18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

OL håndbold odds

Der er OL håndbold i Tokyo mellem den 24. Juli og 1. August. Her peger odds på at Danmark og Spanien er favoritter til at vinde guldet. Nedenfor kan du få et klart overblik over OL-programmet for herrehåndbold. Her gennemgår vi blandt andet Danmarks modstandere og de fem favoritter i OL-vinderspil.

Glem ikke at tjekke andre olympiske discipliner dækket af SpilXperten for flere OL odds.

De olympiske lege mobile med glødende lejrild og brændende flammer

Årets program for OL håndbold mænd

Der er OL i håndbold mellem den 24. juli og 8. august. I år er de Olympiske Lege i Tokyo, og det lægger ud med gruppespil mellem den 24. juli og 1. august. Derefter er der kvartfinaler den 3. august, semifinaler den 5. august og finalen bliver spillet den 7. august. Derudover er der også bronzekamp den 7. august.

Hvor kan man spille på Håndbold OL 2021?

På denne side får du optakt til turneringen for OL håndbold herrer i år. Den information kan du blandt andet bruge til at spille på odds på kampene og andre tilgængelige sportsvæddemål. Du kan blandt andet finde en bred vifte af odds hos LeoVegas. Der kan du blandt andet spille på:

  • 1X2: Spil på en specifik vinder eller om kampen ender uafgjort.
  • Total antal mål ulige/lige: Du kan også spille på om det samlede antal mål ender lige eller ulige. Fx hvis den ender 24 – 24 er det altså et lige antal mål. 
  • Vinderspil: Spil på hvem der vinder guldet.  
  • Top-3: Spil på om du tror at en nation ender i top tre.

Det kan være at der kommer flere odds, jo tættere og tættere vi kommer på kampene. Desuden kan der også forventes en bred vifte håndbold OL 2021 odds på knockout-kampene til sidst.

Få op til 1.000 kr. som freebet

Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen.

Tidligere OL guld håndbold-vindere

Hvis Danmark vinder OL-guld, kan det danske håndboldlandshold komme op på en delt førsteplads i medaljetabellen. Blandt de aktuelle håndboldhold deler Frankrig og Kroatien førstepladsen med to medaljer hver. Tyskland, Rusland og Danmark har vundet OL-guld en gang hver, og Danmark er som sagt de forsvarende mestrer.

Netop Frankrig topper den samlede medaljetabel. Udover de to gange guld, har de vundet sølv og bronze en gang hver. Tyskland har også vundet OL-medaljer fire gange hvor det er blevet til to gange sølv, og en gang guld og bronze. Svenskerne har været i OL-finalen fire gange, men har tabt alle fire gange. Derfor er det blevet til fire gange OL-sølv til vores svenske naboer. Det sidste land, som har vundet fire OL-medaljer, er Rumænien. De har vundet sølv en enkelt gang og bronze tre gange.

Nedenfor kan du få et overblik over fordelingen af guld og sølv efter årtusindeskiftet.

OL håndbold herrer GuldSølv
2000RuslandSverige
2004KroatienTyskland
2008FrankrigIsland
2012Frankrig Sverige
2016DanmarkFrankrig

OL Håndbold
Foto: BIldbyrån

De to OL håndbold grupper

Det kommende program for OL håndbold mænd indledes med gruppespillet. Her er de 12 nationer delt ind i to OL håndbold grupper, og det kan du se i oversigten nedenfor.

Gruppe AGruppe B
FrankrigDanmark
TysklandSverige
SpanienPortugal
ArgentinaJapan
BrasilienEgypten
NorgeBahrain

Det betyder at Danmark undgår store nationer som Norge, Frankrig og Spanien i gruppespillet. Til gengæld er det danske herrelandshold i gruppe med Sverige, som tidligere har klaret sig godt ved ol i håndbold. 

De otte bedste hold i hver gruppe går videre til kvartfinalerne. Det er naturligvis knockout-kampe og fire hold går videre til semifinalerne, hvor de to finalister skal findes.

Programmet for OL håndbold Danmark

Det danske herrehåndboldlandshold skal først og fremmest ud i fem gruppespilskampe. Nedenfor kan du se programmet med dansk tid.

  • Lørdag den 24. juli kl. 14.30 – Danmark mod Japan
  • Mandag den 26. juli kl. 7.15 – Egypten mod Danmark
  • Onsdag den 28. juli kl. 2.00 – Danmark mod Bahrain
  • Fredag den 30. juli kl. 12.30 – Portugal mod Danmark
  • Søndag den 1. august kl. 14.30 – Danmark mod Sverige

Da OL foregår i Japan er det lidt nogle skæve tider for Danmark, men det kunne have været værre. Der er kun en kamp om natten, og en anden kamp mandag morgen. Programmet for knockout-kampene byder på kvartfinaler den 3. august. De spilles kl. 02.30, 06.15, 10.00 og 13.45 dansk tid. Forhåbentligt kommer Danmark til at spille en af de senere kampe med kvartfinalerne. 

Det ser bedre ud med semifinalerne, som er planlagte til den 5. august. Den ene fløjtes igang kl. 10.00, mens den anden starter kl. 14.00. Selve finalen spilles lørdag den 7. august kl. 14.00 dansk tid. Bronzekampen spilles også den 7. august kl. 10.00.

OL håndbold Danmark – vejen til guldet

Hvordan er danskernes chancer for at vinde OL guld håndbold? Først og fremmest skal de spille de fem gruppespilskampe, som vi gennemgår en for en nedenfor. 

