18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

OL fodbold odds

OL fodbold har i næsten alle år været en del af det olympiske program ved de moderne olympiske lege. Det er altid en spændende og seværdig turnering, hvor der bliver kæmpet bravt om de eftertragtede medaljer. Læs alt om fodbold OL 2021 i denne guide og optakt.

De olympiske lege mobile med glødende lejrild og brændende flammer

Hvem vinder OL i fodbold?

Se bookmakernes odds på vinderen af OL i fodbold herunder.

HoldVinderoddsTop 3
Brasilien U231,79 – SPIL HER >>*
Spanien U231,89 – SPIL HER >>*
Japan U231,84 – SPIL HER >>*
Mexico U231,84 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret kl. 9:55 d. 6. august 2021. Odds kan ændre sig.

KLIK HER* for at se flere odds på OL i fodbold.

OL fodbold Danmark

Danmark deltager desværre ikke ved OL 2020 i Tokyo, så lad os i stedet tage et kig på hvordan vi har klaret os ved de olympiske lege gennem tiden.

OL fodbold Danmark historien starter helt tilbage ved de olympiske lege i London i 1908. Her gik det danske landshold hele vejen til finalen, hvor det dog blev til et 0-2 nederlag mod Storbritannien. Fire år senere blev det igen til et godt resultat med endnu en sølvmedalje.

Det er i alt blevet til otte deltagelser for det danske herrelandshold i fodbold ved OL. Det har kastet tre sølvmedaljer og en enkelt bronzemedalje af sig, og det må siges at være ganske gode resultater for vores lille land. Vi skal dog helt tilbage til 1960 for at finde den seneste danske OL-medalje i fodbold. Den seneste optræden ved OL i Rio i 2016 endte med en ottendeplads til det danske landshold, bl.a. efter et 0-4 nederlag til de brasilianske værter.

Introduktion til fodbold OL 2021

Vi retter blikket væk fra fortidens olympiske lege og kigger frem mod det kommende OL. Fodbold OL 2021 finder sted i slutningen af juli og starten af august. Selve fodboldturneringerne finder sted fra d. 21. juli til d. 7. august 2021 i Japans hovedstad Tokyo samt en række andre værtsbyer.

I mændenes turnering deltager 16 hold fra hele verden, som inddeles i fire grupper med fire hold i hver gruppe. I kvindernes turnering deltager 12 hold, fordelt på tre grupper med fire hold pr. gruppe. Som sagt er det kun spillere på under 23 år, som må deltage i mændenes turnering (med undtagelse af tre spillere), mens kvinderne ikke har en aldersbegrænsning.

Brasilien er forsvarende mestre i mændenes turnering, mens Tyskland vandt det seneste OL i damefodbold. Der er mange om buddet i begge turneringer, så det bliver spændende at se hvem der løber med medaljerne.

Hvor kan man spille på fodbold OL 2021?

Når vi kommer tættere på starten af det udskudte OL i juli 2021, vil bookmakerne åbne for deres odds på OL fodbold. Det er en relativt stor begivenhed, og selvom den ikke er på niveau med VM, er det alligevel en turnering som alle spillere drømmer om at vinde.

Med så meget interesse og opmærksomhed på turneringen er det også naturligt at de fleste bookmakere vil tilbyde masser af OL odds gennem hele turneringen. Konkurrencen om de danske kunder er ganske hård mellem bookmakerne, og det er godt nyt for kunderne, som kan nyde godt af store spiludvalg og høje odds.

Et godt bud på en bookmaker, hvor du kan spille på fodbold til det kommende OL er LeoVegas, som altid har et stort udvalg af konkurrencedygtige odds. De får nemlig deres odds leveret fra Kambi Group, som har mange års erfaring med at levere høje odds og mange markeder. Hold derfor øje med LeoVegas’ hjemmeside, så du kan følge med når de har sat deres odds på fodbold til OL.

Få op til 1.000 kr. som freebet

Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen.

Hvad kan man spille på til fodbold-OL?

Der vil være et stort udvalg af spiltyper og markeder tilgængelige når de olympiske lege nærmer sig. Vi forventer at alle bookmakerne i den danske branche kommer med odds til turneringerne, så der vil være et hav af muligheder for at finde gode odds.

Du vil selvfølgelig kunne finde odds på alle de traditionelle og populære markeder såsom 1X2, over/under og europæisk og asian handicap. Her er der tale om de klassiske spil, hvor det gælder om at forudsige hvem der vinder kampen, hvor mange mål der scores, og om et af holdene vinder med flere mål eller undgår at tabe med for mange mål.

Du vil også kunne finde masser af mere specielle markeder og spiltyper. F.eks. vil det formentligt være muligt at spille på hjørnespark, kort, målscorerspil, halvlegsspil og muligvis også statistikspil, såsom hvem der har mest boldbesiddelse, hvor mange skud på mål en spiller har osv.

