde start i 1964. Nu deltager hele 12 nationer i turneringen. Især USA og Brasilien har været dominerende hos både kvinderne og mændene de seneste år. Ved OL i London i 2012 blev det til guld for både de brasilianske mænd og kvinder, hvilket giver et indblik i, at Brasilien er en stor volleyball-nation med stolte traditioner.

Odds på volleyball ved OL 2016*