18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Spydkast odds

Når OL-faklen tændes i august, skal vi være vidner til et hav af atletikdiscipliner. En af dem er spydkast, hvor nogle af verdens bedste atleter skal forsøge at kaste spyd så langt, de overhovedet kan. Både herrer og damer dyster i disciplinen. For herrernes vedkommende er der kæmpe forventninger til tyske Johannes Vetter, som har været helt fænomenal i denne sæson. Hans personlige rekord lyder på hele 97,76 meter, og han har desuden leveret syv kast alene i år på over 90 meter – OL i 2016 blev vundet af landsmanden Thomas Röhler med et kast på 91,50 meter. På damefronten ved spydkast OL er der store forventninger til den unge polak Maria Andrejczyk, som slog sin personlige rekord med at kast på 71,40 meter bare et par måneder før OL begynder.

Glem ikke at tjekke andre olympiske discipliner dækket af SpilXperten for flere OL odds.

De olympiske lege mobile med glødende lejrild og brændende flammer

Vinder af spydkast (Herrer)

DeltagerVinderodds
Johannes Vetter1,10 – SPIL HER >>*
Neeraj Chopra6,00 – SPIL HER >>*
Arshaad Nadeem13,00 – SPIL HER >>*
Jakub Vadlejch18,00 – SPIL HER >>*
Julian Weber18,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 6. august 2021 kl. 10:00. Odds kan ændre sig.

Vinder af spydkast (Kvinder)

DeltagerVinderodds
Maria Andrejczyk1,75 – SPIL HER >>*
Maggie Malone5,50 – SPIL HER >>*
Christin Hussong6,50 – SPIL HER >>*
Huihui Lyu7,50 – SPIL HER >>*
Shiying Liu14,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 6. august 2021 kl. 10:00. Odds kan ændre sig.

KLIK HER* og se flere odds på spydkast ved OL.

Odds på spydkast ved OL 2021

Hvis du har lyst til at spille på spydkast OL, så er bet365 den oplagte bookmaker at besøge. bet365 har altid et kæmpe udvalg af spil og fordelagtige odds. bet365 er uden tvivl den mest populære bookmaker, når det kommer til liveodds under OL. Er du typen, der har brug for lidt mere spænding, når du spiller, så er det bare med at få oprettet en konto hos Bet365.

Sådan spiller du på spydkast OL hos bet365

1. Gå til bet365.dk – klik her!*

2. Log ind og opret en konto

3. Sørg for minimum at have 1 krone stående på din spillekonto

4. Tryk på OL 2021 i venstre side af skærmen

5. Find spydkast i oversigten på spil

Spydkast
Foto: Bildbyrån

De største stjerner/favoritter

Her kan du læse om de største stjerner ved OL 2021 i spydkast:

Johannes Vetter

Tyskeren Johannes Vetter er stor favorit til at løbe med guldet, når de Olympiske Lege starter i slutningen af juli. Vetter kan på nuværende tidspunkt prale af at ligge nummer 2 på listen over de længste spydkast i historien med hele 97,76 meter. I 2021 har han kastet over 90 meter hele 7 gange, hvor det længste kast var på 96,29 meter. Ved sidste OL var 91,50 meter nok for landsmanden Thomas Röhler til at vinde guld, så der er store forventninger til at Vetter kan tage endnu en guldmedalje med hjem til Tyskland ved OL i Tokyo.

Anderson Peters

Den 23-årige Anderson Peters fra den lille caribiske østat Grenada er forsvarende verdensmester, og er kendt for at levere ved de store stævner. Hans personlige rekord lyder på 87,31, hvilket altså er mere end 10 meter kortere end Johannes Vetters rekord. Det bliver spændende at se om Peters igen har is i maven ved et stort stævne, og om han kan give Vetter en udfordring ved spydkast OL i 2021.

Maria Andrejczyk

25-årige Maria Andrejczyk fra Polen er en af de yngste kvinder i favoritfeltet. Hun står noteret for sæsonens længste kast, da hun ved et stævne i maj kastede 71,40 meter, hvilket også er hendes nye personlige rekord. Det er samtidig historiens tredjelængste kast for kvinder, og bare 78 centimeter kortere end det længste kast.

Barbora Spotakova

39-årige Barbora Spotakove er dronningen af spydkast. Hun er dobbelt OL-mester og tredobbelt verdensmester. Hun er desuden indehaver af kvindernes verdensrekord, som lyder på 72,28 meter. Hun vandt bronze ved det seneste OL i Rio i 2016. OL i Tokyo bliver formentligt hendes sidste store stævne, så der er ingen tvivl om at hun vil gøre sit bedste for at slutte karrieren af med manér.

Historien om spydkast ved OL

Sammen med kuglestød, diskoskast og hammerkast blev spydkast en del af De Olympiske Lege i 1908, hvor de første mandlige atletler kunne deltage i kastedisciplinen. 24 år efter i 1932 kunne kvinderne også deltage i disciplinen. Spydkast stammer helt tilbage fra det antikke Grækenland, hvor man dengang brugte spyd lavet i træ. Her var spidsen lavet i metal, som skulle give spyddet mere vægt foran og dermed forøge kastedistancen. Spydkast var også en del af den antikke femkamp, men i dag fungerer det som en selvstændig disciplin for mænd og kvinder. I dag vejer mændenes spyd 800 gram, hvorimod kvindernes vejer 600 gram. Reglerne for spydkast er blevet ændret en del gange af sikkerhedsmæssige årsager. Første gang det skete var i 1966, hvor spanske Felix Erausquin udførte en speciel rotationsteknik, der resulterede i et kast på over 100 meter. I dag er verdensrekorden på 98,48 meter og tilhører tjekkiske Jan Zelezny, som har haft rekorden i 25 år. På kvindernes side er verdensrekorden som sagt på 72,28 meter, sat af Barbora Spotakova i 2008.