18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danskere ved Vinter OL 2022

Aldrig har Danmark været så flot repræsenteret ved et Vinter OL. Danmark er repræsenteret i en række forskellige discipliner ved vinterens olympiade i Beijing, og på denne side giver vi dig overblikket over danskerne, så du kan holde øje med, om det bliver til dansk metal.

Lille Danmark kan være stolte af at der vil være rekordmange danske deltagere ved vinter-OL i Beijing mellem den 4. og 20. februar 2022. Her trækker det for alvor op at Danmark både har sit curlinglandshold for herrerne og damerne med, mens både det danske herre og dame ishockeylandshold også er kvalificerede. Desuden skal Danmark dyste med i speedskating, skiskydning og alpint skiløb. Det kan du læse meget mere om nedenfor.

Odds på Vinter OL

*Reklamelink

Teksten opdateres løbende frem mod februar 2022.

Danskere ved Vinter OL i Beijing

Den eneste medalje Danmark har vundet ved vinter-OL var ved legene i Nagano i 1998. Der vandt curling damerne sølv. Hvem husker ikke ”Vi kaster med sten og fejer med koste” af Gramsespektrum. Nu skal Danmark endnu engang repræsenteres ved OL i Beijing, som er den 24. udgave af legene. Det hele finder sted mellem den 4. og 20. februar 2022, og det bliver sendt i dansk tv på DR, TV2 og Discovery. Se hele program til vinter OL her.

2018 Winter Olympics, Day 16, Ice Hockey, Men's Final, OAR (Russia) - Germany
Foto: Bildbyrån

Danske OL håb om medaljer i ishockey

Der har vi allerede ti af de kommende danskere til OL 2022. Derudover er både Danmarks herrelandshold og damelandshold kvalificerede til legene. På skrivende fod ligger Danmarks damelandshold i ishockey nummer tre på verdensranglisten, så hvem ved om de kan skrive sig ind i historiebøgerne ved at vinde medaljer. Hos mændene er der ikke de store forhåbninger til de Danske OL deltagere i mændenes ishockey. I hvert fald har bookmakerne guld til det danske ishockeylandshold på odds til over 100. Ikke overraskende er Rusland og Finland top favoritter i den regi. 

Danmark får to med til speedskating

Blandt de danske OL deltagere 2022 finder vi også Stefan Due og Victor Hald. Begge repræsenterede Danmark ved OL i 2018, og nu skal de altså med igen. De to dygtige sportsudøvere dyster i det, som også er kendt som hurtigløb på skøjter

Danmark bliver repræsenteret i skiskydning

Selvom at OL er lige rundt om hjørnet, er det først sidst i Januar, at alle deltagere er blevet fundet. Ukaleq Slettemark, som både har norsk, dansk og grønlandsk statsborgerskab er lige blevet udtaget til at repræsentere Danmark til OL i skiskydning. Hun har lige i sidste øjeblik formået at kvalificere sig til skiskydning ved OL i Beijing og hun repræsenterer Danmark og de røde og hvide farver.

Får skeleton dansk deltagelse?

Derudover kan Danmark også ende med at blive repræsenteret af Rasmus Vestergaard Johansen. Den kun 19-årige dygtige sportsudøver er en haj til skeleton. Der har han tidligere været blandt danskere i OL i ungdomsudgaven, hvor han har spurtet ned ad banen med 140 kilometer i timen. Den endelige udtagelse kan finde sted frem til den 16. januar. 

Hvem skal repræsentere Danmark i alpint skiløb? 

Listen over danskere ved OL i 2022 vil også byde på en sportsudøver i kategorien for slalom/alpint skiløb. Der har Danmark en kvoteplads, som skal gives til en dygtig dansk atlet. Det endte med at blive Casper Dyrbye, som repræsenterer Danmark i slalom i Beijing i år.


I hvilke discipliner kan man se danskere dyste til vinter OL?

Både til ishockey, curling, alpint skiløb, speedskating og skiskydning kan man se danske deltagere til vinter OL 2022.

Hvor mange danskere er med til vinter OL?

I alt kæmper 29 kvinder og 33 mænd om medaljer i Beijing. Det er så mange som aldrig før til et vinter OL.

Find en liste over alle Vinter OL odds sider: