18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Skydning Odds

OL 2016

Skydning har været på programmet ved OL siden arrangementets spæde begyndelse i 1896. I dag skal der i alt dystes i 15 forskellige discipliner i løbet af De Olympiske Lege. I Danmark skal vi sætte vores lid til Torben Grimmel, hvis vi skal have forhåbninger om medaljer i skydning til OL. Grimmel deltager i 50 meter riffel, liggende, og den danske skytte har vist rigtig god form hidtil i sæsonen, så der kunne meget vel ligge en medalje og vente, hvis han formår at holde formen ved lige. De forskellige discipliner inden for skydning afholdes fra d. 6. august til og med d. 14. august. Vi bringer her en optakt til skydning ved OL, hvor du kan læse om de største discipliner, stjernerne og ikke mindst det danske islæt.

Odds på skydning ved OL*

Odds på skydning ved OL 2016

Som med alle andre sportsgrene ved OL i Rio, har Bet365 også odds på skydning. Har du en plan om at spille på danske Torben Grimmel eller en af de andre deltagere i de forskellige konkurrencer inden for skydning, så har du altså muligheden for det, hvis du opretter en konto hos Bet365.

Bet365 er den bedste bookmaker til disciplinerne i skydning, og de giver dig som ny spiller en velkomstbonus på 100 % op til 1.000 kroner. Indbetaler du eksempelvis 250 kroner, modtager du 250 kroner i bonus og har 500 kroner at oddse for på eksempelvis skydning.

Sådan spiller du på skydning hos Bet365
Herunder finder du en guide til at spille på skydning ved OL 2016:

1. Gå til Bet365.dk – klik her!*

2. Log ind eller opret konto

3. Sørg for minimum at have 1 krone stående på din spillekonto

4. Tryk på OL 2016 i venstre side af skærmen

5. Find skydning i oversigten og spil på, hvad du vil

Spil på Torben Grimmel hos Bet365 – klik her!*

Discipliner

Der er i alt 15 discipliner inden for skydning ved OL 2016. Vi giver her et kort overblik over de mest prominente af slagsen:

50 meter riffel, liggende (mænd)
I denne disciplin har hver skytte 60 skud, som skal affyres inden for 75 minutter. Deltagerne får point alt efter, hvor på skiven de rammer. Danske Torben Grimmel har via sine flotte resultater i World Cuppen i Bangkok i år sikret sig en billet til OL, og danskeren har gode muligheder for at lave et flot resultat og muligvis skaffe medaljer til det danske OL-hold. Der skydes med en riffel i denne disciplin.

50 meter riffel, tre positioner (mænd og kvinder)
Her dyster deltagerne i tre forskellige positurer. Der skal skydes 40 skud i hver af de tre positurer, der består af at skyde, mens der siddes på knæ, liggende og stående. Der er i alt afsat 2 timer og 45 minutter for hver deltager til at klare de tre udfordringer og score så mange point som muligt. Der skydes med en riffel.

10 meter luftpistol (mænd og kvinder)
I denne disciplin skal hver deltager skyde efter en pointskive, der er placeret 10 meter væk. Mændenes konkurrence består af 60 skud, der skal affyres inden for 75 minutter, mens kvindernes konkurrence består af 40 skud, der skal affyres inden for 50 minutter. Der skydes med en luftpistol.

Trap (mænd og kvinder)
Her skydes der efter mål, der er i bevægelse. Tilbage i starten af 1900-tallet skød man i denne disciplin efter levende mål – duer. I dag har man maskiner, der sender lerfigurer af sted i stedet for. Deltagerne i konkurrencen skal skyde efter de bevægelige mål og får point alt efter, hvor mange de rammer. Der skydes med en shotgun i denne disciplin.

Favoritter/stjerner ved OL 2016

Flere af de stærkeste navne inden for skydning stiller op i de forskellige discipliner i skydning ved OL i Rio. Her får du et overblik over de allerstørste stjerner:

Jongoh Jin
Den 36-årige koreaner har været en dominerende faktor inden for skydning ved de sidste tre udgaver af De Olympiske Lege. Ved OL i London i 2012 vandt han guld i 10 meter luftpistol, mens det i 2008 i Beijing blev til en sølvmedalje i samme disciplin. I 2008 vandt han ligeledes guld i 50 meter pistol.

Niccolo Campriani
Italienske Campriani viste i 2012, at han er en del af verdenstoppen i skydning. Han vandt sølv i 10 meter luftriffel og guld i 50 meter riffel, 3 positioner, hvilket taler sit tydelige sprog om hans kvaliteter.

Sergei Martynov
Rutinerede Sergei Martynov fra Hviderusland stiller endnu en gang op til OL, hvilket bliver hans syvende af slagsen. Han har blandt andet vundet tre medaljer ved OL i sin karriere: Bronze i 50 meter riffel, liggende i både 2000 og 2004 og en guldmedalje i samme disciplin i 2012.

Jasna Sekaric
Jasna Sekaric deltog for første gang ved OL i 1988 og har siden da været en del af det store OL-cirkus hver gang. Den serbiske darling har vundet ikke mindre end fem medaljer ved OL i sin karriere. Fire af medaljerne er kommet i hus i 10 meter luftpistol-disciplinen, hvor det er blevet til tre sølvmedaljer og en enkelt guldmedalje.

Danskerne

Der er hele tre danskere dansker, der har kvalificeret til OL i en af de 15 discipliner inden for skydning. Du får en kort gennemgang af de tre danske islæt:

Torben Grimmel
Rutinerede Torben Grimmel kvalificerede sig til OL via sin sejr i World Cuppen i Bangkok tidligere på året. Han skal deltage i 50 meter riffel, liggende, hvor han har fine muligheder for at blande sig i topstriden. Det er femte gang, at Grimmel deltager i sommer-OL. Hans bedste resultat hidtil er en sølvmedalje, som han skød sig til i Sydney i 2000. Den danske skytte har vist formidabel form i optakten til OL, og det skal derfor blive yderst spændende at følge hans færd i Brasilien.

Stine Nielsen
Stine Nielsen deltog for første gang ved OL i London i 2012 i en alder af blot 21 år. De ekstra fire år har helt sikkert gavnet det danske talent, men der er dog ikke voldsomme forventninger til en topplacering. Stine Nielsen fik for alvor sit gennembrud på den store scene, da hun i 2010 blev juniorverdensmester i 10 meter luftriffel. På seniorplan er det blandt andet blevet til en sølvmedalje i ved World Cuppen i 2011.

Jesper Hansen
De fleste eksperter peger på Jesper Hansen, når de skal udpege den danske skytte, som har de bedste medaljechancer ved OL. Han stiller op i disciplinen skeet, hvor der skydes efter bevægelige mål. Jesper Hansen har aldrig deltaget i OL før, men blev til gengæld verdensmester tilbage i 2013.

Sportsgrenen

Som tidligere nævnt har skydesporten haft sin plads ved OL siden 1896, hvor det moderne sommer-OL for første gang blev afholdt. Her skød man efter levende mål i form af duer, hvilket dog blev ændret hurtigt. I dag skyder man i stedet efter mål, der i høj grad minder om frisbee’s, som er lavet af ler. Antallet af discipliner er vokset drastisk siden starten af 1900-tallet, hvor der blot var tale om to discipliner. I dag eksisterer der hele 15 discipliner ved OL i skydning.

Odds på skydning ved OL*