18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Larsen: Danmark – Letland (Ishockey OL) – Odds og optakt 15. februar 2022 kl. 05.10

Danmark endte på en meget flot 2. plads i en svær gruppe, hvilket også bare beviste, at vi har et stærkt landshold, der kan spille op med de bedste hold. Grundet vores seedning som nummer 6, så skal vi møde den næstedårligste 4’er, hvilket endte med at blive Letland, der havde tabt alle deres tre gruppekampe mod Finland, Sverige og senest Slovakiet.

ol_ishockey

Odds på Danmark – Letland

Kigger man på bookmakerne, så har de Danmark som favoritter, hvilket også er forventet ud fra det spil, som Danmark har leveret i de seneste kampe ved turneringen.

Hvem vinder kampen:

Danmark: 2,06 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 4,00 – SPIL HER >>*

Letland 3,26 – SPIL HER >>*

Antal mål:

Over 4,5 mål: 1,92 – SPIL HER >>*

Under 4,5 mål: 1,92 – SPIL HER >>*

Handicap:

Danmark -1,5: 2,90 – SPIL HER >>*

Letland +1,5: 1,42 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 14. februar 2022 kl. 09:54. Odds kan ændre sig.


Optakt til Danmark – Letland: OL i ishockey

Letland mangler også nogle spillere fra NHL, ligesom Danmark gør det til turneringen. Letland ser dog ud til at være noget mere hæmmet af de spillere, som de mangler kontra Danmark. Letland er nok det dårligste hold – efter Kina – ved Legene, og havde man sagt inden turneringen, at Danmark skulle spille PlayOff om en plads i kvartfinalen mod Letland, så havde man taget den.

Letland er uden de tre stærke forwards Zemgus Girgensons, Teodors Blugers samt Rudolfs Balcers, mens backen, Kristians Rubins, der var i Frederikshavn sidste sæson, er låst grundet sin kontrakt med Toronto Maple Leafs, selvom han primært spiller i AHL.

En stor del af holdet har erfaring fra KHL, så det er bestemt et stærkt hold, der kan drille de fleste hold. Dog har det ikke fungeret for Letland ved turneringen, men de var også i en svær gruppe med Sverige og Finland.

Danmark har spillet en rigtig flot turnering, hvor man kunne have stået med mere end de seks point efter tre gruppekampe, hvis man havde været mere effektive mod Rusland i den anden kamp i gruppen. Men Danmark har spillet solidt og lukket ned for modstanderne i de første kampe, og sejrene har været fortjente.


Danske nøglespillere:

Nøglespiller 1: Sebastian Dahm

Danmarks bedste målmand, og han har stået en solid turnering, hvor han ikke har lavet mange fejl. Han skal finde det gode spil frem sammen med defensiven, for Letland er normalt ikke et hold, der giver mange chancer væk i det offensive, så defensiven skal stå godt.

Nøglespiller 2: Nicklas Jensen

Han har endnu ikke scoret for Danmark, og han er den primære skudtrussel for det danske powerplay, der ikke helt har leveret endnu. Kun et mål i powerplay på otte forsøg indtil videre, så powerplay skylder en smule, og de må gerne levere i denne kamp.

Nøglespiller 3: Olivier Lauridsen

Med sine næsten 2 meter i højden, så er Lauridsen ikke til at tage fejl af, og da Jesper Jensen Aabo sandsynligvis er ude, så Oliver bliver vigtigere. Han spiller solidt i egen zone, hvor han placerer sig godt og lukker ned for modstanderne, så de ikke kommer til chancer. Han har en god rækkevidde med staven til at forstyrre det lettiske spil i Danmarks defensive zone, og kan han få brudt spillet, så må Letland starte forfra.

Lettiske nøglespillere:

Nøglespiller 1: Janis Kalnins

Den lettiske målmand får også en vigtig betydning. Da Janis har startet alle tre kampe for Letland, så forventer jeg også, at det er ham, der får starten her. Janis har haft en svingende sæson for svenske Växjö, hvor han ikke har imponeret, men han får en vigtig betydning, hvis Letland skal videre.

Nøglespiller 2: Renars Krastenbergs

En stærk ung winger, der har et godt skud, der kommer hurtigt og præcist. Han har været omkring ungdomsrækkerne i Nordamerika, men er vendt hjem til Europa, og spiller i den østrigske liga, hvor han producerer godt. Han arbejder godt for holdet, og men er også en offensiv trussel.

Nøglespiller 3: Lauris Darzins

Gennemrutineret winger, der kommer med masser af erfaring fra KHL. Han har et godt skud og et rigtig godt blik for spillet og holdkammerater, som han ved flere tilfælde sætter op til en bedre chance frem for at skyde selv. Derudover har han spillet en del tætte kampe ved VM, hvor den erfaring kan bruges til kampen.


Larsens forslag på en dansk målscorer i Danmark – Letland

Jeg forventer, at det bliver en lavt scorende kamp, hvor begge hold kommer til at spille ud fra en stærk defensiv. Så powerplay bliver igen meget vigtige, og der kan man igen gå med en Markus Lauridsen, som jeg nævnte til kampen mod Tjekkiet, men også en Frederik Storm, der har været med i powerplay, men også har gode muligheder for at score i åbent spil.


Larsens dom til Danmark – Letland

Danmark er for mig favoritter til at gå videre til kvartfinalen. Danmark kommer med en solid trup, der har været igennem mange ting sammen, mens Letland har haft en kaotisk turnering, hvor man ikke har præsteret godt nok endnu.

Letland er dog et hold, som vi har haft problemer med, når det har været til slutrunder. Bl.a. var det Letland, der slog Danmark i den afgørende kamp ved VM2018 om en plads i kvartfinalen, men også til VM i 2017 blev det til en lettisk sejr.

Danmark har dog vundet en træningskamp med 5-1 i november måned. Jeg forventer en tæt kamp, men Danmark vinder for stærke, og jeg tipper en dansk sejr på 3-1 til odds 17,00 hos MrGreen*.

*Reklamelink

Mike Larsens anbefaling: Danmark vinder 3-1
Mr Green
17,00
Danmark vinder 3-1
Gå til Mr. Green *

Danmark – Letland: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

  • Letland deltog senest ved OL i 2014, hvor Letland slog Schweiz ud i 1/8-finalen, men tabte til de seneste olympiske mestre, Canada, i kvartfinalen.
  • Danmark besejrede Letland med 5-1 i en træningskamp i november 2021.
  • Danmark er debutanter ved OL.
  • Dansk topscorer til kvalifikationen blev Nikolaj Ehlers med 9 point (5 mål og 4 assists) – han er ikke med til OL.
  • Lettisk topscorer til kvalifikation blev Rudolfs Balcers med 6 point (3 mål og 3 assists) – han er ikke med til OL.
  • Dansk topscorer til seneste VM blev Nicklas Jensen med 8 point (5 mål og 3 assists).
  • Lettisk topscorer til senest VM blev Lauris Darzins med 4 point (2 mål og 2 assists)

Læs mere om Ishockey OL 2022

Kom helt tæt på OL i Ishockey:

Skriv et svar