I den første kamp indleder de forsvarende danske mestrer OL mod hjemmeholdet fra Japan. Danmark kan betragtes som favoritter, men det kan måske blive en tæt kamp. De to nationer mødtes så sent som ved VM i år, hvor det danske landshold vandt 34 – 27 over Japan. 

I den anden gruppespil er modstanderen Egypten. Danmark har vundet fem ud af fem af de seneste opgør mod egypterne. Den seneste sejr kom ved VM i 2019 hvor Danmark vandt 26 – 20 over Egypten. Derfor må danskerne betragtes som favoritter i kampen. 

Danmark er også favoritter mod Bahrain i den tredje gruppespilskamp. Danskerne vandt en storsejr på 34 – 20 tilbage ved VM i januar. Desuden slog Danmark også Bahrain 30 – 26 ved verdensmesterskabet i 2017, samt 24 – 26 i OL-kvalifikationen i april 2016.

Det er første gang at Portugal er med ved OL, og derfor også første gang at portugiserne møder Danmark. Som forsvarende OL-mestre må Danmark også betragtes som favoritter i den kamp. 

Den sidste gruppespilskamp bliver mod vores svenske naboer. Der har ikke overraskende været mange Danmark – Sverige håndboldkampe i tidernes morgen. For nyligt spillede de en venskabskamp hvor Danmark kun vandt med et enkelt mål. Danmark vandt også en tæt kamp, som endte 26 – 24, ved VM tidligere i år. Med Sveriges OL-historik og seneste resultater, betragtes de som Danmarks største modstander i gruppespillet. Derfor kan førstepladsen måske blive afgjort i den sidste runde. 

Det forventes at Danmark går videre til kvartfinalerne, og faktisk at de vinder hele molevitten.

Hvem vinder OL guld håndbold?

Når du kigger på odds hos fx LeoVegas, er Danmark favoritterne i vinderspillet. Husk naturligvis at odds kan nå at ændre sig, men nedenfor kan du danne et overblik over bookmakerens favoritter.

 HoldVinder 
Danmark2.30 – SPIL HER >>*
Frankrig2.80 – SPIL HER >>*
Spanien5.80 – SPIL HER >>*
Egypten7.50 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret kl. 9:43 d. 5. august 2021. Odds kan ændre sig.

Favoritterne fra Danmark

Danmark har vundet VM to gange i træk og er de forsvarende OL-mestre. Derfor er de ikke overraskende favoritten til at snuppe titlen igen. 

Danskerne har en stærk trup. 12 af spillerne har spillet mere end 40 kampe. Lasse Svan Hansen topper den liste med 226 kampe, mens målvogter Niklas Landin har spillet 223 kampe i den røde trøje. Danmarks største stjerne Mikkel Hansen har været på banen for Danmark 170 gange. Derudover har Henrik Møllgaard spillet over 170 kampe, Mads Mensah har været på banen 146 gange og Morten Olsen har spillet 108 kampe i den danske landsholdstrøje. 

Størstedelen af de rutinerede danske landsholdspillere spiller i topklubber som SG Flensburg og THW Kiel i Tyskland samt Aalborg Håndbold og GOG Håndbold i Danmark. Mikkel Hansen spiller i den franske topklub Paris Saint-Germain.

Det stærke spanske hold

Spanien vandt OL-bronze ved det seneste VM, og de forsvarende EM-mestrer fra 2020 og 2018. Derfor er de ikke overraskende næststørste favoritter til at vinde OL-guld. Netop Spanien kan blive en svær modstander for Danmark i en eventuel knockoutkamp. Danmark vandt en tæt EM-kvalifikationskamp mod spanierne 25 – 22 i 2018, men Spanien har vundet to ud af de tre seneste opgør.

Storkonkurrenterne fra Frankrig

Frankrig har været i de seneste tre OL-finaler hvor det er blevet til to gange OL-guld og en gang sølv i den seneste finale mod Danmark. Desuden vandt franskmændene EM-bronze i 2018 og VM-bronze i 2019. Dog røg de overraskende ud i gruppespillet ved EM i 2020. Derfor er de mindre favoritter til OL-guld end vores norske naboer.

Vores stærke nordiske naboer

Frankrigs har to hårde konkurrenter i gruppespillet. En af dem er Norge, som netop var den nation, der sendte Frankrig hjem efter EM-gruppespillet i 2020. Netop ved det Europamesterskab vandt nordmændene OL-bronze. Det er første gang nogensinde at Norge er med ved OL i håndbold, og de er altså blandt top-3 af favoritter.

Sverige er det sidste land i top-5 over favoritter. Svenskerne har været i OL-finalen fire gange og har tabt alle fire gange. Det skete senest ved OL i London i 2012. Sverige rejser til OL med VM-sølv i bagagen fra i år og de vandt EM-sølv i Kroatien i 2018. Derfor må svenskerne være alvorligt sultne efter at vinde OL-guld.

Samlet konklusion om herrehåndbold ved OL i Tokyo

Med to gange VM-guld og som de forsvarende OL-mestrer er Danmark favoritter til at vinde medaljer igen. Det bliver dog spændende at følge Spanien, som også har været stærke på det seneste. På samme tid bliver det også spændende at følge Sverige, som har det med at vinde sølv ved store håndboldturneringer. Hold også gerne øje med debutanterne fra Norge, og følg hvordan Frankrig skal rejse sig efter et tidligt EM-exit sidste år.