18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Længdespring odds

Der er ingen tvivl om, at længdespring er en yderst populær disciplin ved De Olympiske Lege. Disciplinen har været del af OL-programmet siden 1896, hvor det dog kun var mændene, der deltog. Kvindernes konkurrence blev først indført i 1948. Ingen danskere har kvalificeret sig til OL i længdespring, men det bliver alligevel interessant at følge verdens bedste længdespringere folde sig ud på den helt store scene. 

Der skal især holdes et vågent øje med Miltiadis Tentoglou hos mændene og Tara Davis hos kvinderne, som bookmakerne har som favoritter til OL-guldet hos henholdsvis mændene og kvinderne. Få de bedste odds, læs om favoritterne og få ikke mindst en grundig optakt til længdespring ved OL – så er du godt klædt på til at se med og oddse, når konkurrencerne starter!

Glem ikke at tjekke andre olympiske discipliner dækket af SpilXperten for flere OL odds.

De olympiske lege mobile med glødende lejrild og brændende flammer

Vinder af længdespring (Mænd)

DeltagerVinderodds
JuVaughn Harrison4,00 – SPIL HER >>*
Miltiadis Tentoglou5,00 – SPIL HER >>*
Tajay Gayle6,00 – SPIL HER >>*
Juan Miguel Echevarria7,00 – SPIL HER >>*
Marquis Dendy11,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 30. juli 2021 kl. 9:42. Odds kan ændre sig.

Vinder af længdespring (Kvinder)

DeltagerVinderodds
Tara Davis4,50 – SPIL HER >>*
Malaika Mihambo4,50 – SPIL HER >>*
Brittney Reese4,50 – SPIL HER >>*
Ivana Spanovic4,50 – SPIL HER >>*
Ese Brume12,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 2. august 2021 kl. 11:55. Odds kan ændre sig.

KLIK HER* og se flere odds på længdespring.

Odds på længdespring ved OL 2021

Har du planer om at spille på OL længdespring, bør du i den grad overveje at oprette en konto hos bet365 og spille dine spil her. Du får nemlig altid suveræne odds hos bet365, og ydermere er spiludvalget enormt!

Sådan spiller du på længdespring hos bet365

1. Gå til bet365.dk – klik her!*

2. Log ind og opret en konto

3. Sørg for minimum at have 1 krone stående på din spillekonto

4. Tryk på OL 2021 i venstre side af skærmen

5. Find længdespring i oversigten og spil

Spil på længdespring ved OL hos bet365 – klik her!*

Favoritterne

Det er aldrig helt til at udpege en storfavorit i længdespring, og der er derfor ofte flere om buddet til den endelige sejr. Vi har dog fundet de største stjerner hos både mændene og kvinderne. Læs om deres rekorder, præstationer og historik herunder.

Miltiadis Tentoglou

Et af de helt store talenter i mændenes længdespring er græske Miltiadis Tentoglou på 23 år. Han har i de seneste år gennemgået en rivende udvikling, og har bl.a. vundet guld ved både indendørs og udendørs EM samt guld ved U20 og U23 EM i de seneste tre år. Han har desuden sat sæsonens rekord i 2021 bare et par måneder før OL i Tokyo, da han ved et stævne i Athen i maj sprang 8,60, og dermed smadrede sin tidligere personlige rekord med næsten 30 centimeter. Det bliver spændende at følge det unge talent ved de kommende Olympiske Lege i Tokyo, hvor han formentligt er blandt bookmakernes favoritter til at tage den øverste plads på podiet.

Jeff Henderson

Amerikanske Jeff Henderson har i de senere år skaffet sig flere flotte resultater ved USA Outdoor Track and Field Championships og PanAm Games (Pan American Games). I 2013 og 2015 blev det til sølv ved USA Outdoor Track and Field Championships, mens det i 2014 blev til guld i selv samme turnering og ydermere ved PanAm Games. Han opnåede ved OL i Rio i 2016 karrierens største resultat da han vandt guld ved OL med et spring på 8,38 meter, og dermed vandt med bare én centimeter ned til sydafrikanske Luvo Manyonga på andenpladsen. Han er efterhånden blevet 32 år, så det kunne meget vel være hans sidste OL i karrieren, og han vil helt sikkert gå efter at runde karrieren af med et godt resultat i Tokyo.

Tara Davis

Det unge amerikanske stortalent Tara Davis på bare 22 år er en af de største nye navne indenfor længdespring for kvinder i de seneste år. Hun har i sine teenageår konkurreret i mange forskellige atletikdiscipliner såsom 4×100 meter, forhindringsløb og trespring. Hun har dog haft de bedste resultater indenfor længdespring, som hun derfor også har valgt at fokusere på. Hun har vundet guld ved U18-VM i længdespring samt bronze ved U20-VM. Hun har desuden haft sæsonens længste spring med hele 7,14 meter, som slog den amerikanske college-rekord på 6,99, som havde stået i 36 år. Hun er med rette gjort til favorit til at vinde guld ved OL længdespring i 2021.

Ese Brume

25-årige Ese Brume fra Nigeria er en af de helt store stjerner indenfor kvindernes længdespring. Hun har vundet de afrikanske mesterskaber tre gange i 2014, 2016 og 2018. Hun vandt desuden bronze ved VM i 2019  med et spring på 6,91 meter. Det er anden gang i karrieren at hun er med til OL længdespring i Tokyo. Hun var nemlig også med ved OL i Rio i 2016, hvor hun endte på en flot femteplads. Hun har nu yderligere fem års erfaring på bagen, og har i den grad forbedret sig og finpudset formen til OL i Tokyo. Hun satte i maj 2021 sæsonenrekord da hun sprang hele 7,17 meter ved et stævne i USA, og hun ligner dermed en atlet i topform. Hun er med rette en af bookmakernes favoritter til at løbe med guldet i Tokyo til sommer.

Længdespring historisk ved OL

Længdespring har som allerede nævnt været på OL-programmet siden 1896, hvor kvinderne dog ikke havde muligheder for at vise deres talent endnu. Den chance opstod for første gang i 1948, hvor længdespring også blev en disciplin for kvinderne ved OL.

Rekorden ved OL for mænd er sat af Bob Beamon tilbage i 1968, hvor han formåede at springe hele 8,90 meter. Verdensrekorden står Mike Powell dog stadig for. Amerikaneren sprang nemlig hele 8,95 meter tilbage i 1991. Kvindernes olympiske rekord lyder på 7,40 meter og er sat af Jackie Joyner-Kersee i 1988. Det er dog Galina Chistyakova, der sidder solidt på verdensrekorden hos kvinderne. I 1988 sprang hun nemlig 7,52 meter ved en turnering i Leningrad.

Andre sportsgrene til OL