18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Mike Larsen: Schweiz – Danmark – Odds og optakt 12. februar 2022 kl. 14.10

Danmarks sidste gruppekamp ved OL, inden at det går løs med mellemrundekamp, hvor man skal spille om en plads i kvartfinalen. Et godt resultat her, og der vil være gode muligheder for en dansk kvartfinale.

Efter en sejr over Tjekkiet og et nederlag mod Rusland, så skal Danmark mod et schweizisk hold, som vi ikke har spillet mange landskampe imod, men det er et stærkt defensivt schweizisk hold, der tager mod i denne kamp, der kan ende med 2. pladsen i gruppen for Danmarks vedkommende.

ol_ishockey

Odds på Schweiz – Danmark

Bookmakerne forventer, at Schweiz er favoritter, hvilket også er forventet. Det er dog den kamp, som bookmakerne har sat som den ene kamp, hvor Danmark skulle have bedst mulighed for at få point. 

Hvem vinder kampen:

Schweiz: 1,62 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 4,55 – SPIL HER >>*

Danmark: 5,25 – SPIL HER >>*

Antal mål:

Over 4,5 mål: 1,87 – SPIL HER >>*

Under 4,5 mål: 1,99 – SPIL HER >>*

Handicap:

Schweiz -1,5: 2,12 – SPIL HER >>*

Danmark +1,5: 1,77 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 11. februar 2022 kl. 12:22. Odds kan ændre sig.


Optakt til Schweiz – Danmark: OL i ishockey

Schweiz har ikke de store traditioner, når det kommer til De Olympiske Lege, og har heller ikke vundet VM på noget tidspunkt. Dog har de spillet i 3 VM-finaler – senest i 2018 i Danmark – hvor det blev til et nederlag mod Sverige i finalen. Derudover blev det også til sølv i 2013, hvor det også var Sverige, der var bødlen i finalen.

Schweiz har også nogle profiler i NHL, men det er meget ligesom Danmark. De har en mindre fordel af, at NHL er lukket ned. De mister Timo Meier (San Jose Sharks), Roman Josi (Nashville Predators), Kevin Fiala (Minnesota Wild) og Nico Hischier (New Jersey Devils), men i forhold til, hvilke spillere, de har i den hjemlige liga, og hvad de andre mister, så er det positivt.

Schweiz kommer stadig med en masse spillere, der har erfaring fra den stærke hjemlige liga, men der er også spillere, der har spillet i NHL. Yannixk Weber, Sven Andrighetto, Raphael Diaz og Reto Berra i målet kommer med kampe i NHL, men der er også en del spillere, der tidligere har spillet både VM og OL for Schweiz, så det bliver på ingen måde en nem opgave for Danmark.

Danmark har noget, der lignede det stærkeste hold muligt. Nuvel, vi kunne sagtens bruge de fire spillere fra NHL, men det er stadigvæk et stærkt hold, som vi kan stille med til Legene. Det har vi allerede vist i de første to kampe ved Legene. Dette hold kunne også sagtens være det, som vi kommer til at sende til VM senere på året.


Schweiziske nøglespillere:

Nøglespiller 1: Yannick Weber

En bundsolid back, der kommer med masser af erfaring fra NHL, hvor han var stærk til at lukke ned for modstanderne. Han er ikke den back, der kommer med masser af point, men han arbejder godt i egen zone og spiller pucken simpelt ud af egen zone.

Nøglespiller 2: Gregory Hofmann

Han blev topscorer for Schweiz ved det seneste VM, hvilket kastede en NHL-kontrakt af sig, men den blev revet i stykker for lidt over en måned siden. Han er en stærk offensiv spiller, der kan afgøre en kamp på egen hånd.

Nøglespiller 3: Reto Berra

En stærk målmand, der har et godt blik for spillet, hvilket man så mod Rusland. Han har erfaring fra NHL, men har spillet en del sæsoner i den hjemlige schweiziske liga, hvor han er en fremtrædende figur.

Danske nøglespillere:

Nøglespiller 1: Peter Regin

Den danske kaptajn har man ikke set så meget til i det offensive spil, hvor det for det meste har været Frans Nielsen, der har været fremme. Regin skal frem og udnytte det store overblik, som han har for sine medspillere.

Nøglespiller 2: Patrick Russell

Den store arbejdshest i 2. kæden kommer til at spille en stor rolle. Han arbejder forbilledeligt, og det bliver en del af opskriften for dansk point i denne kamp. Han spiller ligeledes med i powerplay og boxplay, og de to dele bliver meget vigtige i denne kamp.

Nøglespiller 3: Markus Lauridsen

Danmarks første målscorer ved OL. Special teams bliver meget vigtige for Danmark, og hans overblik fra blueline bliver vigtigt. Han kan skyde selv, eller sætte spillet op til en af holdkammeraterne.


Larsens forslag på en dansk målscorer i Schweiz – Danmark

Jeg forventer, at det bliver en meget målfattig kamp, så det er sværere at spå om, hvilke spillere, der bliver dem, der scorer for Danmark. Men Nicklas Jensen til odds 3,20 hos ComeOn, Mikkel Bødker til odds 4,35 hos Nordicbet og Frans Nielsen til odds 4,50 hos Nordicbet er de naturlige kandidater til en scoring.

Skal man gå efter en mulig outsider, så kunne det være Frederik Storm til odds 5,35 hos Nordicbet, der dog ikke har scoret så meget på det seneste for Danmark, men han er en farlig spiller i blandt andet powerplay, hvilket bliver et vigtigt aspekt for Danmark.


Larsens dom til Schweiz – Danmark

Jeg forventer en meget tæt kamp mellem de to hold, der begge har en god mulighed for at komme til en kvartfinale. Jeg regner med en nervøs 1. periode, hvor man ikke vil blotte sig for meget for ikke at komme bagud, da begge hold har mulighed for at lukke ned bagude, hvis man skal forsvare en evt. føring.

0-0 efter 1. periode til odds 3,78 hos MarathonBet ligner for mig et godkendt spil.

Af resultat, så kunne jeg godt se Danmark vinde kampen med 1-2 til odds 25,00 hos MarathonBet.

*Reklamelink

Mike Larsens anbefaling: Danmark vinder 1-2
Marathonbet
25,00
Danmark vinder 1-2
Gå til Marathonbet *

Schweiz – Danmark: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

  • Schweiz har vundet to bronzemedaljer ved OL – senest i 1948

  • Danmark er debutanter ved OL
  • Schweiz vandt det seneste indbyrdes opgør med 1-0 ved VM 2021
  • Dansk topscorer til kvalifikationen blev Nikolaj Ehlers med 9 point (5 mål og 4 assists) – han er ikke med til OL.
  • Dansk topscorer til seneste VM blev Nicklas Jensen med 8 point (5 mål og 3 assists).
  • Schweizisk topscorer ved seneste VM blev Gregory Hofmann med 8 point (6 mål og 2 assists)

Læs mere om Ishockey OL 2022

Kom helt tæt på OL i Ishockey:

Skriv et svar