Endelig vil du også kunne finde mere langsigtede odds på hele turneringen, hvor du f.eks. kan spille på hvilket hold der vinder guld, om et hold går videre fra gruppespillet, om et hold når til finalen osv.

Hvem er favoritter til at vinde OL i fodbold?

Flere af de store fodboldnationer har kvalificeret sig til OL i fodbold i 2021. Derfor er der også masser af god fodbold at se frem til når turneringerne sparkes i gang i slutningen af juli.

Især i mændenes turnering er der masser af store nationer med, som alle har rimelige chancer for at gå hele vejen og vinde guld. Nogle af de største favoritter er store fodboldnationer såsom Brasilien, Argentina, Frankrig, Spanien og Tyskland. Andre nationer såsom Mexico (som vandt guld i 2012), værterne fra Japan og Sydkorea har muligvis også hvad der skal til for at drille de store favoritter.

I kvindernes turnering ser det ud til at USA er de helt store favoritter. Det amerikanske kvindelandshold har vundet fire ud af de seks OL-turneringer i damefodbold, som er blevet afholdt indtil videre. Ved den seneste slutrunde i Rio i 2016 blev USA slået ud af Sverige i kvartfinalen, og det var dermed den eneste gang at de amerikanske kvinder ikke formåede at vinde medaljer ved OL.

Der er dog også stærk konkurrence fra nationer såsom Brasilien, Sverige, Canada og Japan, som alle har vundet OL-medaljer, samt Holland som kommer ind til turneringen efter EM guld og VM sølv.

OL fodbold odds
Foto: Bildbyrån – Ajinomoto-Stadion i Tokyo

Tidligere vindere af OL fodbold

Som et ekstra kig på favoritterne til at vinde OL-turneringen i Tokyo, gennemgår vi nu de tidligere vindere af OL-turneringen for henholdsvis mænd og kvinder.

I tabellen nedenfor kan du få et overblik over tidligere vindere af OL i mændenes turnering siden årtusindskiftet. Som du kan se, er der mange forskellige lande på listen, og det er kun Spanien og Tyskland fra Europa som har formået at nå til finalen ved de seneste fem OL-turneringer.

ÅrVærtsbyVinderAndenplads
2000SydneyCamerounSpanien
2004AthenArgentinaParaguay
2008BeijingArgentinaNigeria
2012LondonMexicoBrasilien
2016Rio de JaneiroBrasilienTyskland

Alle resultater for kvindernes OL-turneringen kan ses i tabellen nedenfor. USA’s dominans i turneringen er ganske tydelig, og de vil formentligt være opsatte på at revanchere det skuffende resultat fra OL i Rio i 2016.

ÅrVærtsbyVinderAndenplads
1996AtlantaUSAKina
2000SydneyNorgeUSA
2004AthenUSABrasilien
2008BeijingUSABrasilien
2012LondonUSAJapan
2016Rio de JaneiroTysklandSverige

Der er altså masser af underholdende fodbold og spænding at se frem til ved det kommende OL i Tokyo. Dermed er der også masser af muligheder for at finde gode odds til turneringerne ved de danske bookmakere. Hold skarpt øje med bookmakernes hjemmesider for OL odds, og hold samtidig øje med vores hjemmeside for spilforslag til de kommende turneringer.

OL i fodbold – historien

De moderne olympiske lege blev første gang afviklet i 1896, hvor fodbold stadig var ved at blive udviklet som sportsgren. Derfor var der ikke fodbold på programmet ved de første olympiske lege. Det var dog allerede på programmet fire år senere, og er blevet spillet ved alle olympiske lege siden da – med undtagelse af OL i Los Angeles i 1932. Det har næsten altid kun været mændene der har spillet, men siden OL i 1996 har der også været en turnering for kvinderne.

I tråd med den olympiske ånd var OL fodbold i mange år kun for amatørspillere. Ikke før OL i 1984 i Los Angeles blev det tilladt for professionnelle spillere at deltage. FIFA ville dog ikke have at OL i fodbold skulle være en konkurrent for VM, så det blev aftalt at spillere fra UEFA og CONMEBOL, som havde deltaget ved VM, ikke måtte deltage ved OL. Det udelukkede de facto at alle de bedste spillere i verden var udelukket fra at spille ved OL.

Siden 1992 har der i mændenes turnering været en regel om at det kun er spillere under 23 år, som må deltage ved fodbold til OL. Siden 1996 har hver nation dog haft lov til at have tre spillere over 23 år med på holdet. På grund af disse særlige regler har mange af de største fodboldnationer ikke været blandt de mest succesfulde ved OL. På kvindernes side er det dog tilladt for alle at deltage, så her kan man se verdens bedste spillere konkurrere om olympiske medaljer.