18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sejlads odds

OL 2016

Sejlsport har været en del af OL-programmet siden 1896, hvor konkurrencerne dog blev aflyst. Det var først i 1904, at der for første gang reelt blev afholdt konkurrencer i sejlsport ved OL. Siden da har sporten været fast inventar ved De Olympiske Lege. I dag indgår hele otte forskellige discipliner i sejlads ved OL. Danmark har i mange år været en del af verdenstoppen i flere af de forskellige discipliner, og i skrivende stund ligger Danmark solidt placeret på en 6. plads i verden, når det kommer til antallet af guldmedaljer ved De Olympiske Lege gennem historien. Det bliver spændende at se, om de danske deltagere formår at hive endnu mere metal hjem i løbet af OL. Vi bringer her de bedste odds, en gennemgang af de forskellige discipliner og ikke mindst en oversigt over de deltagende danskere.

Odds på sejlads og sejlsport*

Odds på sejlads ved OL 2016

Har du en god fornemmelse i forhold til en mulig dansk vinder, eller har du stor tiltro til en hvilken som helst anden deltager inden for sejlsport, så har du mulighed for at spille på denne hos Bet365. Her kan du nemlig spille på alle de otte forskellige discipliner inden for sejlads og på netop den atlet, som du tror på. Der er altid høje odds at hente hos Bet365!

Bet365 er den bedste bookmaker til sejlsport, og de giver dig som ny spiller en velkomstbonus på 100% op til 1.000 kroner. Indbetaler du eksempelvis 250 kroner, modtager du 250 kroner i bonus og har 500 kroner at spille for på eksempelvis sejlsport.

Sådan spiller du på sejlsport hos Bet365
Herunder finder du en guide til at spille på sejlads ved OL 2016:

1. Gå til Bet365.dk – klik her!*

2. Log ind eller opret konto

3. Sørg for minimum at have 1 krone stående på din spillekonto

4. Tryk på OL 2016 i venstre side af skærmen

5. Find sejlads i oversigten og spil

Spil på OL-sejlads hos Bet365 – klik her!*

Discipliner i sejlads

Der skal i alt konkurreres i otte discipliner inden for sejlsport ved OL 2016 i Rio de Janeiro. Vi giver dig en kort beskrivelse af de enkelte discipliner herunder:

RS:X
Disciplinen er i daglig tale kendt som windsurfing, og den er sammen med Laserjollen den største klasse ved OL med 35 deltagende lande på herresiden og 28 deltagende lande på kvindesiden. Ligesom alle andre discipliner inden for sejlsport gælder det om at tilbagelægge en distance så hurtigt som muligt. Den der kommer først vinder. Danmark stiller med to deltagere i disciplinen; Sebastian Fleischer hos mændene og Lærke Buhl-Hansen hos kvinderne.

Finnjolle
Ligesom i windsurfing er det mand mod mand, når der konkurreres i finnjolle. Her handler det om at have muskelmassen i orden, da det kræver en hel del power at komme frem. Vi kan se frem til en et enkelt dansk medaljehåb i denne disciplin. Der er tale om Jonas Høgh, der selvfølgelig dyster på herresiden.

49er
Denne disciplin blev en del af OL-programmet i Sydney i 2000 og har siden da haft en plads ved De Olympiske Lege. I denne disciplin er der to deltagere på hver både, og derfor er teamwork selvfølgelig afgørende for, hvem der ender øverst på podiet. Bådene i denne disciplin kan til tider nå en topfart på omkring 50 km/t, hvilket gør dem til nogle af hurtigste inden for sejlsporten. Danmark har en enkelt både i denne disciplin. Den består af Jonas Warrer og Christian P. Lübeck, som skal følge op på OL-guldet fra 2008 og OL-bronzen fra 2012 i selv samme disciplin.

49er FX
Denne disciplin er ny på OL-programmet. Det er kvindernes udgave af 49eren, og bådene er derfor tilpasset de kvindelige deltageres lavere vægt. Ligesom hos mændene består en båd af to deltagere. Danmark har en enkelt båd med til OL, og den består af Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen.

Laserjolle
Laserjollen har været en del af OL siden 1996, hvor den tog over for sin forfader ”The Flying Dutchman”. Der er kun en enkelt mand på hver båd, og afgørelsen i konkurrencerne inden for denne disciplin bliver ofte afgjort på baggrund af taktiske valg under løbet. Danmark stiller med en enkelt deltager i denne klasse, og det er Michael Hansen.

