18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Skydning odds

Skydning har været på programmet ved OL siden arrangementets spæde begyndelse i 1896. I dag skal der i alt dystes i 10 forskellige discipliner i løbet af De Olympiske Lege. I Danmark skal vi sætte vores lid til Jesper Hansen eller en af de tre nye olympiske deltagere, som er med i år. Hansen repræsenterer Danmark i skeetskydning, hvor han er tidligere verdensmester og to gange har deltaget ved OL. Han er i den grad i spil til en podieplads i Tokyo. De forskellige discipliner indenfor skydning afholdes fra d. 24. juli til og med d. 2. August. Vi bringer her en optakt til skydning ved OL, hvor du kan læse om de største discipliner, stjernerne og ikke mindst det danske islæt.

Glem ikke at tjekke andre olympiske discipliner dækket af SpilXperten for flere OL odds.

De olympiske lege mobile med glødende lejrild og brændende flammer

Odds på skydning ved OL 2021

Som med alle andre sportsgrene ved OL i Tokyo, har bet365 også odds på skydning. Har du en plan om at spille på danske Jesper Hansen eller en af de andre deltagere i de forskellige konkurrencer inden for skydning, så har du altså muligheden for det, hvis du opretter en konto hos bet365.

Sådan spiller du på skydning hos bet365

Herunder finder du en guide til at spille på skydning ved OL 2021:

1. Gå til bet365.dk – klik her!*

2. Log ind eller opret konto

3. Sørg for minimum at have 1 krone stående på din spillekonto

4. Tryk på OL 2020 i venstre side af skærmen

5. Find skydning i oversigten og spil på, hvad du vil

Discipliner

Der er i alt 10 discipliner inden for skydning ved OL 2020. Vi giver her et kort overblik over de mest prominente af slagsen:

50 meter riffel, liggende (mænd)

I denne disciplin har hver skytte 60 skud, som skal affyres inden for 75 minutter. Deltagerne får point alt efter, hvor på skiven de rammer. Danske Steffen Olsen deltager i år ved OL i denne disciplin efter nogle flotte resultater de seneste år, herunder VM-guld, samt bronze og sølv ved World Cup. Der skydes med en riffel i denne disciplin.

50 meter riffel, tre positioner (mænd og kvinder)

Her dyster deltagerne i tre forskellige positurer. Der skal skydes 40 skud i hver af de tre positurer, der består af at skyde, mens der siddes på knæ, liggende og stående. Der er i alt afsat 2 timer og 45 minutter for hver deltager til at klare de tre udfordringer og score så mange point som muligt. Der skydes med en riffel.

10 meter luftpistol (mænd og kvinder)

I denne disciplin skal hver deltager skyde efter en pointskive, der er placeret 10 meter væk. Mændenes konkurrence består af 60 skud, der skal affyres inden for 75 minutter, mens kvindernes konkurrence består af 40 skud, der skal affyres inden for 50 minutter. Der skydes med en luftpistol.

Skeet (mænd og kvinder)

I skeetskydning står skytten mellem to kastemaskiner, som skyder en serie af 25 lerduer afsted i forskellige højder i en specifik rækkefølge. Nogle sendes afsted enkeltvis, mens andre sendes parvist afsted. Deltagerne skal skyde efter de bevægelige mål, og får point alt efter, hvor mange de rammer. Der skydes med et shotgun i denne disciplin. Jesper Hansen stiller op i denne disciplin, hvor han er et af Danmarks medaljehåb.

Skydning
Foto: Bildbyrån

Favoritter/stjerner ved OL 2021

Flere af de stærkeste navne inden for skydning stiller op i de forskellige discipliner i skydning ved OL i Tokyo. Her får du et overblik over de allerstørste stjerner:

Vincent Hancock

32-årige Vincent Hancock fra USA har været på toppen af international skeetskydning i mange år. Han vandt OL i skeetskydning to gange i træk i 2008 og 2012, men formåede i 2016 ikke at gå videre til finalen med en skuffende 15. plads i kvalifikationen. Han har dog taget revanche ved at vinde VM to gange i træk i 2018 og 2019, og kommer dermed ind til OL i 2021 som den største favorit til at vinde mændenes skeetskydning. Vi håber selvfølgelig at Jesper Hansen vinder guldet i stedet for Hancock.

Jin Jong-Oh

Den 41-årige koreaner har været en dominerende faktor inden for skydning ved de sidste fire udgaver af De Olympiske Lege. Han har vundet OL-guld tre gange i træk i 50 meter pistol, nemlig i 2008, 2012 og 2016. Desuden vandt han guld i 10 meter luftpistol ved OL i London i 2012. Han er den mest vindende individuelle skytte ved OL, og den eneste der har vundet tre guldmedaljer i træk i samme disciplin indenfor skydning.

Nino Salukvadze

En af de store historier ved OL i Tokyo bliver deltagelsen af Georgiens Nino Salukvadze i kvindernes 10 meter og 25 meter pistol. Hun er 52 år og kommer til at slå alle rekorder, da hun deltager i sit niende OL i træk. Hun har nemlig kvalificeret sig til samtlige Olympiske Lege siden 1988, hvor hun iøvrigt vandt både guld og sølv. Hun bliver dermed den første kvinde til at deltage i ni Olympiske Lege, og selvom hun ikke har vundet en OL-medalje siden 2008, bliver det alligevel en af de helt store historier ved det kommende OL. Hun har en flot karriere bag sig med hele 24 medaljer ved store turneringer, og kan velsagtens kaldes en sand “superwoman”.

Peni Istvan

Den unge 24-årige skytte Peni Istvan fra Ungarn stiller op ved OL for anden gang. Ved sit første OL blev det ikke til den store succes, da han ikke formåede at kvalificere sig til finalen i de to discipliner, hvor han stillede op. Han har dog gennemgået en stor udvikling siden da, og har vundet World Cup tre gange i træk i 2017, 2018 og 2019 i 50 meter riffel, tre positioner. Han har i alt vundet 11 guldmedaljer, 11 sølvmedaljer og 13 bronzemedaljer ved store turneringer i sin korte karriere. Han kommer ind som verdensranglistens nummer 1 i både 50 meter riffel, tre positioner og 10 meter luftgevær, og er et af Ungarns store medaljehåb i Tokyo.

Danskerne

Der er hele fire danskere, som har kvalificeret sig til OL i en af de 10 discipliner inden for skydning. Du får en kort gennemgang af de fire danske islæt:

Jesper Hansen

De fleste eksperter peger på Jesper Hansen, når de skal udpege den danske skytte, som har de bedste medaljechancer ved OL. Han stiller op i disciplinen skeet, hvor der skydes efter bevægelige mål. Han blev verdensmester tilbage i 2013, og har deltaget ved OL to gange tidligere. I London blev han ramt af en masse uheld og endte som nummer 26, men ved OL i Rio i 2016 forbedrede han det resultat med en flot femteplads. Han anses af bookmakerne som en af favoritterne til at få en plads på podiet ved OL i Tokyo i 2021. Han har været på en intens træningslejr i Australien for at forberede sig på skydning i hvad der forventes at blive 40 grader i Tokyo, så forhåbentligt har han fået den helt optimale optakt til en af karrierens største stævner.

Anna Skade Nielsen

Den unge skytte Anna Skade Nielsen fra Nordfyn stiller i en alder af 23 år op ved hendes første Olympiske Lege. Hun stiller op i riffel 10 meter og riffel 10 meter mixed team sammen med Steffen Olsen. Hendes bedste resultater inkluderer en femteplads ved EM 10m i 2019 og guld ved World Cup for hold i 2021. Hun er måske ikke Danmarks største medaljehåb, men man skal ikke afskrive det unge talent fra et godt resultat.

Rikke Mæng Ibsen

30-årige Rikke Mæng Ibsen deltager ligeledes i hendes første Olympiske Lege. Hun stiller op i disciplinerne riffel 10 meter og riffel 50 meter 3×40. Hun har tidligere vundet VM- og EM-sølv for hold i 2018 og guld ved World Cup for hold i 2021.

Steffen Olsen

38-årige Steffen Olsen er en af de ældste danske deltagere ved OL i Tokyo. Han stiller op i riffel 50 meter 3×40 og riffel 10 meter sammen med Anna Skade Nielsen. Han har vundet VM-guld i 2018, sølv ved World Cup i 2018 og bronze ved World Cup i 2021. Han er bestemt ikke uden chancer for at skabe et godt resultat ved OL 2021 i Tokyo.

Sportsgrenen

Som tidligere nævnt har skydesporten haft sin plads ved OL siden 1896, hvor det moderne sommer-OL for første gang blev afholdt. Her skød man efter levende mål i form af duer, hvilket dog blev ændret hurtigt. I dag skyder man i stedet efter mål, der i høj grad minder om frisbee’s, som er lavet af ler. Antallet af discipliner er vokset drastisk siden starten af 1900-tallet, hvor der blot var tale om to discipliner. I dag eksisterer der hele 10 discipliner ved OL i skydning.