18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til OL i ishockey 2022

Danmark er med ved OL i ishockey for første gang nogensinde, og vi er klar med en grundig optakt til slutrunden, der afvikles fra d. 9. til d. 20. februar 2022 i Beijing, Kina. Kan det danske ishockey-landshold gøre sig gældende, eller er overmagten for stor, når nationer som Canada, Rusland og Finland indtager isen?

vinter-ol

Favoritterne ved ishockey OL

I det følgende tager vi et kig på ishockey odds for de seks største favoritter ved OL i ishockey. Det drejer sig om Canada, Rusland, Finland, Sverige, Tjekkiet og USA. Vi kigger naturligvis også nærmere på det danske landshold, som du kan læse mere om HER. Du kan også gå direkte til vores spiltips HER.

Canada

Canada topper den seneste verdensrangliste, men savnet af NHL og spillere, der er under NHL kontrakt ser stort ud på holdkortet. Det er mange spillere fra KHL, der dog betegnes som verdens næstbedste liga med på holdet, mens der er kommet et par spillere med fra AHL, der er ligaen lige under NHL. På papiret er der mange spillere, som man ikke lige kender, men der er også spillere, der virker noget bekendte, hvilket bl.a. er Eric Staal, der har spillet sig i form for Minnesotas AHL hold for at komme med til OL, samt en Adam Cracknell, som man kan huske fra hans tid i Esbjerg. Canada skal nok komme videre til en kvartfinale med det hold, som de kommer med, men alt efter, hvem de render der, så kan det være et hurtigt exit for verdens nummer 1.

Spil på Canada som vinder af OL til odds 4,33 >>*

Finland

Finland har været i de seneste to VM-finaler, hvor det er blevet til en sejr i 2019 samt et nederlag i 2021. I år kommer man med et kombineret KHL og Liiga-hold, som man næsten også gjorde i 2019, hvor man kom som underdogs og vandt det hele. Det vidner om en stor bredde i finsk ishockey, hvor man spiller ud fra samme koncept uanset hvad. En solid defensiv og maksimal udnyttelse af fejl fra modstandernes side. Finland har et hold, der består af en del ældre spillere, hvor mange af dem er mod slutningen af karrieren, og det er bestemt et hold, der kan gå hele vejen og hjemtage et olympisk guld til Finland.

Spil på Finland som vinder af OL til odds 4,50 >>*

Rusland

Rusland er uden tvivl den åbenlyst favorit til guldet i lyset af, at NHL-spillerne ikke er med. Selvom det betyder, at Rusland må undvære en del profiler, så har de masser af vælge imellem i den hjemlige liga. KHL betegnes af mange som verdens næstbedste række, og der er også masser af profiler, der spiller i ligaen. På holdet er flere spillere, der tidligere har spillet i NHL, eller er blevet draftet af NHL hold, men spiller hjemme i Rusland i øjeblikket. Spillerne vil uden tvivl gøre alt for at komme langt, og det er før set, at en god turnering kan skaffe en god kontrakt i NHL. Der er masser af erfaring i målet, defensiven og offensivt har man flere stærke kort at spille ud, og det er tæt på, at Ruslands værste modstander til guldet, er dem selv.

Spil på Rusland som vinder af OL til odds 2,50 >>*

USA

USA ligner et hold, der virkelig er svækket af, at man ikke kan have NHL spillerne med i år. Der er en del store talenter med på holdet, hvor flere af dem er draftet tidligt i NHL, men de har endnu ikke skrevet under på en kontrakt med klubben, og derfor kan de deltage i denne turnering. Mange husker “Miracle on Ice”, hvor USA kom med et collegehold og drillede Rusland, og det er noget lignende i år. USA har ikke de store profiler med, men skal klare sig ved en solid holdindsats i kampene. Talentmassen er stor på holdet, men der er ikke meget erfaring til at hjælpe de unge drenge. Det kan være, at det ender med, at USA må tage sig til takke med en kamp i PlayOff og så må tage hjem til Nordamerika igen, da det kan ende med en 3. plads i gruppen, og derfor en sværere kamp i PlayOff end 2. pladsen kan give.

Spil på USA som vinder af OL til odds 12,00 >>*

Tjekkiet

Efter Rusland og Finland som guldvindere, så har jeg Tjekkiet i top4 på den liste. Tjekkiet kommer med en stærk trup, hvor der er masser af erfaring, men også spillere, der arbejder hårdt for holdet, og gør en ære i det. Tjekkiet kommer med tre erfarne målmænd fra KHL, og defensiven ser ligeledes stærk ud, hvor der er et godt mix mellem offensive backs samt defensive backs. I de offensive kæder kommer man med bl.a. Roman Cervenka, Michael Frolik, David Krejci, Vladimir Sobotka og Lukas Sedlak, der har stor erfaring fra nogle af de store adresser rundt om i Europa, men også tidligere har været omkring NHL og AHL. Krejci kommer med små 1000 kampe i NHL for Boston Bruins, inden at han tog hjem til Tjekkiet forud for denne sæson, og i en alder af 35 år stadig kan præstere.

