18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Odds på snowboard

Der bliver en masse fed snowboard-action under vinter-OL i Pyeongchang. De første snowboardere skal i aktion den 10. februar, og der er i alt ti forskellige snowboard-events i Pheonix Snow Park under vinterlegene. Du finder her en gennemgang af, hvor du skal oddse på snowboard under vinter-OL, hvilke discipliner der er, og et program for konkurrencerne. Historisk set har USA klaret det bedst ved snowboardkonkurrencerne ved vinter-OL. Amerikanerne har i alt vundet 24 medaljer, hvilket er dobbelt så mange som den næstmest vindende nation har lykkes med at hjemtage i snowboard. Bliver det endnu en amerikansk snowboard-triumf i 2018, eller er der andre nationer, der kommer til at udfordre amerikanernes trone ved skrabe mange snowboardmedaljer sammen i Sydkorea?

Der bliver masser af fart, tricks og luft under boardene i Pyeongchang, når verdens bedste snowboardere sætter hinanden stævne ved vinter-OL.

Hvem vinder herrernes halfpipe?
Shaun White: 3,00 – SPIL HER >>*
Ayumu Hirano: 4,00 – SPIL HER >>*
Yuto Totsuka: 4,50 – SPIL HER >>*
Scotty James: 4,50 – SPIL HER >>*

Hvem vinder herrernes slopestyle?
Marcus Kleveland: 5,00 – SPIL HER >>*
Max Parrot: 5,50 – SPIL HER >>*
Mark McMorris: 6,50 – SPIL HER >>*
Hiroaki Kunitake: 7,00 – SPIL HER >>*

Hvem vinder herrernes snowboard cross?
Pierre Vaultier: 4,00 – SPIL HER >>*
Alex Pullin: 4,75 – SPIL HER >>*
Alessandro Hammerle: 5,50 – SPIL HER >>*
Omar Visintin: 6,00 – SPIL HER >>*

Hvem vinder herrernes big air?
Max Parrot: 3,00 – SPIL HER >>*
Marcus Kleveland: 4,50 – SPIL HER >>*
Mark McMorris: 7,00 – SPIL HER >>*
Mons Røisland: 7,00 – SPIL HER >>*

Hvem vinder herrernes storslalom?
Nevin Galmarini: 5,00 – SPIL HER >>*
Alexander Payer: 6,00 – SPIL HER >>*
Andrey Sobolev: 6,00 – SPIL HER >>*
Roland Fischnaller: 6,50 – SPIL HER >>*

Hvem vinder kvindernes halfpipe?
Chloe Kim: 1,60 – SPIL HER >>*
Kelly Clark: 6,50 – SPIL HER >>*
Queralt Castellet: 8,00 – SPIL HER >>*
Maddie Mastro: 8,00 – SPIL HER >>*

Hvem vinder kvindernes slopestyle?
Julia Marino: 4,00 – SPIL HER >>*
Jamie Anderson: 4,00 – SPIL HER >>*
Enni Rukajarvi: 5,00 – SPIL HER >>*
Reira Iwabuchi: 7,00 – SPIL HER >>*

Hvem vinder kvindernes snowboard cross?
Chloe Trespeuch: 5,00 – SPIL HER >>*
Michela Moioli: 5,00 – SPIL HER >>*
Charlotte Bankes: 5,50 – SPIL HER >>*
Lindsey Jacobellis: 6,00 – SPIL HER >>*

Hvem vinder kvindernes big air?
Anna Gasser: 2,75 – SPIL HER >>*
Julia Marino: 4,75 – SPIL HER >>*
Reira Iwabuchi: 5,25 – SPIL HER >>*
Jamie Anderson: 5,75 – SPIL HER >>*

Hvem vinder kvindernes storslalom?
Ester Ledecka: 1,65 – SPIL HER >>*
Julia Dujmovits: 7,00 – SPIL HER >>*
Ramona Theresia Hofmeister: 10,00 – SPIL HER >>*
Ina Meschik: 10,00 – SPIL HER >>*

Find flere odds og spilmuligheder hos NordicBet.

Odds ved udgivelsestidspunktet, odds kan ændre sig.

