18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Mike Larsen: Danmark (Ishockey OL) – Rusland – Odds og optakt 11. februar 2022 kl. 05.10

Danmarks anden kamp ved OL efter en debutkamp mod Tjekkiet, der endte med en fantastisk sejr til Danmark på 1-2. Rusland er en af favoritterne til guldet, da de kommer med et meget stærkt hold bestående af spillere fra den hjemlige KHL liga, der betegnes som den næstbedste i verdenen efter NHL. Danmark er klare underdogs i denne kamp, og det er ikke en kamp, hvor man skal satses alt, hvis man er bagud med et par mål, da man har en vigtigere kamp dagen efter mod Schweiz.

ol_ishockey

Odds på Danmark – Rusland

Bookmakerne forventer, at Rusland tager en ganske sikker sejr over Danmark.

Hvem vinder kampen:

Danmark: 10,00 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 6,75 – SPIL HER >>*

Rusland: 1,29 – SPIL HER >>*

Antal mål:

Over 5,5 mål: 2,00 – SPIL HER >>*

Under 5,5 mål: 1,92 – SPIL HER >>*

Handicap:

Danmark +2,5: 2,05 – SPIL HER >>*

Rusland -2,5: 1,99 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 10. februar 2022 kl. 11:22. Odds kan ændre sig.


Optakt til Danmark – Rusland: OL i ishockey

Rusland er forsvarende olympiske mestre efter, at de besejrede Tyskland i finalen for fire år siden. Rusland er også direkte kvalificeret grundet sin høje placering på verdensranglisten, mens Danmark var igennem en kvalifikation i Norge.

Selvom NHL er lukket ned, så er det stadig et meget stærkt russisk hold, der kommer til Legene. De kan stille et næsten lige så stærkt hold, som hvis de havde adgang til alle spillerne fra NHL. Beijing blev lukket land for NHL-spillerne, og det har stor betydning for de fleste hold, hvor Rusland er ramt lidt, men kan stadig stille stærkt.

Rusland kommer stadig med nogle spillere, der har en del erfaring fra NHL, hvor især Artyom Anisimov virker bekendt. Han har spillet hele 13 sæsoner i Nordamerika, inden han kom hjem til Rusland inden denne sæson. Derudover er der Mikhail Grigorenko, der er en stærk tovejs spiller, der kan gøre ondt i begge ender af isen. Wingen Nikita Gusev, der har spillet et par sæsoner i New Jersey Devils, var et stort talent, der dog aldrig rigtigt fandt sig til rette i NHL. Vadim Shipachyov kommer med masser erfaring fra KHL, hvor han også har leveret flot med over 1 point i gennemsnit pr. kamp.


Danske nøglespillere:

Nøglespiller 1: Sebastian Dahm

Han var også en nøglespiller til kampen mod Tjekkiet, men vi skal have en stor præstation af Dahm i målet, hvis vi skal have nogen chance for point i denne kamp. Han har før præsteret på et højt niveau til VM turneringer, hvor vi ikke har haft Frederik Andersen til rådighed.

Nøglespiller 2: Jesper Jensen Aabo

Defensiven bliver vigtig for Danmark, og der kommer Jesper Jensen Aabo til at blive en vigtig brik for at holde Rusland fra faldet. Defensiven skal sørge for at være på den rette side af modstanderen, så man holder dem ud mod banden.

Nøglespiller 3: Julian Jakobsen

Danmarks 4. kæde med sandsynlighed Julian Jakobsen og/eller Morten Poulsen bliver meget vigtig. Den kæde er nød til at holde Rusland fra at score, og kan de evt. trække en udvisning, så Danmark kan få stjernerne på isen, så vil det være optimalt. Men deres primære opgave bliver at holde Rusland væk og give luft til topkæderne.

Russiske nøglespillere:

Nøglespiller 1: Nikita Gusev

Gusev var betegnet som et af de store talenter, der kom ud af russisk ishockey, men han blev taget meget sent i draften, da det ikke var sikkert, at han ville tage til NHL. Han har et stærkt skud, og et godt blik for spillet. Han har været omkring NHL et par sæsoner, men KHL trak mere i ham.

Nøglespiller 2: Mikael Grigorenko

En stærk wing, der arbejder godt i begge ender af isen, hvor det ikke er de store chancer, der bliver tilladt, mens han er på isen. Udover en god arbejdsindsats, så er han meget farlig offensivt, hvor det bliver til en del chancer, mens han er på isen.

Nøglespiller 3: Ivan Fedotov

Den russiske målmand bliver også vigtig for Rusland. Man kunne se i Danmarks kamp mod Tjekkiet, at det ikke var mange chancer, at Danmark spillede sig frem til, men det var store muligheder, og hvis han ikke holder sig klar, så kan det sagtens koste scoringer. Det er dog ikke sikkert, at det bliver Fedotov, der står, men det samme gælder for den målmand, der evt. står.


Larsens forslag på en dansk målscorer i Danmark – Rusland

Hvis Danmark får scoret et mål i kampen, så skal vi kigge mod vores topforwards, og det er naturligvis igen Nicklas Jensen til odds 3,55 hos Unibet eller Mikkel Bødker til odds 5,25 hos Unibet, som vi skal sætte vores lid til. Det vil sandsynligvis være i et powerplay eller hvis Rusland går ned i tempo i løbet af kampen.

Jensen og Bødker er begge med i powerplay, og det er muligheden for Danmark, hvis der skal puttes en pin ind i løbet af kampen.


Larsens dom til Danmark – Rusland

Det bliver en umådelig svær kamp for danskerne. Alt efter spillet, så kan vi nok være tilfredse med et smalt nederlag til et stærk russisk landshold. Dog skal vi gå efter det i kampens begyndelse, men jeg forventer, at Rusland bliver for stor en mundfuld for det danske landshold.

Jeg tipper, at Rusland vinder med 4-1 over Danmark.

*Reklamelink

Mike Larsens anbefaling til kampen: Rusland vinder 4-1
Unibet
11,00
Rusland vinder 4-1
Gå til Unibet *

Danmark – Rusland: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

  • Rusland er forsvarende olympiske mestre.
  • Danmark er som nævnt debutanter.
  • Rusland vandt med 3-0 i det seneste indbyrdes opgør ved VM 2021.
  • Dansk topscorer til kvalifikationen blev Nikolaj Ehlers med 9 point (5 mål og 4 assists) – han er ikke med til OL.
  • Dansk topscorer til seneste VM blev Nicklas Jensen med 8 point (5 mål og 3 assists).
  • Alexander Barabanov var russisk topscorer ved seneste VM med 8 point (4 mål og 4 assists) – han er ikke med til OL.

Læs mere om Ishockey OL 2022

Kom helt tæt på OL i Ishockey:

Skriv et svar