18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Brydning odds

De Olympiske Lege har sine rødder i antikken, og her var brydning en af de mest prestigefyldte sportsgrene. Brydning er således en af de ældste sportsgrene, som der stadig konkurreres i ved nutidens Olympiske Lege. De mandlige brydere er opdelt i de to stilarter Græsk-Romersk og Fristil, og derudover opdeles atleterne, både på kvinde- og herresiden, i forskellige vægtklasser. Danmark er repræsenteret ved det femte sommer-OL i træk i brydning, da Fredrik Bjerrehuus overraskede med et flot resultat ved VM, hvilket var nok til at sikre Danmark en plads ved OL. Mark O. Madsen vandt sølv ved OL i Rio i 2016, og Fredrik Bjerrehuus er også en mand, der drømmer om medaljer. Du får her en introduktion til brydning ved OL 2021, hvor vi blandt andet vil komme ind på de største favoritter samt Fredrik Bjerrehuus’ chancer for at vinde.

De olympiske lege mobile med glødende lejrild og brændende flammer

Vinder af brydning (græsk-romersk, 60 kilo)

Kenichiro Fumita (Japan) – 2.25 – SPIL HER >>*

Sergey Emelin (Rusland) – 2.50 – SPIL HER >>*

Meirambek Ainagulov (Kazakhstan) – 11.00 – SPIL HER >>*

Kerem Kamal (Tyrkiet) – 11.00 – SPIL HER >>*

Alireza Nejati (Iran) – 11.00 – SPIL HER >>*

Zholaman Sharshenbekov (Kirgisistan) – 11.00 – SPIL HER >>*

Victor Ciobanu (Moldova)- 13.00 – SPIL HER >>*

Lenur Temirov (Ukraine) – 18.00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 30. juli 2021 kl. 9:55. Odds kan ændre sig.

Se flere odds på OL-brydning hos LeoVegas – KLIK HER!*

Odds på brydning ved OL 2021

Hvis du vil tilføje lidt spænding til de olympiske brydekampe, kan du med fordel besøge LeoVegas, hvor der er rigtig gode OL odds at hente. Bookmakeren udbyder spil på alle de forskellige stilarter og vægtklasser, og der vil også være rig mulighed for liveodds, mens kampene er i gang.

Sådan spiller du på brydning hos LeoVegas

Herunder finder du en guide til at spille på brydning ved OL 2021:

1. Gå til LeoVegas – klik her!*

2. Log ind eller opret konto

3. Sørg for minimum at have 1 krone stående på din spillekonto

4. Søg på OL med søgefunktionen

5. Find brydning i oversigten og spil

Spil på OL-brydning hos LeoVegas – klik her!*

Discipliner indenfor brydning

De kvindelige brydere er opdelt i seks forskellige vægtklasser; fra 50 til 76 kilo. Hos mændene konkurreres der i de to stilarter Græsk-Romersk og Fristil, mens der herunder findes seks forskellige vægtklasser; fra 57 til 130 kilo. Den primære forskel mellem de to stilarter er, at det i Græsk-Romersk ikke er tilladt at angribe modstanderens ben eller bruge sin egne ben til at forsvare sig med. Desuden er der strengere regler i forhold til pointgivningen i den Græsk-Romerske stilart. I begge stilarter gælder det dog, at der optjenes point igennem de forskellige kast og greb. En brydekamp vindes ved enten at få begge modstanderens skuldre i gulvet, eller ved at have flest point, når tiden er gået.

Det danske håb

I brydning er Danmark repræsenteret ved 31-årige Fredrik Bjerrehuus, som stiller op i græsk-romersk, 67 kilo. Han imponerede og overraskede ved VM i 2019, hvor han gik hele vejen til semifinalen. Det er første gang han stiller op til OL, og han fortsætter dermed den danske tradition med at have Danmark repræsenteret ved OL i brydning. Det er nemlig femte gang i træk at Danmark er med til brydning ved sommer-OL. Bjerrehuus skal forsøge at tage over fra legenden Mark O. Madsen, som deltog ved OL i både 2008, 2012 og 2016, hvor han senest gik hele vejen til finalen og vandt sølv. Med gode minder fra VM i 2019 er det da også rimeligt hvis Bjerrehuus drømmer om en OL-medalje, og han har selv udtalt at han går efter at slå de bedste i Tokyo. Med en god lodtrækning og det rette fokus er det ikke usandsynligt at Danmark kan få en OL-medalje i brydning.

