18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Kajak odds

I 2008 vandt Kim Wraae Knudsen og Rene Holten Poulsen sammen OL-sølv til Danmark i deres toerkajak, og nu er Rene Holten Poulsen igen med ved OL i håbet om at få sin store drøm om OL-guld opfyldt. Ved dette års OL stiller han dog op alene i sin enerkajak, som han har vundet både VM og EM i de seneste år. Han er dog ikke den eneste dansker, der skal ro OL-kajak. Danmark er også repræsenteret i kvindernes K4 500 meter-disciplin, hvor Henriette Engel, Emma Aastrand, Ida Villumsen, Amalie Thomsen udgør den danske firerkajak. Med en god blanding af rutine og talent skal de danske piger ligeledes forsøge at ro sig til en podieplads.

Odds på kajak ved OL 2016

Bet365 tilbyder en række odds på de forskellige discipliner indenfor kajak, og du er selvfølgelig meget velkommen til at spille med. Uanset om du tror på, at de danske roere vil gøre en god figur ved De Olympiske Lege, eller du har en anden favorit, så er der gode odds at hente hos bet365.

Bet365 er den bedste bookmaker til kajak, og de giver dig som ny spiller en velkomstbonus. Hvis du vil læse mere om den bonus kan du gøre det lige HER.

Sådan spiller du på kajak hos bet365
Herunder finder du en guide til at spille på kajak ved OL 2016:

1. Gå til bet365.dk – klik her!*

2. Log ind eller opret konto

3. Sørg for minimum at have 1 krone stående på din spillekonto

4. Tryk på OL 2016 i venstre side af skærmen

5. Find kajak i oversigten og spil

Spil på kajak ved OL hos bet365 – klik her!*

Discipliner indenfor kajak

Helt overordnet findes der to discipliner indenfor kajak; slalom og sprint. I slalom skal roerne igennem en bane, som indeholder en række porte, som der skal roes igennem. Her gælder det om at komme igennem banen hurtigst muligt og samtidigt begå færrest fejl. I sprint starter alle kajakkerne samtidigt, og banen er helt lige, så her handler det blot om at komme først over målstregen.
Der findes flere forskellige discipliner indenfor sprint, alt efter hvor lang en distance der roes, og hvor mange roere der er i kajakken. Er der én roer i kajakken er der tale om K1, er der to roere er det K2 osv. Hos mændene findes der følgende fem sprintdiscipliner ved OL: K1 200 meter, K2 200 meter, K1 1000 meter, K2 1000 meter, K4 1000 meter. Hos kvinderne roes der kun K1 200 meter, K1 500 meter, K2 500 meter og K4 500 meter.

De fem største favoritter

Rene Holten Poulsen
Ved det seneste VM løb danske Rene Holten Poulsen med guldet i både K1 1000 meter og K1 1500 meter. Hans bedste resultat ved OL er sølvmedaljen fra 2008, men i år har han chancen for at få den vekslet til en guldmedalje. Han er blandt de allerbedste kajakroere i verden, og hvis han rammer dagen har han gode muligheder for en OL-medalje – måske endda en guldmedalje. Den danske roer er et af de største danske medaljehåb, så vi håber selvfølgelig på at han kan ro sig til en topplacering.

Josef Dostál
Den 23-årige tjekke vandt VM-guld i 2014 i både K1 1000 meter og K4 1000 meter. Ved VM i 2015 måtte han se sig slået af Rene Holten Poulsen i K1 1000 meter-disciplinen og måtte derfor nøjes med en sølvmedalje. Ved OL kan vi meget vel komme til at se endnu en kamp mellem Dostál og Poulsen i K1 1000 meter-disciplinen, og selvom danskeren har opnået de bedste resultater i den seneste sæson, så vil det ikke blive nogen let opgave at slå tjekken. Josef Dostál stiller udover K1 1000 meter også op i disciplinen K4 1000 meter sammen med tre andre tjekkiske roere.

