18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Roning odds

Roning er en af de sportsgrene, som Danmark har hentet allerflest OL-medaljer i, og der er altid store forhåbninger til de danske roere. Ved det seneste OL i 2016 blev det til to medaljer, da Anne Dsane Andersen og Lærke Rasmussen vandt bronze i kvindernes toer uden styrmand og den danske letvægtfirer fik sølv. Af alle disse er det kun Lærke Rasmussen, som igen stiller op ved dette års OL, men der er masser af nye danske talenter med på den store scene. Danmark stiller nemlig op i fire discipliner indenfor roning, og der er derfor mange muligheder for at få roet en medalje eller to med hjem til Danmark.

Glem ikke at tjekke andre olympiske discipliner dækket af SpilXperten for flere OL odds.

De olympiske lege mobile med glødende lejrild og brændende flammer

Vinder af roning (singlesculler mænd)

Kjetil Borch (NOR) – 3.00 – SPIL HER >>*

Sverri Nielsen (DEN) – 3.25 – SPIL HER >>*

Stefanos Douskos (GRE) – 3.50 – SPIL HER >>*

Damir Martin (CRO) – 7.50 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 29. juli 2021 kl. 11:20. Odds kan ændre sig.

KLIK HER* og se flere odds på roning.

Odds på roning ved OL 2021

Der findes en række forskellige discipliner indenfor roning ved OL, og hos Bet365 kan du selvfølgelig spille på dem alle. De danske roere har hente mange OL-medaljer til Danmark i løbet af de seneste år, og tror du på, at de kan gentage succesen, så er der gode odds at hente hos Bet365.

Sådan spiller du på roning hos bet365

Herunder finder du en guide til at spille på roning ved OL 2021:

1. Gå til bet365.dk – klik her!*

2. Log ind eller opret konto

3. Sørg for minimum at have 1 krone stående på din spillekonto

4. Tryk på OL 2021 i venstre side af skærmen

5. Find roning i oversigten og spil

Spil på roning ved OL hos bet365 – klik her!*

Discipliner indenfor roning

Ved OL konkurreres der i syv forskellige discipliner indenfor roning. I disciplinerne singlesculler, dobbeltsculler, dobbeltfirer, toer uden styrmand, firer uden styrmand, otter uden styrmand og letvægtsdobbeltsculler afholdes der konkurrencer for både kvinde- og herresiden.

Der skelnes helt overordnet mellem ’roning’ og ’sculling’, og forskellen ligger i hvorvidt hver roer gør brug af én eller to årer. I scullerne – som benyttes i disciplinerne singlesculler, dobbeltsculler, dobbeltfirer og letvægtsdobbeltsculler – roer hver mand i båden med to årer. I de øvrige discipliner – toer uden styrmand, firer uden styrmand, otter og letvægtsfirer – gøres der brug af normal roning, hvor hver roer altså kun har en enkelt årer at ro med.

Derudover adskiller de forskellige discipliner sig fra hinanden i antallet af roere ombord. I singlesculleren er der en enkelt roer ombord, i dobbeltsculleren er der to, i dobbeltfireren er der fire osv. Ydermere adskiller letvægtsdobbeltsculler-disciplinen sig ved, at bådene vejer mindre end de gør i den normale udgave af disciplinen.

Roning
Foto: BILDBYRÅN

De fem største favoritter

Den kinesiske dobbeltfirer (kvinder)

Den kinesiske dobbeltfirer med Chen Yunxia, Zhang Ling, Lyu Yang og Cui Xiaotong i båden er favoritter til at vinde guld i deres disciplin ved OL i 2021. De er forsvarende verdensmestre i disciplinen, da de vandt guld ved VM i 2019. De vandt finalen ved VM med lidt over 2 sekunder ned til polakkerne på andenpladsen, og bookmakerne anser dem for at være ret store favoritter til at vinde guld ved OL i Tokyo.

Den hollandske dobbeltfirer (mænd)

Den hollandske dobbeltfirer med Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten og Koen Metsemakers er bookmakernes favoritter til at løbe med guld i deres disciplin. De vandt guld ved VM i 2019, hvor deres vindermargin var på næsten 4 sekunder ned til andenpladsen. I 2020 blev VM ikke afholdt, men det hollandske hold vandt EM. Som forsvarende VM- og EM-mestre er det naturligt at bookmakerne vurderer hollænderne som favoritter ved OL 2021.

Den kroatiske herretoer uden styrmand

Brødrene Valent Sinkovic og Martin Sinkovic på 31 og 32 år kommer ind til OL i 2021 som forsvarende OL- og VM-mestre, og er gjort til kæmpe favoritter af bookmakerne til at vinde i deres disciplin. De har sammen vundet sølv ved OL i London i 2012 og guld ved OL i Rio i 2016. Derudover har de sammen vundet 6 guldmedaljer ved VM og 5 guldmedaljer ved EM, og har altså næsten legendarisk status indenfor roning. Det er svært at se hvem der kan slå de to uovervindelige brødre fra Zagreb ved OL i Tokyo.