Spil på snowboard-konkurrencerne hos NordicBet

Det er hos NordicBet, at du vil kunne finde odds på snowboard ved vinter-OL. Bookmakeren har været hurtig til at sætte odds på rigtig mange af disciplinerne, og i takt med at vinterlegene i Sydkorea nærmer sig, vil der bliver åbnet for endnu flere spilmuligheder, og du vil kunne spille på vindere, placeringer og flere head-to-head-varianter.

1. Gå til NordicBet.dk – KLIK HER! *

2. Opret konto / log ind.

3. Tryk på “Sportsbook” på den øverste menulinje

4. Under oddsoversigten finder du ”OL” og trykker her.

5. Herefter vil du kunne finde ”Snowboard” og alle de andre spilmuligheder, der er tilgængelige.

Shaun White-show i halfpipe i vente ved vinter-OL?

USA er en rigtig stærk nation i halfpipe. Tilbage ved vinter-OL 2002, forud for Shaun White-æraen, var hele medaljeskamlen hos herrerne optaget af amerikanere. De to efterfølgende vinterlege var der ”kun” to amerikanere på medaljeskamlen, hvor Shaun White selvfølgelig var i centrum med en guldmedalje om halsen. Sidste år var helt uden amerikanere på skamlen, hvilket ikke er sket i en olympisk halfpipe-konkurrence før – hverken hos herrerne eller kvinderne. Hos kvinderne er det også amerikanerne, der normalt sidder på halfpipe-tronen. Over de seneste fem vinterlege, hvor der har været konkurreret i halfpipe, har USA vundet i alt 16 medaljer – 8 hos både kvinderne og herrerne.

Hos herrerne er det Shaun White, der ses som den helt store favorit til at løbe med guldet. Efter hans enestående gennemløb i kvalifikationen, der sikrede ham en perfekt score på 100, kan man dog heller ikke se, hvem der skulle kunne stå i vejen for en medalje af guld til den amerikanske snowboardstjerne, hvis han ikke kikser på alle gennemløb.

Kvindernes halfpipekonkurrence ligner en duel mellem Chloe Kim og Kelly Clark. Hvis det ikke bliver til en guldmedalje til én af dem (og dermed USA), vil det være en stor overraskelse.

De fem snowboard-discipliner ved OL

Snowboarding bliver en større og større del af vinterlegene, og der bliver for hvert nyt vinter-OL tilføjet nye discipliner til programmet. Der skal ved OL i Pyeongchang konkurreres i fem forskellige snowboarddiscipliner. Der er én ny disciplin med i år; big air – og denne konkurrence vil tage dig op i de højere luftlag, hvor der skal laves mange lækre tricks efterfulgt at forhåbentlig perfekte landinger.

Storslalom
Storslalom har sammen med half-pipe været den længst eksisterende snowboard-disciplin ved vinterlegene. Det er en snowboard-disciplin af den gamle skole, som er vildt underholdende og spændende, når to snowboarderne suser ned ad bakken head-to-head, og det handler om at nå målstregen først. Det er sjette gang, at der skal køres slalom på snowboard ved et OL. Vic Wild blev i 2014 den første russer til at vinde en OL-guldmedalje i snowboard-storslalom, hvilket han også præsterede at gøre i almindelig slalom ved de samme vinterlege, da der i 2014 også var denne disciplin på programmet.

Halfpipe
Siden 1998 i Nakano har vinter-OL været med halfpipe på programmet. Her får vi med garanti gensyn med den dobbelte amerikanske OL-vinder Shaun White, der er den største stjerne i sporten og den mest vindende halfpipe-boarder nogensinde. White var kæmpe favorit til at tage sin tredje OL-guldmedalje på stribe ved OL i Sochi for fire år siden, men der fejlede han stort på vej gennem det halve rør og kom således ikke engang på medaljeskamlen. Ventetiden er snart ovre for White, der dog skal igennem anden kvalifikationsrunde i januar for at sikre sig en plads på det amerikanske OL-hold. Der er ingen tvivl om, at White kan ryste 2014-skuffelsen af sig, hvis han præsterer som bedst i Sydkorea. Motivationen er i hvert fald stor for sportens mægtigste stjerne.

