18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Højdespring odds

Højdespring er en af de klassiske atletikdiscipliner, og sportsgrenen har været med på OL-programmet helt fra starten. Højdespring var desuden en af de første discipliner, som kvinder kunne deltage i ved De Olympiske Lege, og kvindelige højdespringere kunne derfor for første gang konkurrere om OL-medaljer i 1928. Danmark er desværre ikke repræsenteret ved højdespring OL, men du kan her finde en introduktion til de største favoritter samt højdespringskonkurrencens historie.

De olympiske lege mobile med glødende lejrild og brændende flammer

Vinder af højdespring (Mænd)

DeltagerVinderodds
Mutaz Essa Barshim2,75 – SPIL HER >>*
Mikhail Akimenko5,50 – SPIL HER >>*
JuVaughn Harrison5,50 – SPIL HER >>*
Maksim Nedasekau7,50 – SPIL HER >>*
Ilya Ivanyuk9,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 30. juli 2021 kl. 9:39. Odds kan ændre sig.

KLIK HER* og se flere odds på højdespringskonkurrencen.

Vinder af højdespring (Kvinder)

DeltagerVinderodds
Yaroslava Mahuchikh1,65 – SPIL HER >>*
Nicola McDermott4,50 – SPIL HER >>*
Mariya Lasitskene5,50 – SPIL HER >>*
Vashti Cunningham6,50 – SPIL HER >>*
Yuliya Levchenko18,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 6. august 2021 kl. 10:05. Odds kan ændre sig.

Odds på højdespring ved OL 2021

Hos bet365 kan du spille på alle de forskellige discipliner ved OL, og højdespring er selvfølgelig ingen undtagelse. Vil du spille på, hvem der springer sig til medaljerne i højdespringsdisciplinen, så er der masser af spilmulighed samt gode OL odds at hente hos bet365.

Sådan spiller du på højdespring hos bet365

Herunder finder du en guide til at spille på højdespring ved OL 2021:

1. Gå til bet365.dk – klik her!*

2. Log ind eller opret konto

3. Sørg for minimum at have 1 krone stående på din spillekonto

4. Tryk på OL 2021 i venstre side af skærmen

5. Find højdespring i oversigten og spil

Spil på OL-højdespring hos bet365 – klik her!*

Højdespring
Foto: BILDBYRÅN


Favoritterne

Ilya Ivanyuk

28-årige Ilya Ivanyuk fra Rusland er en af de store favoritter til at vinde mændenes højdespring ved OL i Tokyo. Han vandt bronze ved VM i 2019, og har faktisk ikke ellers de helt store bedrifter på CV’et. Han har dog vundet to Diamond League stævner i månederne op til OL, hvor han begge gange vandt med et hop på 2,33 meter. Han satte desuden ny personlige rekord på hjemmebane i Rusland i maj med 2,37 meter. Det er også sæsonens højeste spring indtil videre, så der er god grund til at holde øje med Ivanyuk ved OL i 2021. Det er de første Olympiske Lege, som han deltager i, så motivationen for at vise sig frem på den helt store scene må også være til stede.

Mutaz Essa Barshim

30-årige Mutaz Barshim fra Qatar er efterhånden en erfaren herre med mange gode resultater, og ham skal man også holde øje med ved de kommende Olympiske Lege. Han har allerede deltaget ved to OL, hvor han i 2012 vandt bronze ved OL i London og sølv ved OL i Rio i 2016. Han er desuden dobbelt verdensmester, da han vandt guld ved VM i både 2017 og 2019. Den qatarske højdespringer indtager desuden andenpladsen på listen over de højeste spring nogensinde, efter at han i 2014 sprang hele 2.43 meter, hvilket kun er to centimeter lavere end verdensrekorden, som blev sat af cubanske Javier Sotomayor i 1993. Han har ikke haft sin bedste sæson i år, hvor hans højeste spring har været 2,30 meter, men det blev til gengæld også sat ved et opvarmningsstævne i Japan kort før OL. Om han stadig kan hamle op med de bedste må tiden vise.

Maksim Nedasekau

Et af de største talenter indenfor højdespring for mænd i de seneste år er hviderussiske Maksim Nedasekau på 23 år. Han har vundet de europæiske U20, U23 og seniormesterskaber i de seneste fire år. Derudover opnåede han en fjerdeplads ved VM i 2019. I denne sæson har han slået sin personlige rekord, da han sprang 2,37 meter ved et stævne i Ungarn kort før OL. Det er hans første optræden ved de Olympiske Lege, og hvis han fortsætter den gode form har han gode muligheder for en podieplads, og måske endda guld i højdespring OL.