Oliver Zeidler

Tyske Oliver Zeidler på 24 år har haft en lidt atypisk karriere indenfor roning. Han var nemlig i flere år konkurrencesvømmer på højt niveau i Tyskland, men stoppede sin karriere indenfor svømning i 2017 i en alder af 21 år. Derefter startede han til roning, og indenfor et år havde han vundet sin første titel ved World Games i Polen. I 2019 fik han sit helt store gennembrud på den store scene. Han vandt nemlig guld ved EM i singlesculler, og senere på året vandt han også VM i singlesculler i en af de tætteste finaler i ro-historien. Han stiller for første gang op ved OL i Tokyo i 2021, og er med rette bookmakernes favorit til at snuppe guldet i singlesculler.

Hanna Prakatsen

28-årige Hanna Prakatsen fra Rusland stiller op i kvindernes singlesculler ved OL i Tokyo efter en fantastisk sæson i 2021. Generelt har 2021 været hendes helt store gennembrudsår, hvor alle indenfor roning har fået øjnene op for hendes talent. I april vandt hun guld ved EM, og bare lidt over en måned senere vandt hun også guld ved VM, hvor alle de største konkurrenter ved det kommende OL også stillede op. Det tyder generelt på at Prakatsen bare er lidt hurtigere end selv de bedste roere i hendes disciplin, og bookmakerne anser hende som den største favorit til guldet – dog med samme vinderodds som irske Sanita Puspure.

De danske roere

Christina Juhl Johansen, Trine Dahl Pedersen, Frida Sanggaard Nielsen og Ida Gørtz Jacobsen

Den danske damefirer er et af de store medaljehåb for Danmark ved OL i 2021. De fire piger har roet sammen i disciplinen i et par år, men opnåede allerede i 2019 en bronzemedalje ved VM. De har vist god form, og har et godt mix af erfaring og vilje. Der er stor optimisme i den danske OL-lejr, og vi kan sagtens have høje forventninger til de dygtige roere i den danske damefirer. Alle fire piger stiller op ved OL for første gang, men med et par års samarbejde i bagagen håber vi at de har hvad der skal til for at hive medaljer med hjem til Danmark.

Sverri Sandberg Nielsen

Et andet af de store medaljehåb for Danmark ved de kommende Olympiske Lege er Sverri Nielsen, som er født og opvokset på Færøerne, men som siden 2011 har boet i Danmark. Han stiller op i singlesculler – en disciplin, hvor han har haft enorm succes i de seneste år. Han kvalificerede sig til OL i Tokyo tilbage i 2019, hvor han imponerede med en sølvmedalje ved VM – han tabte med blot 0,03 sekunder op til rivalen Oliver Ziedler på førstepladsen. Han tog dog revanche i 2020, hvor han gik hele vejen og vandt EM-guld. Inden OL i Tokyo vandt han desuden sølv ved EM, hvor han desværre blevet slået af Ziedler igen. Ved OL i 2021 er han den næststørste favorit til at vinde guld – Ziedler har været stærk i de seneste år, og anses af bookmakerne som favoritten til at stå øverst på podiet. Der er dog masser af grund til optimisme når det gælder Sverri Nielsens chancer for at vinde guld ved hans første OL i karrieren.

Fie Udby Erichsen og Hedvig Lærke Berg Rasmussen

Fie Udby Erichsen er den mest erfarne danske roer ved OL i Tokyo. Den 36-årige roer er efterhånden en legende i dansk roning, og har i singlesculleren bl.a. vundet OL-sølv og EM-bronze, men hun er ikke kvalificeret i singlesculler til årets OL. I stedet har det danske landshold besluttet at ændre strategi et par måneder før Legene begynder. De har nemlig sat Fie Udby sammen med Lærke Rasmussen i en toer uden styrmand. Lærke Rasmussen stillede op i samme disciplin ved OL i 2016 sammen med Anne Dsane Andersen, som efterfølgende besluttede sig for at indstille karrieren. Udby og Berg har på trods af den korte tid sammen i toeren uden styrmand formået at kvalificere sig til OL i Tokyo, hvor de har gode muligheder for at vinde medaljer.

Frederic Sebastian Vystavel og Joachim Sutton

I den danske herretoer uden styrmand skal Frederic Sebastian Vystavel og Joachim Sutton vise de danske farver frem. De to roere er med ved deres første OL efter de i et kvalifikationsstævne i juni kom på en andenplads. De opnåede ved EM i 2020 en sjetteplads efter et skuffende stævne, men efter en træningslejr ser det ud til at de har fundet formen og rytmen frem til OL. Det bliver spændende at følge de to OL-debutanter – forhåbentligt kan de skabe endnu et godt resultat for Danmark ved OL i roning.

Sportsgrenen historisk ved OL

Roning har været på OL-programmet siden 1900, og er derved en af de ældste sportsgrene ved De Olympiske Lege. Dog har dog været forskel på, hvilke discipliner der er blevet konkurreret i fra år til år. USA står noteret for flest OL-medaljer gennem tiden, og efter sidste OL tangerede de også Østtysklands rekord for flest guldmedaljer med 33 guldmedaljer. På listen over flest guldmedaljer ved OL er Danmark fint repræsenteret med syv guldmedaljer, hvilket rækker til en 14. plads. I løbet af de seneste år har Storbritannien været dominerende indenfor roning, og briterne har således været de mest vindende i denne sportsgren ved de tre seneste udgaver af De Olympiske Lege.