18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Odds på skiskydning

Mange er vilde med at følge skiskydning odds. Der er tale om en af de mest krævende discipliner ved Vinter OL, som i denne omgang løber af stablen i Beijing mellem den 4. og 20. februar 2022. Når du ser skiskydning TV i dag, overværer du en kombination af præcisionsskydning og langrend. Derfor er der altså tale om sportsudøvere med flere talenter, som deltager i de forskellige events i løbet af legene. Nedenfor kan du se det kommende skiskydning TV program, favoritterne til at vinde skiskydning OL 2022, den potentielle danske deltagelse og meget mere. Glem ikke at tjekke andre olympiske discipliner dækket af SpilXperten for flere OL odds.

Skiskydning OL

Der afvikles ikke færre end 11 konkurrencer indenfor skiskydning ved vinterens olympiade i Pyeongchang, og det tegner selvfølgelig et

Der dystes i forskellige løb i forbindelse med OL skiskydning. Dem kan du få et kort overblik over nedenfor.

  • Individuel: Mændenes 20 km. individuel og damernes 15 km. individuel er det ældste event ved skiskydning. Det dystes fem heat, og kan gives strafpoint for at ramme forbi målet.

  • Sprint: Herrerne dyster i 10 km. sprint, mens damerne dyster i 7,5 km.

  • Stafet: Her dystes der med hold af fire skiskydere på hvert hold. Mændene løber 7,5 km. hver og damerne løber 6 km. hver på sine ski.

Udover de nævnte løb er der også mixed stafet, forfølgelsesløb og massestart. Længere nede kan du se programmet for alle biathlon events ved det kommende vinter OL.

Skiskydning Vinter OL 2022
Foto: Bildbyrån

Skiskydning odds

Odds bliver opdateret inden start.

Hvem vinder kvindernes 12,5 km. massestart?

Marte Olsbu: 1,75 – SPIL HER >>*
Elvira Oeberg: 7,50 – SPIL HER >>*
Dorothea Wierer: 10,00 – SPIL HER >>*

Hvem vinder mændenes 15 km. massestart?

Johannes Thingnes Bø: 2,65 – SPIL HER >>*
Quentin Maillet Fillon: 3,00 – SPIL HER >>*
Tarjei Bø: 15,00 – SPIL HER >>*

Find flere odds og spilmuligheder hos NordicBet.

Odds ved udgivelsestidspunktet, odds kan ændre sig.

Spil på skiskydning hos Nordicbet

Nordicbet har allerede sat odds på mange af disciplinerne ved Vinter OL 2018, og skiskydning er ingen undtagelse. Allerede nu finder du vinderspil på de forskellige konkurrencer, og når vi kommer nærmere åbningsceremonien i Pyeongchang, vil du også kunne finde head-to-head varianter og placeringsspil.

1. Gå til NordicBet.dk – KLIK HER! *

2. Opret konto / log ind.

3. Tryk på “Sportsbook” på den øverste menulinje

4. Under oddsoversigten finder du ”OL” og trykker her.

5. Tryk på ”Skiskydning”, og alle spilmulighederne kommer frem.

Potentiel dansk deltagelse

Ukaleq Slettemark har både dansk, norsk og grønlandsk statsborgerskab. Hun kan potentielt kvalificere sig til vinter-OL. Her kan hun desværre ikke repræsentere Grønland, som ikke er optaget i IOC. Vi skriver desværre, da hun selv gerne ville ønske Grønland, men da det ikke er muligt vælger hun at repræsentere Danmark. Hvis hun kvalificerer sig til vinter-OL bliver det den anden danske OL-deltager i skiskydning i hele legenes historie. Den endelige udtagelse kan komme så sent som den 16. januar.

Favoritter til skiskydning OL

Der er 11 forskellige events i programmet for OL skiskydning. Derfor kan der være flere forskellige favoritter alt efter hvilket event vi taler om. Nedenfor kan du se favoritter til forskellige events for skiskydning OL i denne omgang. 