Laser radial-jolle
Denne disciplin er kvindernes modstykke til laserjollen. Båden der anvendes under konkurrencer er næsten identisk med mændenes. Sejlet er dog en smule mindre på kvindernes både. Danmark har Anne-Marie Rindom som eneste deltager i denne disciplin.

470 jolle
Der er både en konkurrence for kvinder og mænd i denne disciplin. Mændenes udgave kom på OL-programmet i 1976, mens kvinderne måtte vente til 1988 med at kunne dyrke deres sport ved De Olympiske Lege. Disciplinen handler i højere grad om teknik end styrke, og netop derfor er der ikke den store forskel på kvindernes og mændenes kapløb. Der er ingen danskere, der stiller til start i denne disciplin.

Nacra 17
Den hurtigste båd af alle ved OL! Her består hver enkelt båd af en mand og en kvinde, og disciplinen er altså den eneste, hvor både kvinder og mænd deltager sammen. De Olympiske Lege i Rio de Janeiro er debut for disciplinen i OL-sammenhæng. Danmark stiller med en enkelt båd, der består af Allan Nørgaard og Anette Viborg.

Danskerne

Danmark har haft pæn succes inden for sejlsport ved OL de seneste år. Især 49eren har haft stor succes, hvor det blev til OL-guld i 2008 og OL-bronze i 2012. Men også i finnjollen har der være pæn succes, blandt andet fordi Jonas Høgh vandt sølv i London i 2012. Her kan du læse om de danske deltagere i de forskellige discipliner:

Sebastian Fleischer
Sebastian Fleischer er blot 22 år gammel, men har faktisk allerede deltaget ved sit første OL i London i 2012. Han deltager i windsurfing, som også er kendt under navnet RS:X. Danskeren har et erklæret mål om at slutte i top 10 ved OL, og hvis alt flasker sig, kan vi måske se ham kæmpe med om medaljerne.

Lærke Buhl-Hansen
Lærke Buhl-Hansen deltager for første gang i karrieren i OL. Den unge danske windsurfers største præstation indtil videre er en 4. plads ved Ungdoms VM. Lækre Buhl-Hansen har allerede udmeldt, at hun ikke gør sig nogen forhåbninger om en topplacering, men at hun i høj grad vil bruge OL i år til at samle erfaring, så hun kan blive helt klar til OL i Tokyo i 2020.

Jonas Høgh
Jonas Høgh er måske et af de bedste bud på en dansk medaljevinder ved OL i Brasilien. Den danske finnjolle-sejler har deltaget i tre udgaver af De Olympiske Lege hidtil og har endda vundet sølv i den seneste udgave i London i 2012. Jonas Høgh drømmer om igen at kunne hænge metal rundt om halsen ved OL, og der bør være fine muligheder for en dansk medalje her.

Jonas Warrer og Christian P. Lübeck
Danmark har stolte traditioner, når det kommer til 49er, men det danske team ved dette OL blev først sammensat i foråret, og det kan derfor blive svært at opnå medaljer for tredje OL i træk. I 2008 blev det nemlig til dansk guld i disciplinen, mens det i 2012 blev til dansk bronze. Alligevel har både de to sejlere og Team Danmark et håb om, at de to danskere kan blande sig i medaljestriden.

Jena Mai-Hansen og Katja Salskov-Iversen
Der er store forhåbninger til de to kvindelige 49er FX deltagere forud for OL. De to kvinder formåede i 2015 at snuppe VM-sølv, og der tegner sig altså et billede af, at den danske båd kan være med på allerhøjeste niveau, hvis topniveauet rammes.

Allan Nørgaard og Anette Viborg
I Nacra 17-båden finder vi Allan Nørgaard og Anette Viborg, der før har skabt store resultater sammen. Tidligere i år formåede de to at hente sølv ved VM i USA, og teamet har forhåbninger om også at kunne hænge medaljer om halsen, når konkurrencerne i OL er veloverstået.

Michael Hansen
Michael Hansen kan se frem til sin debut ved De Olympiske Lege. Den danske laserjolle-sejler har ikke de store forhåbninger om at kunne blande sig i toppen, men er primært med for at samle erfaring til fremtidige konkurrencer og ikke mindst De Olympiske Lege i Tokyo i 2020.

Anna-Marie Rindom
Anna-Marie Rindom deltog i OL i London i 2012, og nu føler den danske sejler i klassen laser radial-jolle, at tiden er inde til at sigte efter medaljer. VM-guld og VM-bronze ved de to seneste verdensmesterskaber vidner da også om, at danskeren er med på det allerhøjeste niveau, og derfor kan der ligge en medalje at vente ved OL i Brasilien.

Spil på sejlads hos Bet365*