18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sportsgrene ved Vinter OL

De Olympiske Lege består som altid af en lang række forskellige sportsgrene. Der skal dystes i alt fra skihop til langrend og skiskydning. Det kan være en smule vanskeligt at holde hoved og hale i samtlige sportsgrene, der skal konkurreres i, og derfor har vi lavet en oversigt med sportsgrenene ved OL 2022.

Odds på OL

*Reklamelink

Vinter OL sportsgrene

Hvilke Vinter OL sportsgrene er der? Og hvad med Vinter OL sportsgrene 2022, er det de samme som altid? Svaret på det sidste spørgsmål er delvist ja. Overordnet set vil man se de samme discipliner men i forhold til konkurrence inden for de forskellige discipliner er der faktisk nyheder. Lad os se på sagerne.


Oversigt: Vigtigste sportsgrene ved De Olympiske Lege i Bejing

Der er noget for enhver smag, når Vinter OL skydes i gang d. 4. februar. Se hvilke sportsgrene du skal følge med i under De Olympiske Lege 2022 i Bejing.

Ishockey

Her bliver det blandt ol sportsgrenene spændende at være dansker. Der er 12 lande med, 8 af hvilke har kvalificeret sig gennem IIHF World Ranking, værtslandet og 3 gennem kvalificerende turneringer. Både de danske mænd og kvinder er kvalificeret og er klar til at sende de andre hold på glatis. Kan danskerne snyde favoritterne?

Læs mere om OL i Ishockey – klik her!


Curling

Curling har en særlig plads i danskernes hjerte, og vi kan endda se lidt af, hvordan sporten har smittet af på kulturen gennem fx. begreber som “curlingbørn” og “curlingforældre”. Mange af os husker nok Danmarks flotte andenplads i Nagano som en af de større i danske bedrifer i Vinter OL sport. Danmark er også kvalificeret i år. Spørgsmålet er, om de kan pynte på resultatet fra Nagano?

Læs mere om curling ved Vinter OL – klik her!


Langrend

Her er vores norske og svenske naboer rigtig stærke. Spørgsmålet er om de kan fortsætte deres medaljehøsten i år, eller om der går grus (ja eller sne) i maskineriet. Der skal dystes i flere discpliner – skiathlon, klassisk 10 km, 15 km 4 x 5 stafet, sprint og fristil (massestart). Bliver det storfavoritten Johannes Høsflot Klæbo, der allerede har høstet rigeligt med medaljer, der løber med guldet? Eller kommer der måske en russisk overraskelse fra Alexander Bushunov, der vandt VM foran netop føromtalte Høsflot Klæbo?

Læs mere om langrend ved Vinter OL – klik her!


Skihop

Højt at flyve, lang at falde – både bogstaveligt og figurativ – for hvem vil ikke gerne hive det længste strå i denne meget feterede blandt vinter OL sportstgrene. Konkurrencen ser dog ikke helt ud som den plejer, når vi kigger på Vinter OL sportsgrene 2022, fordi der i år er et mixed event, altså et med både mænd og kvinder. Men derudoverer der naturligvis normal bakke og lang bakke.

Hvem tager guldet? Favoritten Kobayashi, førsteudforderen Geiger eller kommer der en overraskelse fra Granerud?

Læs mere om skihop ved Vinter OL – klik her!


Skiskydning

Skiskydning er endnu en populær Vinter OL sport. Ligesom med langrend er der også en række underdiscipliner, faktisk hele otte. Der skal dystes i 4 x 6 km stafet, individuel, sprint, forfølgelsesløb og så massestart. Og ligesom i langrend er nordmændende også storfavoritter her. Er der nogen, der kan slå ​​Thingnes Bø og Sturla Holm Lægreid?  

Læs mere om skiskydning ved Vinter OL – klik her!


Snowboard

OL i snowboard er en stor begivenhed med 238 deltagere, og der er lige så mange kvinder som mænd med. Der skal dystes i en række forskellige ting: slopestyle, slalom, halfpipe, crossm og big air. Der er med andre ord rig mulighed for at blive bjergtaget. Ligesom der er blevet introduceret en ny delkonkurrence i skihop, er der også blevet introduceret én i snowboarding: nemlig Mixed team snowboard, altså en konkurrence med både mænd og kvinder.

Læs mere om snowboard ved Vinter OL – klik her!


Speedskating

Fartdjævel? Så er speed skating måske sagen. Speed skating er en anden stor begivenhed til OL med 166 deltagere. Deltagerne skal kæmpe mod hinanden på 500 m, 1000 m, 1500 m, 3000 m, 5000 m og 10.000 m. Et hold, der er særlig store håb til, er det amerikanske, som amerikanerne håber på kan hive det samme antal medaljer hjem eller flere end man gjorde tilbage i 2006. Det amerikanske hold har mange løbere, der ligger højt placeret på verdensranglisten.

Læs mere om speedskating ved Vinter OL – klik her!


Alpint Skiløb

Måske den mest basale og den mest karakteriske begivenhed overhovedet til et hvilket som helst vinter OL, inklusiv Vinter OL 2022. Der er hele 306 pladser i alpint skiløb og der er flere forskellige begivenheder. Der er styrtløb, slalom, Super-G, kombineret og så er der et holdløb.

Nogle af de navne, det bliver spændende at holde øje med hos kvinderne er Mikaela Shiffrin, der allerede har vundet OL guld to gange. Derudover er der den tidligere Super-G vinder Ester Ledecká. Hos mændende bliver det spændende at se, hvem der skal overtage kronen fra den pensionerede østriger Marcel Hirscher. Bliver det en af de to franskmænd Mathieu Faivre og Alexis Pinturault?

Læs mere om alpint skiløb ved Vinter OL – klik her!Find spiltips til OL 2021 her.

Odds på OL

*Reklamelink

Andre sider om Vinter OL