Spil på Tjekkiet som vinder af OL til odds 10,00 >>*

Sverige

Det var en skuffende VM-turnering, som Sverige havde sidste år, hvor de bl.a. tabte til Danmark og ikke kom videre til kvartfinalerne. Ligesom de andre store nationer er det med en del spillere fra KHL og den hjemlige liga, som man må stille med. Sverige kommer med nok den stærkeste målmandstrio til turneringen, og der bliver kamp om at starte inde. Det er til at se, at Sverige går ud fra en stærk defensiv, da man mangler en del af sine offensive esser grundet NHL-lockouten fra Legene. Defensiven og offensiven virker godt sammensat, hvor der er et rigtig godt mix mellem erfarne spillere, der er sidst i karrieren og spillere, der er midtvejs. Der er ikke kommet de store unge talenter med for Sverige til Legene. Sverige ligner et hold, der kommer i en kvartfinale, som man bør have gode muligheder for at komme videre fra.

Spil på Sverige som vinder af OL til odds 6,00 >>*

Odds er fra d. 27. januar 2022 kl. 13:48 – Odds kan ændre sig

Danmarks chance ved OL i ishockey

Danmark er havnet i Gruppe B, hvor også Rusland, Tjekkiet og Schweiz befinder sig.

Mange ville nok sige, at det er en ulempe for Danmark, at vi ikke kan få alle vores NHL- og AHL-spillere med til De Olympiske Lege, men det kan faktisk være en lille fordel, som jeg ser det. De tre hold i vores gruppe har en del af deres stjerner over Atlanten i NHL, og Tjekkiet og til dels Schweiz kan stille med rimelig gode hold ud fra deres hjemlige ligaer samt spillere fra Europa. Danmark kommer med noget, der ligner et “normalt” VM hold forstærket af en Frans Nielsen, der slutter karrieren i Tyskland i denne sæson, hvor spillerne ved, hvad der skal gøres på isen, og alle kender sine roller. Danmark har en del spillere rundt i de store ligaer i Europa, og er stadig blive et stærkt hold, som Danmark sender afsted til OL, selvom bl.a. en Frederik Andersen, Nikolaj Ehlers og Oliver Bjorkstrand ville pynte på holdet.

Rusland er klar favorit i gruppen, selvom NHL spillerne ikke er med, da de har stor kvalitet rendende rundt i KHL, der bliver betegnet som verdens næstbedste liga. Danmark kan drille Schweiz og Tjekkiet, og vi smækker hovedet på blokken og siger, at Danmark bliver nummer 3 i gruppen efter Rusland og Tjekkiet. Hvem man skal møde i en 1/8-finale er uvist, men det er en kamp, og rammer man dagen, så kan man lave overraskelsen. Det er før i ishockey ved OL, at de små marginaler kan sende et hold ud i kulden.

Spiltips til OL i ishockey

Rusland er naturligvis bookmakernes favorit, og det er også vores favorit til at genvinde det olympiske guld. De kommer med et stærkt hold fra KHL, men odds 2,62 ved bet365* for at Rusland genvinder guldet, er der ikke den store værdi i. Derimod ser det spændende ud med Finland, der kommer med et stærkt Liiga-hold, som de også har gjort flere gange til VM. De bedste finske spillere er naturligvis i NHL, og de ville kunne stille meget stærkt, hvis de havde muligheden for det.

Men kigger man tilbage til VM 2019, der blev spillet i Slovakiet, så kom Finland også med stort set et lignende hold, og Finland endte med at gå hele vejen og hjemtage guldet for første gang siden 2011. Det er meget muligt, at det sagtens kan ske igen, og kan Finland undgå Rusland før en evt. finale, så vil de stå med gode kort på hånden.

SpilXperten anbebaler: Finland til at vinde OL i Ishockey til odds 5,00*

Facts: Værd at vide om OL i ishockey 2022

  • Beijing, Kina har værtskabet for Vinter OL og altså OL i ishockey 2022.
  • Herrernes ishockey-slutrunde afvikles fra d. 9. til d. 20. februar 2022.
  • I alt 12 nationer deltager ved OL i ishockey.
  • Der indledende gruppespil afvikles i 3 puljer med 4 hold i hver.
  • Rusland er forsvarende olympiske mestre.
  • Danmark er debutant ved OL i ishockey.
  • Danmark er sikre på at skulle spille minimum 4 kampe ved slutrunden.

Få op til 500 kr. i odds bonus
18+ | Kun nye kunder | Regler og vilkår gælder | Min indbetaling 100 kr. | Maks bonus 500 kr. | Min odds 1.8 | Eksempel: Indbetal 500 kr., få 500 kr. i bonus = 1000 kr. Gennemspilseksempel: 5 x 500 (indbetaling ) + 5 x 5000 (bonus) | 60 dage til gennemspilning | Selvudelukkelse via ROFUS | Besøg StopSpillet. (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår
1️⃣ Hvornår er der OL i ishockey?

OL i ishockey afvikles fra d. 9. til d. 20. februar 2022.

2️⃣ Hvem har værtskabet for OL i ishockey?

Beijing, Kina har værtskabet for Vinter OL, heriblandt OL i ishockey.