Danuta Kozák
29-årige Danuta Kozák stiller både op K4 500 meter, K2 500 meter og K1 500 meter, og hun er blandt favoritterne i alle disciplinerne. I enerkajakken kan hun helt selv afgøre det, og det er i K1 500 meter-disciplinen, at hun har vundet størstedelen af sine sejre. I 2012 vandt hun OL-guldet i disciplinen – samtidigt med at hun også vandt guldet i K4 500 meter – og hun har derudover adskillige EM- og VM-guldmedaljer på CV’et i denne disciplin.

Det ungarske K4 500 meter-hold
Ved det seneste OL i 2012 vandt ungarerne guldmedaljen i kvindernes K4 500 meter. Både Gabriella Szabó, Danuta Kozák og Krisztina Fazekas var med til at vinde guldet, og de alle tre med i kajakken, når dette års OL skydes i gang. Eneste udskiftning i forhold til sidste OL er altså, at Tamara Csipes er kommet ind i stedet for Katalin Kovács.

Det australske K4 100 meter-hold
Det australske hold vandt guld i mændenes K4 1000 meter ved OL i 2012, og selvom de har ændret lidt i besætningen til dette års OL, må de stadig betragtes som en af de største favoritter. Jacob Clear og Murray Stewart er endnu en gang at finde i den australske kajak, mens Tate Smith og Dave Smith er blevet udskiftet med Ken Wallace og Lachlan Tame. Det er dog langt fra sikkert, at denne udskiftning vil være en svækkelse for dem, da de to roere, som er kommet ind, er fra allerøverste hylde. Lachlan Tame og Ken Wallace har sammen vundet VM-guld i K2 500 i 2015 meter samt to gange sølv i K2 meter i 2014 og 2015. Desuden vandt Ken Wallace en OL-guldmedalje i 2008 i disciplinen K1 500 meter, og den 32-årige australier har derudover vundet VM-guld i K1 5000 meter i både 2015, 2014, 2013 og 2010.

Danskerne

Rene Holten Poulsen
Den danske roer vandt som nævnt OL-sølv sammen med Kim Wraae Knudsen i 2008, og nu har han igen chancen for at opfylde sin største drøm, som er at vinde en guldmedalje ved OL. Med tre gange VM-guld og seks EM-guldmedaljer har han efterhånden også vundet alt andet end OL, og Rene har undervejs fået tilnavnet Powerhouse Poulsen. Ved dette OL stiller han op i disciplinen K1 1000 meter, hvor han altså kommer til at være alene i kajakken.

Henriette Engel, Emma Aastrand, Ida Villumsen og Amalie Thomsen
De fire kajakpiger stiller op i disciplinen K4 500 meter, hvor de altså alle sammen skal være i den samme kajak. 34-årige Henriette Engel er den mest rutinerede af de fire, og hun har tidligere deltaget ved OL i både 2008 og 2012, hvor hun dog roede stillede op i K1-disciplinen. Henriette Engel er femdobbelt verdensmester og skal bidrage med al sin erfaring til den danske firerkajak. De tre resterende roere er alle store talenter, men også debutanter ved De Olympiske Lege. Emma Aastrand har vundet VM i K2 1000 meter, mens Ida Villumsens bedste resultat er en 10. plads ved VM. Amalie Thomsen har ikke de store sejre på CV’et, men nævner kvalifikationen til OL som hendes største bedrift indtil videre.

Sportsgrenen historisk ved OL

Der blev for første gang roet kajak ved OL i 1924, men her var det endnu ikke en officiel del af De Olympiske Lege, da sportsgrenen – sammen med kanoroning – kun var med på prøve, for at finde ud af om det senere hen skulle blive en bestandig del af OL-programmet. Der skulle gå tolv år før kano- og kajakroning officielt blev en olympisk sportsgren, men siden 1936 er der blevet roet både kano og kajak ved hvert eneste OL. Sovjetunionen er forsat indehaver af rekorden for flest guldmedaljer gennem tiden, da den tidligere stormagt i perioden 1952 til 1988 vandt hele 29 OL-guldmedaljer i de forskellige discipliner indenfor kano- og kajakroning. I de senere år har det været lande som Tyskland, Canada, Australien og Polen, der har været dominerende. Danmark har også klaret det fint i kano- og kajakroning, hvis man tager landets størrelse i betragtning. I alt er det blevet til 13 danske OL-medaljer, hvoraf tre har været af guld.

Andre sportsgrene til OL