18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Odds på curling

Curling er på programmet ved Vinter-OL i 2022 for ottende gang i historien, og både herrerne, damerne og mixed double-holdene skal i aktion. I alt deltager 10 hold i hver af konkurrencerne, så der i alt er 30 hold, som deltager ved curling OL. Den officielle åbningsceremoni finder sted den 4. februar, men curling-konkurrencerne begynder allerede den 2. februar. Spil på alle curling-konkurrencerne ved vinter-OL 2022 når det starter. Læs mere om curling odds her hos os.

Glem ikke at tjekke andre olympiske discipliner dækket af SpilXperten for flere OL odds.

vinter-ol

Odds på curling

Curling Danmark skal igen finde Dannebrog frem og støtte de danske atleter, da både de danske herrer og de danske damer har kvalificeret sig til vinter-OL i Beijing. Damerne kvalificerede sig nemlig ved at nå til kvartfinalen ved VM i 2021, mens herrerne nåede med på sidste mandat ved OL-kvalifikationen senere på året. Herrerne spiller deres første OL curling kamp den 9. februar, mens damerne starter deres medaljejagt den 10. februar. I gruppespillet skal de begge spille 9 kampe, så der er masser at se frem til for de danske curlingfans.

Bliver opdateret inden start.

Curling (kvinder): Hvem vinder OL?

Schweiz: 2,37 – SPIL HER >>*

Sverige: 3,50 – SPIL HER >>*

Storbritannien: 3,75 – SPIL HER >>*

Japan: 7,50 – SPIL HER >>*

Curling (herrer): Hvem vinder OL?

Storbritannien: 2,25 – SPIL HER >>*

Sverige: 2,75 – SPIL HER >>*

Canada: 4,00 – SPIL HER >>*

USA: 8,00 – SPIL HER >>*

Find flere odds og spilmuligheder hos NordicBet.

Odds ved udgivelsestidspunktet, odds kan ændre sig.

Både Danmarks kvinder og herrer er OL-klar

Da placeringen på verdensranglisten lige akkurat ikke rakte til en direkte OL-kvalifikation for de danske landshold, skulle både de danske kvinder og herrer finde vej til OL via en kvalifikationsturnering, hvilket kun to ud af de ti deltagende hold hos henholdsvis kvinderne og

Curling var en del af programmet ved det første vinter-OL i Chamonix, Frankrig, i 1924. Derefter gik der dog lang tid inden man så curling som en officiel sport ved vinter-OL. Vi skal nemlig helt frem til 1998 før OL curling igen var på programmet. Ved OL i 1998 vandt Danmark sin hidtil eneste medalje ved vinter-OL, da det danske kvindelandshold tog en sølvmedalje med hjem til Danmark. Siden 1998 har OL curling været en fast del af programmet, og det bliver også den første sportsgren, som løber af stablen ved vinter-OL 2022 i Beijing.

Den danske delegation ved det kommende vinter-OL bliver rekordstor, og vi håber selvfølgelig at curling Danmark igen bliver ramt af den samme curlingfeber som i 1998. Både herrerne og damerne har deltaget flere gange siden triumfen i 1998, men det er ikke lykkedes at opnå en podieplads siden dengang. Både herrerne og damerne er outsidere til en medaljeplads ved vinter-OL i Beijing, men det er på ingen måde umuligt for dem at få medaljer med hjem til Danmark.

Curling odds

På herresiden er der især to nationer, som bør fremhæves. Det gælder vores svenske naboer og Skotland. Ved både det seneste EM og VM var det nemlig disse to mandskaber, som stod overfor hinanden i finalen. De delte sejrene mellem sig, så derfor kommer Skotland til OL som forsvarende Europamestre, mens Sverige er regerende verdensmestre. De kommer dog til at blive udfordret af andre stærke curlinghold såsom USA, Schweiz, Rusland og Canada. Det ser desværre ud til at de danske herrer får svært ved at overmande disse stærke nationer, og derfor vil curling odds på en medalje til herrelandsholdet formentligt også være ganske højt.

