18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Brydning odds

De Olympiske Lege har sine rødder i antikken, og her var brydning en af de mest prestigefyldte sportsgrene. Brydning er således en af de ældste sportsgrene, som der stadig konkurreres i ved nutidens Olympiske Lege. De mandlige brydere er opdelt i de to stilarter Græsk-Romersk og Fristil, og derudover opdeles atleterne, både på kvinde- og herresiden, i forskellige vægtklasser. Danske Mark O. Madsen deltager i år ved sit tredje OL, og selvom han ikke er nået langt i de seneste to forsøg, så drømmer han om en OL-medalje. Du finder her en introduktion til brydning ved OL 2016, hvor vi blandt andet vil komme ind på de største favoritter samt Mark O. Madsens chancer for at vinde.

Vinder af brydning (Greco Roman)
Roman Vlasov: 2,20 – SPIL HER >>*

Doszhan Kartikov: 5,00 – SPIL HER >>*

Hyeonwoo Kim: 7,00 – SPIL HER >>*

Mark O. Madsen: 7,50 – SPIL HER >>*

Andrew Thomas Bisek: 9,00 – SPIL HER >>*

Se flere odds på OL-brydning hos bet365 – KLIK HER!*

Odds på brydning ved OL 2016

Hvis du vil tilføje lidt spænding til de olympiske brydekampe, kan du med fordel besøge bet365, hvor der er rigtig gode odds at hente. Bookmakeren udbyder spil på alle de forskellige stilarter og vægtklasser, og der vil også være rig mulighed for liveodds, mens kampene er i gang.

Bet365 er den bedste bookmaker til brydning, og de giver dig som ny spiller en velkomstbonus. Hvis du vil læse mere om den bonus kan du gøre det HER.

Sådan spiller du på brydning hos bet365
Herunder finder du en guide til at spille på brydning ved OL 2016:

1. Gå til bet365.dk – klik her!*

2. Log ind eller opret konto

3. Sørg for minimum at have 1 krone stående på din spillekonto

4. Tryk på OL 2016 i venstre side af skærmen

5. Find brydning i oversigten og spil

Spil på OL-brydning hos bet365 – klik her!*

Discipliner indenfor brydning

De kvindelige brydere er opdelt i seks forskellige vægtklasser; fra 48 til 63 kilo. Hos mændene konkurreres der i de to stilarter Græsk-Romersk og Fristil, mens der herunder findes seks forskellige vægtklasser; fra 57 til 130 kilo. Den primære forskel mellem de to stilarter er, at det i Græsk-Romersk ikke er tilladt at angribe modstanderens ben eller bruge sin egne ben til at forsvare sig med. Desuden er der strengere regler i forhold til pointgivningen i den Græsk-Romerske stilart. I begge stilarter gælder det dog, at der optjenes point igennem de forskellige kast og greb. En brydekamp vindes ved enten at få begge modstanderens skuldre i gulvet, eller ved at have flest point, når tiden er gået.

Det danske håb

I brydning er Danmark repræsenteret ved 31-årige Mark Overgaard Madsen, som stiller op i Græsk-Romersk, 75 kilo. Han vandt sølv ved det seneste VM og har derudover tre andre sølvmedaljer fra henholdsvis 2005, 2007 og 2009. Den danske bryder har deltaget ved OL i både 2008 og 2012, men indtil videre uden den store succes. I begge tilfælde er han blevet besejret af russiske modstandere, og de to nederlag har fundet sted i henholdsvis første og anden runde. I år drømmer han om en OL-medalje, men han indrømmer, at medaljechancerne afhænger af, hvilke modstandere har bliver sat op imod. I brydning gøres der ikke brug af seedning, så det er helt tilfældigt, hvem man kommer til at møde. Danskeren regnes dog som en af de bedste fem i hans klasse, og med den rette lodtrækning vil det absolut være muligt at ende med en plads på podiet.

Favoritterne

Danske Mark O. Madsen kan ikke just bryste sig af en favoritværdighed til OL, men danskeren kan muligvis overraske. Her får du et overblik over de største favoritter i medaljekampen:

Frank Stäbler
Tyske Frank Stäbler er favorit i Græsk-Romersk, 66 kilo, som han var tæt på at vinde bronze i ved det seneste OL i 2012. Siden da har han medaljer ved både EM og VM, og i kraft af sin guldmedalje fra VM i 2015 er han regerende verdensmester i sin klasse.

Roman Vlasov
Russeren er den største favorit til kategorien Græsk-Romersk, 75 kilo, som Mark O. Madsen også konkurrer i. Ved OL i 2012 blev danskeren slået ud af netop Vlasov i første runde, og den russiske bryder endte med at vinde OL-guldet. Udover at være olympisk mester, er den 25-årige russer også regerende verdensmester i sin klasse.

Mijaín López
I stilarten Græsk-Romersk er vægtklassen 130 kilo den tungeste, og her finder vi Mijaín López fra Cuba. Den 33-årige bryder har vundet OL-guld i både 2008 og 2012, men her hed vægtklassen dog 120 kilo. Ved dette års OL er vægtklassen forøget til 130 kilo, men cubaneren er forsat den største favorit, og han har da også vundet VM-guld i 2014 samt VM-sølv i 2015 i denne vægtklasse.

Jong Hak-Jin
I 57 kilo-vægtklassen, som er den letteste indenfor Fristil, er Nordkoreaneren Jong Hak-Jin favorit. Hans bedste resultat hidtil er en guldmedalje fra De Asiatiske Lege i 2014.

Jordan Burroughs
28-årige Jordan Burroughs stiller op i Fristil, 74 kilo, hvor han anses som den største favorit. Han er født i New Jersey og hentede ved det seneste OL en guldmedalje til USA. I år vil han forsøge at gentage succesen, og han kommer som regerende verdensmester i sin klasse.

Taha Akgul
I Fristil, 125 kilo, som er den tungeste klasse indenfor Fristil, er den 25-årige tyrker Taha Akgul stor favorit. Han var med ved OL i 2012, men her røg han ud i sekstendedelsfinalen. Han har vundet VM-guld de seneste to år, og han forventes derfor at være med helt i toppen, når OL-medaljerne skal uddeles.

Historie

Som nævnt var brydning en af de sportsgrene, som der blev konkurreret i, da man afholdte olympiske lege tilbage i antikken. Derfor har sporten også været på OL-programmet lige siden den moderne tids Olympiske Lege begyndte i 1896. Med OL i 1900 som undtagelse, har der været afholdt olympiske turneringer i brydning siden da. USA er den mest vindende nation indenfor brydning med i alt 125 medaljer, mens Sovjetunionen med sine 62 guldmedaljer forsat er den nation, der har vundet mest guld i brydning ved De Olympiske Lege. De amerikanske brydere har vundet størstedelen af deres OL-medaljer i stilarten Fristil, hvor 110 ud af de 125 medaljer er blevet vundet. I den Græsk-Romerske stilart topper Sovjetunionen med 60 medaljer, mens Sverige og Finland indtager anden- og tredjepladsen med 58 og 56 OL-medaljer. Danmark har i tidernes løb vundet otte medaljer, hvoraf to har været af sølv, mens de resterende seks har været bronzemedaljer.

Andre sportsgrene til OL