JuVaughn Harrison

Et andet stort talent indenfor højdespring er den 22-årige amerikaner JuVaughn Harrison. Han konkurrerer også indenfor længdespring, og ved et stævne i marts 2021 satte han personlig rekord i begge discipliner indenfor få timer med 2,30 meter i højdespring og 8,45 meter i længdespring. Han blev dermed også den først mand i historien, som har været i stand til at springe længere end 8,40 meter og samtidig hoppe over 2,30 meter. Han slog sin personlige rekord i højdespring ved et amerikansk stævne i maj 2021 med 2,36 meter.

Yaroslava Mahuchikh

Et af de mest spændende og interessante navne indenfor højdespring i disse år, både blandt mænd og kvinder, er uden tvivl Yaroslava Mahuchikh. Hun er kun 19 år, men har allerede vundet flere store titler. Hun har nemlig vundet guld ved både OL, VM og EM for U18. Hun har desuden vundet guld ved U20 EM og de europæiske mesterskaber i indendørs højdespring. Endelig har hun også vundet fire Diamond League stævner, og ved VM i 2019 blev det til en sølvmedalje. På trods af sin unge alder er hun altså allerede et etableret navn i verdenseliten, og hun vil helt sikkert have gode chancer for at tage en medalje med hjem til Ukraine.

Vashti Cunningham

Et andet ungt talent på den internationale højdespringsscene er den 23-årige amerikaner Vashti Cunningham. Hun var allerede med til OL i Rio i 2016 som 18-årig, hvor hun endte på 13. pladsen. Tidligere i 2016 vandt hun dog allerede som 18-årig VM i indendørs højdespring med et spring på 1,96 meter. Ved indendørs VM i 2018 vandt hun sølv, og ved VM i 2019 vandt hun en bronzemedalje. Hun har haft en god sæson med masser af førstepladser ved de stævner, som hun har deltaget i – hun har også sæsonens andenhøjeste spring, da hun sprang 2,02 meter ved et amerikansk stævne i maj 2021. Hun bør altså have rimelige chancer for at forbedre sin 13. plads fra højdespring OL i 2016.

Mariya Lasitskene

Russiske Mariya Lasitskene er med sine 28 år en mere erfaren højdespringer end de førnævnte, og hun har også et CV med langt flere titler. Hun er tredobbelt verdensmester, da hun har vundet de seneste tre verdensmesterskaber i træk. Hun har desuden vundet indendørs VM og EM-guld i 2018. Hun blev også kåret til årets europæiske atlet i 2019, så det er en dame med masser af titler og hæder i sin karriere. Hun var favorit til at vinde ved OL i Rio i 2016, men blev pga. skandaler i det russiske forbund udelukket fra at deltage. Ved dette OL har hun dog fået tilladelse til at deltage som “autoriseret neutral atlet”, og hun vil helt sikkert være opsat på at hive karrierens største sejr med hjem.

Yuliva Levchenko

23-årige Yuliya Levchenko var allerede med ved OL i Rio i 2016 som 19-årig, hvor hun endte på en 19. plads. Hun har dog vundet en guldmedalje ved ungdoms-OL i 2014, og vandt desuden sølv ved VM i 2017. Hendes personlige rekord lyder på 2,02 meter udendørs og 1,99 meter indendørs. Hun er allerede en del af verdenseliten på trods af sin unge alder, og chancerne for at vinde en medalje ved de kommende Olympiske Lege er ganske gode.

Historie

Højdespring har været med på programmet siden de moderne Olympiske Lege startede op i 1896. I de første mange år sad amerikanerne tungt på disciplinen, og ved de første otte udgaver af OL var vinderen således fra USA. Den amerikanske dominans varede indtil 1928, hvilket var samme år, hvor der begyndte at blive afholdt en olympisk højdespringskonkurrence for kvindelige atleter. På både dame- og herresiden har der været flere amerikanske vindere siden 1928, men vinderens nationalitet har vekslet en del. I de seneste udgaver af højdespring OL har der dog været mere konkurrence mellem de store nationer, hvor både USA, Rusland og Canada har vundet medaljer, mens også lande som Ukraine, Bulgarien og Spanien har været med i toppen. Ved OL i 2016 var de russiske atleter udelukket fra deltagelse pga. den russiske dopingskandale, men flere russiske atleter har fået tilladelse til at stille op ved OL i Tokyo som “autoriserede neutrale atleter”. Det gør igen konkurrencen om guldmedaljerne benhård. Rekorden for højeste spring ved OL blev sat i 1996, da amerikaneren Charles Austin sprang 2.39 meter, men det er fortsat et stykke fra Javier Sotomayors verdensrekorden på 2.45 meter. Den olympiske rekord for kvinder blev sat af ukrainske Yelena Slesarenko, som i 2004 sprang 2.06 meter.

Andre sportsgrene til OL