De danske medaljechancer er formentligt bedre for curling landsholdet damer. Når det er sagt, så er det også nogle stærke nationer, som de danske damer skal op mod. Lande som Sverige, USA, Canada, Schweiz og Rusland hører til i den absolutte top, og det danske damelandshold skal finde deres absolutte topform frem for at overrumple disse hold. Ved det seneste VM endte Schweiz som verdensmestre, mens Rusland, Sverige og USA alle nåede til semifinalen. Når det er sagt, viste de danske damer sig godt frem og tabte en meget tæt kamp mod USA med 7-8, hvor de skulle helt frem til tiende og sidste ende for at finde en vinder. Bookmakernes curling odds på damerne bliver derfor formentligt lavere end for de danske herrer.

Curling til OL 2022

OL i Beijing 2022 åbnes officielt den 4. februar med en stor åbningsceremoni på Beijing National Stadium. Allerede to dage før er OL curling dog skudt i gang, da konkurrencen for mixed doubles starter den 2. februar. Det er anden gang at mixed doubles er med på OL-programmet, og her består holdene af én mand og én dame i modsætning til de traditionelle konkurrencer, hvor der er fem på hvert hold. Mixed doubles konkurrencen bliver kort og intens, da hver nation spiller ni gruppekampe på bare seks dage. Semifinalerne spilles samme dag som de sidste gruppekampe, mens guld- og bronzekampene spilles den 8. februar. 

Herrernes turnering starter den 9. februar, og gruppespillet løber frem til den 17. februar, hvor alle nationer på det tidspunkt vil have spillet mod hinanden. Semifinalerne spilles samme aften den 17. februar, mens finalen afvikles den 19. februar.

Hos damerne starter OL curling den 10. februar. Gruppespillet afvikles frem til den 17. februar, og er altså mere kompakt end herrernes. Semifinalerne spilles den 18. februar, og finalen spilles den 20. februar. 

Hvis du vil følge med i curling Danmark OL kampene, spilles de fleste af Danmarks kampe heldigvis om eftermiddagen eller om aftenen lokal tid. Enkelte kampe afvikles dog om morgenen i Beijing, hvor det er nat i Danmark. Der er dog gode muligheder for at følge de danske curling resultater ved vinter-OL i de resterende kampe.

Curling landsholdet damer

Når det gælder danske curling resultater vil de fleste i dag tænke på det danske damelandshold, som vandt sølv ved OL i Nagano i 1998. Det er den dag i dag stadig den eneste medalje, som Danmark har vundet ved vinter-OL. Det er på trods af, at curling landsholdet damer har kvalificeret sig til hvert eneste OL siden1998. 

Kvalifikationen til vinter-OL i 2022 blev sikret allerede ved VM sidste år, hvor de danske damer spillede en flot turnering. I gruppespillet blev det til otte sejre ud af 13 mulige, og det var nok til at gå videre fra gruppespillet og samtidig sikre automatisk kvalifikation til vinter-OL i Beijing. 

Det danske hold er styret af et i curlingsporten velkendt søsterpar. Dupont-søstrene Madeleine og Denise er gengangere fra mange vinter-OL, og man kan godt sige, at de udgør en vigtig kerne på landsholdet med deres store olympiske erfaring. Denise Dupont deltager nu ved sit femte vinter-OL, mens skipper Madeleine Dupont står i spidsen for det danske landshold, som hun også var en del af ved vinterlegene i 2018 og 2010. De skal denne gang føre et hold, som også består af de unge talenter My Larsen, Mathilde Halse og Jasmin Lander.

