18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Roning odds

OL 2016

Roning er en af de sportsgrene, som Danmark har hentet allerflest OL-medaljer i, og der er altid store forhåbninger til de danske roere. Ved det seneste OL i 2012 blev det til tre medaljer, da Mads Rasmussen og Rasmus Quist Hansen vandt guld i deres letvægtdobbeltsculler, Fie Udby Erichsen vandt sølv i singlesculler-disciplinen og den danske letvægtfirer fik bronze. Alle de tre medaljevindere stiller op igen ved dette års OL, men der er dog blevet udskiftet to mand i letvægtfireren. Danmark er i alt repræsenteret ved seks discipliner indenfor roning, og mon ikke det kan lykkes at få roet en medalje eller to med hjem til Danmark?

Vinder af roning (letvægtsfirer uden styrmand)

New Zealand: 2,50 – SPIL HER >>*

Schweiz: 3,20 – SPIL HER >>*

Danmark (Guldfireren):4,50 – SPIL HER >>*

Storbritannien: 10,00 – SPIL HER >>*

Frankrig: 10,00 – SPIL HER >>*

Se flere odds på roning hos Danske Spil, – KLIK HER!*

Odds på roning ved OL 2016*

Odds på roning ved OL 2016

Der findes en række forskellige discipliner indenfor roning ved OL, og hos Bet365 kan du selvfølgelig spille på dem alle. De danske roere har hente mange OL-medaljer til Danmark i løbet af de seneste år, og tror du på, at de kan gentage succesen, så er der gode odds at hente hos Bet365.

Bet365 er den bedste bookmaker til roning, og de giver dig som ny spiller en velkomstbonus på 100% op til 1.000 kroner. Indbetaler du eksempelvis 250 kroner, modtager du 250 kroner i bonus og har 500 kroner at spille for på eksempelvis OL-roning.

Sådan spiller du på roning hos Bet365
Herunder finder du en guide til at spille på roning ved OL 2016:

1. Gå til Bet365.dk – klik her!*

2. Log ind eller opret konto

3. Sørg for minimum at have 1 krone stående på din spillekonto

4. Tryk på OL 2016 i venstre side af skærmen

5. Find roning i oversigten og spil

Spil på roning ved OL hos Bet365 – klik her!*

Discipliner indenfor roning

Ved OL konkurreres der i otte forskellige discipliner indenfor roning. I disciplinerne singlesculler, dobbeltsculler, dobbeltfirer, toer uden styrmand, otter og letvægtsdobbeltsculler afholdes der konkurrencer for både kvinde- og herresiden, mens disciplinerne firer uden styrmand og letvægtsfirer kun afholdes for mandlige roere.
Der skelnes helt overordnet mellem ’roning’ og ’sculling’, og forskellen ligger i hvorvidt hver roer gør brug af én eller to årer. I scullerne – som benyttes i disciplinerne singlesculler, dobbeltsculler, dobbeltfirer og letvægtsdobbeltsculler – roer hver mand i båden med to årer. I de øvrige discipliner – toer uden styrmand, firer uden styrmand, otter og letvægtsfirer – gøres der brug af normal roning, hvor hver roer altså kun har en enkelt årer at ro med.
Derudover adskiller de forskellige discipliner sig fra hinanden i antallet af roere ombord. I singlesculleren er der en enkelt roer ombord, i dobbeltsculleren er der to, i dobbeltfireren er der fire osv. Ydermere adskiller de to letvægtsdiscipliner sig ved, at bådene vejer mindre end de gør i de normale udgaver af disciplinerne.

De fem største favoritter

Den australske herretoer uden styrmand
Hammish Bond og Eric Murray vandt guldet i disciplinen toer uden styrmand ved OL i 2012, og de to new zealændere er favoritter til at gentage successen. Siden det seneste OL har de to roere vundet guld ved hvert eneste VM, hvilket afspejler, at de bare er et niveau bedre end deres konkurrenter.

Den britiske dametoer uden styrmand
I kvindernes toer uden styrmand er der ligeledes store forventninger til, at vinderne fra sidste OL, vil forsvare deres guldmedaljerne. Præcist som ved OL i 2012 er det Helen Glover og Heather Stanning, der skal ro for briterne i denne disciplin, og de to har siden da vundet VM-guld sammen i både 2014 og 2015.

Den kroatiske dobbelsculler
De to brødre Martin og Valent Sinkovic vandt sølv ved det seneste OL, men det var sammen med to andre i en dobbeltfirer. De to kroater har efterfølgende smidt de to kollegaer over bord, og brødrene roer nu i dobbeltsculler-disciplinen, hvor de har oplevet stor succes. Siden de begyndte at ro sammen har de vundet VM-guld i både 2014 og 2015, og nu er målet så det olympiske guld, som de er store favoritter til.

Mahe Drysdale
Den new zealandske roer er favorit i mændenes singlesculler-disciplin, som han vandt ved OL i 2012. Den 37-årige roer er næsten to meter høj og vejer omkring 100 kilo, og har også en OL-bronzemedalje fra 2008 i trofæskabet. I perioden mellem 2005 og 2011 vandt han fem gange VM-guld, men siden da er det kun blevet til tre VM-sølvmedaljer, hvoraf de to seneste var i 2014 og 2015. I både 2014 og 2015 måtte han se sig slået af tjekkiske Ondrej Synek, som også forventes at ro sig til en topplacering ved dette års OL.

