18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Stangspring odds

De Olympiske Lege er spækket med discipliner, og en af de rigtig sjove er stangspring. Her skal atleten ved hjælp af en lang fleksibel stang forsøge at springe over en bestemt højde.

Her er nøgleordene kropskontrol og gymnastiske egenskaber, hvis man vil mestre disciplinen. I år er alle øjnene rettet mod det unge talent Armand Duplantis på 21 år, som i de seneste år har taget disciplinen med storm. Han satte ny verdensrekord i 2020 med et spring på 6,18 meter, og på trods af sin unge alder har han allerede vundet sølv ved VM og guld ved EM, og har førstepladser ved et hav af Diamond League stævner. Det bliver spændende at se om han kan leve op til de høje forventninger og vælte franske Renaud Lavillenie af tronen ved stangspring OL.

Glem ikke at tjekke andre olympiske discipliner dækket af SpilXperten for flere OL odds.

De olympiske lege mobile med glødende lejrild og brændende flammer

Vinder (mænd)

DeltagerVinderodds
Armand Duplantis1,15 – SPIL HER >>*
Chris Nielsen12,00 – SPIL HER >>*
Renaud Lavillenie14,00 – SPIL HER >>*
Ernest John Obiena17,00 – SPIL HER >>*
Piotr Lisek20,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 3. august 2021 kl. 10:32. Odds kan ændre sig.

Vinder (kvinder)

DeltagerVinderodds
Katie Nageotte2,25 – SPIL HER >>*
Anzhelika Sidorova2,75 – SPIL HER >>*
Katerina Stefanidi5,50 – SPIL HER >>*
Holly Bradshaw7,50 – SPIL HER >>*
Nikoleta Kiriakopoúlou26,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 5. august 2021 kl. 9:48. Odds kan ændre sig.

KLIK HER* og se flere odds på stangspringskonkurrencerne.

Odds på stangspring ved OL 2021

Hvis du har lyst til at spille på stangspring ved OL, så er bet365 den oplagte bookmaker at besøge. Bet365 har altid et kæmpe udvalg af spil og fordelagtige odds. Bet365 er uden tvivl den mest populære bookmaker, når det kommer til liveodds under OL. Er du typen, der har brug for lidt mere spænding, når du spiller, så er det bare med at få oprettet en konto hos bet365.

Sådan spiller du på stangspring OL hos bet365:

1. Gå til bet365.dk – klik her!*

2. Log ind og opret en konto

3. Sørg for minimum at have 1 krone stående på din spilkonto

4. Tryk på OL 2021 i venstre side af skærmen

5. Find stangspring i oversigten på spil

Spil på OL-stangspring hos bet365 – klik her!*

De største stjerner/favoritter

Her kan du læse om de største stjerner ved OL 2021 i stangspring:

Armand Duplantis

Den amerikanskfødte svensker Armand Duplantis på 21 år er en af de helt store nye stjerner indenfor atletik. Han har sprunget siden han var 4 år gammel, og satte allerede nye rekorder som 7-årig. Han er VM-sølvvinder og EM-guldvinder, og har vandt Diamond League i 2020 samt de europæiske indendørsmesterskaber i 2021. På trods af sin unge alder er han også indehaver af verdensrekorden både indendørs og udendørs, med spring på henholdsvis 6,18 meter og 6,15 meter. Alles øjne vil være rettet mod den unge herre, som repræsenterer Sverige ved stangspring OL.

Renaud Lavillenie (herre)

Den tidligere verdensrekord lød på 6,16 meter, og tilhørte 34-årige Renaud Lavillenie fra Frankrig, som er en sand legende indenfor stangspring. Han har i mange år domineret disciplinen, og vandt i 2012 guld ved OL og sølv ved OL i 2016. Derudover har han vundet udendørs-EM 3 gange og indendørs-EM 4 gange. Den eneste store mangel i karrieren er en VM-titel, som han ikke har vundet. Han har i stedet en sølvmedalje og fire bronzemedaljer fra VM. Han er en af de ældste deltagere i disciplinen i Tokyo, og han fik få uger før Legene en skade i anklen, men han bliver forhåbentligt klar til OL, så vi kan få en episk duel mellem legenden og det unge vidunderbarn.

Anzhelika Sidorova (kvinder)

30-årige Anzhelika Sidorova er en af de 10 udvalgte russiske atleter, som får lov til at være med ved OL i Tokyo, efter Rusland har fået begrænset antallet af deltagere som de må sende afsted til OL efter deres dopingskandale. Sidorova stiller op ved sit første OL, men hun er en erfaren kvinde med masser af succes i bagagen. Hun vandt udendørs-EM i 2014 og udendørs-EM i 2015 og 2019. I 2019 vandt hun desuden VM, så det er i den grad en kvinde der har haft succes i de seneste år. Hun kommer ind til stangspring OL som verdensranglistens nummer 1, og hun har også sæsonens andenhøjeste spring på 4,91 meter.

Sandi Morris (kvinder)

Amerikanske Sandi Morris var centimeter fra at vinde guld ved OL i Rio i 2016, hvor hun snittede barren på sit sidste spring, hvilket lige præcis var nok til at den faldt ned. Hun kunne dog sagtens rejse stolt hjem med en sølvmedalje i bagagen. Hun fik endda en slem skade i opvarmningen til OL dengang, så det er et imponerende resultat. Hun har også vundet guld ved indendørs-VM i 2018 og sølv to gange ved udendørs-VM i 2017 og 2019. I år har hun det fjerdehøjeste spring med 4,84 meter, og hun kommer ind til Legene som verdensranglistens nummer 3. Det bliver spændende at følge den ambitiøse amerikaner og alle de andre dygtige stangspringere i en disciplin, som ser ganske tæt ud.

Sportsgrenen historisk ved OL

Stangspring har været en disciplin ved De Olympiske Lege siden det første sommer-OL i 1896. Her var det dog kun mænd, der kunne deltage. Der skulle gå over 100 år før stangspring for kvinder kom på OL-programmet. Ved OL 2000 kunne kvinderne endelig dyste i disciplinen. Amerikanske William Hoyt var den første mandlige olympiske mester i stangspring. 104 år senere kunne Stacy Dragila prale af, at være den første kvindelige mester i stangspring. Hvis man kender til højdespring, så ved man næsten også, hvad stangspring går ud på. I stangspring er formålet det samme som i højdespring, men atleterne har i stedet en lang fleksibel stang som hjælpemiddel. Atleten tager et tillløb med stangen i hænderne, hvorefter stangen placeres i en isætningskasse, der ligger i jorden tæt på madrassen. Stangen bøjes, hvorefter den energi, der bliver overført til stangen, bruges som afsæt til at bringe springeren op over overlæggeren.

Rekorder

Verdensrekorder (Indendørs)

  • Armand Duplantis fra Sverige har verdensrekorden for mænd på 6,18 meter
  • Jennifer Suhr fra USA har har verdensrekorden for kvinder på 5,03 meter

Verdensrekorder (Udendørs)

  • Armand Duplantis fra Sverige har verdensrekorden for mænd på 6,15 meter
  • Yelena Isinbajeva fra Rusland har verdensrekorden for kvinder på 5,06 meter

Danmarksrekord

  • Piotr Buciarski har danmarksrekorden for mænd med 5,75 meter
  • Caroline Bonde Holm har danmarksrekorden for kvinder med 4,43 meter