Den danske trup (damer)

Madeleine Dupont (skipper)

My Larsen (etter)

Denise Dupont (toer)

Mathilde Halse (treer)

Jasmin Lander (reserve)

Spil på, at Danmarks curlingkvinder vinder OL til odds 76,00 – KLIK HER >>*

Curling landsholdet herrer

De danske curlingherrer har deltaget ved vinter-OL fire gange, nemlig i 2002, 2010, 2014 og 2018. Det er altså fjerde gang i træk at det danske herrelandshold deltager ved vinter-OL når de rejser til Beijing i februar. Det var dog på yderste mandat at de danske herrer sikrede kvalifikationen til vinter-OL da de slog Tjekkiet i en afgørende kamp ved et kvalifikationsstævne i december. De formåede at vende kampen på trods af at de var bagud med 1-4 efter fem ender.

I Sochi i 2014 hentede Danmarks herrer deres bedste placering hidtil ved et vinter-OL, da det blev til en sjetteplads, hvilket var en forbedring på tre pladser fra det forrige vinter-OL. Ved det seneste vinter-OL i 2018 blev det dog kun til en tiendeplads.

Den danske trup (herrer)

Mikkel Krause (skipper)

Kasper Wiksten (etter)

Henrik Holtermann (toer)

Mads Nørgård (treer)

Tobias Thune (reserve)

Spil på, at Danmarks curlingherrer vinder OL til odds 50,00 – KLIK HER >>*

OL-guld: Canada sidder på curlingtronen

Canada må betragtes som den mest dominerende curlingnation. Både de canadiske damer og herrer havde indtil vinter-OL i 2018 aldrig forladt et vinter-OL uden at tage medaljer med hjem. I 2018 fik ingen af dem dog en podieplacering. Kvinderne har vundet to gange OL-guld, hvilket kun er overgået af svenskernes tre, og Canadas herrer har vundet tre – og det var endda tre gange i træk fra 2006 til 2014.

Guldvinder (kvinder)

1998: Canada

2002: Storbritannien

2006: Sverige

2010: Sverige

2014: Canada

2018: Sverige

Guldvinder (herrer)

1998: Schweiz

2002: Norge

2006: Canada

2010: Canada

2014: Canada

2018: USA

Ved sidste vinter-OL måtte både de canadiske damer og herrer rejse hjem uden medaljer for første gang, og især svenskerne har været en dominerende faktor i de seneste år, både på damernes og herrernes side. Hvis du vil spille på curling odds, så husk at holde øje hos bookmakerne, som lægger deres odds på curling ud når vi nærmer os åbingskampene.

Hvor mange guldmedaljer vinder Canada i curling?

Ingen guldmedaljer: 5,75 – SPIL HER >>*

1 guldmedalje: 2,75 – SPIL HER >>*

2 guldmedaljer: 2,50 – SPIL HER >>*

3 guldmedaljer: 4,25 – SPIL HER >>*

Curling – om spillet

Hver kamp ved OL er udgjort af 10 ender. En ende afvikles ved, at de to hold, der spiller mod hinanden, på skift sender en sten af sted ned mod ”huset”, som er markeret med en stor farvet cirkel i den anden ende af banen. Når begge hold har sat de otte sten, som de råder over i en ende, handler det om at have så mange sten inde i huset og tættest på centrum. Et hold vinder enden, hvis det er deres sten, der ligger tættest centrum. Har holdet flere sten, der ligger tættere på centrum end modstanderens bedst placerede sten, får holdet et point for hver af disse. Så potentielt er der otte point at få for et hold i en ende. Men det giver kun point, hvis stenene ligger i huset. Ligger der overhovedet ingen sten i huset, får ingen af holdene point.

Et curlinghold består af fire spiller og en reserve, og der er en skipper på alle hold, der har ansvaret for at lægge taktik og sende de afgørende sten af sted. På Danmarks to landshold er skipperen Rasmus Stjerne og Madeleine Dupont – og at disse to leder deres hold godt, viser sig strategisk dygtige og eksekverer noget nær perfekt, er ret afgørende for de danske holds succes.