Kim Brennan
Den australske roer Kim Brennan, som indtil julen 2015 hed Kim Crow, er favorit til at vinder kvindernes singlesculler. Ved det seneste OL repræsenterede hun Australien i både singlesculler- og dobbeltsculler-disciplinen, hvorfra hun kunne sikre sig henholdsvis sølv og bronze. I 2016-udgaven af OL stiller hun kun op i sin singlesculler, og kan derfor udelukkende koncentrerer sig om denne disciplin, som hun har hentet gode resultater i over de seneste sæsoner. Hun har eksempelvis vundet to gange VM-guld i 2015 og 2013.

De danske roere

Lærke B. Rasmussen og Anne D. Andersen
De to unge roere stiller op i disciplinen toer uden styrmand, og de er begge OL-debutaner. Lærke og Anne på henholdsvis 22 og 23 år kvalificerede sig til OL gennem en flot fjerdeplads ved OL i 2015, og de ser ud til at være inde i en rigtig god udvikling. For blot halvandet år gik de fra at ro med to årer hver i en sculler til nu kun at gøre brug af en enkelt årer hver, og det krævede selvfølgelig noget tilvænning for de to roere. De fik det dog hurtigt til at fungere i den nye båd, og det viste sig at være en rigtig god beslutning at skifte bådtype, da de nu står overfor deres første OL-deltagelse.

Jacob Barsøe, Jacob Søgaard Kasper Jørgensen og Morten Jørgensen
Den danske letvægtsfirer har gjort fantastisk ved de seneste fem Olympiske Lege og har derfor fået tilnavnet Guldfireren. Det blev til guldmedaljer i både 1996, 2004 og 2008, mens OL i 2000 og 2012 resulterede i to bronzemedaljer. Der er selvfølgelig blevet skiftet ud i besætningen undervejs, men i forhold til det seneste OL er der kun foretaget en enkelt udskiftning. Både Kasper Jørgensen, Morten Jørgensen og Jacob Barsøe var således med til at vinde OL-bronze i 2012, og Morten Jørgensen var desuden også med i 2008, hvor han var med til at vinde guld. I forhold til 2012 er Eskild Ebbesen blevet skiftet ud med Jacob Søgaard, som har vundet guld ved VM i både 2013 og 2014.

Juliane Elander Rasmussen og Anne Lolk
I den danske dameletvægtsdobbeltsculler finder vi tidligere kajakroer Anne Lolk og den rutinerede Juliane Elander Rasmussen. Sidstnævnte har været med ved OL i både 2004, 2008 og 2012, hvor hun har roet dobbeltsculleren sammen med forskellige makkere. I 2012 fik hun Anne Lolk med i båden, og selvom det var Annes debut i disciplinen, præsterede de to roere en flot fjerdeplads. Juliane har roet siden hun var 15 år, og udover fjerdepladsen fra sidste OL, er hendes bedste resultat en bronzemedalje ved VM. 33-årige Anne Lolk har tidligere vundet VM i kajak, men har altså skiftet kajakken ud med en letvægtsdobbeltsculler.

Mads Rasmussen og Rasmus Quist
I herrernes letvægtsdobbeltsculler-disciplin roede Mads Rasmussen og Rasmus Quist sig til guldet ved det seneste OL. De kommer derfor til Rio for at forsvare deres guldmedaljer, men vejen til årets OL har været meget svær, og det var uhyre tæt på, at de måtte blive hjemme. De to danskere formåede ikke at kvalificere igennem den direkte kvalifikation, hvilket betød, at de skulle bruge en andenplads i den efterfølgende afgørende kvalifikationsregatta. Her blev det kun til en tredjeplads, og håbet om OL så ud til at være slukket. Det afgørende heat blev vundet af Belgien, som derved havde to både kvalificeret til OL, og da de kun måtte have én med, valgte de til slut at lade deres dobbeltsculler blive hjemme, hvilket frigav en plads til den danske dobbeltsculler.

Fie Udby Erichsen
I sin singlesculler vandt Fie Udby Erichsen overraskende en sølvmedalje som debutant ved OL i 2012. Forud for 2016-udgaven af OL lykkedes det kun lige den 31-årige roer at kvalificerer sig, da hun med en fjerdeplads i kvalifikationsregattaen snuppede den sidste af de adgangsgivende plads. Udover sølvmedaljen fra sidste OL, har Fie præsteret en fjerdeplads ved VM i 2008 og en tredjeplads ved EM i 2011.

Lisbet F. Jakobsen og Nina Hollensen
De to roere Lisbet Jakobsen og Nina Hollensen repræsenterer Danmark i deres dobbeltsculler, og de er begge debutanter ved OL. Nina Hollensen roede sin første World Cup som senior i april, og makkerskabet med Lisbet Jakobsen er meget nyt, da de to roere kun har roet sammen i et halvt års tid. Lisbet er mere rutineret, og hun har blandt andet vundet bronze ved VM samt World Cup-sølv. Ninas bedste resultat er DM-guld i 2015.

Sportsgrenen historisk ved OL

Roning har været på OL-programmet siden 1900, og er derved en af de ældste sportsgrene ved De Olympiske Lege. Dog har dog været forskel på, hvilke discipliner der er blevet konkurreret i fra år til år. USA står noteret for flest OL-medaljer i gennem tiden, men det er fortsat Østtyskland, som har rekorden for flest guldmedaljer i disciplinerne indenfor roning. Denne rekord står dog til snart at blive slået, da USA med 32 OL-guldmedaljer blot er én enkelt for at tangere rekorden. På listen over flest guldmedaljer ved OL er Danmark fint repræsenteret med syv guldmedaljer, hvilket rækker til en 11. plads. I løbet af de seneste år har Storbritannien været dominerende indenfor roning, og briterne har således været de mest vindende i denne sportsgren ved de to seneste udgaver af De Olympiske Lege.

Odds på roning ved OL 2016*