Bryding OL
Foto: Bildbyrån

Favoritterne

Danske Fredrik Bjerrehuus kan ikke kalde sig en af favoritterne ved OL, men danskeren kan muligvis overraske. Her får du et overblik over de største favoritter i medaljekampen:

Zaur Uguev

Russiske Zaur Uguev er favorit i mændenes fristil, 57 kilo, og det er selvom det er hans første OL. Han er tredobbelt verdensmester, og kommer ind til OL i Tokyo som den forsvarende verdensmester. Det er altså ikke til at komme udenom Uguev når man snakker om de store favoritter i denne vægtklasse.

Gadzhimurad Rashidov

Den 25-årige russer med det mundrette navn Gadzhimurad Rashidov går også under navnet “All-American Killer”, da han aldrig har tabt mod en amerikaner. Han stiller op i mændenes fristil i vægtklassen 65 kilo, som er en relativt ny vægtklasse for ham. Han vandt dog VM i denne vægtklasse i 2019, og anses af bookmakerne som en relativt klar favorit til at tage guldet med hjem fra Tokyo.

Hassan Yazdani

Iranske Hassan Yazdani stiller op i vægtklassen 86 kilo ved det kommende OL. På trods af sine blot 26 år har han allerede vundet en guldmedalje ved OL i Rio i 2016 i vægtklassen 74 kilo. Han er desuden dobbelt verdensmester, og vandt sit sidste verdensmesterskab i 2019.

Abdulrashid Sadulaev

Den 25-årige russer Abdulrashid Sadulaev går under navnet “The Russian Tank”, og det er der god grund til. Han stiller op i vægtklassen 97 kilo til OL i Tokyo, og han er den største favorit på tværs af alle vægtklasser. Han anses også af mange som den mest dominerende aktive bryder i mændenes fristil i verden. Det vil være en stor overraskelse hvis han ikke går hele vejen og tager guldmedaljen.

Geno Petriashvili

Geno Petriashvili fra Georgien er 27 år gammel og stiller op i mændenes 125 kilo fristil. Han er tredobbelt verdensmester da han vandt VM tre gange i træk i 2017, 2018 og 2019. Han vandt desuden bronze ved OL i Rio i 2016. Bookmakerne vurderer at han har gode chancer for at gå hele vejen og vinde sin første guldmedalje ved OL i 2021.

Kenichiro Fumita

25-årige Kenichiro Fumita fra Japan stiller op i mændenes 60 kilo græsk-romersk. Han er dobbelt verdensmester i denne vægtklasse, og er derfor også relativt klar favorit til at gå hele vejen og vinde sin første guldmedalje ved OL. Det skader naturligvis heller ikke hans vinderchancer at han skal konkurrere på hjemmebane i Japan.

Historie

Som nævnt var brydning en af de sportsgrene, som der blev konkurreret i, da man afholdte olympiske lege tilbage i antikken. Derfor har sporten også været på OL-programmet lige siden den moderne tids Olympiske Lege begyndte i 1896. Med OL i 1900 som undtagelse, har der været afholdt olympiske turneringer i brydning siden da. Det blev faktisk vedtaget af IOC i 2013 at brydning ikke længere skulle være en del af det olympiske program fra 2020, men den beslutning blev omstødt efter det international brydeforbund fik ny leder. Det er dermed fortsat en del af det olympiske program fremover.

USA er den mest vindende nation indenfor brydning med i alt 133 medaljer, mens Sovjetunionen med sine 62 guldmedaljer fortsat er den nation, der har vundet mest guld i brydning ved De Olympiske Lege. De amerikanske brydere har vundet størstedelen af deres OL-medaljer i stilarten Fristil, hvor 118 ud af de 133 medaljer er blevet vundet. I den Græsk-Romerske stilart topper Sovjetunionen med 60 medaljer, mens Sverige og Finland indtager anden- og tredjepladsen med 58 OL-medaljer hver. Danmark har i tidernes løb vundet ni medaljer, hvoraf tre har været af sølv, mens de resterende seks har været bronzemedaljer.

Andre sportsgrene til OL