18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Larsen:  Rusland – Danmark (Ishockey OL) – Odds og optakt 16. februar 2022 kl. 07.00

Dansk kvartfinale ved OL er nok mere, end vi kunne håbe på, da turneringen startede. Men fantastisk spil i gruppekampene samt en mindre velspillet kamp mod Letland i 1/8-finalen, men det blev dansk sejr og en flot kvartfinale.

Nu skal Danmark igen op mod Rusland, der tog gruppesejren i Danmarks gruppe, med bl.a. en sejr på 2-0 over Danmark. Her holdt Danmark Rusland fra at score mange mål, hvor det sidste mål blev scoret i tomt mål til sidst, da Danmark satsede uden målmand.

Danmark er igen klare underdogs, og det er noget, der passer godt til det danske hold. Om et evt. nederlag bliver på et mål eller flere har ikke den store betydning.

ol_ishockey

Odds på Rusland – Danmark

Rusland er naturligvis klare favoritter ved bookmakerne, ligesom de var i gruppekampen mod Danmark.

Hvem vinder kampen:

Rusland: 1,33 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 6,25 – SPIL HER >>*

Danmark: 7,75 – SPIL HER >>*

Antal mål:

Over 5,5 mål: 2,15 – SPIL HER >>*

Under 5,5 mål: 1,67 – SPIL HER >>*

Handicap:

Rusland -2,5: 2,10 – SPIL HER >>*

Danmark +2,5: 1,70 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 15. februar 2022 kl. 10:35. Odds kan ændre sig.


Optakt til Rusland – Danmark: OL i ishockey

Rusland blev nummer 1 i gruppen med Danmark, Tjekkiet og Schweiz, hvor de endte med syv point for de tre kampe, hvilket endte med at give dem en seedning som nummer 3. Danmark endte med seks point i gruppen efter sejre over Tjekkiet og Schweiz.

Selvom NHL er lukket ned, så er det stadig et stærkt russisk hold, der kommer til Legene, dog har de været noget svingende, men man skal aldrig undervurdere den russiske bjørn. De kan stille et meget stærkt hold, som hvis de havde adgang til alle spillerne fra NHL. Kina og Beijing blev lukket land for NHL-spillerne, og det har stor betydning for de fleste hold, hvor Rusland er ramt lidt, men kan stadig stille stærkt.

Rusland kommer stadig med nogle spillere, der har en del erfaring fra NHL, hvor især Artyom Anisimov virker bekendt. Han har spillet hele 13 sæsoner i Nordamerika, inden han kom hjem til Rusland inden denne sæson. Vadim Shipachyov kommer med masser erfaring fra KHL, hvor han også har leveret flot med over 1 point i gennemsnit pr. kamp.

Danmark mangler også nogle spillere fra NHL i Frederik Andersen, Nikolaj Ehlers, Lars Eller og Oliver Bjorkstrand, men der er en god bredde på det danske landshold med spillere, der spiller rundt omkring i Europa. Flere spillere, der har været omkring NHL tidligere i karrieren, hvor Frans Nielsen og Mikkel Bødker er de to spillere med mest NHL-erfaring.


Russiske nøglespillere:

Nøglespiller 1: Nikita Gusev

En stærk russisk forward, der kommer med erfaring fra NHL, men han har ikke skinnet det store igennem endnu ved dette OL. Han har endnu ikke scoret, og det er bare blevet til tre assists. Han har et godt skud, og er en del af powerplay for Rusland, og det skal udnyttes til at komme videre.

Nøglespiller 2: Nikita Nesterov

En stærk offensiv back, og skal Rusland have mål i powerplay, så kan det sagtens komme fra hans stav på blueline. Han tænker en del offensivt, men han skal også være klar på det defensive arbejde, da Danmark har vist, at de spiller god defensivt ishockey.

Nøglespiller 3: Ivan Fedotov

Den russiske målmand bliver også vigtig for Rusland. Han har spillet alle tre kampe, og jeg forventer ikke, at man kommer til at se en af de andre målmænd i denne kamp. Rusland kommer til at have pucken en del, og det kan betyde få danske chancer, men han skal være fokuseret hele kampe, ellers kan det sagtens koste scoringer.

Danske nøglespillere:

Nøglespiller 1: Sebastian Dahm

Uden tvivl Danmarks bedste målmand ved Legene, og jeg forventer ikke, at man kommer til at se Dickow få denne kvartfinale – ligesom han fik gruppekampen mod Rusland. Dahm har stået en solid turnering med en redningsprocent på omkring 94, hvilket næsten er uhørt højt, men det er også defensiven, der gør det nemmere for Dahm, hvis de lukker ned for modstanderne.

Nøglespiller 2: Mikkel Bødker

Det er ikke meget, at vi har set til Bødker ved dette OL, men man ved, at det bare er en enkelt lille chance, der skal til, før at han scorer. Han er en god del af vores powerplay, men det er endnu ikke lykkedes for Danmark at få det store ud af powerplay.

Nøglespiller 3: Julian Jakobsen

Den danske center i 4. kæden slog til mod Letland, hvor det blev til et mål og en assist, men det er ikke målene og assists, der bliver vigtigt fra hans stav i denne kamp. Julian har været en af landsholdets bedste fra faceoff pletten, og kan man vinde pucken, så er man godt på vej. Men også en stor arbejdsindsats i egen zone og i boxplay bliver afgørende.


Larsens forslag på en dansk målscorer i Rusland – Danmark

Det kunne sagtens blive endnu en lavtscorende kamp, hvor det bliver sværere at finde de oplagte målscorere. Hvis Nicklas Jensen er klar efter, at han udgik i kampen mod Letland, så kunne det bestemt være en god mulighed, da han er den primære trussel i powerplay.

Selvom Markus Lauridsen har scoret to mål og er en del af powerplay, så bliver det svært for ham at udbygge den stime. Men ellers er Mathias Bau Hansen et godt bud, hvor han spiller med i powerplay, og sagtens kunne være den spiller, der skal ind foran mål for at skrabe en løs puck over stregen.

  • Afventer odds på målscorerspil

Larsens dom til Rusland – Danmark

Naturligvis håber jeg på, at Danmark kan drille Rusland, men skal man være realistisk, så må man indrømme, at Rusland nok vinder kampen. De er også klare favoritter, men jeg tror ikke, at Danmark ender med at tabe med 3 eller flere mål. Rusland har vist, at de er til at snakke med, og Danmark har bevist, at man ikke skal undervurdere dem.

Et bud på resultatet, så bliver det – desværre – 3-1 til Rusland med en scoring i tomt mål til sidst

*Reklamelink

Mike Larsens anbefaling: Danmark taber maks med to
bwin
1,70
Danmark +2,5
Gå til bwin *

Rusland – Danmark: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

  • Rusland er forsvarende olympiske mestre.
  • Danmark er som nævnt debutanter.
  • Rusland vandt med 2-0 i det seneste indbyrdes i gruppekampen ved OL 2022.
  • Dansk topscorer til kvalifikationen blev Nikolaj Ehlers med 9 point (5 mål og 4 assists) – han er ikke med til OL.
  • Dansk topscorer til seneste VM blev Nicklas Jensen med 8 point (5 mål og 3 assists).
  • Alexander Barabanov var russisk topscorer ved seneste VM med 8 point (4 mål og 4 assists) – han er ikke med til OL.

Læs mere om Ishockey OL 2022

Kom helt tæt på OL i Ishockey:

Skriv et svar