18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Odds på curling

Ti lande konkurrerer både hos mændene og kvinderne, når der som sædvanlig er curling på vinter-OL-programmet. En nyindført konkurrence for blandede hold har otte deltagende hold. Med den ekstra konkurrence og yderligere kampe, der skal afvikles, strækker curlingkampene sig over en længere periode end de dage, som vinter-OL egentlig officielt varer. Kampene for de blandede hold spilles fra den 8. til den 13. februar. Fra den 14. februar begynder de klassiske konkurrencer for de to kønsopdelte hold, hvor Danmark er repræsenteret både hos herrerne og kvinderne. Finalerne spilles i weekenden den 24./25. februar. Herrernes finale ligger lørdag, og kvinderne spiller søndag.

Curling har været en fast del af det olympiske program siden 1998 i Nagano, hvor Danmark vandt sin hidtil eneste vinter-OL-medalje, da de danske curlingkvinder anført af skipper Helena Blach Lavrsen curlede og fejede sig vej til vores fædrelandsstolthed og et sæt OL-sølvmedaljer.

De danske curlingkvinder har ligesom ved de forrige vinterlege fået følgeskab af det mandlige curlinglandshold. Det er ikke siden 1998 lykkes nogen af vores landshold at vinde en OL-medalje, og hvis det står til bookmakerne, er der også flere nationer, der står foran Danmark i køen, når der skal findes ejermænd og -kvinder til metallet i Gangneung Curling Centre.

Curling (kvinder): Hvem vinder OL?
Canada: 2,00 – SPIL HER >>*
Sverige: 5,50 – SPIL HER >>*
Storbritannien: 8,00 – SPIL HER >>*
Schweiz: 11,00 – SPIL HER >>*
Rusland: 15,00 – SPIL HER >>*
USA: 17,00 – SPIL HER >>*
Sydkorea: 30,00 – SPIL HER >>*
Japan: 34,00 – SPIL HER >>*
Kina: 41,00 – SPIL HER >>*
Danmark: 76,00 – SPIL HER >>*

Curling (kvinder): Hvem ender i top 3?
Canada: 1,10 – SPIL HER >>*
Sverige: 1,50 – SPIL HER >>*
Storbritannien: 1,90 – SPIL HER >>*
Schweiz: 2,50 – SPIL HER >>*
Rusland: 3,50 – SPIL HER >>*
USA: 4,00 – SPIL HER >>*
Sydkorea: 6,00 – SPIL HER >>*
Japan: 7,00 – SPIL HER >>*
Kina: 8,00 – SPIL HER >>*
Danmark: 15,00 – SPIL HER >>*

Curling (herrer): Hvem vinder OL?
Canada: 1,80 – SPIL HER >>*
Sverige: 3,50 – SPIL HER >>*
Schweiz: 15,00 – SPIL HER >>*
Norge: 17,00 – SPIL HER >>*
Storbritannien: 20,00 – SPIL HER >>*
Japan: 26,00 – SPIL HER >>*
USA: 26,00 – SPIL HER >>*
Sydkorea: 26,00 – SPIL HER >>*
Danmark: 50,00 – SPIL HER >>*
Italien: 51,00 – SPIL HER >>*

Curling (herrer): Hvem ender i top 3?
Canada: 1,10 – SPIL HER >>*
Sverige: 1,25 – SPIL HER >>*
Schweiz: 2,50 – SPIL HER >>*
Norge: 3,25 – SPIL HER >>*
Storbritannien: 3,25 – SPIL HER >>*
Japan: 5,00 – SPIL HER >>*
USA: 5,00 – SPIL HER >>*
Sydkorea: 5,00 – SPIL HER >>*
Danmark: 7,00 – SPIL HER >>*
Italien: 11,00 – SPIL HER >>*

Find flere odds og spilmuligheder hos NordicBet.

Odds ved udgivelsestidspunktet, odds kan ændre sig.

Både Danmarks kvinder og herrer er OL-klar

Da placeringen på verdensranglisten lige akkurat ikke rakte til en direkte OL-kvalifikation for de danske landshold, skulle både de danske kvinder og herrer finde vej til OL via en kvalifikationsturnering, hvilket kun to ud af de ti deltagende hold hos henholdsvis kvinderne og herrerne har gjort. Begge danske hold endte faktisk i en sidste og altafgørende kvalifikationskamp for at sikre sig den sidste billet til vinter-OL i Pyeongchang.

Curlingkvinderne

Når vi snakker curling herhjemme, vil de fleste nok forbinde det med en håndfuld kvinder med glatte sten og koste. Det er nemlig vores kvindelige hold, der har vækket mest opsigt med deres OL-finaledeltagelse i 1998. Siden da har kvinderne ikke misset et eneste OL, men der har dog efterfølgende manglet lidt for at holdet kunne nå samme højder som i Nakano, hvor curling for kvinder var på programmet første gang.

