18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Mike Larsen: Tjekkiet – Danmark (Ishockey OL) – Odds og optakt d. 9. februar kl. 14.10 2022

Det er Danmarks første kamp ved et OL i ishockey nogensinde. Tilbage i august måned sikrede Nikolaj Ehlers og Oliver Bjorkstrand en dansk sejr på 2-0 over ærkerivalerne fra Norge på udebane i Oslo, og dermed var Danmark sikret deltagelse ved OL for første gang.

Nu skal Heinz Ehlers og Danmark forsøge at drille nogle af de store ishockeynationer i verden, og det er uden de store stjerner fra NHL, da de tidligere på sæsonen blev ramt af corona og lukkede ned for muligheden for, at de kunne spille OL.


Odds på Tjekkiet – Danmark

Bookmakerne forventer, at Tjekkiet kommer sikkert fra land med en sejr og tre point over Danmark.

Hvem vinder kampen?
Tjekkiet: 1,38 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 5,75 – SPIL HER >>*

Danmark: 6,50 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 5,5 mål: 2,08 – SPIL HER >>*

Under 5,5 mål: 1,75 – SPIL HER >>*

Handicap

Tjekkiet -2,5: 2,23 – SPIL HER >>*

Danmark +2,5: 1,66 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 7. februar 2022 kl. 13:50. Odds kan ændre sig.


Optakt til Tjekkiet – Danmark: OL i Ishockey

Tjekkiet var direkte kvalificeret til De Olympiske Lege efter deres placering på verdensranglisten, mens Danmark derimod måtte igennem en kvalifikation for at komme til Legene. Det er første gang nogensinde, at Danmark står i den position, selvom det har været tæt på i rigtig mange omgange.

Der er lagt op til en svækket udgave af Legene, da NHL valgte at lukke ned for deltagelse, selvom der i første omgang lå en aftale om, at spillerne kunne tage til Kina for at deltage. Da ligaen blev hårdt ramt af en del coronatilfælde på tværs af holdene og en del kampe, der blev udsat af samme grund, og der ligeledes heller ikke var udsigt til, at smitten var faldende, så valgte NHL at trække aftalen tilbage.

Tjekkiet har nogle stjerner i NHL endnu, hvor spillere som David Pastrnak (Boston), Thomas Hertl (San Jose), Ondrej Palat (Tampa Bay) og Jakub Voracek (Columbus) bestemt kunne forstærke offensiven, mens Filip Hronek (Detroit) og Radko Gudas (Florida) bestemt kunne forstærke defensiven, men stadig et stærkt hold, som Tjekkiet kommer med.

Tjekkiet kommer med David Krejci (962 kampe i NHL), Michael Frolik (858 kampe), Vladimir Sobotka (548 kampe), men også flere spillere, der har spillet en del sæsoner i KHL. Karel Vejmelka kunne være med til at gøre en lille forskel i målet.

Danmark mangler vores store skyts fra NHL i Oliver Bjorkstrand (Columbus), Nikolaj Ehlers (Winnipeg), Lars Eller (Washington), Alexanders True (Seattle) og Joachim Blichfeldt (San Jose), mens Frederik Andersen (Carolina) mangler i målet. Faktisk kan det blive en fordel for Danmark, at flere af vores største spillere er tilbage i Europa, hvilket gør, at det bliver nemmere at stille stærkt til f.eks. VM turneringer.


Tjekkiske nøglespillere

 • Nøglespiller 1 = David Krejci
  Forward med over 1000 kampe i NHL, når man tæller slutspillet med. Han er i år tilbage i Tjekkiet for at afslutte karrieren, hvor han fortsætter spillestilen fra NHL. En solid forward, der arbejder godt for holdet, men også har gode færdigheder foran mål, hvor han udnytter de mindste fejl. En rigtig leder på holdet, hvor han kommer til at steppe op.
 • Nøglespiller 2 = Jakub Jerabek
  Han er en stærk offensiv back, der skøjter med frem, når muligheden er der, men han er også meget bevidst om sine defensive forpligtelser. Han kommer ikke til at tage de store chancer i egen zone, men spiller pucken simpelt ud af zonen.
 • Nøglespiller 3 = Roman Cervenka
  Stærk tjekkisk spiller, der altid har lavet masser af point, hvor han har spillet. En spiller, der havde talentet til at komme til NHL, men aldrig rigtig fik chancen før som 27-årig, hvor han var en halv sæson i Calgary. Han var en del af det tjekkiske hold, der vandt VM tilbage i 2010, og et godt bud på en mulig tjekkisk pointtopscorer.