Damernes 7,5 km. sprint

Fx er svenske Elvira Öberg storfavorit til at føre 7,5 km. sprint efter 1. skydning. Det er første gang at Öberg er med som deltager ved vinter-OL. Her skriver vi altså første gang som deltager, da hun er lillesøster til Hanna Öberg, som vandt OL-guld i kvindernes individuelle løb i 2018, og ved de samme lege var hun også med til at vinde sølv i stafet. Men i denne omgang er det altså lillesøster Elvira Öberg, som er en af storfavoritterne. Det skyldes blandt andet at hun vandt tre guldmedaljer ved junior VM i skiskydning i 2018.

Søstrene Öberg er favoritter til damernes 15 km. individuel

Ovennævnte søstre Elvira og Hanna Öberg er begge blandt bookmakernes favoritter til 15 km. individuel ved det kommende vinter-OL. Her topper Elvira listen, og mellem de to søstre finder vi Marte Olsbu, som den næststørste favorit til at vinde guldet, når vi kigger på skiskydning odds. Norske Olsbu debuterede til verdensmesterskaberne i skiskydning i sæsonen 2012-13 og har været aktiv siden dag. Hun vandt to sølvmedaljer ved vinter-OL i 2018, hvor det blev til sølv i henholdsvis 7,5 km. sprint og mixed stafet.

Mændenes 20 km. individuel

Det kan måske blive ekstra spændende at følge skiskydning i TV med mændenes konkurrencer. Ifølge bookmakerne kan der potentielt komme en tæt konkurrence mellem de dygtige norske sportsudøvere Johannes Thingnes Bø og Sturla Holm Lægreid og franske Quentin Fillon Maillet, når der skal dystes om guld i 20 km. individuel. 

Thingnes Bø er den tredje-mest succesrige mandlige skiskyder nogensinde, og han jagter sikkert rekorden på at komme op på førstepladsen. Bø vandt guld i den individuelle kategori ved legene i 2018, hvor det også blev til sølv både i stafet og mixed stafet. 

Det er første gang at 24-årige Sturla Holm Lægreid er med til vinter-OL. Han er en af favoritterne, da han vandt guld i både den individuelle kategori samt massestart, stafet og mixed stafet ved VM i Pokljuka sidste år. Franske Quentin Fillon Maillet har endnu ikke vundet OL-medaljer, til gengæld har han 10 forskellige VM-medaljer i sin samling, og derfor er han også en af bookmakernes favoritter til den individuelle kategori for herrernes 20 km. ved det kommende vinter-OL.

Skiskydning program Vinter OL 2022

De er syv timer foran Danmark i Beijing, hvor de Olympiske Lege bliver afholdt. Heldigvis er skiskydning sent på eftermiddagen lokal tid, som gør at du kan følge det live i Danmark om morgenen. Nedenfor kan du se det kommende skiskydning program ved OL i Beiing 2022. Tiderne er angivet i dansk tid.

Lørdag d. 5. februar, kl. 10.00: Mixed 4 x 6 km. stafet

Mandag d. 7. februar, kl. 10.00: Damernes 15 km. individuel

Tirsdag d. 8. februar, kl. 9.30: Mændenes 20 km. individuel

Fredag d. 11. februar, kl. 10.00: Damernes 7,5 km. sprint

Lørdag d. 12. februar, kl. 10.00: Mændenes 10 km. sprint

Søndag den 13. februar, kl. 10.00: Damernes 10 km. forfølgelsesløb

Søndag den 13. februar, kl. 11.45: Mændenes 12,5 km. forfølgelsesløb

Tirsdag d. 15. februar, kl. 10.00: Mændenes 4 x 7,5 km. stafet

Onsdag d. 16. februar, kl. 8.45: Damernes 4 x 6 km. stafet

Fredag d. 18. februar, kl. 10.00: Mændenes 15 km. massestart

Lørdag d. 19. februar, kl. 10.00: Damernes 12,5 km. massestart