De danske curlingkvinder kvalificerede sig i denne omgang til OL efter et højdramatisk opgør mod Italien, hvor man skulle ud i en ekstra ende, for at Danmark kunne sætte den sten, der afgjorde, hvem der kunne kalde sig vinter-OL-deltager 2018.

Det danske hold er styret af et i curlingsporten velkendt søsterpar. Dupont-søstrene Madeleine og Denise er de eneste gengangere fra forrige vinter-OL, og man kan godt sige, at de udgør en vigtig kerne på landsholdet med deres store olympiske erfaring. Denise Dupont deltager nu ved sit fjerde vinter-OL, mens skipper Madeleine Dupont står i spidsen for det danske landshold, som hun også var en del af ved vinterlegene i 2014 og 2010.

Den danske trup (kvinder)
Madeleine Dupont
Denise Dupont
Julie Høgh
Mathilde Halse
Lina Knudsen

Spil på, at Danmarks curlingkvinder vinder OL til odds 76,00 – KLIK HER >>*

Curlingherrerne

De danske curlingherrer har deltaget ved vinter-OL tre gange; i 2002 – og så i 2010 og 2014, hvilket gør deltagelsen i Pyeongchang i februar til den tredje deltagelse i træk. Men det var på et hængende hår for skipper Rasmus Stjerne og resten af det danske curlinglandshold, da det efter et 6-5-nederlag til Italien var med kniven for struben, at Stjerne, Frederiksen, Poulsen og Dupont skulle tage kampen op med Tjekkiet, der var værtsnation for kvalifikationsturneringen. En afgørende femte ende, hvor Danmark vandt 2-0, var med til at lægge fundamentet for en samlet dansk sejr, der blev 4-2.

I Sochi i 2014 hentede Danmarks herrer deres bedste placering hidtil ved et vinter-OL, da det blev til en sjetteplads, hvilket var en forbedring på tre pladser fra det forrige vinter-OL. Kan danskerne hoppe tre pladser yderligere frem denne gang, så bliver danskerne at finde på medaljeskamlen i 2018.

Den danske trup (herrer)
Rasmus Stjerne
Johnny Frederiksen
Mikkel Poulsen
Oliver Dupont
Morten Berg Thomsen

Spil på, at Danmarks curlingherrer vinder OL til odds 50,00 – KLIK HER >>*

OL-guld: Canada sidder på curlingtronen

Canada må betragtes som den mest dominerende curlingnation. Hverken de canadiske kvinder eller herrer har forladt et vinter-OL uden at få metal med hjem. Kvinderne har vundet to gange OL-guld, hvilket de svenske kvinder dog også har, og Canadas herrer har vundet tre – og det har endda været ved de seneste tre vinterlege.

Guldvinder (kvinder)
1998: Canada
2002: Storbritannien
2006: Sverige
2010: Sverige
2014: Canada

Guldvinder (herrer)
1998: Schweiz
2002: Norge
2006: Canada
2010: Canada
2014: Canada

Ved sidste vinter-OL vandt Canada for første gang begge OL-guldmedaljer, og man skulle tro, at dette var en præstation, der ikke kunne overgås. Men i Pyeongchang konkurreres der i alt i tre kategorier, hvor der foruden et herre- og et kvindehold også er et blandet hold. De forsvarende mestre fra Canada kan dermed slå deres egen rekord og vinde hele tre sæt OL-guldmedaljer i curling. Hvis dette sker, får du odds 4,25 hos LeoVegas. Det er dermed ikke så oplagt, mener bookmakerne – men et endnu mere usandsynligt scenarie er dog, at Canada må tage fra OL uden en eneste guldmedalje.

Hvor mange guldmedaljer vinder Canada i curling?
Ingen guldmedaljer: 5,75 – SPIL HER >>*
1 guldmedalje: 2,75 – SPIL HER >>*
2 guldmedaljer: 2,50 – SPIL HER >>*
3 guldmedaljer: 4,25 – SPIL HER >>*

Curling – om spillet

Hver kamp ved OL er udgjort af 10 ender. En ende afvikles ved, at de to hold, der spiller mod hinanden, på skift sender en sten af sted ned mod ”huset”, som er markeret med en stor farvet cirkel i den anden ende af banen. Når begge hold har sat de otte sten, som de råder over i en ende, handler det om at have så mange sten inde i huset og tættest på centrum. Et hold vinder enden, hvis det er deres sten, der ligger tættest centrum. Har holdet flere sten, der ligger tættere på centrum end modstanderens bedst placerede sten, får holdet et point for hver af disse. Så potentielt er der otte point at få for et hold i en ende. Men det giver kun point, hvis stenene ligger i huset. Ligger der overhovedet ingen sten i huset, får ingen af holdene point.

Et curlinghold består af fire spiller og en reserve, og der er en skipper på alle hold, der har ansvaret for at lægge taktik og sende de afgørende sten af sted. På Danmarks to landshold er skipperen Rasmus Stjerne og Madeleine Dupont – og at disse to leder deres hold godt, viser sig strategisk dygtige og eksekverer noget nær perfekt, er ret afgørende for de danske holds succes.

Andre sportsgrene til OL