Snowboard cross
Et kapløb på snowboards i form af snowboard cross skal vi nu opleve for fjerde gang ved et vinter-OL. Ved sidste OL skulle der findes en ny olympisk cross-mester, efter at Seth Wescott havde strøget til tops i både 2006 og 2010. På lidt under 80 sekunder i finalen blev det afgjort, at Pierre Vaultier var den nye OL-vinder. Han holdt fronten foran sine fem medfinalister fra start til slut. Hos kvinderne blev det Eva Samková, der vandt den første olympiske snowboardmedalje for Tjekkiet nogensinde – og så var den ovenikøbet af guld.

Slopestyle
Slopestyle kom på det olympiske program for første gang i Sochi i 2014, og det var en stor succes, hvor den spektakulære freestyle disciplin fik mange nye fans. Slopestyle er den nok mest populære disciplin ved Winter X-games, og det er den også på vej til at blive inden for snowboarding ved OL. Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med sporten, så er du gået glip af noget, men kan i den grad glæde dig til vinter-OL i Sydkorea, hvor du kan få lov at se modige og vilde snowboardere folde hele arsenalet af tricks ud på banen, der typisk er udgjort af en rail-sektion med små gelændere og en kicker-sektion, der består af tre ramper, hvor den sidste er den største. På denne har rideren så mulighed for at lave det vildest mulige trick, så de seks dommere får anledning til at kreditere med en høj pointscore, som er det, konkurrencen afgøres ud fra.
Skandinavien er især på mændenes side stærkt repræsenteret i slopestyle-verdenstoppen med tre nordmænd og en svensker blandt de syv bedste på verdensranglisten. Hos kvinderne er det store skandinaviske håb Silje Norendal.

Big air
Det bliver debut for en big air-konkurrencen ved vinterlegene, når snowboarderne skal konkurrere i denne ekstreme udgave slopestyle, som jo fandt vej til vinter-OL for første gang i Sochi i 2014. I big air går det først ned ad en lang bakke, inden en rampe fører snowboarderen op i luften, hvor der skal udføres tricks til det, alle håber kan blive den store guldmedalje. Hvis det skal kunne blive til det, skal landingen også sidde lige i skabet, når snowboarderen rammer den sneklædte jord igen. Glæd dig til at se de lækre tricks som eksempelvis frontside 1080, backside 1440 og double corks, når der blændes op for big air ved et vinter-OL.

Programmet for snowboard ved vinter-OL 2018

Tidspunkterne er angivet i dansk tid.

Lørdag den 10. februar 2018, kl. 02:00: Herrernes slopestyle kvalifikation

Søndag den 11. februar 2018, kl. 02:00: Herrernes slopestyle – finale

Søndag den 11. februar 2018, kl. 05:30: Kvindernes slopestyle kvalifikation

Mandag den 12. februar 2018, kl. 02:00: Kvindernes slopestyle – finale

Mandag den 12. februar 2018, kl. 05:30: Kvindernes halfpipe – kvalifikation

Tirsdag den 13. februar 2018, kl. 02:00: Kvindernes halfpipe – finale

Tirsdag den 13. februar 2018, kl. 05:00: Herrernes halfpipe – kvalifikation

Onsdag den 14. februar 2018, kl. 02:30: Herrernes halfpipe – finale

Torsdag den 15. februar 2018, kl. 03:00: Herrernes snowboard cross – seeding runde

Torsdag den 15. februar 2018, kl. 05:30: Herrernes snowboard cross – finale

Fredag den 16. februar 2018, kl. 02:00: Kvindernes snowboard cross – seeding runde

Fredag den 16. februar 2018, kl. 04:15: Kvindernes snowboard cross – finale

Mandag den 19. februar 2018, kl. 01:30: Kvindernes big air – kvalifikation

Onsdag den 21. februar 2018, kl. 01:30: Herrernes big air – kvalifikation

Torsdag den 22. februar 2018, kl. 04:00: Kvindernes og mændenes storslalom – kvalifikation

Fredag den 23. februar 2018, kl. 01:30: Kvindernes big air – finale

Lørdag den 24. februar 2018, kl. 02:00: Herrernes big air – finale

Lørdag den 24. februar 2018, kl. 04:00: Kvindernes og herrernes storslalom – finaler

Andre sportsgrene til Vinter OL