18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Højdespring odds

Højdespring er en af de klassiske atletikdiscipliner, og sportsgrene har været med på OL-programmet helt fra starten. Højdespring var desuden en af de første discipliner, som kvinder kunne deltage i ved De Olympiske Lege, og kvindelige højdespringer kunne derfor for første gang konkurrere om OL-medaljer i 1928. Danmark er desværre ikke repræsenteret i højdespringsdisciplinen, men du kan her finde en introduktion til de største favoritter samt højdespringskonkurrencens historie.

Vinder af højdespring (Mænd)
Mutaz Essa Barshim: 3,25 – SPIL HER >>*

B. Bondarenko: 3,25 – SPIL HER >>*

Derek Drouin: 3,25 – SPIL HER >>*

Erik Kynard: 11,00 – SPIL HER >>*

Vinder af højdespring (Kvinder)
Chaunte Lowe – 3,50 – SPIL HER >>*

Ruth Beitia: 4,25 – SPIL HER >>*

Vashti Cunningham: 5,50 – SPIL HER >>*

Blanka Vlasic: 5,50 – SPIL HER >>*

Odds på højdespring ved OL 2016

Hos bet365 kan du spille på alle de forskellige discipliner ved OL, og højdespring er selvfølgelig ingen undtagelse. Vil du spille på, hvem der springer sig til medaljerne i højdespringsdisciplinen, så er der masser af spilmulighed samt gode odds at hente hos bet365.

Bet365 er den bedste bookmaker til højdespring, og de giver dig som ny spiller en velkomstbonus. Hvis du vil læse mere om den bonus kan du gøre det lige HER.

Sådan spiller du på højdespring hos bet365
Herunder finder du en guide til at spille på højdespring ved OL 2016:

1. Gå til bet365.dk – klik her!*

2. Log ind eller opret konto

3. Sørg for minimum at have 1 krone stående på din spillekonto

4. Tryk på OL 2016 i venstre side af skærmen

5. Find højdespring i oversigten og spil

Spil på OL-højdespring hos bet365 – klik her!*

Favoritterne

Mutaz Essa Barshim
25-årige Mutaz Barshim fra Qatar er den største favorit til at vinde mændenes højdespringskonkurrence. Ved det seneste OL vandt han bronze, da han endte på konkurrencens tredjeplads sammen med Derek Drouin og Robert Grabarz. Ved samme lejlighed vandt russiske Ivan Ukhov guldet, men han er ikke med ved dette års OL, og derfor overtager den tidligere verdensmester Barshim favoritværdigheden. Den qatarske højdespringer indtager desuden andenpladsen på listen over de højeste spring nogensinde, efter at han i 2014 sprang hele 2.43 meter, hvilket kun er to centimeter lavere end verdensrekorden, som blev sat af cubanske Javier Sotomayor i 1993.

Bohdan Bondarenko
Ukrainske Bondarenko blev nummer syv ved OL i 2012, men det forventes, at han i år kan blande sig i kampen om OL-medaljerne. Siden 2012 har han da også vundet både EM, VM og Continental Cup, og ved det seneste VM blev han kun overgået af Derek Drouin. Bondarenkos personlige rekord er 2.42 meter, som rækker til en delt tredjeplads på listen over højeste spring nogensinde.

Derek Drouin
Canadiske Derek Drouin endte som nævnt på en delt tredjeplads ved OL i 2012, og ved dette års OL er han igen en del af favoritfeltet. Han kommer til De Olympiske Lege som regerende verdensmester og har 2.40 meter, som sin personlige rekord.

Erik Kynard
Erik Kynard er 25 år og født i Ohio. Amerikaneren vandt sølv ved OL i 2012, hvilket var hans første medalje ved et stort stævne. Efterfølgende har han vundet bronze ved 2016-udgaven af indendørs-VM, og hans personlige rekord er 2.37 meter.

Chaunte Lowe
Hos kvinderne er 32-årige Chaunte Lowe den største kandidat til guldmedaljen. Den amerikanske atlets bedste resultater tæller sølv ved VM i 2005 og guld ved indendørs-VM i 2012. Hendes personlige rekord er 2.05 meter.

Ruth Beitia
Spanske Ruth Beitia er bestemt også i spil til en OL-medalje, og den 37-årige højdespringer har en guldmedalje fra det seneste EM med i bagagen. EM-guldmedaljen var hendes tredje, og hun har derudover to sølv- og to bronzemedaljer fra indendørs-VM. Spanieren personlige rekord er 2.02 meter.

Vashti Cunningham
Vashti Cunningham er blot 18 år, men har allerede bevist sig på den helt store scene. Det amerikanske stortalent vandt således det seneste indendørs-VM, hvor hun henviste førnævnte Ruth Beitia til andenpladsen. Cunninghams hidtil bedste spring var på 1.99 meter.

Blanka Vasic
Den rutinerede kroatiske atlet Blanka Vasic har vundet en lang række medaljer i løbet af sin karrierer. 32-årige Vasic sprang sig i 2008 til en OL-sølvmedalje, og hun har også guldmedaljer fra både VM og EM bag sig. Hendes storhedstid var i perioden 2007-2011, og herefter har hun ikke vundet det helt store. I 2015 præsterede hun dog en sølvmedalje ved VM. Kroatens personlige rekord er 2.08 meter.

Historie

Højdespring har været med på programmet siden de moderne Olympiske Lege startede op i 1896. I de første mange år sad amerikanerne tungt på disciplinen, og ved de første otte udgaver af OL var vinderen således fra USA. Den amerikanske dominans varede indtil 1928, hvilket var samme år, hvor der begyndte at blive afholdt en olympisk højdespringskonkurrence for kvindelige atleter. På både dame- og herresiden har der været flere amerikanske vindere siden 1928, men vinderens nationalitet har vekslet en del. Ved de seneste to udgaver af De Olympiske Lege har Rusland vundet seks medaljer, hvoraf tre har været guldmedaljer, og russerne er derfor dem, der har præsteret bedst i løbet af de seneste år. Sidste år røg guldmedaljerne for både herrer og damer således begge til Rusland, men ved det kommende OL har den russiske dopingskandale resulteret i, at der ikke bliver russisk deltagelse ved atletikdisciplinerne. Rekorden for højeste spring ved OL blev sat i 1996, da amerikaneren Charles Austin sprang 2.39 meter, men det er fortsat et stykke fra Javier Sotomayors verdensrekorden på 2.45 meter. Den olympiske rekord for kvinder blev sat af ukrainske Yelena Slesarenko, som i 2004 sprang 2.06 meter.

Andre sportsgrene til OL