Danske nøglespillere

 • Nøglespiller 1 = Sebastian Dahm
  Dahm får med stor sandsynlighed alle de danske kampe i målet, medmindre at han bliver skadet eller ramt af corona. Han har gennem flere VM-turneringer vist højt niveau, og han var også med til at sikre pladsen ved OL. Skal Danmark have noget overraskende med fra denne kamp, så skal Dahm spille op til sit højeste niveau.
 • Nøglespiller 2 = Frans Nielsen
  Danmarks første NHL-spiller stopper karrieren efter denne sæson, og han vil uden tvivl slutte af med flere stærke kampe i landsholdstrøjen. Med over 900 kampe i NHL, hvor han også har været assisterende kaptajn, så kommer han med masser af rutine på holdet. Hans egenskaber i faceoff cirklen og blik for spillet bliver nøglen til et evt. overraskende point til Danmark.
 • Nøglespiller 3 = Olivier Lauridsen
  Med sine 197 cm i højden, så er Lauridsen ikke til at tage fejl af. Han spiller solidt i egen zone, hvor han placerer sig godt og lukker ned for modstanderne, så de ikke kommer til chancer. Han har en god rækkevidde med staven til at forstyrre Tjekkiets spil i Danmarks defensive zone, og kan han få brudt spillet, så må Tjekkiet starte forfra.

Larsens bud på den mest scorende spiller i Tjekkiet – Danmark

Bookmakerne har Danmark til at score omkring to mål i kampen, hvilket er meget passende for Danmark. Den helt store favorit til at score for Danmark er naturligvis Nicklas Jensen, der er kommet til Beijing efter, at han måtte blive tilbage i første omgang, da han havde haft en tidligere positiv coronatest.

Oddset på ham er på 3,45 hos Unibet*, hvilket også er forventet for en spiller af hans kaliber, og han vil også være den primære skudtrussel i et evt. powerplay.

En spiller, der måske kunne gå lidt under radaren er Markus Lauridsen, der ligger til odds 16,00 hos Unibet*. Han har ikke lavet mål for Malmö i denne eller sidste sæson, men han var styrmanden af powerplay til VM, hvor det ene kom i netop powerplay. Evt. kan man spille ham til at lave et point, hvor der vil være gevinst ved både mål og assist.


Mike Larsens dom til Tjekkiet – Danmark

Det bliver uden tvivl en svær start for Danmark på Legene, men Danmark har den fordel af, at de mange gange har det bedst som underdogs i kampene. Alt presset vil være på Tjekkiet til at vinde og helst med et par mål.

Danmark kommer med noget lignende et hold, der også vil komme til VM, og det kunne give Danmark et ekstra boost til kampene, og det faktum, at Danmark er debutanter giver nok også lidt ekstra.

Jeg spår dog, at Danmark ender med at tabe kampen mod Tjekkiet med 4-2, hvor det sidste tjekkiske mål bliver scoret, mens Danmark satser uden målmand for at jagte en udligning. 4-2 kan spilles ved Unibet til odds 20,00 i skrivende stund.

*Reklamelink

Mike Larsens anbefaling til kampen: Tjekkiet vinder 4-2
Unibet
20,00
Uafgjort
Gå til Unibet *

Tjekkiet – Danmark: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Tjekkiet har vundet OL én gang tidligere i historien, hvilket var tilbage i 1998 med sejr over Rusland i finalen.

 • Danmark er debutanter til OL.

 • Tjekkiet vandt det seneste indbyrdes opgør tilbage til maj 2021, men der skulle straffeslag til for at tage sejren.

 • Dansk topscorer til kvalifikationen blev Nikolaj Ehlers med 9 point (5 mål og 4 assists) – han er ikke med til OL.

 • Dansk topscorer til seneste VM blev Nicklas Jensen med 8 point (5 mål og 3 assists).

 • Dominik Kubalik blev tjekkisk topscorer ved seneste VM med 6 point (3 mål og 3 assists)

Læs mere om Ishockey OL 2022

Kom helt tæt på OL i Ishockey:

Skriv et svar