18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Hækkeløb odds

Hækkeløb er én af de mest prominente discipliner i atletikkens verden og ikke mindst ved De Olympiske Lege. Der løbes både en kortere og en længere distance hos både mændene og kvinderne, men det er ofte de korte distancer, der trækker de største overskrifter. Her løber mændene 110 meter, mens kvinderne nøjes med 100 meter. Den længere distance består for begge køn af 400 meter. Ligegyldigt om der er tale om den korte eller lange distance skal 10 hække i alt forceres. Danmark har to kvindelige deltagere med i disciplinen, og de løber begge 400 meter hæk. Få de bedste hækkeløb odds, læs om danskerne og favoritterne på de forskellige distancer.

Vinder af 400m hækkeløb (kvinder)
Dalilah Muhammad: 2,37 – SPIL HER >>*

Zuzana Hejnova: 3,25 – SPIL HER >>*

Janieve Russell: 4,25 – SPIL HER >>*

Eilidh Doyle: 13,00 – SPIL HER >>*

Sara Slott Petersen: 23,00 – SPIL HER >>*

Se flere odds på hækkeløb hos bet365 – KLIK HER!*

Odds på hækkeløb ved OL 2016

Har du en god fidus til et spil på hækkeløb, bør du overveje at oprette en konto hos bet365, som er garant for gode odds på diverse sportsgrene. Du finder efter al sandsynlighed ikke bedre odds på dit spil end hos bet365.

Bet365 er den bedste bookmaker til hækkeløb, og de giver dig som ny spiller en velkomstbonus. Hvis du vil læse mere om den bonus kan du gøre det HER.

Sådan spiller du på hækkeløb hos bet365

1. Gå til bet365.dk – klik her!

2. Log ind og opret en konto

3. Sørg for minimum at have 1 krone stående på din spillekonto

4. Tryk på OL 2016 i venstre side af skærmen

5. Find hækkeløb i oversigten og spil

Favoritterne

Der er klare favoritter og store stjerner hos både herrerne og kvinder på de forskellige distancer i hækkeløb ved OL 2016. Du får en gennemgang af de største stjerner her:

Omar McLeod
I mændenes 110 meter hækkeløb er jamaicanske Omar McLeod den helt store favorit til at løbe med guldet ved OL i Rio de Janeiro. Tidligere i år formåede McLeod som den første nogensinde at forcere de 110 meter med 10 hække på mindre end 13 sekunder. Hans tid hed 12.97, og det er især på grund af dette flotte resultat, at han er storfavorit i Brasilien. Jamaicaneren er blot 22 år og har derfor endnu ikke prøvet at deltage i et OL. De Olympiske Lege i Rio de Janeiro bliver derfor hans første i karrieren.

Kerron Clement
I mændenes 400 meter hækkeløb er det mere tæt, hvad angår favoritværdighed. Der er dog to løbere, der skiller sig ud fra mængden. 30-årige Kerron Clement er den første. Amerikaneren har allerede en OL-sølvmedalje på CV´et. Den skaffede han sige i 2008, hvor han kun blev besejret af Angelo Taylor. Selvom Clement stadig er et stort navn indenfor disciplinen, skal vi faktisk helt tilbage til 2007 for at finde hans personlige rekord på distancen. Den lyder på 44.48.

Yasmani Copello
Den anden storfavorit I mændenes 400 meter hækkeløb er cubaneren Yasmani Copello. Den 29-årige løber stiller faktisk op for Tyrkiet i international sammenhæng og har derfor også medaljer fra europæiske turneringer. Tidligere på året vandt han eksempelvis EM i Amsterdam, og det er nok primært derfor, at han af mange betragtes som en af favoritterne til OL-guldet i disciplinen. Copello har aldrig vundet en OL-medalje, og man må nok forvente, at det er sidste chance i år.

Brianna Rollins
Amerikanske Brianna Rollins er storfavorit til at snuppe det eftertragtede OL-guld I 100 meter hækkeløb for kvinder. Den 24-årige hækkeløber er tidligere verdensmester fra 2013, men inden da konkurrerede hun blot på ungdomsniveau og deltog derfor ikke i OL i London 2012. Derfor vil en OL-medalje også være den første i trofæskabet for den hurtige amerikaner.

Dalilah Muhammad
Dalilah Muhammad er de fleste bookmakers favorit til at løbe med OL-guldet I 400 meter hækkeløb I august. Den 26-årige amerikaner kender i hvert fald vejen til toppen af podiet. Tilbage i 2007 vandt hun nemlig ungdomsverdensmesterskaberne i disciplinen og i 2013 blev det til sølv ved verdensmesterskaberne i Moskva. Her blev hun distanceret kraftigt af vinderen Zuzana Hejnova. I kvalifikationen til OL blev hun nummer 1, og det er også én af grundene til, at hun betragtes som favorit. Formen er i hvert fald i orden.

Danskerne

Danmark har to hækkeløbere med til OL i Rio de Janeiro, og de er begge kvinder og stiller op i 400 meter hæk. Der er tale om Sara Slott Petersen, som tidligere på året blev Europamester i disciplinen og det mere ubeskrevne blad Stina Troest.

Sara Slott Petersen
Sara Slott er uden tvivl et af de største navne inden for atletik i Danmark. Med sin guldmedalje ved EM i Amsterdam tidligere på året viste den tidligere vinder af ”Danmarks OL-håb 2006”, at hun er en del af verdenstoppen på distancen 400 meter i hækkeløb. I 2015 blev det til en fjerdeplads ved verdensmesterskaberne, så man skal ikke undervurdere den danske løber. Hun kan muligvis løbe med om medaljer, hvis hun rammer sit topniveau.

Stine Troest
Stina Troest er det nye unge håb i hækkeløb. Den 22-årige dansker viste sit talent, da hun kvalificerede sig til finalen ved EM i Amsterdam tidligere på året. Det endte med en acceptabel 7. plads for danskeren, hvilket lover godt for fremtiden. Tidligere i karrieren har Troest skabt flotte resultater på juniorscenen, hvor det blandt andet er blevet til andenplads ved ungdoms-OL i 2010 og en andenplads ved U23-EM i 2015. Selvom det nok ikke bliver til en topplacering ved OL for den unge dansker, kan hun bruge de erfaringer, hun helt sikkert vil få, i fremtiden.

Hækkeløb historisk ved OL

Hækkeløb har været en del af OL-programmet siden den spæde begyndelse i 1896. Her var det dog kun mændenes 110 meter-distance, der blev konkurreret i, mens kvinderne måtte vente indtil 1932 med at kunne konkurrere i disciplinen ved De Olympiske Lege. Distancen lød i første omgang på 80 meter for kvinderne. Dette blev dog ændret i 1972, hvor distancen blev ændret til 100 meter. Uanset om der er tale om mænd eller kvinder, er bommene, der skal forceres 1,067 meter høje. Der er i alt 10 bomme, der skal passeres i løbet af et heat.
Rekorden på de 110 meter hos mændene lyder på 12,87 sekunder, og tiderne ligger oftest mellem 13 og 14 sekunder. Den danske rekord blev løbet tilbage i 1987, hvor Erik Sidenius Jensen løb distancen på 13,82 sekunder. Hos kvinderne ligger tiderne for de bedste løbere omkring 12,5 sekunder. Verdensrekorden holdes lige nu af Kendra Harrison, der løb distancen på 12,20 d. 22. juli 2016. Hun formåede dog ikke at kvalificere sig til OL, så det er andre atleter, der må dyste om OL-medaljerne.

Andre sportsgrene til OL